Mesaj

 

Sint fericit ca am posibilitatea sa exprim aici recunostinta si hotarirea de a omologa obligatia fata de jertfa eroilor revolutiei. Asociatia "Dialog Piatra Neamt" a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a pastra in inimile moldovenesti flacara pe care ati aprins-o aici, hranind-o cu trupurile voastre.

 

Vreau sa va rog insa si pe voi sa fiti solidari cu cei care au ramas prizonieri in enclave comuniste. Situatia noastra acolo este grea,  caci focul revolutiei nu a distrus zidul de minciuni si temeri care ne inconjura celula, lasindu-ne in bratele retelei mafiote si inchizitoriale care a inlocuit structura normala a societatii romanesti.

 

Lipsa informatiilor, perfidia actualului guvern care s-a strecurat in locul lasat liber de revolutie si a dat impresia celor neavizati ca face cadou cetatenilor  acele decrete si imbunatatiri pe care de fapt revolutia le obtinuse  ca plata a jertfei de singe, conservarea structurii  canceroase sociale, activitatea neperturbata a informatorilor "securitatii", disperarea cu care vinovatii impiedica dezvaluirile compromitatoare, decizia lenesilor si impostorilor de a mentine o societate a non-valorii, au dus la inchegarea Monstruoasei Coalitii Impotriva Revolutiei. Avem datoria de a ne apara.

   Situatia grea din Moldova- neeliberata,  si baia de libertate pe care am trait-o in Piata Universitatii ne-au intarit decizia de a va ruga : nu ne lasati, sa stringem rindurile pentru  ne apara, acum, cu toti o data !

   Pentru ca revolutia nu s-a facut impotriva unui om ...

   Nu s-a facut pentru indepartarea clicii conducatoare ...

   Nu s-a facut pentru cirpirea societatii comuniste ...

   Si nici macar pentru schimbarea unui sistem social ...

   Ea s-a facut pentru apararea speciei umane pe teritoriul romanesc !

   Cine n-a venit din anticamera camerei de gazare,

   Din curtea lagarului de exterminare,

   De pe muchia prapastiei indobitocirii,

   De pe pragul de a trada conditia umana,

   Din starea de coma in care ne-a adus si dazisa "comunista",

   Nu va intelege DORUL NOSTRU DE LIBERTATE ... ", setea noastra de lumina, de adevar, de viata, de demnitate....

Si nu va pricepe minia care ne inunda  atunci cind vedem specialistii in formarea "omului nou", aparindu-si pozitiile cu sfidatoare energie.

Pe linga calai, mai sintem, victimele. Din pacate, si aici se despart doua categorii: cei recuperati, reinviati, eliberati si cei inca prizonieri, inca hipnotizati, inca  manipulabili.

Fac apel sa nu ne urim fratii grav bolnavi ci sa-i ajutam sa-si revina. Vinovatii-victima recuperabili trebuie ajutati sa-si depaseasca vinovatia iar cei care se incrinceneaza in pozitia de forta  a vinovatilor trebuie invinsi si pedepsiti odata cu sefii lor.

Acuz guvernul si actuala clica conducatoare (cacofonie dorita) ca exploateaza cu buna stiinta si rea intentie starea de dificultate in care se afla  victimele curei de dezumanizare.

Este o monstruozitate pe care istoria nu o va ierta.

 

Ioan Rosca

28 aprilie 90: Timisoara - Piata Operei

30 aprilie 90: Bucuresti - Piata Universitatii