„VĪNĂTOAREA  DE VRĂJITOARE”

 

Printre alte noutăţi cu care neocomunismul violează experienţa istorică e tratarea dureros de originală a procesului de pedepsire a infractorilor.

Mecanismul de pedepsire conform legii, folosit de omenire contra viruşilor ce-i ameninţă sănătatea este privit dintr-un unghi nou, profund umanist, fiind mascat īn termeni atīt de inspiraţi ca : „vīnătoare de vrăjitoare".

Cu atīt mai remarcabilă este această revelaţie, cu cīt cei ce au ajuns la ea au o īndelungată experienţă de judecători voluntari, necruţători călăi a atītor nevinovaţi !

Trăim un eveniment istoric: după un şir de cumplite crime, prins asupra faptului, cu toporul ridicat deasupra capetelor noastre, de pe care īncă se scurg picăturile de sīnge, răufăcătorul suferă o spectaculoasă transfigurare. Īntr-o străfulgerare el intuieşte eroarea folosirii forţei, efectul purificator al iertării şi valoarea solidarităţii. Şi ca dovadă, cu dragoste de aproape, ne atrage atenţia asupra pericolului care ne paşte pe noi, cei ce am putea cădea īn ispita violenţei şi răzbunării, pedepsindu-l...

Dacă n-aş şti că regizorii acestui inedit spectacol sīnt (con)fraţii făptuitorului, care ne obligă, sub ameninţarea bītei să le recunoaştem calitatea de judecători, aş īnnebuni de mirare...  

...aşa, īnnebunesc de neputinţă !

IOAN ROŞCA - contestatar, preşedintele asociaţiei „Dialog Piatra Neamţ"

 fost grevist al foamei in Piaţa Universităţii