" Scrisoare deschisa Timisoara catre Piatra Neamt


Forumul revolutiei din decembrie 1989 a trimis in orasul dumneavoastra 3 reprezentanti, care sa prezinte evenimentele care s-au intimplat incepind cu data de 16.12.1989.
Aflam cu parere de rau ca membrii Asociatiei Dialog Piatra Neamt care au declarat greva foamei, au fost expulzati din oras. Cetateni din Piatra Neamt , la Timisoara si in celelalte orase s-a murit pentru libertate, pentru dreptul la opinie!
Am venit in orasul dumneavoastra astazi 5.05.1990 pentru a va relata felul in care s-au desfasurat evenimentele de la Timisoara in decembrie.
Desi grupul de initiativa de la Dialog Piatra Neamt a facut tot ce este posibil pentru a va anunta sa participati la reuniunea care a avut loc in sala liceului Petru Rares, totusi nu ati binevenit sa veniti. Au fost prezente doar 45 de persoane ...
Plecam inapoi la Timisoara cu un gust amar, considerind ca n-am reusit sa va cistigm increderea. Mai mult, dumneavoastra nu vreti sa purtam un dialog . Nici nu vreti sa stiti de Timisoara. Ne denigrati fara sa ne cunoasteti. Ne pare tare rau. Am fi vrut sa nu ajungeti sa traiti experienta pe care am trait-o noi la Timisoara. Dar nu se poate. Si sa nu dea Dumnezeu sa avem dreptate.
Mehedinti Gabriel
Chis Liviu
Dolca Ion "