Editoriale şi tablete - Iulie 2010 (3)
Cum a dovedit Toader Şteţca ilegitimitatea regimului
[..]     Ţin să subliniez că Toader Şteţca nu este doar o figură simbolică şi tragică a luptei pentru dreptate socială, nu este numai un erou, murdărit de ruşinoasa laşitate şi uitare a masei manipulate. El este şi un argument preţios pentru Procesul Comunismului, Contrarevoluţiei şi Tranziţiei Criminale. Acţiunea lui a revelat în veci misiunea regimului FSN-ist: acapararea avuţiilor strînse de statul comunist de la victimele sale. Singura desfiinţare corecta a CAP-ului a fost reprimată nemilos, cu mijloace stupefiante: S(ecu)RI-stice, mediatice, administrative, juridice şi militare. Aşa au cîştigat Petre Roman şi ai lui "pariul cu agricultura".
     Fiind lovit de sistemul FSN-ist pentru că a vrut să facă dreptate, Toader Şteţca a demonstrat ilegitimitatea nocivă a acestui sistem. Condamnarea sa de către uzurpatorii statului român a însemnat auto-denunţarea farsei post-decembriste. Atacat de "Justiţia" strîmbată de uzurpatorii statului, Şteţca s-a luat după lumina dreptăţii. S-a pomenit rătăcit pe drumul corect, în timp ce majoritatea rămăsese sub cealaltă lumină.
Text integral
Joi, 29 iulie 2010
Scrisoare deschisă
Domnule Prim Ministru [..]
      Nu poate exista motivaţie economică pentru a trata cu atâta dispreţ şi inconştienţă acest unic simbol moral de necontestat al rezistenţei neamului românesc împotriva regimului comunist, reprezentat de foştii deţinuti politici!
      Mai mult, vă amestecaţi, fără să vă permită Constituţia, în treburile Puterii judecătoreşti impunându-i norme după care trebuie să judece cazurile care îi sunt aduse la cunoştinţă pentru dreaptă judecată.
      Scurtez cât pot această scrisoare şi închei cu o ultimă frază:
      Nu am de ales domnule Prim Ministru, ori retrageţi imediat această stupidă ordonanţă, ori demisionaţi din funcţia de Prim Ministru al României pe care aţi compromis-o, moral, iremediabil.

Bucureşti, 9 iulie 2010
Dumitru Iuga
[..]


      Pozitie

      Ma alatur protestului domnului Iuga.
[..] Drept pentru care, in locul aminatei pronuntari, domnul Vatamaniuc s-a pomenit ca e convocat din nou la judecata, pe 9 iulie 2010…. intr-un dosar care trebuia inchis cu o luna in urma! A fost timpul necesar - pentru ca sa se dea decretul care exonera statul de raspunderi. Prelungirea deciziei nu a avut alt rost decit asteptarea unor indicatii (si probabil, sfirsitul hartuielilor administratie-justitie, in jurul problemei pensiilor speciale ale judecatorilor- platiti regeste ca sa apere cu orice pret pusculita statului criminalizat).
[..]
Nu plata despagubirilor din bugetul statului ii sperie pe mercenarii juridici ai jefuitorilor populatiei si distrugatorilor Romaniei (ca doar au acoperit fara probleme, "tunuri" mult mai mari, date avutiei colective); ci posibilitatea ca, acumularea sumelor mari, platite de stat victimelor, sa relanseze problema responsabilitatii materiale a vinovatilor - deci sa deblocheze procesul comunismului, facind sa inceapa, in sfirsit, termene firesti de prescriptie.

10 iulie 2010
Ioan Rosca
cives@piatauniversitatii.com
Text integral
Sâmbătă, 10 iulie 2010
Explicatie - Ioan Rosca, 7 iulie 2010
Domnule Cojocaru,
[..]Cum as putea eu, un adept al democratiei reale, al puterii cetateanului luminat/informat/educat, sa sprijin o versiune carcicaturala (compromitatoare, demagogica) de populism?
    De aceea, ma pomenesc perplex in fata unui Partid al Poporului condus , pe de o parte, de Constantin Cojocaru (20 de ani de lupta pentru justitie economica) si Dan Diaconescu (20 de ani de lupta pentru degradarea discernamintului public [..]
    Aceasta exigenta a minimei coerente fata de pricipii ma va condamna la o sterilitate sociala asumata. Prefer asa, decit sa imi folosesc vitalitatea pentru a intari lucrurile pe care le combat si a slabi pe cele pe care le sustin.[..]Veti inainta acolo unde eu m-as opri - dar riscati sa ajungeti acolo unde eu nu as ajunge.
[..]
Text integral
Miercuri, 7 iulie 2010

< Pagina principala Piata Universitatii 2005