Interventie clarificatoare

 

Revin asupra articolului predat redactiei pe 23.12.1989 (desi nu-mi face placere) pentru ca simt necesara o interventie clarificatoare

 

   Frontul Salvarii Nationale a lansat numeroase apeluri pentru a se demara opera de reconstructie. In acest scop au fost condamnate atitudnile violente ale "razbunatorilor", eroi de bilci operind in culisele istoriei... Dar ceea ce au aratat (din pacate) reprezentantii frontului este: ce atitudine se recomanda persoanelor vinovate, care au profitat fara scrupule de boala societatii romanesti, raspuzind fara rezerve invitatiei fostului regim de a fi partasi la opera de sufocare a tarii! Ar fi trebuit sa li se recomande acestora sa dovedeasca bun simt, retragindu-se din calea fluviului innoitor, care reinstaureaza primavara.

   Iata insa ca demagogii de profesie, au inteles sa se scuze nu prin cainta, ci prin contraatac! Ei au avut nerusinarea, in multe locuri, de a se erija in pozitia de reprezentanti ai revolutiei noastre!!! Este o insulta si, ceea ce este mai grav, o lovitura data dorintei generale de pacificare. Aceasta deoarece, prin exhibitiile lor indecente, cei compromisi, care s-au aruncat in fruntea "comitetelor de salvare nationala", stirnesc o fireasca iritare, o dezamagire, o neincredere, intr-un cuvint compromit si frineaza procesul de normalizare!

   Mai mult, incapatinarea cu care se agata de putere si privilegii, ceeaza un contrafenomen, la fel de nociv: justifica pretentiile noilor veleitari, care incearca sa profite de confuzia creata pentru a se impinge in fata, in numele necesitatii de a se schimba vechea garda!

   Trebuie insa sa depasim ora ambitiilor si sa ne alegem conducatorii intr-un cadru organizat, pe criteriul competentei profesionale, dublata de probitate morala! Nu putem accepta afirmatia jignitoare ca astfel de persoane nu exista, ceea ce ne obliga sa apelam la serviciile unor viciosi "cu experienta".

   Nu lasati ca diversiunile celor interesati in intretinerea neiencrederii, si nici presiunile celor care spera ca traim un nou timp al incompetentei (ascuns sub emblema "simplitatii proletare") sa ucida sansa instalarii dreptatii si calitatii in miezul organismului nostru!

   Alegeti-va in mod responsabil si drept reprezantantii!

   Cei morti nu permit relaxarea noastra iresponsabila!

Ing. Ioan Rosca, 31 ani,

Cheahlaul,  4 ianuarie 1990