Falsuri politice regizate

 

   Asociatia "Dialog Piatra Neamt" a sintetizat, pe 3 Mai 1990, in "Apel din Moldova", motivele care faceau ca "alegerile" sa fie o escrocherie rusinoasa si nociva. Din pacate, ele au ramas valabile si astazi, silindu-ne sa denuntam sirul de farse catre care e impinsa din nou Romania ("referendum", "alegeri").

   Putem demonstra oricind ca populatia e lipsita de dreptul de a alege, privata de accesul la discernamint, pe care l-ar oferi doar corecta informare, dezintoxicarea ideologica si intreruperea activitatii de manipulare a opiniei publice desfasurata de reteaua (fostilor) informatori ai securitatii. Putem arata usor si vinovatia puterii pentru aceasta intolerabila stare de fapt. Ne rezumam aici a semnala nulitatea care va lovi falsurile politice regizate in numele unor principii democratice vicios aplicate si instabilitatea pe care o vor produce.

   Regretam incapacitatea opozitiei democratice de a contracara reinstaurarea unei legalitati pseudolegitime. Sintem constienti ca respectarea deciziei majoritare ca si concesiile facute de opozitie ne vor sili sa ne supunem unei Legi cu care si cu a carei nastere constiinta noastra e in profund dezacord.

   Vom deveni astfel prizonierii unui monstruos fapt implinit si nu cetatenii unui autentic stat de drept.

 

Ioan Rosca - presedinte al Asociatiei "Dialog Piatra Neamt",

"Cotidianul", 5 decembrie 1991