Declaraţie

 

Subsemnatul, Cicerone Ioniţoiu, fost deţinut politic, supravieţuitor şi cercetător consecvent al genocidului comunist, declar că sint solidar cu demersul domnului Ioan Roşca la CEDO şi confirm tot ce rezumă el īn plingerea iniţială, despre crimele īmpotriva umanităţii, protejate pīnă azi de justiţia complice din Romānia, despre abuzurile de care s-a ciocnit- care rezultă şi din documentele anexate.

Eu am īncercat, cu riscuri extreme,  provoc corectarea acestor monumentale abuzuri juridice chiar īn timpul detenţiei (cīnd am făcut greva foamei), apoi după eliberarea din 1964 (cīnd mi-a fost respinsă cererea de revizuire) , apoi īn exil- după ce am reuşit să evadez din lagărul care devenise Romānia (cīnd am publicat un mare număr de lucrări dedicate reflectării măcelului) şi īn fine, după aparenta eliberare de sub regimul criminal- din 1990.

M-am bucurat că am putut preda ştafeta acestei lupte drepte domnului Roşca, avīnd īn vedere ieşirea din scenă a ultimilor combatanţi pentru dreptate ai generaţiei mele, măcinaţi de viaţa distrusă de interminabila asuprire şi de dezamăgirea că nu se face nimic pentru a ni se da măcar statisfaţia că se recunoşte crima care ne-a distrus ţara.

Domnul Roşca are de la mine procură de reprezentare, īn orice demers dedicat restabilirii adevărului şi dreptăţii pentru victimele comunismului şi postcomunismului şi a acţionat şi īn numele meu (şi a altor membri a Comitetului pentru Reprezentarea Victimelor Comunismului –CRVC). Am fost co-reclamant cu domnul Ioan Roşca in procesele penale si in cercetările de la procuratura, pe care le-am deschis printr-o plīngere comună, alături de mulţi alţi romāni loviţi de sistemul totalitar, revoltaţi de modul īn care au fost  protejaţi vinovaţii, după 1990. Am fost ţinut continuu la curent cu evoluţia dosarelor şi am aprobat toate demersurile făcute. Chiar cīnd nu voi mai fi, el mă reprezintă, şi cred că va onora această obligaţie morală.

Īmi pare rău că īntīlnirea mea cu domnul Roşca, atīt de fructuoasă īn planul apărării adevărului,  a dus din nou la deturnarea gravă a activităţii sale profesionale, fără ca să obţinem rezultatele normale. Deşi mi-am dedicat toată viaţa acestei cauze, īnţeleg şi pierderea pe care o reprezintă jertfirea carierei, pentru un profesionist de talia lui. Confirm si faptul ca este tragic să-ţi foloseşti puţinele resurse pentru a lupta pentru binele societăţii şi deci că e legitimă cererea de despăgubiri, in cazul īn care toate aceste eforturi sīnt anulate, prin abuzuri ale unor instituţii care lucrează pentru interese mafiote.

Eu īnsumi am cerut şi despăgubiri, pe līngă constatarea suferinţelor mele, provocate de duşman īn lupta pentru dreptate, īn cadrul procesului  CEDO 16507/12, şi vă rog să atrageţi atenţia şi domnilor care se ocupă de respectivul dosar, că ar trebui să ia īn consideraţie şi multe din faptele şi documentele prezentate īn dosarul domnului Roşca.

 

Īn speranţa că voi apuca decizia prin care veţi reabilita dreptul in Romania, bătrīn, bolnav şi īncrezător īn principiile pe care le apăraţi,

 

Cicerone Ioniţoiu, 8 August 2012