Solidarizare

 

Punctul de vedere căruia doamna Doina Carnea i-a dat glas pe 27 septembrie, reprezintă ADEVĂRUL pe care actuala putere īncearcă să-l īnăbuşe, prin demagogie, diversiune şi teroare,.
De aproape doi ani, manifestanţii anticomunişti īncearcă să atragă atenţia poporului romān că este victima unei gigantice escrocherii, că a fost dus de nas astfel īncīt să īncuviinţeze rămīnerea la putere a mafiei securicomuniste. Contestatarii nu reuşesc īnsă să comunice cu naţiunea, datorită rezistenţei īnverşunate cu care comuniştii machiaţi apără televiziunea romānă, blocīnd accesul īn emisie al unor aaevăruri zguduitoare, ce ar trezi populaţia din hipnoza sau deruta īn care a fost adusă.
Acesta este motivul īnverşunării cu care manifestanţii luptă pentru a pătrunde īn televiziune, tributul de umilinţe, durere, sīnge şi vieţi omeneşti pe care l-au plătit pentru a cuceri posibilitatea de a-si face auzite opiniile şi a şi le susţine prin dezvăluiri revelatoare. Zidurile sīnt escaladate pentru ca uşile sīnt īncuiate cu o diabolică -īncăpăţīnare celor ce doresc să apere adevărul şi să elibereze telespectatorii din plasa de minciuni cu care au fost intoxicaţi. Dirijīnd mijloacele de informare şi utilizīnd foştii informatori ai securităţii ca agenţi de propagandă şi diversiune, comuniştii controlează īncă opinia publică.

Impărtăşim convingerea că actuala putere (guvern, parlament, preşedinte, organe de represiune) este ilegitimă, menţinīndu-se la cīrma Romāniei īn mod fraudulos. Ea trădează cauza revoluţiei anticomuniste cu atīta neruşinare īncīt trimite īmpotriva tinerilor ce au luptat īn Decembrie aceleaşi forţe cu care a īncercat şi Ceauşescu să apere "stabilitatea" lagărului comunist.
Sīntem dispuşi ca īn cadrul unei dezbateri televizate care ne-ar pune faţă īn faţă cu susţinătorii actualei puteri, să aducem probe in sprijinul acestor acuzaţii. Nu credem īnsă că ni se va da o astfel de posibilitate, atīta timp cit reduta televiziunii va rămīne la cheremul slugilor fidele Restauraţiei Comuniste. Refuzul acestei propuneri va ti īnsă un nou argument care să dovedească poporului romān că formele anormale de protest la care au ajuns contestatarii puterii nu izvorăsc din anarhism, ci din disperare.

Cine va vrea, va īnţelege cit de nedreaptă este părăsirea celor mai consecvenţi luptători pentru libertate, ca răspuns la ameninţările represive cu care īncearcă să ne intimideze puterea. Tocmai pentru a nu comite o asemenea ingratitudine, ne considerăm obligaţi să NE SOLIDARIZAM FĂRĂ REZERVE cu opiniile străzii pe care Doina Cornea a reuşit să le strecoare pe post.
Aşadar, atunci cīnd īncepeţi arestările pentru aşa-zisa instigare, vă rugăm Tovarăşi să aveţi īn vedere, că nici noi nu credem că acest regim duce' poporul roman spre democraţie. īnţelegem că dacă teroriştii regimului comunist dau dovadă de atīta unitate apărīndu-şi poziţiile de căpuşă, e timpul, ca şi victimele abuzurilor lor să fie solidare īntre ele.


Ioan Roşca, preşedinte al Asociaţiei "Dialog Piatra Neamţ

Alianta Civica, 9 oct. 91