Intrebări propuse domnului avocat Antonie Popescu

 

            Domnule Popescu , īn interesul justiţiei şi pentru sprijinirea tratării cerereri mele către CEDO  (pe care v-am pus-o la dispoziţie), avīnd īn vedere poziţia dv. de martor faţă de unele fapte pe care le descriu, vă rog să confirmaţi sau infirmaţi următoarele aserţiuni, făcīnd şi scurte precizări/comentarii, unde consideraţi necesar.  

 

seria A

 

1. Ati particiat la manifestaţiile de protest din 1990, īmpotriva Frontului Salvării Naţionale, fiind īn conducerea Ligii Studenţilor, asociaţie implicată oficial īn mitingul din Piaţa Universităţii?

Răspuns AP: DA

 

2. A fost contestarea coducerii FSN din 1990 motivată īn primul rīnd de faptul că deturnase revoluţia din 1989, pentru a apăra interesele nomenclaturii comuniste, evitīnd justiţia şi lustraţia?

Răspuns AP: DA

 

3. Au fost zdrobite, sub organizarea liderilor FSN, manifestaţiile pro-democratice din 1990, īntr-un mod barbar, care a prelungit crimele comuniste īmpotriva umanităţii?

Răspuns AP: DA

 

4.  Aţi constatat blocarea cercetărilor şi proceselor penale pentru crimele regimului comunist şi ale regimului post-comunist care l-a continuat, de către conducerea statului şi a justiţiei-implicate?

Răspuns AP: DA

 

5.  Aşi dedicat, ca avocat al victimelor,  eforturi pentru deblocarea cercetării evenimentelor din 1989 şi 1990 şi aţi īntīmpinat pina azi obstacole nefireşti din partea ocupanţilor instituţiilor statului? 

Răspuns AP: DA,DA!

 

6. Aţi intervenit ca avocat īn cercetarea 75/P/97, constatīnd că este dusă cu mijloace insuficiente, boicotată, īntreruptă răuvoitor şi stopată prin declinarea către o secţie civilă, īnsărcinată cu evitarea inculpărilor?

Răspuns AP: DA

 

7 Aţi īncercat să obţineţi anularea īn instanţe a NUP-urilor abuzive, constatīnd că unii complici care ocupă Justiţia nu respectă nici reguli nici probe, ca să-i protejeze pe inculpabilii de la vīrful puterii?

Răspuns AP: DA, dar nici Curtea nu s-a implicat in aflarea adevarului si nici in solutionarea justa.

 

8 Aţi constatat şi dv. că dosarele procuraturii sīnt ascunse, lipsind de pe masa instanţei la termenele la care este nevoie de ele şi obligīndu-l pe Theodor Marieş să obţină copii printr-o grevă a foamei extremă?

Răspuns AP: DA

 

9 Aţi constatat, ca avocat implicat īn multe procese, că īn Romānia, īn ciuda unor aparenţe formale, nu funcţionează īncă statul de drept, nenumaratele victime ale justiţiei zbătīndu-se neputincioase?

Răspuns AP: DA

 

10 Aţi fi vrut ca la CEDO, cauzele de asemenea importanţă , īn care reclamanţii apară interesele unor colectivităţi lovite genocidar, să fie tratate cu prioritate?

Răspuns AP: DA, am solicitat iar in doua cauze s-a si obtinut tratarea prioritara. Totusi, procesul la CEDO a durat 5 ani, durata pe care o apreciez ca excesiva, dilatarea fiind provocata si de interventiile si obstacolele agentilor Statului Roman.

 

seria B

 

1. A fost asociatia "Dialog Piatra Neamţ", condusă de mine , implicată īn lupta īmpotriva "emanaţiei FSN" din 1990, inclusiv īn mitingul din Piaţa Universităţii?

Răspuns AP: DA

 

2. A fost legitimă reacţia mea de contestare a regimului fesesnist, pseudo-democratic şi contrarevoluţionar, care a  īmpiedicat procesul pentru crimele comunismului?

Răspuns AP: DA

3. A fost justă īncadrarea dosarului Ioan Roşca- mai 1990, īn dosarul 75/P-97, pentru că represiunea a avut loc īn toată ţara şi īn tot anul 1990, avind momentul de vīrf la Bucureşti,la 13-15 iunie?

Răspuns AP: NU, pentru ca putea fi tratata separat, cel putin pana la strangerea de probe de la nivel local. Conexarea dosarelor era necesara doar pentru probarea caracterului de grup criminal organizat al celor care au condus represiunea in toata tara, implicand forte combatante (paramilitare, mineri, alti muncitori mobilizati de FSN) din aproape toate judetele tarii.

 

4. Cunoaşteti faptul că am sprijinit dosarul 75/P cu mii de documente, care demonstrează instigarea mediatică prin care au fost determinaţi să ne agreseze credulii conduşi de profesioniştii dezinformarii, si care arată organizarea de către FSN a trupelor de asalt incitate la razboi civil?

Răspuns AP: DA

 

5. A fost oportună lansarea celuilalt dosar "Ioan Rosca-decembrie 1990", si includerea lui in cadrul dosarului genocidului communist (35/P/06), pentru a demonstra ca liderii FSN au protejat responsabilii unui genocid?

Răspuns AP: DA

 

6. A fost util efortul meu de a difuza mărturiile si abuzurile judiciare, pe siteurile dedicate  www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitatii.com?

Răspuns AP: DA

 

7 Aţi fost martor īn sală, cīnd procesul 10636/1/10-ICCJ a fost īnchis de la primul termen (25.02.11), deşi am arătat clar că pretenţia parchetului că nu aş avea calitatea de reclamant se baza numai pe… absenţa suspectă a celor 49 de volume de la procuratură?

Răspuns AP: DA

 

8 Fiind mandatat de mine pentru procesul 10635/1/10-ICCJ, aţi constatat: absenţa celor 49 de volume ale cercetării penale, notele explicative consistente pe care le-am prezentat la fiecare termen, declinarea tergiversantă către Curtea de Apel (īn momentul īn care am descoperit volumele ascunse īn depozit), īnchiderea procesului declinat (3095/2/12) la primul termen, fără a se ţine cont de Concluziile scrise, unde sintetizasem cele 49 de volume ale cercetării penale- pe care instanţa le avea īn fine pe masă, dar pe care nu le-a luat īn consideraţie, pentru a putea declara ca parchetul a acţionat corect?

Răspuns AP: DA

 

9 Aţi constatat, ca avocat al meu īn procesul 5170/1/11, că a fost īnchis inexplicabil la termenul din 13.02.12, īn lipsa noastră (deşi anunţasem īn scris că inchiderea circulaţiei provocată īn acea zi de īnzăpezire, m-a īmpiedicat să mă prezint)- şi asta după ce am depus volumul 168 din lucrarea 75/P/98 obţinut de la Theodor Maries, după ce cerusem citarea adevăraţilor reclamaţi din plīngerea mea din 2005 (şefii statului, īn 1990) şi după ce explicasem importanţa extremă a cazului?

Răspuns AP: DA

 

10 Aţi constatat că mi-am părăsit domiciliul din Canada, īntre 2005 şi 2012, pentru a mă dedica dosarelor de la procuratură şi din justiţie, aşa cum am relatat īn plīngerea mea la CEDO?

Răspuns AP: DA

 

31.07.13

 

Ioan Roşca                                                       Antonie Popescu