Domnule "S"

 

Ai inceput prin a legitima "istoric" escrocheriile prin care actualul regim din Romania s-a mentinut la putere, traversind revolutia. Era un cinism si o murdarie fata de un neam intr-o tragica si prelungita criza.

"Obiectiva" dumitale pledoarie, cu rezonante Tovarasesti, vadea dincolo de intentiile anonime, o insensibilitate suspecta fata de destinul romanesc. Afara de cazul in care, nici nu esti organic legat de acest destin. Esti prea "neutru" fata de Romania pentru un roman!

Ti-am raspuns atunci. M-ai denuntat ca antisemit, intr-un articol atit de perfid, incit cind m-am apucat sa trasez harta procedeelor dumitale de dezinformare, m-a apucat lehamitea. Ti-as fi putut dealtfel contrapune opiniile autorizate ale unor evrei PROROMANI. Dar n-am continuat, ca sa nu-ti fac jocul de a devia discutia de pe fagasul pe care cred (si azi) ca trebuie sa ramina : actualitatea Restauratiei Mafiei Securicomuniste in Romania.

Ai continuat insa meticulos sa predai "istorie stiintifica" unui public trist de putin aparat impotriva veninului dumitale antiromanesc. Multi juni care se boteaza intru spirit si democratie, anesteziindu-si discernamintul, te-au aplaudat. Au aplaudat-o si pe aia cu "Romania Mare - vis expansionist", si pe aia cu "romanii cu adinci porniri ucigase iesite la iveala pe pielea evreilor si suparati ca le e data uritenia de neam in vileag." Sa le fie de bine...

Vad ca acum, cind ai inceput sa triezi asociatia fostilor detiniti politici in functie de problema evreiasca, a mai scazut entuziasmul fata de bunele dumitale oficii.

E toamna si cind se numara unii boboci, se vede ca sint...de alte etnii. Sa le fie si acestora de bine... Romania a avut cetateni fideli de toate etniile. Contrar parerii dumitale nu sint nici un pic xenofob. Si nici simpatizant legionar. Si nici obsedat de problema evreiasca. Nu-ti spun asta ca o scuza, ci doar ca sa precizez lucrurile. Dar se-ntimpla ca sint ROMAN DE TOT. DUMNEATA NU ESTI..Ca uite, nu te ustura singele platit de romani in doua razboie pentru un ideal pe care il declari eronat.. Mie nu-mi rasare soarele in mai multe locuri. Si nu sint un cetatean international. Si se mai intimpla sa nu fiu ignorant. Si sa stiu multe despre istoria internationalismului.

Adevarul e ca ai reusit sa ma exasperezi. Cu insidioasa dumitale negare a dreptului meu de a fi roman cu fruntea sus. Am 36 de ani. Ce ma tot santajezi cu Hitler de cite ori vreau sa ma misc liber in spiritul neamului meu. Ce ma tot freci cu Holocaustul, domnule ? Nu ti-e rusine ? N-am facut nici o data, nici un rau nici unui evreu! Si nu m-am certat cu nici unul. Ce te tot stradui sa ne incaieri ?!

 Am trait intr-un lagar comunist, care mi-a terfelit existenta necrutator, care m-a batjocorit meticulos, iar dumneata vrei ca eu sa fiu suparat... pe legionari. Cearta-te dumneata cu legionarii (il ai si pe Iliescu si in general Nomenclatura alaturi), pe mine lasa-ma cu Procesul Comunismului. La care, ti-o spun din nou (nu ti-a placut nici data trecuta), unii evrei (bineinteles ca o minoritate nesemnificativa) au loc pe banca acuzarii. Poti sa sari in sus cit vrei, ca tot e adevarat. Si la fel de adevarat este ca, atit de mult displace aceast accident unui neam ce s-a cam instapinit pe rolul de victima, incit respectivii fii ratacitori sint acoperiti, iar setea de adevar a romanilor stinsa cu predici democratice. Si uite ca "intimplator", democratiile occidentale sint foarte intelegatoare fata de crimele comunismului si purtatorii drapelului lui...

Am fost acum mai clar ?

 Am inteles ca nu-ti pasa ca trei generatii de romani batjocoriti nu au dreptul la justitie. De altfel nici de singele varsat de ei in doua razboaie mondiale pentru un ideal pe care-l consideri indoielnic. Se pare ca noi romanii am fi deplasati daca ne-am face dreptatea si emanciparea la care altii sint justificati pe deplin. Cit rasism si cita nerusinare!

Si mai propui dumneata ca sa facem cenzura in cultura romana si sa punem la index pe toti cei care s-au rostit impotriva evreilor! Dupa ce logica ? Cu ce pret ? Cui prodest ? Am impresia domnule S ca stii putine lucruri despre istoria antisemitismului romanesc in ultimul veac. Si despre semnificatiile lui restrinse timp indelugat la contradictii economice Altfel nu te-ai aventura pe terenul pe care ai apucat-o. Stii dumneata care ar fi proportiile acestei epurari ? Si mai stii de ce a fost posibil ca atit de multi intelectuali romani de prim rang (lista ar fi cu adevarat impresionanta) sa ia pozitiile pe care le-au luat ? Doresti sa ii renegam pe toti ? Ne spui chiar cum sa retezam cartile de istorie cu toporul "semiticului corect"...! Explica-ne si cum sa-l infieram pe Eminescu...

Ar trebui sa arunci un ochi chiar si in Israel, ca sa vezi cum se poarta neamurile demne care-si iubesc pamintul si personalitatea. Nu intra oricine peste ele in orice noapte. Si cum inceraca sa si le protejeze.. Sau sa te uiti cum sint primite valurile de emigranti astazi in statele civilizate. Si sa-mi spui si mie, unde in lume (incepe cu Israelul) accepta o tara instalarea fara aprobare a citeva valuri enorme de populatie refugiata, acordindu-le peste noapte toate drepturile, ba chiar si pe acela de a stapini imediat economic tara de refugiu ? Dar nu mai repeta enormitatea ca asa au venit si romanii peste daci. Epoca migratoare nu se intinde pina in secolul 20, domnule profesor... Spune-ne mai bine ce stii despre santajarea Romaniei de catre statele apusene, pentru a admite fara sa cricneasca aceasta emigratie irezistibila si ilicita, pe care ele o evitau, pentru a rezolva pe spatele altora, reala problema a evreilor hartuiti si fara tara ?

 

Cit despre inceputurile antinationale ale comunismului in Romania, degeaba faci artificii stilistice. Procentul ne-romanilor a fost enorm, in comparatie cu cel pe care il aveau in populatie. Corelatia e statistic demonstrabila si perfect explicabila (salut pe autorul butadei ieftine cu "biciclistii comunisti"...)..

Nu poti evita banalul adevar : Kremlinul s-a bazat pentru subminarea tarilor victima, pe elemente de alte nationalitati, carora indicatiile de distrugere nationala si "alipire" la Uniune nu le stirneau tresariri. Daca tii atit de mult, am sa postez dovezi (in masura timpului disponibil). Bineinteles ca nu e o vinovatie evreiasca ci de imperialism sovietic. Sovieticii au folosit pe toata lumea. Si asta fac si azi.

Partea cea mai grava este ca discursul dumitale este dublu fals. Nu cred ca aperi interese evreiesti. Dimpotriva, le deservesti facind valuri si gafe pe un teren pe care e atita nevoie de reconciliere.

In schimb simt tot mai mult culoarea estica a "obiectivitatii" dumitale. Grija pentru interesele tarilor "mici" de la care am putea pretide teritoriul... nu-ti face cinste. Acum, cind "tarisoara" respectiva e pe cale de a se retransforma in jandarmul imperial sub privirile timp (sau criminal) ingaduitoare ale "politicienilor" apuseni, cind nenorocitul ala de Ilascu isi propteste viata in calea tavalugului, iar bietii moldoveni cad inapoi ca un fluture pe lampa, grija dumitale fata de pericolul imperialismului romanesc e chiar INNACCEPTABILA.

Si-mi fac obligatia sa o denunt!

Ioan Rosca

(in nici un caz al dumitale :

 - nici daca esti KGB-ist

 - nici daca esti Securist

 - nici daca nu esti nici una nici alta...)

 

Ioan Rosca

 Publicat in noiembrie 1994 pe soc.culture.romanian