Editoriale şi tablete - Decembrie 2009 (9)
Ultima solutie?
    Am scris atit de mult si eu, ca si atitia altii, despre degenerarea Romaniei, fara a o combate, incit meritam apostrofarile pentru smiorcaiala, vorbarie si eschibitionism, etc.
   Nu ma voi apara contra unor reprosuri cu care sint de acord.
   Dar daca "oamenii de actiune" ne semnaleaza esuarea si ne provoaca la concretizare, sa le intoarcem si noi serviciul, denuntindu-le debusolarea si provocindu-i la luciditate.
   Cei ce-si imagineaza ca lupta oarba cu patologia sociala e mai fertila decit critica ei strict teoretica - se leagana intr-o iluzie (se arunca intr-o capcana) simetrica celei a intelegerii sterile. Efectele sociale ale perplexitatii intelectuale nu sint mai putin tragice decit risipirea energiilor contestatare, in actiuni fara semnificatii. Activistii care se agita fara directie si meditativii care nu se implica - formeaza cuplul de inamici ideal pentru uzurpatorii puterii.
   Ca sa iesim din "alternativa" isterie - pasivitate, trebuie sa vedem realitatea limpede si in profunzime. [..]
Text integral
Miercuri, 16 decembrie 2009
Am să vă pun în faţă o oglindă

     Priviţi în ea fără menajamente- dacă aveţi forţa şi curajul. Ce veţi vedea, oricît pare de incredibil, oricît e de revoltător - e adevărat. E un fragment din fresca decăderii unei ţări infestate, distruse de un stat uzurpat, în care injustiţia face ravagii. Priviţi cum sub potopul strîmbătăţilor emanate din noi, un luptător, lăsat singur, e pe punctul de a se înneca.
     Puteţi sprijini campania de combatere a nedreptăţii extreme făcute lui Viorel Rovenţu (prin răspîndirea acestui mesaj, prin participarea la forumul dedicat cazului - http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewforum.php?f=46 , prin încurajarea luptătorului - tel. 0720870263, email roventu@procesulcomunismului.com, adresa: Nr324, sat Stănesti, comuna Stănesti, cod poştal 087215, jud. Giurgiu, sau prin sponsorizarea luptei sale în conturile BCR (RNCBROBUGR0) cu coduri IBAN RO34RNCB0145038681590002- lei; RO07RNCB0145038681590003-euro; RO77RNCB0145038681590004-dolari[..]
Text integral
Marţi, 15 decembrie 2009
Reabilitarea legalitatii: de la combaterea prescrierii la condamnarea uzurparii justitiei

      Cind afirm ca mostenitorii criminalilor comunisti au uzurpat puterea dupa 1990 si ca au folosit legea pentru a-si proteja interesele - nu ramin in registru moral. Mi-am propus sa demonstrez metodic, studiind modul in care legile strimbe au fost strimb aplicate de oameni strimbi - cum a operat crima politico-juridica asupa Romaniei. Si in alte parti legile au defecte sau sint aplicate cu erori. Dar nu in modul sistematic in care a lucrat in Romania intreaga masinarie a legalitatii in slujba injustitiei. Cind o suta de puncte sint pe aceeasi dreapta, nu se mai poate prezuma intimplarea, ci trebuie cautata cauza (directia, scopul) coliniaritatii criminale.
      Nu ma las intimidat (de catre "tehnicienii" prizonieri a unei "specializari" inguste, sau a unor interese ascunse) de aparenta lipsa de suport juridic pentru justitiarism si (un nivel mai sus) de lipsa de suport epistemologic pentru emanciparea viziunii curente despre stat si drept. In materie de distrugere "legala" a unei populatii, cazul romanesc justifica/impune lamuriri si inovatii. Nu putem ramine captivii lozincii "legea veche nu se discuta", stiind ca ne-a fost inoculata amortitor.
Text integral
Sâmbătă, 12 decembrie 2009
Risipirea revoltei

      Ce poate fi incercat, ca sa nu se risipeasca in van revolta antisistem, aspirata azi de Basescu?
     Intii, sa ne bucuram ca nu a cistigat cealalta ideologie, a "corectitudinii politice", a supunerii fata de pseudo-elite. Nu putem sustine promotorii domesticirii cetateanului- pentru ca Basescu confisca revolta contra lor. Dusmanii lui aparenti nu sint prietenii nostri… sint probabil prietenii lui. Faptul ca Basescu este un fals justitiar nu anuleaza aspiratiile celor care l-au ales.
      Apoi, trebuie facute presiuni pentru ca Basescu si cei din spatele lui sa-si respecte, oricit de putin, promisiunea de a oferi putere cetateanului roman, in fata acaparatorilor avutiei nationale si uzurpatorilor institutiilor statului. Sa li se aminteasca continuu celor alesi ca sa elibereze populatia de baroni - ca nu au voie sa cada la pace cu ei. Nu au primit mandat de "reconciliere" cu capusele noastre, si nici pentru compromisuri politicianiste. Avem un presedinte populist, pretinzind ca infrunta clica parazitilor politici? Sa profitam de asta.
      Dar toate acestea sint paleative. Pina se trezesc romanii din noua farsa, ar trebui sa creem un curent antisistem autentic, care sa capitalizeze revolta perdantilor, pregatind o reforma radicala. O miscare politica, care sa reprezinte cu adevarat, interesele celor capturati de parazitii statului. Nu am nici o indoiala ca o astfel de formatiune ar avea succes electoral, eliberind steagul justitiar din miinile lui Vadim, Becali, Basescu
Text integral
Luni, 7 decembrie 2009
Intre pseudo-condamnarea comunismului si pseudo-reconciliere


      [] Aici nu pot decit sa indic unghiul din care am perceput realitatea politica si care ma determina la respingerea neta a "competitiei pentru adevar si dreptate" dintre factiunile FSN ramase la putere. Eu stiu ca PD-istii care proclama demagogic necesitatea condamnarii (simbolice) a comunismului au blocat condamnarea reala .Nu vor decit capital de imagine, amortirea victimei cu sperante si eventual, vreo pleasca "justitiara" , vreun postisor caldut intr-un institut de cercetare a crimelor, vreun subiect de analiza/poezie vandabila etc. De partea cealalta a "baricadei politice" rinjesc "reconciliatorii" (FSN-PNL-PSD-ETC). Acestia ingroapa securea unui razboi pe care nu l-au purtat niciodata, "permit" celor furati si umiliti sa isi uite naduful, se "caiesc"… in timp ce isi consuma prada. Si unii si altii avind ca suport "tehnic" invocarea incantatorie a "prescriptiei" (farsa de care ma voi ocupa in alta parte). Ah, ce-am mai pedepsi noi vinovatii- spun unii- dar din pacate, timpul a expirat, nu se mai poate…. Decit sa va faceti singe rau ca s-au prescris crimele- spun altii - mai bine le iertati…. In felul asta, nu e toata lumea multumita?
      Si roata aluneca inainte, fara a se mai invirti, de 65 de ani. []
Text integral
Duminică, 6 decembrie 2009
Declaraţie,


Dau această declaraţie într-un moment de grea cumpănă, indignat de afirmaţiile domnului Radu Sârbu, în legatură cu acordul de "reconciliere naţională" făcut cu PSD în numele PNŢ-CDului. S-a defăimat prin acest acord memoria lui Corneliu Coposu, care a fost prezentat ca agent electoral al unor scopuri propagandistice josnice, spunându-se chiar că prevederile acestui protocol au fost (sau ar fi fost) aprobate de Corneliu Coposu.
Minciună.
Au existat şi atunci ca şi azi infiltraţi în partid, urmărind acelaşi scop de deturnare. [..]
Noi, generaţia lui "Deşteaptă-te române !", trecem făclia dreptăţii şi independenţei în mâinile voastre, tineri de nădejde, în speranţa salvării ţării, înscriindu-vă în generaţia lui "Redeşteaptă-te române!"
In numele celor de mai sus, care şi-au apărat onoarea lor şi a PNŢ-ului şi în numele funcţiilor (pe care nu le mai enumăr) îndeplinite în partid şi în asociaţiile ce au luptat în ţară şi în exil pentru o Românie liberă şi independentă, dezvăluind opresiunea şi victimele făcute de regimul comunist,
semnează Cicerone Ioniţoiu,
Secretar General PNŢ
Vicepreşedinte PNŢ-CD
Vicepreşedinte al Consiliului National Român-Exil
Fost deţinut politic, condamnat de şase ori
Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici
Scriitor, cronicar al gulagului românesc

3 decembrie 2009
Text integral
Joi, 3 decembrie 2009
Delimitare

[..]     Nu va lasati inselati: eroii pentru care tinerii au iesit in strada in 1990 nu s-au impacat cu calaii lor, totul este o facatura josnica. Nu pentru infratirea (reconcilierea) cu aripa FSN1 (PSD-PNL) s-au indurat chinurile din puscarii , s-a rezistat in munti, s-a iesit in decembrie, s-a facut mitingul din Piata Universitatii. Si nici pentru ca aripa FSN2 (PD) sa preia steagul luptei pentru Adevar si Dreptate. Denuntam ferm farsa in care e impotmolita lupta pentru emanacipare si ne angajam sa aparam mai departe demnitatea si discernamintul constiintei romanesti libere. Nu e vorba aici de obtiuni electorale. Nu avem ce sustine si ce alege - peste citeva zile. Pseudo-reconcilierea si pseudo-justitia ne sint la fel de odioase. Vom putea vota liber doar cind va apare (depasind boicotul mafiei care controleaza media) o formatiune (un curent) care sa reprezinte cauza eliberarii Romaniei de banda parazita care i-a uzurpat institutiile.
     Pina atunci ne declaram, in continuare, ireductibil impotriva infratirii iluzorii dintre victima batjocorita si calaul imbogatit. [..]
Ioan Rosca - 3 decembrie 2009
Text integral
Joi, 3 decembrie 2009
Orbecaind prin mlastina efectelor, fara memorie, ghidati de oglinzi strimbatoare

Ma decuplasem de "actualitatea politica", captat de o alta activitate, care ma solicita intens. Acum citeva zile am deschis insa telvizorul… In jurul unei mese rotunde tropaiau actorii triunghiului politic FSN1(PSD)-FSN2(PD)-FSN3(PNL). Explicau de ce, pentru urmatorii patru ani, "triunghiul politic" care a capturat Romania trebuie intors cu un alt colt in jos - daca vrem sa ne fie mai bine.[..]
Sa invitam spectatorii sa priveasca atent ce se va intimpla imediat dupa alegeri, indiferent cine va cistiga. Vor vedea ce rost a avut actuala competitie "anticomunista" si vor intelege ca libertatea trebuie cucerita la un nivel mult mai inalt/profund decit o crede activistul naiv. El trebuie sa afle ca se poate lupta inarmat cu un vot, cu un text sau cu un par - numai daca spiritul cauta un urcus, cu sufletul ancorat in trecut si ratiunea trudind spre intelegerea cauzelor, cu ochii intorsi spre realitate si spatele spre cei care o deformeaza.
Ioan Rosca - 2 decembrie 2009
Text integral
Miercuri, 2 decembrie 2009
Militarism versus militantism

Nota: Pentru sprijinirea anchetelor dedicate evenimentelor din 1990 de la procuratura militara am alcatuit o colectie de extrase din presa timpului, organizata pe fenomene si problematici. Unul dintre filoanele principale a fost istoria CADA, despre care am adunat o colectie de referiri (expusa si la http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=1094). Am transmis materialul si domnilor Nicolae Durac si Valerian Stan- eroi si martori prea putin audiati ai incercarii de emancipare a armatei romane. Ca reactie, ei mi-au supus atentiei textele explicative la care lucrau. Dintre comentariile pe care le-am facut pe marginea acestora am ales aici consideratiile de fond implicate de problema CADA/ADM, decurgind din cercetarea mea despre conditia politica a omului si patologia politica a societatii (pornind de la studiul de caz romanesc). [..]

Nota: Expun azi acest eseu epistolar pentru ca implinim 19 ani de cind gruparea uzurpatoare a lui Ion Iliescu a deturnat sarbatorirea lui 1 decembrie 1918, folosind-o ca prilej pentru a justifica legiferarea dreptului de a trage in populatia razvratita, o consacrare juridica a Contrarevolutiei.
Ioan Rosca - 1 decembrie 2009
Text integral
Marţi, 1 decembrie 2009

< Pagina principala Piata Universitatii 2005