Au de ce jubila Securicomunistii de la Bucuresti

 

Au de ce jubila Securicomunistii de la Bucuresti, urmarind evolutia dezbaterilor de pe s.c.r !

Toate subiectele suparatoare au disparut. Celor citiva "provocatori" spre dezbateri politice majore li s-a raspuns printr-o tacere inteleapta sau prin dojeniri de genul "Sint lucruri stiute..."; "Prea multa patima...", "Stil greoi...".

 In schimb  s-a stirnit potopul dezbaterilor privind:" Homosexualitatea..."; " Religia..."; "Antonescu...";"Confruntarea rom├óno-maghiara..."; "Poetica lui A. Paunescu..."; "Rezolvarea unor probleme de matematica..." etc...(la care se adauga o larga gama de "desfiintari" incrucisate)

Un observator strain care  parcurge discutiile pentru a afla ceva semnificativ despre Romania si diaspora ei este dezinformat prin igienica omisiune. Absenta referirilor (fapte,analize, opinii) la actualitatea romaneasca e de natura a camufla dramatismul situatiei din tara, motivatiile care ne-au impins spre a o parasi, modul in care ne traim tranplantarea.

Ipoteticul nostru vizitator isi va intari cliseul cu care e perceputa din apus realitatea romaneasca: dezorganizare si dezorientare generala,  colaps economic si saracie generalizata, probleme cu minoritatile si homosexualii... si... cam atit! 

Ideea ca Romania e victima unei cutremuratoare cangrene,  ca e in plina desfasurare o monumentala operatie criminala organizata la nivel de stat, nu razbate din s.c.r ... Si astfel, conform principiului rasturnat: "Nu este foc, fara fum...", musafirul grupului nostru va conchide din lipsa referirilor la Abuz ( a fumului...), lipsa insasi a Abuzului (a focului...).

Concretizez acest repros prin exemple de situatii pe care tacerea noastra le cenzureaza . Nu se vede, in oglinda acestui grup:

1.... cum cei ce  uzurpa, abuzeaza, mint, triseaza, fura, fac rau-fara scrupule-prospera, in timp ce aceia care se incapatineaza sa respecte reguli, sa munceasca cinstit sa se poarte omeneste, sint intr-o continua paguba; cum criminalitatea si desantarea a devenit criteriul de selectie economica.

2. ...cum pinditorii, vatafii, gardienii, hotii, asasinii vechilui regim au ocazia sa-si converteasca fructul abuzurilor si crimelor de ieri, in putere economica, sa-si spele averile si sa le insuteasca. Cum victimele lor,  silite sa asiste neputincioase si flaminde la acest spectacol, adauga la durerea umilintelor nereparate,deriderea rasplatirii economice a tortionarilor lor.

3. ...cum proprietatea obsteasca e acaparata pe preturi de nimic de membrii unei enorme Mafii, care e in masura sa ocupe in momentul " tranzactiilor"  si pozitia de cumparator si aceia de reprezentant al statului-vinzator si de autoritate publica administrativa, si de organism de control financiar si de instanta judecatoreasca...

4... cum pentru a aduce capitalul de stat la preturi cit mai joase, in vederea "vinzarii " catre Tovarasii cei mai intreprinzatori, respectivele intreprinderi sint dezorganizate intentionat; ...sau cum "partenerii straini" veniti sa cumpere pot spera la spectaculoase reduceri de pret ingrosind buzunarul "responsabililor" ...

5. ...cum judecatorriile gem de judecatori cumparabili, politia de militieni corupti, primariile de functionari excroci, parlamentul de activisti cu cazier comunist si cum descopera doritorul de dreptate imposibilitatea de a depasi aceasta retea.

6. ...cum constienta de caracterul banditesc al regimului, populatia pierde tot mai mult respectul pentru legalitate si se preteaza la expediente tot mai dezonorante. Cum intreaga tara se scufunda in turpitudine...

7. ..cum un dezgust si o disperare fara precedent otraveste sufletul celor cinstiti cazuti prizonieri acestui asalt. Cum Unii se sinucid. Cum multi isi iau lumea in cap. Cum se emigreaza de foame si de scirba. Cum pentru propasirea nestingherita a clasei parazitare, tarii ii sint risipite valorile (ratate, obosite, haituite, umilite, fugite).

8 ...ca Romania (ca si alte lagare convertite din Europa de Est) e spatiul de operare a unei operatii mafiote de o amploare inspaimintatoare; si ca Romanii traverseaza o experienta tragica...

9....si cum s-a putut ajunge aici...

....si multe altele; care nu e bine sa fie discutate .

 Ca se strica imaginea tarii...

 Si buna dispozitiile a acelor vulturi internationali, carora le place sa ciugulesca cadavre curate.

 Si cu astia nu te joci. Trebuie sa faci dovada ca ai refacut Stabilitatea, ca reprezinti din nou o clasa atotputernica, capabila sa controleze "masa de manevra", altfel te lasa balta si zboara pe alte meleaguri, sa coopereze  cu alte Mafii.  China e mare ...!

De-aia spuneam: "Au de ce jubila Securicomunistii de la Bucuresti, urmarind evolutia dezbaterilor de pe s.c.r ! "

Ioan Rosca, 

Plasat in august 1994 pe soc.culture.romanian