Mesaje lansate pe Internet in ianuarie 2012

Ioan Roşca

 

Asa cum am explicat domnului Silviu Popescu nu cred ca noua revolutie e cea dorita de mine. M-am simtit insa obligat sa intervin in discutiile de pe Internet (conectindu-ma la grupurile facebook), pentru a combate confuziile care deturneaza revolta multimii asuprite spre numeroase infundaturi. E punctul meu de vedere, subiectiv dar sper legitim. Puteam intoarce spatele la/de tot, am ales un compromis, luptind doar in razboiul de sens, inca provocat de continuitatea cu care "intelectualii" ratacesc mintile. Am incercat sa combat farsele falselor alegeri si obiectivelor de diversiune, actualizate in aceste zile de banalistii politici si de mercenarii civici, explicind cum functioneaza manipularea si auto-amagirea. Tintele care mi-au iesit mediatic in fata fiind: "infruntarea" Basescu-Iliescu-Diaconescu (PDL-USD-PPDD), absenta unei alternative anti-sistem din cauza prestatiei dezastruoase a "opozanturii", efectele pseudo-militantismului civic, frica generala de justitiarism, diversiunea salvarii prin regele Mihai, uitarea si compromiterea revolutiei anticomuniste, nevoia impacarii cu victimele saracite ale fesenismului,  etc. In primul rind am vrut sa semnalez absenta din dezbatere a temei cheie a colonialismului, iluzia ca mafia interna poate fi rasturnata ascunzind realitatea aservirii Romaniei, prin instrumente tot mai rafinate - ca ACTA. Nu-mi fac iluzii, numai datoria. Ideile sint arme potentiale, seminte care se pierd daca pica pe sol sterp sau otravit, rosturi care depind de ceilalti.  Sper ca dialogurile din aceasta saptamina reflectate aici, rezultate din provocarile mele constructive, sa va dea o idee asupra starii constiintelor, in spatiul contestatiei.

 

In spatiul lui Silviu Popescu:

http://popescusilviucada.wordpress.com/2011/12/29/anul-2012-partidul-romanilor-unitipru-din-toata-lumea/#comments

 

29.12.20111

ANUL 2012 !

Anul nou 2012 trebuie sa marcheze la romāni terminarea celor 22 de ani de văicareală, bocit.

Anul 2012 va trebui să constituie, anul trezirii, renasterii naţionale, anul unei Revoluţii in gīndirea şi acţiunile noastre. Nu putem, nu mai avem dreptul să mai irosim nici-o secundă din viaţa noastră, pentru noi, destinul, viaţa copiilor noştrii.

Dacă īi iubim cu adevărat trebuie, să acţionăm acum. Să le transmitem o ţară liberă de lichelele comuniste, securiste, mafiote, o tară cinstită, pe picior de democratizare , pe picior de modernizare şi de progres.

Īn acest sens am preluat comanda şi am organizat, creat Partidul Romānilor Uniţi(PRU) din toată lumea.

Pīnă la primul Congres al partidului –PRU(Partidul Romānilor Uniţi) o să deţin funcţia de preşedinte al partidului.

Fără a le cere asentimentul, căci nu este timpul necesar, propun ca membrii īn conducerea partidului, următorii oameni, de nădejde, care īmi inspira īncredere, şi care sa conlucreze pentru punerea bazelor, a structurilor acestui partid, romāni, din ţară şi străinatate :

Prim vice-Preşedinte al partidului pe domnul jurist Valerian Stan, care va deţine şi funcţia de secretar general, dat fiind experienţa sa acumulată īn cadrul Alianţei Cicice din Bucureşti.

1. Vicepreşedinţi :

 

- domnul Ioan Rosca(Bucureşti)

- domnul Marius Mioc(Timişoara)

- domnul Nica Leon(Bucureşti)

- domnul Dumitru Juga(Bucureşti)

- domnul Dan Tanasa(Spania)

- doamna Carmen-Maria-Bucur(Germania)

- domnul Durac Nicolae(Timişoara)

- domnul Tocan Viorel(din Braşov)

 

Lista ramīne deschisă. Aştept de la voi noi propuneri.

Desigur cei propuşi de mine, nu au fost consultaţi,nu au fost īntrebaţi, ne presează timpul şi īmi cer scuze. Īi voi īntreba, după Anul Nou.

Aceştia pot oricīnd să refuze propunerea mea, dacă nu subscriu acţiunii acesti partid.

La primul congres de constituire al partidului, unde vor participa romani din toata lumea, deci şi din diaspora se vor pune efectiv bazele partidului. Se vor discuta : organizarea, structurile, programul, statutul şi se vor alege, democratic, organele de conducere şi şeful partidului.

Pānă atunci voi īncerca să conduc şi organizez totul cu sprijinul oamenilor interesaţi şi care văd īn această acţiune salvarea, mult dorită, a ţării, de comuniştii, securiştii, de hoţi şi demagogi politici, care au perpetuat sclavagia, mizeria poporului romān.

Cu drag şeful partidului tuturor romānilor, partidul romānilor uniţi (PRU)

Dipl. Ing. POPESCU SILVIU OCTAVIAN

Vă doresc la toţi un an fericit īn cadrul acestui partid, pentru ţară şi popor

Vă iubesc dragii mei romāni !

 

IR 31-12-2011

Răspuns domnului Silviu Popescu,

 

M-am gīndit īntīi să nu vă răspund public, sau să amīn, ca să nu influenţez pe ceilalţi invitaţi de dv. Puteţi de altfel sa nu difuzaţi acest mesaj. Dar aţi provocat pe toţi cei care visează stăvilirea degenerării noastre. Voi recunoaşte deci unde am ajuns eu, după două decenii de zbucium steril. Aveam de gīnd să-mi demasc căderea, la sfirşitul unei serii de scrisori deschise către impostorii şi neputincioşii care au īngropat lupta civică. M-aţi silit să mă spovedesc mai devreme.

De prăbuşirea Romāniei se fac vinovaţi: parazitarii uzurpatori ai puterii , robii lor compromişi, occidentul mercantil complice şi liderii falsei opoziţii. Responsabilii pentru genocidul comunist continuat după 1989 nu ar fi fost iertaţi, dacă ar fi pierdut puterea. Păstrīnd-o īnsă, s-au īmbogăţit din prada smulsă victimelor, cu preţul distrugerii economiei, societăţii şi oamenilor. Instrumentul major fiind instituţiile criminalizate ale statului cangrenat : legislativul, justiţia, administraţia, internele. Nu e insă vorba de o anomalie, de un accident, de o excepţie – aşa cum predică ideologii răspopiţi est-vest. Rădăcinile răului sīnt primare şi perene. Condiţia umană, individuală şi colectivă, pe care o īmpodobim cu năzuinţe şi o cīrpim cu alibiuri, s-a dovedit, istoric, deplorabilă. Nu putem scăpa de gravitaţia instinctului de supravieţuire decīt cīteva secunde, īnainte de a ne zdrobi de solul murdar al realităţii.

Conştient de raritatea momentelor de nobleţe care ne justifică, simt nevoia să le salut şi sprijin. Īmi pare lăudabil că vă oferiţi să catalizaţi anticorpii dispuşi să-şi apere patria atacată patologic. De mult trebuia aprinsă rezistenţa reală şi asumat războiul civic, īntru salvarea demnităţii, scufundată īn potopul de mişelie, făţărnicie, mīrlanie, prostie, suficenţă, micime, amoralitate, cinism, aroganţă, neobrăzare, necinste, veleitarism, cupiditate, īnşelăciune, diversiune, manipulare, exploatare, aservire, criminalitate, represiune. Vă propuneţi obiective frumoase şi juste, vă asumaţi o misiune benefică şi eroică.

Am dorit stīrnirea unei mişcări anti-sistem, care să ofere romānilor o alternativă reală, o cale netrucată, o ieşire din falsele alegeri īntre aripi feseniste, o evadare din farsă. Am scris ( http://www.piatauniversitatii.com) un noian de explicaţii, īn speranţa că vor inspira acţiuni ca aceea pe care o īncercaţi acum. Am lansat apeluri justiţiare provocatoare. Apreciind prestaţiile remarcabile ale domnilor Stan, Durac, Mioc, Leon, Iuga- aş fi făcut apel la aceleaşi persoane ca dv. şi la: P. Goma, D. Culcer, LI. Stoiciu, O. Hurduzeu, C. Cojocaru, B. Nicolescu, M. Sevaciuc, T. Stetca, O.Ohanesian, I Coja, D.C. Iovanovici, M. Serban etc.

Īmi place francheţea, nonconformismul şi curajul incorectitudinii dv politice.

Ar fi trebuit deci să vin alături de dv. pentru a sprijini o acţiune pentru care am făcut propagandă, chiar dacă intreprinderea este grea, condiţiile sīnt neprielnice, obstacolele redutabile, problemele supracomplexe şi şansele mici.

 

Din păcate, nu pot să susţin o cauză pierdută pentru multă vreme şi să instig pe alţii la o misiune imposibilă. Eliberarea (insănătoşirea) Romāniei a devenit o utopie, deocamdată. Se va putea eventual, mult mai tīrziu, dacă evoluţia īşi va schimba semnul, dacă vor reīnflori īn conştiinţe valorile care se ofilesc azi. Īmi fac datoria să vă previn că acum, nu aveţi nici o şansă. Nu va fi să fie, nu are cum. Microbii răului au intoxicat populaţia reeducată īndelung, expusă la domesticire şi devoluţie. Cavalerii dreptăţii se vor ciocni de oastea milioanelor de rebuturi morale: conştiinţe plămădite de colaboraţionism, suflete īnnecate īn răutate, egoism, parşivenie, laşitate, minciună. Sīnteţi departe de rezonanţă cu actualul popor, parcă şi mai “anacronic” ca mine. Majoritatea a căzut īn comă civică , apolitică sau politicianistă, şi nu vă vor da atenţie decīt cei care vă vor huidui sau sfīrteca, la comanda dresorilor lor.

Nu aveţi cum provoca şi susţine revoluţia necesară. Criminalii de deasupra legii cumpără gardienii şi dresorii din banii storşi de la sclavi. Bătalia pentru conştiinţe va fi ciştigată de cei ce deţin armament mediatic, menţinīnd minţile īn priza tele-chibiţăriei. Revolta deturnată a burţii nu poate scoate deasupra decīt un val de panglicari şi pleşcari . Prizonierii sistemului nu pot răsturna decit paiaţe, īnlocuite cu inepuizabile rezerve. Nu am făcut ce trebuia īn 1990, ratīnd ocazia creată de un moment de curaj şi graţie. S-au īntors īn jug romānii pentru un blid de linte sau au inşfăcat hulpavi o halcă din avuţia colectivă. Tinerii au chipul şi asemănarea tranziţiei care i-a format.

Din cauza distanţei (dorului, revoltei) v-aţi lăsat amăgit de vise, furat de iluzii, īmbătat de speranţe, ameţit de năzuinţe. Dacă nu vă veţi da pe brazdă, renunţīnd la ţelurile afişate şi urmărind interese meschine, veţi suferi o decepţie cumplită, distrugindu-vă şi restul vieţii, rătăcit pe un front de pe care toata lumea a dezertat, de mult. Dacă veţi suna audibil din goarnă, vor apare toţi hămesiţii care nu au reuşit să fure destul şi caută o şansă de aburcare. Dacă nu veţi fi cuminţit de vreun mercenar, veţi fi ucis de ridicol sau scīrbă. O himera nobilă poate distruge prin dezamăgire: a se vedea efectul nociv, pe termen lung, al “fenomenului Piaţa Universităţii”.

 

Rămīne exilul şi diaspora. Presupunīnd , prin miracol, că s-ar mobiliza, pentru eliberarea ţării părăsite, veţi constata ca nici doi romāni scăpaţi din lagăr nu se pot īnţelege privind scopurile unei acţiuni. Nu au cum solidariza sau consona, căci nu-i intereseaza ideile ci bīrfele, nu īi doare nedreptatea care loveşte pe alţii, īşi urmăresc interesele, vīnīnd ocazii, căţărīndu-se, cocoţīndu-se, cocoşindu-se. Veţi fi īnconjurat imparabil de veleitari cīrcotaşi, care se vor bate īntre ei pentru imaginarul ciolan, contestīndu-se. Nu mai e vremea cīnd un Codreanu stīrnea un bulgăre, printr-un apel de ascultare a conducătorului. Şi partidul dv se va scufunda īn gīlceava nenumăraţilor lideri (soldăţei au numai disciplinatele formaţiuni securicomuniste). Riscaţi ridicolul, botezīndu-l cum aş sugera eu : PUR (īn loc de PRU) ca să nu mai vorbim că sintagma “Partidul Unităţii Romānilor” poate eşua īn cacialma (a se vedea penibilul destin al curentului lansat de mine: “AER”- Acţiunea pentru Eliberarea Romāniei…).

Vreţi să vedeţi cum stau lucrurile? Analizaţi de ce nu au făcut romānii nimic, de douăzeci de ani, īmpotriva stăpīnilor lor. Mulţi dintre cei care nu se mai “descurcă”, ajunşi la disperare, detestă partidele şi personalităţile care i-au păstorit pīnă acum, dar nu fac ceva pentru a ridica o opoziţie reală. Noile mişcări şi partide (distributiştii “green”, poporul lui Cojocaru, “forţa civică”, etc) nu reuşesc o federalizare, căci fiecare vrea să adune ţara doar īn jurul său.

 

Poate că ştiaţi care e realitatea, dar nu vă mai pasă , preferīnd un sfīrşit bărbătesc, unei agonii jalnice. M-aş zvirli şi eu īntr-un astfel de joc/foc purificator, ca să mă răcoresc de mizeria asta de viaţă. Dar de ce să atrag īntr-o capcană distructivă ultimii supravieţuitori, stīrnindu-le iluzia că se poate lupta, acum, aici, pentru bine? Ca militar , ştiti ce īnseamnă să-ţi arunci iresponsabil sau premeditat soldaţii spre o bătălie pierdută din start, datorită raportului de forţe.

Am īn spate “capitalul” unui şir necruţător de eşecuri. A venit ceasul să evit bīlciul politicii mioritice. Stergeţi-mă de pe lista de potenţiali vicepreşedinţi. E prea tīrziu ca să mă īnregimentez prea devreme. Nu vă īntorc spatele, după atiţia ani de lătrat contestatar. Dar sprijinul pe care īl pot da este “ideatic”: puteţi folosi oricare analiză a mea, publicată pe Internet. Realizaţi complexitatea emancipării unei naţii captive, pericolul unui aventurism simplist? Necesarii oameni de acţiune nu sīnt suficenţi. Vă pot pune la dispoziţie şi studii de sertar, pe marginea unor probleme politice (economie, finanţe, justiţie, educaţie, tehnologie etc). Probabil că aţi constata atunci cīt de multe ne despart- ceea ce veţi păţi şi cu alţii dintre cei chemaţi alături de dv.

E greu să orchestrezi o fiziologie intelectuală colectivă (subiect acut de cercetare, pentru mine). Dictaturile introduc consens de sus, compromiţīnd sensul. Democraţiile nu s-au dovedit peformante īn emergenţa coerenţei. Nu veţi găsi uşor tratamentul bolilor romāneşti, leacul racilelor omeneşti. Nu veţi găsi uşor oameni care să inţeleagă cīt de mult/multe nu ştiu/ştim şi cīte limite ne plămădesc aspiraţiile.

 

Cu speranţa că nu vă veţi arunca inconştient īn gol, al dv.

 

Ioan Roşca, 31-12-2011

 

IR  31.12.2011. Cred ca, pe linga cei pe care vi i-am semnalat, ar trebui sa vorbiti si cu Viorel Tocan,sperind ca nu ati fost adversari in CADA. Si in general, sa intrati in contact cu cei curajosi dar lucizi, care au incercat sa faca ceva cu cap si cu sens. Din pacate, multi activisti anticomunisti sint falsi, veleitari, marginiti, individualisti. Se agita frenetic, dar nu stiu de ce. Au imbracat un rol eroic, pe care nu-l pot decit compromite. Nu dau numele celor pe care am incercat sa ii pun in contact, sa-i ajut sa-si depseasca obtuzitatea si egotismul. Doar va semnalez experienta mea (dezamagitoare) care m-a lecuit de a provoca romani la unitate.

 

IR 8.01.12  Iata pozitia lui Tocan, de la Brasov:

http://www.cautavideo.ro/chemarea-de-la-brasov/

 

In grupul "Alianta cetatenilor"

 

Silviu Popescu 25.01.2012 ARTICOLUL ZILEI DE 25.01.2012

ROLUL MISIUNILE ORGANIZATIEI CADA ( COMITETUL PENTRU ==================================================

DEMOCRATIZAREA ARMATEI SI A TĂRII)

================================

Misiunea principală a acestei organizaţii militare, concepute de mine, a fost aceea de a reorganiza pe baze noi armata, a defini clar obiectivele, domeniul de activitate al acesteia, īn noul contextul nou, democrat al ţării. Deasemenea rolul acestei organizaţii militare de a supraveghea, veghea, instaurarea, īn ţară, a unei reale democraţii, conduse de politicieni noi, care să nu fi făcut parte din structurile conducătoare, comuniste şi securiste, de tristă amintire, ale dictatorului.

1. Organizaţiei CADA īi revenea sarcina controlului,a epurări armatei de organele comuniste şi securiste, care au şicanat, au distrus viaţa multor cadre, competente, ale armatei, pe baza dosarelor , originii “nesănătoase”sociale, a acestora.

2. Organizaţiei CADA īi revenea sarcina reanalizării dosarelor de cadre a tuturor militarilor care au fost persecutaţi, īn timpul lui Ceauşescu.

3. CADA trebuia să urmărească instalarea la conducerea armatei a unei conduceri competente, tinere, capabile, corecte, cu idei noi, democrate, oameni nepătaţi, şerpi veninoşi ai regimului ceauşist.

4. CADA trebuia să cerceteze, īn īntreaga armată modul cum comandanţii, statele majore, unităţiile, marile unităţi, armatele au acţionat pe timpul Revoluţiei, īn perioada 16-22. Dec. 1989; tragerea la răspundere a celor, care prin exces de zel şi datorită laşităţii, īndoctrinării comuniste, au retransmis ordinul de tragere īn popor şi au insistat ca militarii unităţilor lor să tragă īn popor, să lovească demonstranţii, au contribuit la crimele ceauşiste..

5. CADA trebuia să propună şi să controleze schimbarea regulamentelor militare, creearea unuii cadru nou, democratic, necesar respectării şi īn armată a drepturilor omului, a personalităţii tinerilor care execută serviciul militar.

6. CADA trebuia sa ceară şi urmărească, participarea oficială a reprezentanţilor armatei, la politica ţării, prin desemnarea īn parlamentul ţării, a unor cadre a acesteia, deci numirea de parlamentari militari.

Cadre militare care să susţină punctul de vedere politic, oficial, al armatei. Cadre militare care să urmărească şi atenţioneze, conducerea politică, a ţării, īn cazul īncălcării principilor, legilor democratice.

7. CADA, organizaţia militară concepută de mine,

nu trebuia să mai permită, sub nici un motiv scoaterea armatei īn stradă pentru a o contrapune propriului popor, pentru salvarea scaunelor unor preşedinţi incapabili, urīţi de popor.

8. CADA, concepută de mine, .nu trebuia să accepte numirea unui ministru civil, ci numai a unui profesionist militar, a unui specialist, a unui ofiţer superior, desemnat de armată şi care să nu fie la cheremul unui preşedinte de ţară, să nu devină lustragiul pantofilor acestuia şi a altora.

 

Desigur organizaţiei CADA īi mai reveneau şi alte misiuni, dar, īn mare, acestea erau cele mai importante.

După realizarea acestora, care după părerea mea ar fi durat maximum un an, cel mult doi, această organizaţie, revoluţionară, democratică, din armată, s-ar fi autodizolvat, misiunea ei īncheindu-se.

Datorită trădăriilor, neaşteptate, neplanificate, chiar din rīndul acestei organizaţii, este vorba de trădarea de către liderii mişcării sindicale militare, de la Timişoara, Lt.col. ing. Şurcu Cornel, arma aviaţie, Lt.col. Liţiu Petre, arma aviaţie, Maiorului Chiriac Octavian, arma grăniceri şi trădarea, de către, foştii componenţi şi simpatizanţi, de frunte, ai organizaţiei militare de democratizare a armatei GIDA, din Bucureşti, actualii generali de armată Chelaru Mircea, Costache Tiberiu, Mureşan Mircea, Carp Gheorghe, (mafia Chelaru), Nicolae Spiroiu, Polivanov şi alte cadre din conducerile militare ale capitalei, organizaţia CADA a fost, prin ordinul generalului criminal V.A. Stănculescu, ministrul apărării, desfīīnţată,

Astfel s-a incheiat misiunea revoluţionară, progresistă a aceste organizaţii militare, de mare importanţă, nu numai pentru armată ci şi pentru īntreaga ţară, fără a se realiza, mai nimic din scopurile, obiectivele propuse.

Rezultatul: la cīrma armatei se vor perinda trădătorii organizaţiei CADA, care şi-au vīndut conştiinţa, ideile progresiste, pentru grade şi funcţii. Ei au readus armata la stadiul ei din timpul dictatorului, transformīnd-o īntr-o instituţie de sclavi, de executanţi lingăi a ordinelor unor preşedinţi şi conducători incapabili, corupţi, criminali.

Si dacă cataclismul s-ar fi rezuma numai la acest aspect totul ar fi rezonabil.

Instalarea la conducerea armatei a unor noi generali laşi, fără demnitate, fără onoare, fără coloană vertrebrală a permis, instalarea īn domenile civile a unei armate de hoţi, corupţi care au furat, la sīnge, au vīndut toate bunurile ţării pe nimic, pentru a se īmbogăţii.

Aceşti conducători ai armatei au privit indiferenţi şi au tolerat aceste īncălcări grosolane, au tolerat, au īnchis ochii la debandada, la furturile Romaniei.

Este inutill să descriu dispreţul, scīrba , ura mea pentru aceşti ticăloşi militari, actuali generali, care datorită unui popor debusolat, incapabil să se unească, pentru idei progresiste, democrate, tolerează īn continure o conducere romanească criminală şi o conducere a armatei pe măsura acesteia.. Căci cum poate fi numită această conducere care a aruncat ţara intr-o mizerie socială, sărăcie mai mare decīt cea a lui Ceauşescu, decīt conducere criminală?

Am să mor şi nu am să trăiesc clipele fericite ale unei adevărate democraţii īn care ticăloşii, criminalii noştri vor fi pedepsiţi exemplar; dar cu satisfacţia ca am īncercat şi am făcut totul pentru a interzice, a opri acest dezastru planificat al Romaniei, această dezintegrare a ţării.

Glasul meu va găsi , cred, sper eu, cīnd nu ştiu, ecoul necesar īn poporul meu, pentru, ca acesta, să īşi desemneze, īn sfīrşit, conducătorii doriţi, oameni curaţi, cinstiţi, capabili, luptători pentru ţară şi nu pentru interese meschine, personale, de grup.

Cu toată dragostea al Dvs.:

Lt. Col. Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian(Garibaldi al Romāniei), fondatorul mişcărilor militare de luptă pentru Democraţie īn ţară, GIDA şi CADA.

Detalii despre aceste organizaţii pe blogul subsemnatului:

www.popescu silviucada.wordpress.com

P.S. Este explicabil şi meritoriu că īn zilele noastre, cu toată opoziţia, şantajul şi presiunea, conducătorilor armatei, a lingăilor conducerilor prezidenţiale şi parlamentare, există cadre tinere militare care simt nevoia, de aşi alătura glasul protestatar, vuietului ţării, poporului, contra conducătorilor incapabili, nedemocraţi şi ies, deci, deschis īn stradă.

Dacă armatei i se bagă căluşul īn gură , să nu poată să işi exprime părerea politică, democratic, părerea ei despre conducătorii ţării, atunci ne vom īntīlni mai des cu cazurile de curaj, īn genul, acestui locotenent, demn, participant la demonstraţii, īn uniformă militară, de partea poporului.

Silviu Octavian Popescu 25.01.12 Citez din articolul doamnei Iulia NASTASE, „Lupoiul mileniuluim trei“:

Am rās, īn sinea mea şi īmpreună cu prietenii, de tembelul prezent la demonstraţie īn Piaţa Univeristăţii, gata să dea cu bolovanul īn jandarmul care ar fi īndrăznit să-i limteze dreptul consituţional de a demonstra, şi care spunea reporterului la fel de uimit că este la miting să-l răstoarne pe dictatorul Băsescu şi să obţină ...certificat de revoluţionar. Cu toate beneficiile de dinaintea tăierii robinetului cu lapte şi miere pentru grosul profitorilor evenimentelor din decembrie 1989.Am rās, spuneam, doar pānă cānd am aflat că prin anumite oraşe mai mari, Braşovul de exemplu, se īntocmesc asemenea liste, cu revoluţionarii lui ianuarie 2012, care, bineīnţeles după căderea dictatorului, ar urma să obţină hectarul, spaţiul comercial, indemnizaţia şi scutirea de impozit pe care le-a văzut la cei care au procedat aşijderea după 1990, īngroşānd pānă la nesimţire rāndul beneficiarilor unor asemena foloase trase īn urma acelui decembrie 1989.Mai mult, tind să cred că regizorul acestui spectacol ieftin este atāt de limitat īncāt īl copiază la amănunt pe cel scornit de slugile Moscovei, comandate de emanatul Ion Iliescu. Nu mă interesează īn acest moment dacă acesta, regizorul, aparţine opoziţiei ori puterii. Remarc doar cāt este de lipsit de imaginaţie.

IR 25.01.12 Avind in vedere ce reprezentati (vezi articolul dv de azi despre CADA) este important ca sa nu va grabiti in aprecierea evenimentelor de la distanta. Dv aveti de salvat idealurile celei mai frumoase izbucniri de demnitate din istoria armatei romane. Fiti deci in garda, ca sa nu se pateze imaginea militarului ce-si iubeste poporul, prin vre-o diversiune fesenista. Daca locotenentul care a iesit de curind este o reanastere a spiritului CADA , trebuie ajutat. De vegheat insa, sa nu fie o miscare a taberei opuse, agitate de Mircea Dogaru, care sforaie pentru drepturile de pensie a securistilor si a altor mercenari ai regimului comunist.

Silviu Octavian 25.01.12 Aveti perfecta dreptate. Acest Dogaru coaliat al mafiei tradatoare a generaluilui Mircea Chelaru, un nou fripturist, care cit timp a fost activ nu a scos o vorba.[]  Cititi raspunsul meu dat acestui domn si asociatiei sale pe www.popescusilviucada.wordpress.com

_____

 

Stefan Lungu 25.01.2012

http://axa.info.ro/rss/item/810-piata-universitatii-sau-despre-murdarirea-singurului-simbol-al-libertatii-post-decembriste

IR 25.01.2012 [si in Alternativa civica] www.piatauniversitatii.com Juste observatiile domnului Vasiliu. Am o singura adnotare, ca exponent consecvent al luptei anticomuniste din 1990. Dincolo de evidentele diversiuni, noi, cei huduiti atunci de "oamenii muncii" manipulati de FSN ca sa zdrobeasca rezistenta, trebuie sa ne intilnim macar acum cu plebea pacalita (folosita, furata, exploatata,  saracita, degaradata, alungata, inrobita si alienata), chiar daca stim ca e si ea vinovata pentru scufundarea tarii. A intoarce spatele victimelor indobitocite ale sistemului inseamna a le lasa prada jefuirii si propagandei neocoloniale. Hai sa le acordam si fesenistilor dezamagiti dreptul de a-si striga nefericirea.Incercati sa-i recuperati, cei care doriti eliberarea.

 

In mai multe grupuri facebook

 

IR 18.01.2012 Apel pentru constituirea unei alternative contestatare

Romānii s-au săturat de farsa "alegerii" īntre aripile FSN care işi īmpart prada jefuită populaţiei capturate īn statul uzurpat. Ei simt că ideologiiile care par a se confrunta: comunismul nostalgic şi capitalismul sălbatec, nu sīnt decīt diversiuni pentru acoperirea intereselor celor care au comis "tranziţia criminală", distrugīnd ţara pentru a se imbogăţi nemeritat.

Majoritatea a inţeles că nu e reprezentată nici de PDL nici de USL, că hoţii s-au convertit continuu, că politicienii se căpătuiesc slujind mercenar interese străine. Unii au aflat că īn afara zonei sinistrate politic din Europa de Est există curente de emancipare cetăţenească, că in lumea civilizată civism īnseamnă: democraţie reală, directă sau economică, ecologie profundă şi morală creştină, condiţie umană demnă- larg distribuită. Alţii au devenit conştienţi că rămīnerea la putere a vinovaţilor īmpiedică repararea nedreptăţilor, cercetarea furăciunilor, anularea "privatizărilor", denuţarea "ingineriilor" ilicite, recuperarea activelor nedistruse şi pedepsirea jefuitorilor, controlul averilor, tratarea patologiei sociale, apărarea sănătăţii celor mulţi, inălţarea conştiinţelor prin educare şi informare cinstită.

Manifestaţiile de protest arată că poporul, īndelung domesticit, deşi s-a săturat de exploatatori, nu vede direcţia ieşirii din tunel, fiind amăgit că Europa ne-ar impune să ne suportăm resemnaţi călăii, ca administratori neocoloniali. Ca să anime lupta de eliberare, oamenii au nevoie de o alternativă reală, altfel nu pot scăpa de pesimism şi lehamite, rămīnīnd īn ghearele compromisurilor pentru supravieţuire, domesticiţi de Media aservită, care propovăduieşte necontenit supunerea.

Evadarea minţii cere o fereastră spre libertate. De aceea grupurile contestatare trebuie să treacă peste diferenţe, nuanţe, ambiţii şi orgolii şi să urmărească federarea īn acţiune, īntru īnfruntarea solidară a sistemului putred. Populaţia revoltată are nevoie de o stea polară consistentă, de rezistenţă coerentă. De-abia după eventuala răsturnare a clicii parazitare ar căpăta sens confruntările de concepţie, metodă, program, ar putea fi negociate diferenţele de interese şi năzuinţe. Grupurile anti-sistem care nu pun umărul la efortul comun de eliberare a Romāniei dovedesc sterilitate, orbire, veleitarism sau rea credinţa.

18 ianuarie 2012

Ioan Roşca, fost grevist al foamei in Piaţa Universităţii, iniţiator al Acţiunii pentru Eliberarea Romāniei (http://www.piatauniversitatii.com/ )

 

IR 21.01.12  Diaconescu va da lovitura de gratie tardivei incercari de eliberare. De citiva ani securitatea pregateste manevra. Daca nici acum, cind romanii sint prinsi in capcana : FSN(PDL,PSD) versus PPDD nu se aduna gruparile cu adevarat anti-sistem, ca sa puna la punct o alternativa , prin federare (nu e nevoie de fuziune), totul e pierdut, inca o data, a prea multa.

Florea Virgil 22.01.12 [in grupul Alternativa Civica]   Da, intr-adevar asta este una dintre cele mai mari probleme pe care o avem. Si ca de obicei suntem total nepregatiti din punct de vedere organizatoric. Stim de ea de mult timp dar nu am reusit sa cristalizam nici macar un grup ( dupa cunost...inta mea) in care sa incercam sa dezbatem pe subiect. Majoritatea isi pune acum intrebarea cine va urma dupa BB. Acest lucru cred ca este deja stabilit dar nu sunt create conditiile pentru rocada. Care ar putea fi rlocul nostru in aceasta ecuatie? Greu de spus pentru ca nici noi nu suntem polarizati pe pericol, si nu ne-am ocupat cu "educarea" electoratului.

Eduard Apostolache 26.01.2012 [in grupul Miscarea Indignatilor]

CINE CASTIGA DIN LUPTA DINTRE PUTERE SI OPOZITIE?In lupta dintre Putere si Opozitie, castigator va fi...Dan Diaconescu. Asa crede Victor Ponta, care sustine ca blocajul actual dintre PDL si USL va aduce voturi lui Dan Diaconescu. Vezi ce probleme va avea USL:

http://www.econtext.ro/eveniment--2/politic/ponta-blocajul-dintre-putere-si-opozitie-duce-voturi-catre-partidul-anti-sistem-al-lui-dan-diaconescu.html

IR 26.01.2012 Adaug  informatia esentiala ca de un an nici un post de televiziune nu il lasa pe Constantin Cojocaru sa explice populatiei inselaciunea comisa de Dan Diaconescu. Chiar si prezenta sa in Piata in aceste zile este ascunsa , toti reporterii evitindu-l. De ce nu voie Romanii sa afle de PPCC? Pentru ca manevra PPDD este noua etapa a scamatoriei securiste.

 

IR 22.01.12  Situatia e grava din cauza lamentabilei prestatii a "intelectualitatii civice" , care a permis sistemului criminal sa creeze urmatoarea contrapunere falsa: de o parte "comunismul", cu realizarile lui materiale, amplificate de nostalgia mizeriei si de alta "anticomunismul" acestor 22 de ani devastatori. In loc ca populatia manipulata, deraiata si degradata sa puna dezastrul in seama continuitatii uzurparii statului de catre securicomunisti, ea crede azi ca a fost furata , umilita si decimata de adeptii libertatii. Nici comutarea aservirii coloniale a Romaniei si conversia Tovarasilor la capitalismul de prada nu e bine inteleasa, din cauza propagandistilor din media. De aceea , revolta "plebei" contra securicomunistilor baronizati din grupa A are toate sansele sa fie confiscata de securicomunistii "populari" din grupa B : asta urmareste PPDD. Eu cred ca iesirea din aceasta capcana ar trebui sa fie scopul imediat al unei actiuni politice de eliberare. Trebuie spus clar: de 22 de ani luptatorii pentru o Romanie libera de paraziti, interni si externi, nu au fost lasati sa se ridice."

[Recatii in grupul "Miscarea Romania altfel"]            

Ziarul Natiunea 22.01.12  Spui drept ce spui, dar de ce nu ai chip, pentru a fi credibil si pentru a demonstra curaj?

IR 22.01.12  Chipul e treaba mea. Va ajunge semnatura. Nu seamana ca ale dv. adica nu e un titlu si o pagina de ziar. Iar persoana din spatele chipului nu e obisnuita cu tutuiala. Unul din lucrurile care m-au ingretosat in tranzitie este maimutarirea neocoloniala a conjugarii engleze, care nu distinge "Tu" de "Dv." sau macar de "Dumneata". Asta desigur nu are nici o legatura cu ce speram sa vorbim.

[In grupul "revolutia romana din 1989"]

Victor Negara 22.01.12  Aveti perfecta dreptate ! Intelectualitatea, si il vad si pe Dan Puric ca sta tacut, au o doza de lasitate civica . Si datorita lor se intampla astfel mesinatiuni. La fel ca si-n 1989- 1990.

Gigga Adrian Tudor 22.01.12 asta tot zic si eu de ceva timp:<Chiar nu se gaseste un grup de oameni onesti si competenti, unii cunoscuti, care sa fondeze o miscare civico-politica si sa participe la alegeri ? Ii lasam (iar) p`astia sa fure in continuare prin rotatie?!>

______________

 

IR 24.01.12  Vad ca mai toate grupurile anti-sistem sint prinse de febra monarhiei. Mi se pare o impietate si o eroare. Desigur, e doar parerea mea si cred ca voi fi eliminat din aceste grupuri pentru ca o exprim. De aceea , inainte de a fi cenzurat, va rezum argumentele mele:

IR 24.01.12 

Zece pacate ale lui Mihai, care-l descalifica pentru cauza anticomunista

1. Conducator al ostirii, comploteaza in 1944 cu agenti ai dusmanului, pe care mai tirziu unii sefi din KGB si i-au asumat.

2. Da lovitura de la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei romane, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu.

3. Trimite la moarte ostasii pe frontul de vest si nu face demersurile necesare recuperarii prizonierilor din URSS.

4. Colaboreaza la instalarea regimului represiv comunist, validind actiuni si documente de ireparabila nocivitate

5. Abdica las, dupa ce multi romani patrioti isi riscasera si dadusera viata pentru ca sa ramina la cirma tarii.

6. Este pasiv un timp indelungat in exil, respingind multe incitari la actiune impotriva regimului comunist

7. Evita implicarea in revolutia din 1990 si se lasa evacuat din Romania de catre puterea contrarevolutionara, intr-un moment crucial

8. Revine prea tirziu in Romania, printr-un pact cu puterea multifesenista, pentru a-si recapata el averile, desi multi romani nu si le-au recuperat.

9. Isi educa (indruma ) fetele astfel incit Margareta intra in "curtea" FSN, din care il aduce pe Radu Duda in "curtea regala".

10 Participa la festivitatile de la Moscova, la 9 mai 2005, unde cere scuze pentru ca Romania a atacat URSS in 1941.

 

Nota IR 24.01.2012 [Reactii in Liga distributista] Nu ma surprinde ca ati sters mesajele mele despre fostul rege Mihai. Il puteti sterge si pe acesta Si contul meu poate fi sters, se pare ca sint un alt soi de distributist.

[Reactii in Miscarea Euro+Civica romana] 24.01.2012 Virgil Antonov Ioan Rosca, deosebit de inteligent si intuitiv asamblat ! Multumesc.

 

IR  24.01.12  Eliberarea sensului revoltei

Aliatii, cistigatori ai ultimului razboi mondial, au cladit o cultura , bazata pe mitul bunatatii si legitimitatii lor, in raport cu monstruozitatea adversarilor invinsi. Propaganda acestei civilizatii ar suferi pierderi ireparabile daca ar creste in constiinte preocuparea pentru genocidul comunist din Est si pentru dezumanizarea mercantilista din Vest. Un timp, dezgroparea adevarului a fost evitata, prin contrapunerea celor doua parti aliate, in asa zisul "razboi rece". Asa cum arata Furet, se capitalizeaza eficace denuntind pacatele adversarului, in binom aparent antagonic.  Dar, dupa 1989, mastile au fost aruncate si aliatii sint solidari in mascarea a doua stafii care le sufla in spate: crimele patologice ale regimului comunist si degradarile produse conditiei umane de capitalismul imoral. De 22 de ani luptatorii pentru judecarea comunismului constata ca occidentul nu-i sprijina in a face dreptate penala. Iar cei care urasc rapacitatea imperialista , ca urmasii imbogatiti ai comunistilor,  nu-i vor sprijini intru dreptate sociala. Daca revolta actuala vrea sa fie anti-sistem, trebuie sa iasa din capcana alternativei intre doua ramuri ale menghinei care a distrus Romania si care toaca Omul. Parazitii interni lucreaza pentru profitori externi distribuiti este-vest. Nu vad un pas mai gresit decit a aseza lupta de emancipare sub semnul/sceptrul regelui Mihai, un instrument semnificativ al rapunerii bilaterale a Romaniei, un garant al continuitatii aservirii. Sensul unei reale revolte de eliberare este invers: evadarea din chinga dominatiei straine, instituite de razboiul mondial- pierdut de noi. Acum ca au facut puterile rocada, ca parazitii interni au trecut la cintarea occidentului si liderii mafioti locali isi cumpara firmanul de la vest, nu ne ramine decit solidarizarea cu ceilalti europeni revoltati, care cauta scaparea din plasa sistemului modern de exploatare si alienare.

 

[Reactii in grupul "Miscarea virtuala Dacia" ] Gheorghe Giovanni Ţeavă Romānia trebuie să redescopere pe Titulescu şi să pună bazele unei NOI POLITICI REGIONALE, de alianţe strategice cu vecinii noştri care se găsesc īn aceeaşi situaţie, pentru a contracara „presiunile dinpre Vest şi Est” ... extras din STRATEGIA GEOPOLITICĂ a „Mişcării Dacia”. Īmpărtăşesc opiniile d-lui Roşca expuse mai sus.

 

IR 24.01.12  Daca nu as avea motivele expuse mai sus, nu as deranja cultul monarhiei. Dar ne aflam , cred eu, in miezul lucrurilor Putem pierde o lupta dar e mai grav sa pierdem sensul ei. Nu are nici o importanta ce garnitura de arendasi slujeste intereselor straine.Important e sa ne reamintim ce inseamna libertate si demnitate.

 

[Reactii in grupul Eruptie anti-coruptie, selectie]

Sandra Pralong 25.01.2012 Relatia cu tema noastra va rog? Merci ca stergeti dk nu exista, sp

Simona Adam 25.01.2012 Care este legatura cu tema grupului (coruptia in Romania actuala)? Nu as vrea sa intram in discutii pro/anti monarhie si nici sa facem acuze ce nu pot fi dovedite.Va rog respectuos sa stergeti postul, asteptam altele corelate cu tema grupului. Multumesc.

IR 25.01.2012 Stergeti dv daca nu vedeti legatura. Continuati sa va zbateti impotriva "coruptiei", daca nu sesizati ca ea nu e decit un efect sau nu va interesaza cauzele.

Virgil Antonov 25.01.2012 Monarhia a facilitat instaurarea fundatiei dictaturii comuniste care la rāndul ei a construit un model de societate unde principiul relatiilor sociale a fost coruptia, un element de constructie tot atāt de rezistent precum nisipul. Pana nu īnlocuim acest element mostenit cu unul durabil si verificat, constructiile sociale nu vor rezista timpului, ba mai mult vor permite civilizatii care au īnvătat din istorie sa ne īnlocuiască ca specie.

Dana Marca 25.01.2012 @ Ioan Rosca - daca vreti dialog, ar fi cazul sa explicati dvs legatura. Daca ati poposit aici sa ne dati lectii si doar ca sa luptati impotriva monarhiei ... veti fi dezamagit: nu ne intereseaza nici lectiile dvs, nici monarhia. Ne-ar interesa o contributie concreta la obiectivul grupului. Daca doriti sa contribuiti. Daca nu, drum bun in viata va dorim! Proiectul elaborat de acest grup va derula programe de educatie cu privire la combaterea coruptiei. Ati putea fi de ajutor daca ati elabora o prezentare succinta despre cauzele generatoare de mentalitate care acomodeaza coruptia, prin prisma trecutului istoric. Daca doriti sa fie credibil, as extinde discutia. Expunerea de mai sus arata ca un militant anti-monarhie. Prima mea reactie este sa ignor. Daca descrierea dvs va fi mai ampla si va aduce in discutie o abordare ampla, atunci devine interesata. DA, si eu cred ca experientele istorice au dus la o anumita atitudine colectiva de toleranta fata de ceea ce este denumit astazi coruptie...

[] Poate comentariul meu anterior nu a fost destul de clar, revin... NU ma intereseaza comentarii retorice. Daca doriti sa contribuiti cu adevarat la schimbarea situatiei, elaborati va rog o prezentare din perspectiva istorica. NU ma intereseaza o polemica pro/anti-monarhie, ci o abordare exhaustiva a cauzelor din trecutul istoric care au conturat o anume mentalitate, o anume toleranta. Prezentarea dvs o puteti sustine personal in cadrul programului la care lucram. Sau o puteti trimite si va fi prezentata in numele dvs. Restul.... vorbarie inutila si neinteresanta pt mine! O zi buna tuturor.

[]  te-am invitat deja sa aduci o contributie concreta in cadrul programului care a fost conceput tocmai pentru a trata cauze si pentru a preveni. tu preferi din nou comentarii retorice?? @ Florin Lipan - avem si noi, ne scuzi, o alta viata in afara FB. Credem in acest proiect si facem tot efortul posibil sa fim prezente aici. Daca ne-ai ajuta, poate am acoperi mai mult din ce se posteaza, in analize critice si in incercari de a construi ceva frumos. Tristetea vine din faptul ca prea mult lume se opreste la a sanctiona retoric sau la a ataca de-a dreptul, dar nu contribuie concret la o constructie comuna. CONSTRUITI CU NOI !!!! va tot invitam.... dar , in final, e decizia voastra!

IR 25.01.2012  Cu tot respectul doamna, nu cred ca imi cunoasteti activitatea. Altfel nu m-ati invita "sa contribui si eu" la un program de reconstructie a Romaniei. Ca nu am reusit mai nimic in 22 de ani irositi, nu e numai vina mea. Pe de alta parte, eu nu pot contribui la constructii "apolitice", sau lipsite de dimensiune justitiara ferma, asa cum am explicat in celalalt fir de discutie. Atragindu-va atentia la faptul ca reducerea distrugerii tarii la o banala "coruptie" nu va va duce departe, am incercat sa va sprijin, in zona temeiurilor. Restul nu mai e treaba mea.

Dana Marca 25.01.2012  Nu iti cunosc activitatea! Eu te-am invitat sa participi la un program educational cu rol preventiv si de corectie pt generatiile viitoare. Dat fiind ca nu doresti sa construiesti, participand in proiectul acestui grup, comentariile tale for fi ignorate de mine, pt ca altfel mi-as consuma energia si timpul in dezbateri inutile, iar noi chiar vrem sa construim... cam asta-i bottom line-ul meu! toate bune!

IR 26.01.2012  Domanei Marca. Obraznicia raspunsurilor dv nu miroase (a) bine. Am impresia ca am dat peste un viespar de mercenari civici, care se feresc de un militant real, ca dracu' de tamaie. Nu m-ar mira sa tocati si niste fonduri UE sau bursulite in alcatuirea "programelor", folosirea lui "tu" semnalind se pare cosmopolitismul….

Dana Marca ‎26.01.2012   TU cobori discursul, in acest moment, sub orice limita de decenta , bun simt si minima civilizatie. Iti semnalez faptul ca NU ai adus nici un fel de contributie in a schimba realitatea pe care o critici, desi ti-am oferit in numeroase randuri oportunitatatea. Deci... Seara buna!

Simona Adam 26.01.2012   Dle Ioan Rosca, nu cunosc activitatea dvs. Ce activitati ati derulat pentru a schimba realitatea pe care o prezentati? NU uitati ca fiecare are dreptul la opinia personala si fiecare alege daca si in ce doreste sa se implice. Nu este cazul ...

IR 27.01.2012   www.procesulcomunismului.com si www.piatauniversitati.com va ajung? Ati facut dv mai mult impotriva degradarii Romaniei?

 

[Reactii in grupul Green-selectie]

Nicu Parlog 24.01.2012 QED, şi sper sa nu mai vad monarhisti pe aici, ridicand-ul in slăvi. Ok, la toti ne place sa ne raportam la prosperitatea şi evoluţia Romāniei interbelice, precum si la realizarile lui Carol 1 şi Ferdinand, dar tampeniile şi dezastrele facute de Carol 2 şi Mişulica atārnă mai greu. Mult mai greu...Mişu putea sa fie mare, Istoria i-a dat de mai multe ori ocazia asta. O fi din cauza poveştii adevărate cu ”Mihai Vitez㔠?

Diacon Gheorghilas Mihai 24.01.2012 Si da si nu...1.Daca isi face treba cum trebuie asa cum au fost exemple in istoria noastra (vezi Carol I, Ferdinand)ar fi un arbitru politic de care chiar avem nevoie. 2.Dpv religios...Domnul a lasat spre conducerea neamurilor monarhia si nu republica care este o creatie a inamicilor neamurilor crestine (lucru care nu poate fi contrazis) si deci dpv religios cum sa schimbi ceva lasat de Domnul, pentru ca automat ii pui la indoiala intelepciunea...3. Nu sta in traditia noastra sistemul republica, este ceva artificial altoit fortat pe fibra sufleteasca a neamului nostru...si apoi vezi ca pana si un taran filosof ca Tutea inainte stia ca "forma ideala de guvernamant este monarhia". Ceea ce ne dorim noi azi este doar urmarea celor 50 de ani de comunism si crearea "omului nou" comunist adica homo sovieticus, transformat peste noapte in homo europeanis, ani ce ne-au lipsit de capacitatea de a gandi pe linia stramosilor nostrii si a celor ce au faurit aceasta tara de la inceputurile istoriei ei...si faptul ca nu ne aflam pe linia pe care au mers ei este vina noastra a tuturor.Umila mea parere

IR 24.01.2012  Macar azi, 24 ianuarie, am putea sa ne amintim cum a ajuns aceasta dinastie straina la cirma Romaniei. Si cum nici 15 ianuarie nu e departe, ce-ar fi sa-l consultam si pe Eminescu, pe aceasta tema?

Elena Matei 25.01.2012  Regele era unsul lui Dumnezeu.Si cine lupta impotriva unsului lui Dumnezeu? Socialistii,comunistii.Cei ce ne-au schimbat tara-n republica.Republica mareata vatra,calita-n...samd!

IR 25.01.2012  Nici treaba asta cu unsul lui Dumnezeu nu i-a impiedicat pe regii de import, si ma refer aici special la Carol II si Mihai, sa faca rau Romaniei. In plus, nu ma simt atras de o miscare de renastere, care se fondeaza pe astfel de baze.Sint si eu impotriva modernismului (progresismului) distructiv dar nu i-as opune habotnicisme resuscitate.

Iulian Capsali 25.01.2012  Sa traiti bine in Republica lui Gheorghiu Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, iar Iliescu si Basescu! Va urma, probabil, Crin Antonescu. Exceptionala continuitate! Traiasca Republica si pe toti cei ce detesta traditia!

Johny Kiki 25.01.2012  Observ ca comunistii sau purandeii securistilor, au inceput sa ocupe facebook-ul. Oricum, ceea ce a scris Ioan Rosca (poate Stanescu), este o realitate "mestecata" de un comunist.

Gheorghe Sidonenco 25.01.2012  Da cine a adus tancurile rusesti in tara amice?Maresalul Antonescu?Nu la palat cu binecuvantarea lui Mihai cel Necopt (acum aproape putred)s-a pus la cale lovitura de stat din 23 august 1944 care a netezit calea accederii comunistilor la putere?Mai cititi istorie corijentilor!!!

IR 25.01.2012  Eu cred ca aceiasi intelectuali neputinciosi care de 22 de ani nu au reusit sa scoata romanii din capcana alegerii dintre ramurile FSN, continuatorii PCR ne intoxica acum (poate nepremeditat) cu piste infundate, casa nu mai vorbim de eliberarea reala a Romaniei. Ma simt iar in 1990 cind s-a ratat revolutia din cauza indemnurilor sa ne asezam sub pulpana "partidelor istorice". Acum ar urma sa ne supunem omului rusilor din 1944, ca mod de a ne depasi traditia coloniala?

Popa Victor 25.01.2012  Tudor Asadar MS MIhai I este vinovat de dictatura impusa sub regimul comunist? Era mudava sau vanga sau mama omida sa stie ce vor face comunistii dupa ce a fost fortat sa abdice? Domnule Sidonenco istoria nu este o gazeta de perete. Ea reprezinta un sir de framantari puternic intretesut cu politicile care se faceau la nivel mondial in acea vreme. Regele Mihai era un tanar necopt cum bine spui prins intre falcile unei menghine enorme care putea sfarama aceasta tara la o simpla rasuflare. Sunt sigur ca stiti la ce ma refer ca nu ati fost corigent la istorie... sunteti corigent la gandire domnule. Citi va rog si cartea Abdicarea Regelui Mihai pe care editura Humanitas o prezinta astfel: "La sfārşitul celui de al Doilea Război Mondial, Romānia se afla aproape cu totul īn sfera de influenţă sovietică. Un singur obstacol se mai afla īn calea comunizării: un suveran tānăr şi iubit de popor, care părea pregătit să domnească īn cadrele unei autentice monarhii constituţionale. Regele avea de īnfruntat atitudinea categorică a unui guvern agresiv şi neezitant, susţinut de trupele sovietice, şi atitudinea ambiguă a guvernelor occidentale. Ceea ce, īntre 1945 şi 1947, părea de neconceput pentru romāni - lipsa de interes a Occidentului pentru ţările din Europa de Est - se confirmă īn documentele diplomaţiilor americane, franceze şi engleze, din care autorul acestui volum a extras cāteva sute, pentru a alcătui, din secvenţe de o mare elocvenţă, dar şi de un mare dramatism, filmul unei abdicări: opiniile, īngrijorările, tentativele firave de a sprijini un monarh constituţional, eschivele şi neputinţa politicienilor occidentali īn faţa īnaintării sovietice īn Romānia, jocurile de culise din ţară şi din emigraţie pentru a evita sau pentru a impune epilogul numit, din 1947, Republica Populară Romānă."

IR 25.01.2012  Chiar aveti bevoie de dovezi privind cele zece puncte ? Poate ca mi-am imaginat gresit ca sinteti mai bine informati.

Popa Victor Tudor 25.01.2012  Eu tocmai am dat o sursa de informare. Nu am venit in schimb sa arunc cu noroi in istoria noastra (cu bune si cu rele) din simplul motiv ca acele vremuri nu le-am trait si nu am dreptul sa le judec. Au facut-o si trebuiau sa o faca oameni proieminenti de cultura si politicieni din acea perioada. Daca eu scot acum din context situatii si actiuni politice ca sa imi construiesc un plan de anatemizare a unui monarh nu inseamna ca am dreptate sau ca stiu situatia acelor vremuri. Tot ce imi ramane este sa fiu echidistant, sa ma informez si mai ales sa imi asum istoria cu bune si cu rele. Este istoria noastra si ar fi bine sa nu repetam greselile.

IR 25.01.2012  Cind o tara e colonizata, apar inauntru parazitii care asigura cea mai buna curea de transmisie spre exterior, caci o conducere interna cinstita si patriotica nu face jocul de aservire. Democratiile occidentale s-au consolidat si pe baza jefuirii neocoloniale a tarilor gestionate de regimuri putrede.  Romania nu a reusit inca sa se elibereze din conditia coloniala, nefacind decit sa comute poarta de la turci la rusi, de la rusi la austrieci, apoi la nemti, apoi la rusi, etc - pina azi, cind avem exploatatori in toate directiile. Ciocoii vechi si noi platesc tribut si iau firman. Daca nu tratati problema aservirii externe, conditie esentiala de perenizare a parazitismului intern, reduceti realitatea la subiectul secundar al "coruptiei" care nu e decit un efect, o consecinta inevitabila a vasalizarii. Iata de ce revenirea lui Mihai ma sperie, sau mai exact, cultul revenirii sale, intr-un moment in care speram sa inmugureasca aspiratiile de libertate si demnitate nationala.

Eduard Tric 25.01.2012  punctele 1. 2. si 3. au fost confirmat de bunicii mei din experienta lor

IR 25.01.2012  www.procesulcomunismului.com Mi-am facut iluzia ca dupa 22 de ani de munca (probabil sterila) stiti din ce unghi va vorbesc. Eu nu am facut rost de niste documentatie ci am studiat doua decenii genocidul comunist. Cele zece puncte pe care le-am expus sint concluziile mele in cel priveste pe Mihai (caruia , din motivele expuse, nu pot sa-i spun rege, dar nici "fostul rege" nu-mi place). Si bunicul meu si al sotiei mele sint victimele lui 23 August, chiar daca ambii erau sigur regalisti. Pot oricind sa prezint argumente si documente in sprijinul acestor concluzii, dar nu asta pare scopul acestui grup. Important era numai sa va atrag atentia ca sinteti deturnati spre o himera, ca noi in 1990. Mi se pare ca respingind progresismul modernist dezumanizant nu trebuie sa va aruncati intr-o habotnicie retrograda. Nici dreapta nu e mai breaza decit stinga, sint doua fete ale aceleiasi farse. Daca specia mai are creativitate, trebuie sa iasa din "alegerile" capcana. E parerea mea.

Johny Kiki 25.01.2012  Iau pct. 7: Evita implicarea in revolutia din 1990 si se lasa evacuat din Romania de catre puterea contrarevolutionara, intr-un moment crucial Este o incercare NESIMTITA de a transforma albul in negru de o minte semidocta! Esenta domnirii MS Regele Mihai, este alta decat aceea de a crea dezbinare. Mie, si nu numai mie, toate mesajele Majestatii Sale, mi-au redat linistea si increderea ca in tara asta putem trai respectandu-ne unul pe celalalt. De 22 de ani, in tara noastra domneste NESIMTIREA, OPULENTA, MANIPULAREA, JAFUL. Mie imi sunt motive mult prea multe sa spun STOOP!!! PUNCT SI DE LA CAPAT!

IR Pentru domnul "Kiki". Nu stiu ce virsta aveti sau unde arati in 1990 cind s-au pus atitea sperante in intoarcerea anticomunista a lui Mihai, care sa treaca de partea noastra in lupta cu contrarevolutia fesenista. A fost ca in 1944-1947. Noi ne-am expus bulanelor, bitelor si gloantelor iar Mihai a sters-o inapoi la aeroport, la prima amenintare fesenista.

 

[Reactii in grupul PNTcd]

Ion Balan 24.01.2012 Despre ce vorbim acum, astea sunt framantarile si problemele momentului, e un fel de "tara arde si baba se piaptana!", in fapt asa se fac diversiunile (pardon de expresie), nu stiu daca sunteti sigur dl. Ioan Rosca, si ca atare ma abtin de la polemica, faceti bine si va puneti o poza si optiunea politica pe profil, doar nu aveti ceva de ascuns.

Stan Gheorghe 24.01.2012 Fata de comentarile domnului care se refera la pacatele Majestatii Sale. Cum este posibil asa ceva? Cum sa afirmi asemenea aberatii pe acest forum?

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012 Ce cauta Ioan Rosca pe grupul acesta care spune ca Regele a colaborat la instalarea regimului comunist??!! De ce nu ii sunt sterse aberatiile? Avem ce discuta, argumenta cu un astfel de personaj?

Cornelia Catana 24.01.2012 D-on Rosca se ascunde si el precum basescu , oricum eu il intreb , daca avea atatea pacate , oare romani deatunci de ce au plans dupa el cand a plecat , habar nu ai , esti un mare comunist si te ascunzi ca si basescu , ti-e rusine cu fata matale ??????

Josho Adrian 24.01.2012 Cirlea eu nu stiu de ce stam de vorba cu el si de ce nu este exclus automat.

Daniel Iovanov 24.01.2012 Au vazut ''ai mei '' ca miscarea monarhista ia amploare ,si normal au trecut la represali si denigrari , rusine activistule din pcr -fsn-pdl,scursura a societati (na ca nu ma pot abtine )

Ioan Balan 24.01.2012 Domnilor, daca domnul Rosca, care a postat aici e aceeasi persoana cu dl. Ioan Rosca, un anticomunist recunoscut si vechi taranist,chiar daca are optiunea republicana, trebuie sa-i acordam totusi respectul cuvenit. http://www.universulromanesc.org/biblio/rezistenta-anticomunista.html; http://www.universulromanesc.org/biblio/concluzii/9-asc-09-concluzii/224-ioan-rosca-cercetarea-complicitatii-liderilor-fsn-la-un-genocid-plangere.html

Daniel Iovanov 24.01.2012 Faptul ca d-l Rosca ar putea fi un anti comunist si taranist cu state vechi este un lucru d-l Balan ,dar sa vi pe un grup PNTCD in care sa zic 90% SUNT MONARHISTI si sa postezi asa ceva ,mi se pare bataie de joc la adresa noastra celor in ale caror inimi este dragoste si respectul pentru Majestatea Sa Regele Romaniei

Ioan Balan 24.01.2012 http://www.piatauniversitatii.com/ref/ , aici gasiti ceva referinte despre dl. Ioan Rosca. Dati o cautare pe google,...

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012 Atunci sa il lasam si pe cei din PDL sa isi exprima opiniile despre Rege aici. Pt ca seamana cu cele ale lui Rosca.

IR 24.01.2012 www.procesulcomunismului.com Credeam ca dupa 22 de ani de lupta alaturi de taranisti, stiti cine sint. Mai curind eu nu v-am vazut alaturi de mine in nenumaratele batalii de la care ati lipsit.

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012 Poti sa te bati in piept cu trecutul tau cat vrei, Rosca. Eu vreau sa ma impresionezi cu prezentul iar in prezent sa stii ca MS Regele Mihai nu este vecinul tau de bloc sa ii zici "Mihai". Si tot asa, trecutul tau nu iti scuza aberatiile spuse despre Rege.

IR 24.01.2012 Eu nu am nici un fel de respect, din motivele expuse.Dar nu de asta am folosit "Mihai" ci numai pentru ca nu-l mai recunosc de Rege si nu-mi place nici expresia fesenista "fostul rege"

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012 Un anticomunist lipsit de respect fata de Rege mi se pare o aiureala. Pur si simplu nu pot sa am respect fata de el.

Ioan Balan 24.01.2012 Monarhia e un simbol sacru, exponentul ei Regele Mihai e dovada vie ca simbolul exista, e palpabil si oricand poate fi o varianta pentru Romania. Poate acesta Dinastie si-a depasit limitele, dar exista si varianta unei alte Dinastii Regale.

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012 Aici nu vorbim despre asta, dommnule Balan, ci despre niste jigniri grosolane si afrmatii aiuritoare despre Rege. Consider ca postarea acestui om trebuie stearsa indiferent cine ar fi.

Ioan Balan 24.01.2012 Domnule Rosca, acesti tineri precum Adrian, au si ei sperante, aspiratii si un crez, ca de altfel orice tanar, asa cum si dvs. ati avut la vremea tineretii, e recomandat un sgat, o vorba calda si prietenoasa, o dezbatere fara calomnii, cu esenta istorica si fara patima. Aveti puterea unui astfel de dialog?

Falcan Dan 24.01.2012  Domnul Rosca dincolo de opiniile lui politice,habar n-are de istorie.Cele 10 puncte sunt o colectie de aberatii si speculatii.Cunostiintele istorice se dobandesc mai intai la scoala, apoi la facultate ,nu din paginile "Romaniei Mari".

Josho Adrian Cirlea 24.01.2012  Unele din punctele sale, mai ales cel in care il face pe Rege colaborator... cu ce este aceasta diferita de afirmatia lui Basescu?? Daca il condamnam pe Basescu pt afirmatia ca Regele Mihai a fost tradator, atunci de ce nu il condamnam pe acest Rosca pt faptul ca l-a facut colaborator??? Eu nu vreau vorbe calde de la acest Rosca![] Eu unul sigur voi pleca din grup pt faptul ca s-a permis aici ca Regele Mihai sa fie declarat colaborator. V-am spus, este ca si cum ai incerca sa dialoghezi cu Base. Nu, domnule Balan, nu este nici o diferenta in vorbele lor. Pomii se cunosc dupa fructe iar oamenii dupa vorbe

Daniel Iovanov 24.01.2012  mai trebe sa auzim de la d-l Rosca , d-l Adrian , ca Majestatea Sa a fugit din tara cu o garnitura de tren plina cu avuti ,de propaganda dinasta sunt super plin pana peste cap

IR 24.01.2012  Daca vreti sa-mi vedeti fata, veniti la procesele pe care le am la CSCJ ca sa relansez procesul comunismului. De ce il reprezint acolo eu pe Cicerone Ionitoiu si nu vreunul din membrii acestui grup de "taranisti"?

Daniel Iovanov 24.01.2012  d-l Adrian ,si eu m-am suparat dar haideti sa ramanem aici pentru ca telul nostru este mai presus de d-l Rosca

Valentin Ciortea 24.01.2012  Ptr. Cele 10 puncte va compatimesc. Ati trecut prin scoala degeaba. Poate ati facut scoala de diversionisti, atunci se explica.

Szilard-Ivan Csatlos 24.01.2012  Stimabile domn Rosca,cele 10 pct enumerate de dvs. sunt jalnice!Sunteti intr-o stare de confuzie totala!MS Regele MIHAI nu si-a cerut scuze de la nimeni in Moscova ci a fost decorat cu un ordin (nu are rost sa va spun ce ordin,ca tot nu a-ti pricepe mare lucru) care pana in acel moment nimeni strain Rusiei nu l-a mai primit ! In rest mai informati-va despre Casa Regala ,din diverse carti eventual Discovery,probabil atunci o sa va dati seama ,ca a-ti frecat bancile scolii degeaba!Toate cele bune!

Alina Marian 24.01.2012  Am mai citit aberatii ca ale dlui Rosca pe un link al unui membru PPP de care nu auzisem pana atunci. Dl Rosca e taranist doar cu numele, e mai aproape de CZC decat de. Iuliu Maniu sau Coposu.

Stoica Rodica 24.01.2012  Dle Ioan Rosca va plangem de mila!sunteti in totala deriva legat de istoria Regelui Mihai!Credeti ca mai aveti vreo sansa sa va reveniti?

IR 26.01.2012 Domnului Balan. Da, am vazut ca acesti tineri sint entuziasti, dar tocmai amintindu-mi de tineretea mea irosita intr-un razboi trucat, trebuie sa le dau,  fara patima, vesti proaste. Ca nu cunosc istoria reala, pentru ca au fost manipulati prin omisiune, asa cum am fost si noi, in 1990. Nu de propaganda comunisto-fesenista, pe care o combateam, fara a o crede o clipa. Ci de unii veterani ai partidelor istorice,  care le-au ascuns fetele penibile ale modului in care a cazut Romania, selectind numai aspectele laudabile, pentru a provoca doar compasiune si admiratie. Problema pusa de mine aici nu ar supara atit de mult, daca fruntasii PNT nu ar fi fost partasi, intre 1944 si 1945, la unele dintre erorile regelui Mihai, care au costat urias pe toata lumea. Taranistii nu au dezgroapat adevarul, chiar daca au fost chiar ei apoi victimele lasitatii lui Mihai  (in 1946 si 1947)- pentru ca si-au aparat imaginea cu orice pret. E omeneste. Dar nu e patriotic si a fost nefast. Modul in care tipa tinerii aici la un om care si-a distrus cariera pentru a face dreptate victimelor comunismului, spune tot despre indoctrinarea lor. Nu ma mir ca nu mai inaintati, cu asemenea trupe. Presupun ca ma veti sterge din acest grup. Asta nu ma va impiedica sa imi fac publice experienta si concluziile. Ce frumos ar fi fost daca nunai securicomunistii ar fi fost vinovati…

Ioan Balan 27.01.2012 Aveti puterea sa va expuneti opiniile, fara a va implica emotional? Vreti sa va spun parerea ma? Decizii gresite, adica erori au fost, nici nu se putea altfel, cu siguranta a gresit si Maresalul Antonescu, dar si Regele Mihai, amandoi insa sunt ai nostri, eroi romani - cu calitati si slabiciuni umane, nu e firesc sa argumentezi in favoarea unuia, pentru a-l descalifica pe celalalt. Inca odata amintesc ca trebuie luat in considerare presiunea momentelor razboiului si stresul provocat de pericolul real al instaurarii bolsevismului in Europa. Regele Mihai traieste inca si e un simbol viu al acelor vremuri nebuloase, el reprezinta pentru noi varianta cea mai fireasca privind forma de guvernamant potrivita Tarii si poporului roman, iar Maresalul Antonescu e de departe simbolul si chiar exponentul darzeniei, al curajului, al militarului capabil de sacrificiu suprem pentru cauza romaneasca - o Romanie Mare si Neatarnata. E mare pacat - la crestini - sa nu recunosti meritele eroilor neamului tau, cu atat mai grav sa-i blamezi!

IR 27.01.2012 Ati observat formularea mea dea punctul 2? "Da lovitura de la 23 August, intr-un mod care produce uriase pagube armatei romane, pusa sa se predea unui inamic cu care nu se semnase armistitiu." Vedeti aici vreo pozitie fata de faptul (discutabil) ca regele a iesit din alianta cu Germania atunci? Vreo pledoarie pentru sau contra lui Antonescu? Nici macar despre faptul ca in loc de a se opri, a intors armele in sens contrar (si mai discutabil) eu nu am comentat. Am atras atentia privind MODUL dezastruos in care regele si partenerii sai au facut miscarea. Un suveran responsabil are alte cai de a scoate o tara din razboi (dovada e ca nu s-a mai intimplat asa ceva nicaieri, vreodata) decit sa anunte trupele ca s-a facut un armistitiu imaginar, incit sa-si expuna iresponsabil soldatii deportarii in Siberia, rusii tratindu-i ca la Cotul Donului. E cineva aici capabil sa comenteze rational acest aspect? Cit despre efectele actului de la 23 August, le traim si azi. Nu inteleg cum puteti absolvi responsabilii, chiar daca au facut-o din culpa.

 

In grupul "Patriotii"

 

Gabriela Mocanu 26.01.2012 Daca chiar sunteti interesati sa aduceti binele in aceasta tara nu cred ca proritatea voastra este sa il denigrati pe Rege;cred ca aveti multe alte lucruri prioritate;si daca nu il condamnati pe Basescu sunt tentata sa cred asa cum am mai citit pe aici ,ca sunteti de fapt o creatie a lui!Imi pare chiar rau sa scriu asta mai ales fata de cei care au aderat din convingere la ND,avand probabil in familie fosti membri!

IR 26.01.2012 Ce legatura are Basescu cu subiectul discutat , doamna? Pentru ca el l-a declarat pe Mihai tradator inseamna ca aceia care-l considera tradator sint cu Basescu? Comiteti o greseala elementara de logica. La fel cum deduceti, din respectul lui Codreanu pentru monarhie ca noi datoram respect colaborationistului comunist Mihai, un om a carui lasitate prelungita ne-a facut atit rau. Mentionez ca eu nu sint simpatizant legionar, asa cum ati putea deduce folosind logica dv.

 

Gabriela Mocanu 26.01.2012 Daca chiar sunteti interesati sa aduceti binele in aceasta tara nu cred ca proritatea voastra este sa il denigrati pe Rege;cred ca aveti multe alte lucruri prioritate;si daca nu il condamnati pe Basescu sunt tentata sa cred asa cum am mai citit pe aici ,ca sunteti de fapt o creatie a lui!Imi pare chiar rau sa scriu asta mai ales fata de cei care au aderat din convingere la ND,avand probabil in familie fosti membri!

IR 26.01.2012 Ar fi cazul sa precizati care dintre cele zece pacate amintite de mine nu e adevarat. Discutiile despre militantismul pro-Basescu, pro-USL, pro-legionar, pro-monarhie, pro-etc nu pot schimba adevarul istoric la care m-am referit. Nu poti lupta pentru demnitatea romanilor cerind revenirea la cirma tarii a cuiva care a calcat-o in picioare. Al doilea lucru care ma socheaza e ca simtiti atit de romaneasca regalitatea de import, intorcind, zic eu, spatele de la Eminescu.

 

Alexandru Sudiţoiu 26.01.2012 http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/01/26/document-extrem-de-important-03-02-1948-primirea-de-catre-i-v-stalin-a-delegatiei-guvernamentale-romane-in-frunte-cu-petru-groza-regele-tradator-mihai-a-vandut-360-de-tone-de-vin-comunistilor/

IR 26.01.2012 Documentul propus e doar un exemplu. Cei cazuti in plasa anticomunismului conjuncturist al lui Mihai ar trebui sa citeasca sumedenia de acte semnate de el dupa 23 August, prin care s-a pornit colonizarea sovietica, reprimarea cumplita a patriotilor de toate culorile facindu-se in numele "defascizarii tarii", ceruta de Aliati in armistitiul de la 12 septembrie. E putin relevant ca si el (ca si altii) a cazut apoi in prapastia la a carei formare a contribuit, cu nedemnitate neregala. Mai ales ca a scapat din ea ca un las si s-a intors dupa razboiul de citeva decenii de la care a dezertat, legitimindu-si fostii tovarasi fesenizati, ca sa-si recupereze averea. Mi se pare semnificativ ca de 22 de ani, intelectualii care ne-au ratacit dupa 1990, eludind suspect adevarul istoric, ne imping in bratele lui.

 

 

In grupul "PNTcd":

 

IR 23.01.2012 Nu reduceti totul la disensiunile dintre "ramuri", e mult mai grav. Nu cred ca PNTCD poate fi relansat fara a-si cere scuze convingator pentru contributia sa la Tranzitie, atit ca falsa opozitie cit si ca falsa putere. Sigur ca poate invoca circumstante atenuante (presiunile, provocarile, manipularile si infiltrarile suferite) dar nu se poate scutura de responsabilitati. Vina celor care au compromis partidul dupa 1990 este multidirectionala: au parasit doctrina nationala si taranista, au cautionat politic contrarevolutia- temindu-se de contestatia radicala, au erodat fatal increderea in schimbare-in 1996, au ascuns tinerilor citi dintre fostii detinuti politici fusesera siliti sa colaboreze cu securitatea, au participat chiar si la distrugerea economiei si jefuirea populatiei, au practicat un politicianism vetust si nociv. Am demisionat din PNTcd in noiembrie 1996, stupefiat de alianta cu 'alde Roman, parindu-mi rau ca m-am amestecat in 1990 in troaca "sperantei". Si de atunci urmaresc zvircolirile celor care par a fi decisi sa intineze complet memoria vechiului PNT, exploatind-o in scopuri reprobabile."

Pntcd Bacau Pntcd 23.01.2012 Va dau dreptate, insa doar partial.

 

In grupul "Revolutia romana din 1989"

 

IR 21.01.2012 Domnule Marius Mioc De mai multe ori v-am sugerat sa limpeziti ce intelegeti prin "revolutia din 1989" ca sa fie clar tuturor ce mesaje primiti aici. Ma refer la spectrul tematic dar si la cel temporal. Ati vazut ca pe forumul Piata Universitatii am incercat sa segmentez partea: "crimele comunismului" de "decembrie 1989", de "lupta cu contrarevolutia din 1990" si de "tranzitia criminala". Dar ele sint parti ale aceleiasi tragedii , etape dintr-o unica bataliie, daca vreti sa nu scopiti expresia "revolutia romana" de orice miez valid. Va rog sa luati nota ca produce confuzie si deruta incercarea dv de a face aici doar un grup in care "specialistii" in 1989 taie firul evenimentelor in patru in timp ce "revolutionarii" cer drepturi, chiar daca nici azi multi nu stiu de ce au luptat citeva zile (pentru ca apoi sa tolereze sau sa sprijine FSN-ul securicomunist). E penibil sa respingeti mesaje colaterale, dar sa nu interveniti cind unii iau apararea criminalului Ion Iliescu. De ce nu va asumati, pe linga postura de cronicar dedicat si pe aceea de provocator la implinirea idealurilor revolutiei anticomuniste?

Victor Negara 21.01.2012 criminalitatea este a tuturor celor care au facut parte din FSN, inclusiv a lui Traian Basescu. Traian Basescu ca si Ion Iliescu si ca altii din fosta strucura a securitatii, caci a lucrat de exterio r mai mult, sunt in aceeasi oala. Iar scrisorile mele, probabil ca la aceasta va referit in aluzia dumneavoastrai, legate de E-Mailtrimise lui Traiana Basescu cuprinde un camp mai larg a acelor evenimente. PNTCD, din care fac parte din 22 Decembrie 1989, ( Alo ! nota bene! ) , si fugit in Germania in aprilie 1990 ( irasi nota bene !). mai mult sa nu incercati sa-l vopsiti acuma pe traian Basescu in om de dreapta. El este in fond in aceeasi oala cu : Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan, Adrian Severin, Adrian Nastase si altii ca ei. ce ziceti unii dintre dumneavoastra ? Din partea dumneavoastra personal sau cine stie : Hai ma ! Ala este plecat in Germania si arunca "fite" la noi. daca doriti cu adevarata sa discutam pe lucruri reale,avem documente.Daca asa numai "garagata" pe Internet. Acuma nu va pot pune pe Internet tota corespondenta si cu Tismaneanu, sau ce s-a intimplat si pe la Radio Europa Libera in timpul razboiului rece. Aceste lucruru nu se pot tagadui. daca vreti cu adevarat sa discutam geneza revolutiei putem sa discutam.Revolutia a izbucnit pe niste acumulari in timp in perioada ceausista, si pe o directie crestina neo-protestanta si romano-catolica.

Mioc Marius 21.01.2012 Domnule Roşca, cred că am mai explicat scopul acestui grup. Nu ştiu ce lămuriri suplimentare doriţi. Se discută aici despre revoluţia romānă din 1989, iar probleme actuale doar dacă au legătură cu revoluţia din 1989. La revoluţie s-a cerut libertate de exprimare, libertate de manifestare, alegeri libere. Dacă aceste lucruri sīnt ameninţate de politicieni actuali se pot discuta aici. Nu avem īnsă ce discuta aici despre Raed Arafat, de pildă. Simpatizanţii lui Ion Iliescu au şi ei drept la liberă exprimare pe acest grup, cu condiţia să se refere la lucruri legate de revoluţia din 1989. Nu ştiu ce īnţelegeţi cīnd īmi cereţi să intervin cīnd unii iau apărarea lui Ion Iliescu? Să şterg mesajele? Nu voi face asta (dacă mesajele respectă tematica grupului). Să ripostez printr-un mesaj propriu? Pot să fac dacă consider necesar, am timp şi chef, dar şi dv. puteţi riposta cīnd vedeţi mesaje pe care le consideraţi greşite, nu aşteptaţi totul de la mine. Lucrul ăsta se cheamă dialog, şi eu nu exclud dialogul cu simpatizanţii nici unei forţe politice. Dacă nu vă satisface tematica acestui grup, puteţi iniţia un alt grup pe facebook, cu tematica pe care o stabiliţi dv. Nu cred că v-am pus vreodată piedici īn proiectele dv

IR 21.01.2012  Fara dorinta de harta, sint silit sa constat ca nici acum nu mi-ati raspuns de fapt. Va vine atit de greu sa abordati problemele de fond pe care vi le tot pun? Nu cred ca sint ambigue intrebarile pe care le repet: cind a inceput si cind s-a... terminat pentru dv "revolutia din decembrie 1989" ? Este ea anticeausista, anticomunista sau anti-orice sistem de explotare a romanilor? Care sint elementele care legitimeaza pe cineva ca revolutionar anticomunist? Doriti sa discutati aici ca un grup de specialisti dedicati unui moment de istorie sau si ca luptatori pentru ideile revolutiei la care va referiti?

 

Mioc Marius 22.01.2012 Asociaţia 21 decembrie a lui Mărieş are şi ea nişte propuneri de schimbări la legea 341/2004 http://www.asociatia21decembrie.ro/2012/01/proiect-de-modificarea-l3412004-propus-de-asociatia-21-decembrie-1989/

IR 22.01.2012 Este sfirsitul carierei de luptator anticomunist al lui Maries (si poate, inceputul trist al carierei sale politice). Este un pas grav si pentru imaginea revolutionarilor, prea insetati de pomeni pentru a nu se compromite acum. Nici cealalta ramura , pesedista, care agita mercantil strada , nu va iesi cu fata curata din aceasta iarna.

 

---------

Ziaristi romani 26.01.2012 Un alt fel de Ceausescu. Ceauşescu īn faţa lui Brejnev: Eminescu e roman nu “moldovean” iar “moldove

http://www.ziaristionline.ro/2012/01/26/un-alt-fel-de-ceausescu-ceausescu-in-fata-lui-brejnev-eminescu-e-roman-nu-moldovean-iar-moldovenii-vorbesc-romaneste/ „Dumneavoastră, tov. Ceauşescu, printre altele, aţi fost la moldoveni şi v-aţi putut convinge că ei există īn realitate”, a subliniat L. I. Brejnev. „Da, a ripostat N. Ceauşescu, am fost, dar ei au vorbit cu mine romāneşte”.

Romān D. Rānd 26.01.2012 Ceausescu a fost un roman curajos.

Daniel Tomozei 26.01.2012 SI A PLATIT CU VIATA NEATARNAREA ROMANIEI!!!

Gelu Dumitru 26.01.2012 Este rusinos a gasi un lucru bun intr-o bestie

Daniel Tomozei 26.01.2012 Nicolae Ceausescu nu a fost o bestie. Scarbele din jurul lui (esalonul 2) l-au dezinformat permanent. I se prezentau rapoarte false. I se sugerau solutii total gresite.

IR 27.01.2012 In sfirsit domnule Tomozei, ne dam jos mastile? Le-am atras atentia colegilor din acest grup ca sinteti un exponent al nationalismului securist, poate un pui care a supt otrava de la sinul lor educational. Sau un cretin. De acum putem vorbi macar la vedere. Se intelege de ce va framinta moartea eroica a aparatorilor regimului. Aveti tupeu nu gluma sa faceti propaganda aici.

 

In grupul "Demnitate nationala" [inainte de a fi sters de vechiul meu camarad, Iulian Capsali, care nu mai suporta sa-mi argumentez pozitia, neconvenabila fundamentalismului ortodox]

 

Florin-Constantin Ilie ‎21.01.2012 O postare de pe Liga, pe care v-as ruga sa o analizam bine si indelungat:"Ioan Rosca Diaconescu va da lovitura de gratie tardivei incercari de eliberare. De citiva ani securitatea pregateste manevra. Daca nici acum, cind romanii sint prinsi in capcana : FSN(PDL,PSD) versus PPDD nu se aduna gruparile cu adevarat anti-sistem, ca sa puna la punct o alternativa , prin federare (nu e nevoie de fuziune), totul e pierdut, inca o data, a prea multa."

Ovidiu Hurduzeu ‎21.01.2012 Nu mai cautati lideri, ca nu sunt, nu-l mai cautati pe Capitan. Astazi orice lider este impus via mass media, societatea spectacolului. Trebuie construite structuri politice si administrative care sa nu mai depinda de un lider. Ce garantie avem ca Basescu nu va fi inlocuit cu un alt dictator? Nu va grabiti, construiti o federatie a grupurilor independente care au venit cu propuneri.Nu lasati pe nimeni sa se erijeze in guru. De data asta trebuie construit solid cu rabdare,smerenie si solidaritate.

IR 22.01.2012 Si mie mi se pare crucial. O mie de lideri cooperanti, la un proiect operational comun, pe baza unui numitor comun minimal de genul: 1. Eliberarea tarii de exploatatori externi 2. Iesirea din ghearele securicomuniste 3. Combaterea degradarii economice, sociale si morale 4 Democratie economica, morala, directa 5 Pedepsirea vinovatilor si confiscarea prazii Este doar un exemplu, nu am intervenit pentru a propune programe ci a lansa un singur indemn : cautati-va parteneri de lupta.

Florin-Constantin Ilie 22.01.2012 ‎.Pana la urma se poate gasi un punct comun, sau ramanem in individualismul propriilor programe? Nu se atinge nimeni de ele, dar care este oare prioritatea mai intai de toate? - Indepartarea raului. Mai intai sa vedem ce nu trebuie sa mai fie, apoi cercetat cu sinceritate ce trebuie sa fie. Sa incepem, va rog, a lua in calcul perspectiva unirii, nu se vede ca tocmai asta lipseste? Poate ca si eu gasesc unele lucruri improprii si nedorite cel putin de mine in pagina asta, ori alta, ori alta, dar raman impreuna cu voi... .

Nagy Attila Puli 22.01.2012 Gandirea artiifciala accentuaza prea tare problematizarea metodei, adica dependenta de organizare. Santem prea dependent de organizare. Organizarea inseamna preconceptie. Preconceptia sterilizieaza viata, ucide spontaneitatea.

 

Ovidiu Hurduzeu 22.01.2012 Domnule Rosca, trebuie cateva persoane sa se ocupe de COORDONARE. Apar multe manifeste in ultimul timp, asta inseamna ca exista oameni care s-au strans impreuna sa gandeasca o alternativa. Cererile trebuie sa fie radicale.adica sa mearga la radacina, dar sa fie realiste

IR 22.01.2012 Eu cred ca s-ar putea organiza intilniri intre liderii firelor protestarare, fizice sau online, in care sa se incerce stabilirea unui protocol de cooperare pentru a oferi romanilor o alternativa politica eliberatoare. E prea mare dezastrul ca sa nu poata fi lasate deoparte divergentele , fie ele si legitime.

Ion Guzun 22.01.2012 Sunt deacord Ioan, dar nu se poate de exlus si pe cei ce guvernează astăzi... dacă ei trec īn opozitie se va īncepe proteste din nou... Eu cred că numai colaborarea īntre toti cetătenii din Romānia īi vor pune sarcini si cerinte oricărei guvernări. Atāt timp cāt cetătenii īsi expun dorinte NUMAI la proteste, eu nu cre īn nici o stabilitate cum politică atāt mai mult economică... (vizitati noul site si lăsati opinii, propuneri, discutii pe http://realsiadevar.ucoz.ro/blog ba mai mult, anunturi, poze...)

Blog - Asociatia „Realitatea si Adevăr”

IR 22.01.2012 Nu trebuie interzis poltic actualelor partide sa-si faca politica lor criminala.Nici lustratia , chiar extinsa la fesenisti, nu e neaparat o solutie fasta. Dar trebuie declansate cercetarile care sa duca la judecarea in instante a celor care au distrus si jefuit. Dupa care, interdictia de a mai conduce le va veni de la cazier. Asta nu se poate face fara lupta si fara conceperea riguroasa a institutiilor si regulilor ce trebuie sa dirijeze procesul tranzitiei criminale.

Ion Guzun 22.01.2012 Ioan, fiecare partid, chiar din afara guvernului au juristi, jurnalisti... păi să cerceteze cazurile si să īnăinteze īn judecată. Dacă apar obstacole sunt organizatii europene care pot si vor să cerceteze aceste cazuri si guvernul va fi sanctionat. Orice luptă trebuie să fie politică si la masa rotundă... ce este stradal nu este democratic. Ce sa īntāmplat zilele acestea īn stradă? de ce au pierit lucrurile private? Cu ce sunt de vină detinătorii de magazine si transport distrus? Astfel se rezolvă politica?

IR 22.01.2012 Care justitie??? Organizatia criminalizata care a blocat renasterea Romaniei? Probabil nu v-ati confruntat cu acest monstru, asa cum o fac eu

 

--------------------

Iulian Capsali 24.01.2012 Documentul prin care revolutionarii s-au inregimentat puterii portocalii - sau cum se cumpara constiintele

http://www.dcnews.ro/2012/01/iata-documentul-cu-care-boc-%C8%99i-a-cumparat-lini%C8%99tea-de-la-revolu%C8%9Bionari-bani-%C8%99i-sedii-pentru-protec%C8%9Bia-pdl/

IR 24.01.2012 Legea lustratiei propusa de cele doua asociatii este o farsa. Nu mai sintem in 1990. Acum trebuie lustrati toti cei care au impiedicat lustrarea sau judecarea securicomunistilor in ultimii 22 de ani.

Iulian Capsali 24.01.2012 Sunt total in asentimentul lui Ioan Rosca. Acest act este o rusine si o diversiune.

Ioan Emilian Istrate ‎24.01.2012 Ioan Rosca, propuneţi dumneavoastră acest amendament la Legea Lustraţiei? Ce şanse credeţi că ar avea un asemenea demers īn următorii 20 de ani?

Ioan Rosca

IR 24.01.2012 Daca reteaua criminala ar cade de la putere, ar fi foarte usor ca noul parlament sa dea legile necesare (inclusiv corectind Constitutia) reabilitarii justitiei. Dar ca sa se ajunga aici ,trebuie ca miscarile politice sa pr...opuna ferm un astfel de obiectiv. Nu sa lustreze acum fosilele protejate de FSN. Acum trebuie indepartati de la putere cei care nu au facut procesul comunismului, acoperind criminalii si distrugind Romania ca sa se imbogateasca.

Ioan Emilian Istrate 24.01.2012 Domnule Ioan Rosca, aveţi dreptate. După 1989 s-a instalat la putere o "reţea" care nu-i reprezintă pe cei care au ieşit atunci īn stradă şi au luptat pentru schimbarea unui sistem politic falimentar. Mişcările politice actuale nu vor face ...mare lucru, eventual īi vor schimba "Măriei", pălăria. Este imperios necesară schimbarea modului de gāndire al votanţilor şi lansarea īn lupta politică a unui partid care să-i reprezinte, cu adevărat, pe cei mai mulţi dintre romāni. Cu o majoritate confortabilă s-ar putea atinge acele deziderate de care pomeneaţi mai sus...

 

---------

 

Ovidiu Hurduzeu 22.01.2012 Grup de perspectiva. As vrea sa vad niste initiative de sorginte crestina. Continuam sa mergem pe panta secularizarii in acelasi ritm distrugator?

Nagy Attila Puli 22.01.2012 Domnu Hurduzeu are dreptate! Daca ne uitam la occident, in istorai catolicismului, vedem ca totus spiritul desacralizator a protestantismului a patruns in biserica catolica, a deschis usile fata spiritului protestant, pe care dupa un timp a considerat necesar, necesitate care era adus timpuri noi, acomodare la timpuri noi, moderne. Bine, nu putem mira ca, in realitate radacinile protestantismului sant in catolicism medieval. Secularizarea religiei a fost inceput chiar in sanul crestinismului occidental, pe asa ceva n-a cunoscut istoria religiei. Natura spiritului occidental, are in natura s-a ca patrunda in societate strain lui intr-un mod "inconstient", chiar este acceptat ca ceva necesar, fara care nu se poate, adic aeste acceptat intr-un mod "inconstient". Inacelasi este pericolul la adresa lumii orotodoxe, ca gandirea pragmantista, gandirea in functionalitate, elimina, intr-un mo dinconstient, gandirea sacra. Sant doua diferite gandire. Se vorbeste de modernizarea agriculturi, se vorbeste despre diferite metode ale agriculturi moderne, ca noi santem ramasi pe urma. Vine italianul, cultiva terenul, si noi miram ca se poate altfel. Dar nu observam c aeste vorba numai de technologie a agriculturi. Technologia nu necesita participarea persoanei in totalitatea s-a, necesita numai constiinta omului pragmatic, car egandeste numai in technologia functionalitati. Prin mirare se patrunda in noi o alta gandire, o alta lume, o lume a omului desacralizat. Omul care este desacralizat este si depersonalizat, imperosonal. Sacrul este natura omului. In lumea ortodoxa romana, icoana biserici nu era ceva separat de lume, si simbolul naturi sant niste icoane, din cauza asta putem sa spunem, ca icoana ortodoxa, trairea ortodoxa a sacrului este cozmica. Si asta este dupa spiritul lumi Noului Testament. Noi uitam, cand ascultam pildele lui Iisus, ca taramul, pamantul, semanta sant simboluri sacre, reprezinta sacralitatea, exprimarea lui Dumnezeu. In prezent noi percepem pildele lui Iisus, ca niste metode pur explicative. Ce avea taranului roman de odinioara in plus fata de agricultorul italian?! Pamantul pe care a lucrat era icoana lui Dumnezeu, era ceva sacru, care traia in in perosonalitatea s-a, din cauza asta era o persoana adevarata - fara personalismul lui Buber. Pamantul se sterilizeaza nu numai din cauza chimicalelor, se poate steriliza si din cauza desacralizarea lui. Se vobeste de verde si de bio, se vorbeste de vitalitati neamului, dar problemele asta trec de pura rationalitate, apartine problemei sacrului. Psihologul elvetian C.G. Jung spunea, ca problema omului occidental, omului modern este desacralizarea, adica criza vieti religioase. Criza desacralizator a occidentului este destul de veci, chiar provine de la greci. Parinti greci, care sant la baza ortodoxiei - dupa Biblie - au observat pericolul rationalismului filozofiei grecesti. Maxim Marturisitorul avertizeaza, ca se poate construi si idoli mentale, care inlocuiesc credinta adevarata. Crestinismul occidental, de la Augustin nu era destul de vigilent, mod spiritual, si intr-un mod inconstient a cauzut in capcana rationalismul. Trezvia apar aomul de orice idoli. Idoli se nasc din cauza trezviei. Trezvia este obtinut numai personal, adica fara metoda de concentrare, din cauza asta trezvia da vieti existentitalitatatea s-a deplina. Augustin era primul filosof egxistentialist. A vorbit despre problemele existentiale ale vieti, dar fara trezvie, numai pe baza filozofiei grecesti. Asa este omul occidental si existentialismul modern. Existentialismul face afirmari filosofice fara trezvia omului din interior, adica este falsa existentialitate, fals afilozofi existentiale. Adevarata existentialitate se naste din spiritul interiorului, din Logosul Necreat in noi. Trezvia interiorului apara omul si neamul de preluari inconstiente, de desacralizari inconstinente. Mai ales are importanta vigilenta spiritului interior, prezenta Logosul necreat in interior, ca metodele moderne ale puteri, mondiale ataca omul in inconstientul sau, adica manipularea vine tot mai distrugator, si omul este tot mai fara aparare. Drepturile omului in situatia asta sant bune ca sa distraga atentia. Un singur aparator avem impotriva logosului fals, ca rationalismul occidentului este logosul fals, aparatorul nostru este Logosul Necreat, in noi, trezvia si luciditatea lui.

Mihai Şomănescu 22.01.2012  Pai prima oara trebuie sa vedem cum percepe fiecare crestinismul. Ca vad ca pentru multi inseamna absenta totala din viata cetatii, resemnare si mai ales teama. Eu nu vad nimic crestin in a sta cu mainile-n san in timp ce aproapele este furat, batut, abuzat si, intr-un final, eutanasiat. Altii spun ca "nu e momentul" sa schimbam ceva. Bine, nu se stie CAND anume e acest moment... Prima mea propunere: cei care NU gandesc precum am scris mai sus, sa se gandeasca bine si mult, daca vor cu-adevarat sa se inhame la un proiect national.

Nagy Attila Puli 22.01.2012  Activitatea contra psivitati, a fost tema disputelor religioase, si in cadrul mistici, mai ales dupa evul mediu. Disputa care nu s-a terminat. Activismul fara participarea interiorului, este violenta - spre interior si spree exterior. Problema asta depinde de caracter si de cultura, care este mai acceptat in cultura respectiva! Activismul occidental, reprezinta prea omenescul, adica totul este bazat pe efortul omului. Aicea vad eu problema, si este un fel de schizofrenie, cand acceptam activismul occidentului, in viata sociala, dar in viata religioasa vorbim de micimeae fortul omului. Aicea este capcana occidentului, ca ne pune in practica ideile sale, modul de viata ale sale, dar care sant contrariu spiritului ortodox, si totus acceptam. Problema activismului, c ase lucreaza pe baza niste proiecte pur rationala. Omul sacru, omul religios are la baza, la baza activitatea s-a viziuni. Viziunea este trairea viitorului in prezent, intr-un chip real. Viziunea omului sacru aduce energiile creatoare ale adancimilor, adica viziunea se trasforma in activitate. Viziunea aduce activitatea trasformatoare. Problema omului dupa 89 este ca nu s-a intamplat o adica transfomare, transformare reala a omului, in interior. Problema activismului este ca nu foloseste intelepciunea interiorului, bazeaza numai pe rationalitate, si se stie ca cand ratiunea este in impas, inconstentul poate sa deie niste ajutori! Aicea este problema unilateralitatea ratiuni occidentale. Nui destul ca sa hotarest intr-un mod constient, trebuie sa deie si interiorul acordul, dar pe asta nu cerem, nu asteptam. Problema este ca omul activist crede atotstiutor. Antinomiile se nasc, intre materie de pilda, sau intre omul activ si pasiv, cand omul nu traieste in deplinatate Realitate, nu traieste fiinta s-a in deplinatatea s-a. In realitate nu este asta usor, ca fiecare cultura religie avantajeaza numai o parte din Realitate. In viziunea orotdoxa totus o incercare spirituala de a armoniza contrarile.

IR  Spiritul ortodox amintit mai sus nu se potriveste cu lupta justitiara eficace. M-am lovit acesti 22 de ani de efectul pasivizant al unui anume mod de traire a crestinismului. Razboiul de eliberare , pedepsirea reparatorie a vinovatilor, infruntarea barbateasca a parazitilor sint contrapuse cu smereniea, blindetea, bunatatea, iertarea etc. De aceea , desi inteleg ca fara morala crestina nu exista temeiul interior al dreptatii , regret orientarea dezarmanta a ortodoxismului romanesc. M-as prefera pe vremea lui Stefan , cind se putea tine intr-o mina crucea si in cealalta spada.Si nu pot trece peste faptul ca impaciuitorismul actual este in interesul securitatii care a pastorit si biserica

Iulian Capsali 23.01.2012 Draga Ioan Rosca, crestinii au totdeauna doua planuri in care se posteaza, pentru ca stiu faptul ca totul se afla in puterea lui Dumnezeu. In plus, avem si perspectiva eshatologica. Nu are rost sa intram aici in teritoriul unor polemici sterile, pentru ca este limpede ca nici justitiarismul nu a reusit sa schimbe viata acestei tari, iar termenul de ortodoxism imi repugna- intrucat nimic nu este mai strain de ideologie decat ortodoxia, asa cum stie si dl. Attila. Are perfecta dreptate insa, la Revolutia Greaca au participat cu arma in mana si monahii din Athos. Nici Mihai Vitezul, care a construit manastiri in Athos din temelie, nu manuia un betisor pe campul de lupta. Fiecare poate sa aiba propriile idiosincrazii sau viziuni, insa este cazul sa ne concentram pe capacitatea de a gasi solutii la situatia data.

 

Nagy Attila Puli 23.01.2012 O posibila explicatie de ce suporta tara hotii! Dupa 89 a devenit un ideal, la fiecare nivel, posesivitatea, setea de posesie. Posesivitatea nu caracterizeaza numai pe conducatorii nostri! Nu idealizez pe batrani nostri, care au murit, dar parca erau mai multumiti cu cat aveau. Daca cineva este sarac, nu inseamna ca nu este bantuit de spiritul posesivitati. Din pacate bucuria Evangeliei este trait... in tari unde sant mai saraci, decat la noi. Ei sant bucuros, mai bucurosi ca bogati, ca nau vise, ca ar trebui sa fie mai buna ziua de maine.

Nu se schimba nimic, unde se reflecta problema societati numai pe nivelul conducatorilor, si nu si pe nivelul fiecarui om. Umbra lui Basescu este si a noastra, aicea este problema schimbari. Asta este problema judecati, despre care scrie si Biblia, si parinti pustiei, dar dupa aia a devenit num ai un sfat bun in viata religioasa.

Jung avertizase pe occidentali cand judecau comunismul, ca aveti grija ca judecati pe umbra voastra.

Pustia unde umblau evrei dupa iesirea lor din Egipt, este locul autoreflectiei, reflectiei umbrei, ca "demoni se bantuiesc in pustie". Numai dupa trairea pustiei au putut intra intr-o tara noua. Cu ce confruntau evrei?! Cu grija de ziua de maine, despre care si Iisus se vorbea. Despre ce vorbea Heidegger, ca este problema centrala a omului?! Grija!!! Problema omului de dupa 89 este grija. Problemele in adancime cate odata sant altele decat problemele a suprafetei. Adica se concentreaza la puterea corupta, dar la spatele problemei sant probleme mult mai adanca, pe care gandirea practica, care problematizeaza lucrurile, care taie problema din Intreg, nu intelege, si din cauza asta nu se schimba.

Pustia este locul schimbari si nu este locul conceptualizari. Schimbarea adevarata se face in pustie, in interior. Constientizarea interiorului se face in pustie, confruntarea cu umbra omului, fara asta nu exista schimbare. Conceptualizarea starea neamului nu este destul, ca conceptul priveste numai suprafata, dar problema adevarata, starea adevarata a neamului este in sufletul sau.

Eu nu neg importanta rezolvarilor practice, dar trebuie sa mearga paralel cu constientizarea starea neamului, in interiorul sau. Daca nu facem mergem pe calea occidentului, unde ruptura intre constiiinta omului si interior este tot mai mare. Vindecarea legaturi rupte intre constiinta si suflet, se ofera ortodoxia.

IR 23.01.2012 Sigur ca in prima si ultima instanta se coace si intervine calitatea interioritatii, lucrind in cercul vicios al conditiei umane: o societate mai rea produce un om mai rau care produce o societate mai rea etc. Dar cum sa intorci sensul spiralei: un om mai bun care face lumea mai buna care face omul mai bun? Unii incearca numai prin om, altii incearca numai prin regulile lumii. Sint reduceri complementare, care ar trebui contopite ca sa le creasca puterea. Sa ameliorezi structurile, prin politica (sau alte cai similare) este necesar si insuficent. Dar si sa ameliorezi omul prin religie (sau alte cai similare) este necesar si insuficent. Fiecare impinge roata in/prin punctul sau de vedere si nu gasim usor un mod integral de a o invirti spre bine. Dimpotriva "modernitatea" a gasit moduri de a o dirija global spre rau. Putem constata cancerizarea sistemica produsa de lacomia sistematica, pe cale de a patologiza istoria. Si nu e vorba numai de tragedia comunista (daca occidentul a fi fost sanatos, ne faceam si noi bine in 1989). Dar pina cind vor deveni morali politicienii cinici, eu as instiga oamenii morali sa devina activi politic, sa amelioreze regulile de joc.

 

-------------

Iulian Capsali 25.01.2012 Un articol exceptional, asupra caruia va rog sa luati aminte.

Radu Golban este un exponent inteligent al DEMNITATII NATIONALE !

http://www.cotidianul.ro/ue-paradigma-europeana-a-apartheidului-170426/

IR 25.01.2012 Articol consistent, cinstit, sanatos. Exact despre asta incerc si eu sa vorbesc. Ca a venit momentul destramariii mirajului strainilor salvatori si asumarii luptei de eliberare. Ca pentru orice colonie. Demnitatea de sluga o fi interesanta literar dar nu va rupe lanturile (firele painjenului, ventuzele carcatitei) .

Iulian Capsali 25.01.2012 Singura veste proasta pe care pot sa ti-o dau, Ioan Rosca, este faptul ca Radu Golban este un fervent monarhist... In rest si eu zic: omul este impecabil in felul nemilos prin care filtreaza realitatea

IR 25.01.2012 Probabil ca nu e suficent informat pe acest subiect , sau nu a meditat suficent la relatia dintre aservire si monarhie, la noi. Caci am si eu o veste proasta: Mihai a fost toata viata o curea de transmise si un vasal cuminte, iar promovarea lui acum ca salvator e o diversiune.

Iulian Capsali 25.01.2012 Evident, cine nu este in asentimentul tau, este pasibil de mari lipsuri...

 

--------

Iulian Capsali 24.01.2012 PS Articolul d-lui Ioan Rosca o sa-l sterg. Cred ca s-a facut suficient de bacanie, preluind in forta argumentele stupide ale lui Iliescu si Basescu sau ale lui Sergiu Andon, din celebrul articol "Fira-i al naibii, Majestate!" publicat in Adevarul anului 1990. Un simplu exercitiu de imaginatie ar fi fost suficient: ne putem imagina cum ar fi aratat Romania dupa 22 de ani de Monarhie. Nu il idolatrizez pe Rege si stiu ca are slabiciunile sale. Dar, chiar si asa, legatura lui cu acest neam este de cu totul alta natura, insa a facut obiectul interviului luat jurnalistului Dan Ciachir. Poate fi gasit usor la o cautare simpla.

 

In grupul "Liga Distributista"

 

Rusu Loredana Elena 25.01.2012

http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/24/grupul-bilderberg-vrea-alegerea-masonului-calin-georgescu-ca-prim-ministru-al-romaniei/

IR 25.01.2012 Ar trebui respins orice agent al unor puteri straine, orice curea de transmisie "tehnica" si mai ales pe mercenarii marii finante care ne colonizeaza si jefuieste, ca tradatorul Isarescu. Daca Georgescu e mason - e suficent pentru veto. Interzicerea tuturor activitatilor ocult para-politice ar fi trebuit sa fie un tel al celor ce iubesc democratia reala. Renuntam la teoria complotului cind inchid si ei oficinele supranationale. Dar poate ca acest domn nu este sluga cercurilor dominatoare ci un patriot, bun profesionist, strateg fast. El trebuie sa lamureasca public, explicit, acest lucru. Este independent de orice influenta extra-democratica?

 

Ovidiu Hurduzeu 25.01.2012 Eu nu cred sa aiba sanse Calin Georgescu sau vreun guvern de tehnocrati dar aceasta ar fi formula pe care o prefer. Eu mi-am manifestat PUBLIC sprijinul meu ptr CG inca de acum un an. Am aratat si motivele mele. Toate atacurile la adresa lui CG au venit de la bloggeri care sunt prea lasi sau prea securisti ca sa semneze. Cei care o tin langa cu "oculta" macar ar avea o educatie minima ptr a intelege diferenta dintre grupul Bilderberg, Trilaterala si nu sa se informeze doar via Victor Roncea&Co. As vrea CONCRET sa stiu ce declaratii a facut CG in favoarea "ocultei" si a camatarilor globali. Cat despre democratie, domnule Rosca, stiti foarte bine ca un guvern de tehnocrati are nevoie atat de sprijin parlamentar cat si de sprijinul presedintelui - deci, unde este deficitul de democratie in formula "guvern de tehnocrati"? PDL-ul foloseste forta statului impotriva protestatarilor. Opozitia "democratica" a USL-ului actioneaza in strada ca niste huligani incercand sa fure mesajul protestatarilor.( Distributistii nostrii au fost atacati de uslisti cand au scandat lozinci monarhice.) Nu vad ce vina are un tehnocrat care nu face politica de partid in toata chestia asta. Am sustinut intotdeauna si voi sustine democratia participativa. Ceea ce ma sperie in Romania, mai mult decat Basescu, opozitia si toate "ocultele" la un loc este prostia monumentala. Prostia va instaura dictatura in tara asta, nu tehnocratii.

IR 25.01.2012 Sintem deci de acord ca democratia participativa nu e compatibila cu aservirea neocoloniala? Nu am nimic impotriva domnului Georgescu, daca ofera garantii de neatirnare. Evident ca asta inseamna si sa nu fie mason.  Cit priveste capcana alternativei PDL-USL, sper ca si grupul distributist sa contribuie la iesirea din ea. Asa cum am mai spus, eu cred ca asta inseamna coagularea unei forte politice noi, fundamental democrate- deci patriotice. Orientarea distributista mi se pare necesara, oportuna, dar nu si suficenta, pentru eventuala inchegare a rezistentei politice. Mai sint si alte probleme care compun provocarea eliberarii cetatenilor captivi, cum ar fi asigurarea independentei tarii si faptului ca reprezentarea politica ramine... interna, deci adevarata. E drept ca de-abia micsorarea celulei sociale decizionale ar putea permite democratiei sa devina reala, operationala, ca trebuie vindecata complexitatea spre care ne-au impins "progresistii" isterici, dar pina la  distribuirea mai umana a politicului, trebuie depanate impasurile de drum, cum e cel de azi.

 

Dan Alexandrescu 25.01.2012 Călin Georgescu este secretarul general al Asociaţiei Romāne pentru Clubul de la Romainclusiv in 2008 ! [] cine a castigat puterea in 2008 ? cine este la putere incepand cu 2008 ? si inca un lucru apropo de guvernul de tehnocrati : chiar nu vedem si nu intelegem asemanarile mai mult decat evidente dintre Grecia, Italia si ce se propune pentru Romania ? [] Nu apartenenta la Club e problema ci ceea ce face Clubul, formal si informal mai ales ! Eu cred ca inteleg binisor limba engleza .Polemica cu argumente -Da , fara si cu jigniri -Nu . mai bine NU

IR 25.01.2012 Circumpsectia fata de orice organizatie supranationala este fireasca si sanatoasa, pentru supusii dintr-o neocolonie. Ceea ce nu inseamna ca noi trebuie sa ratam asocierile cu fratii nostri de nazuinta din toata lumea, sa nu participam la actiuni civice internationale, sa credem ca orice occidental e un degenerat. Dar aceasta deschidere trebuie sa functioneze si in privinta miscarilor contestatare. Daca unele institutii externe pot fi faste, de ce nu pot fi de buna credinta si contestatarii societatii occidentale? De ani de zile asist la "demascarea" faptului ca protestatarii din vest sint toti stingisti odiosi, agenti vinduti ai Moscovei etc- o manipulare complementara tezei ca orice institutie occidentala e imperiala. Daca perdantii capitalismului salbatic sint supecti, cum sa nu fie si slujbasii bine platiti ai imperialismului ? Am constatat ca diversiune complotista e tratata inadecvat, ceea ce ma face sa cred ca si complotistii si anti-complotistii fac un joc comun.

 

Ilie Catrinoiu 25.01.2012

http://culianu.wordpress.com/2011/04/11/in-viitorul-apropiat-mijeste-o-criza-si-mai-grea-decat-cea-actuala%E2%80%93-interviu-cu-dr-calin-georgescu/ Despre Calin Georgescu, ONU, agricultura, Africa si restul lumii.

IR 25.01.2012 Articolul este decent, nu iese din generalitati prudente. Aveti si texte mai transante ale ale domnului Georgescu, care sa-i arate culorile fara ambiguitate, asa cum o face domnul Holban?

Ilie Catrinoiu 25.01.2012 Domnule Rosca, sa nu avem pretentii ca un politician, ca un om care tinde sa fie premier, sa fie RADICAL in discurs. Golban e INTELECTUAL, nu politician. Va amintesc ca David Cameron, inainte de a fi prim ministru, avea un discurs decent, nu taia in carne vie, si cand a venit la putere, i-a ras pe bancheri. Insa intelectualii din spatele lui Cameron, Philllip Blond, era RADICAL. Ca sa spargi sistemul trebuie sa fii si siret si sa ii dai in cap CAND TREBUIE, nu inainte sa fii la putere si apoi sa nu mai vii deloc.

IR 25.01.2012 Daca aveti dv niste informatii privind intentiile justitiare discrete ale domnului Georgescu, e justificata increderea dv in el. Dar eu nu mai pot sustine decit oameni care isi fac publice intentiile si care au in spate si niste fapte in spiritul declarat.

Ilie Catrinoiu   26.01.2012 http://www.manager.ro/articole/financiar-bancar/calin-georgescu-(cndd):-nu-ne-confruntam-cu-o-criza-financiara-omenirea-se-confrunta-cu-o-criza-uriasa-de-incredere-in-banci-si-politicieni-14122.html  Iata ce spune "masonul" si "omul Bielderberg" Calin Georgescu despre banci:

"este o situatie foarte jenanta din partea bancilor, care nu au avut o solidaritate in ceea ce priveste protectia sociala."  Referindu-se la Romania, el a subliniat ca bancile de aici sunt "eminamente straine", situatie care presupune doua conflicte majore. Primul vizeaza faptul ca deciziile se iau la banca mama, si nu aici, iar al doilea este ca fiecare banca straina in Romania "jongleaza din creion cum vrea ea", iar asta nu poate sa ajute la implementarea strategiei de dezvoltare durabila a tarii. Calin Georgescu a atras atentia asupra faptului ca o dezvoltare durabila, dincolo de orice fel de teorie, presupune doua lucruri esentiale: sa ai valoare adaugata mare pe orice se produce in aceasta tara si sa-ti protejezi in totalitate capitalul natural pe care il detii.

IR 27.01.2012 Continui sa nu percep nimic anti-sistem in aceste consideratii. Este un limbaj care lasa loc la orice evolutie.

 

Irina Bazon 25.01.2012 “Un raport ONU dat publicităţii īn această săptămānă arată că 25% din terenul agricol, la nivel global, este foarte degradat şi, drept urmare, complet nepotrivit pentru agricultură. ...Raportul ONU cere, din nou, trecerea la metode sustenabile de practicare a agriculturii pe terenurile deja utilizate, dacă nu vrem să īnfruntăm, īn curānd, valuri de foamete şi sărăcie la nivel global. Printre recomandările experţilor ONU īn acest sens se numără irigarea mai eficientă (prin sisteme moderne, cu capacitate maximă), practici agricole integrate, dezvoltarea mai puternică a acvaculturii şi investiţii reale īn dezvoltarea agricolă.” http://totb.ro/un-sfert-din-terenul-agricol-al-lumii-este-prea-degradat-pentru-a-mai-fi-utilizat-onu

Desigur, nu cresterea populatiei a creat pericolul unei viitoare crize alimentare, ci industrializarea agriculturii, practicarea unui regim industrial corporatist, care a presupus productie la scara uriasa, folosirea intensa a substantelor chimice etc., iar practicarea acestui regim intensiv industrial a dus la desertificarea de suprafete intregi de sol, la distrugerea resurselor vitale. Natura poate sustine un numar oricat de mare de oameni atunci cand nu ne batem joc de ea. Crizele nu pot aparea niciodata din pricina “suprapopularii”, ci atunci cand ne batem joc de acele daruri pe care le avem de la Dumnezeu, fie ca este vorba de pamant si roadele lui sau de ceea ce reprezinta familia ca unitate de baza a societatii, satul sau tara in care ne-am nascut. Secularizarea, combinata cu practicile industrialismului corporatist, precum si cu cele specifice unei “economii” nesustenabile, bazate pe consum si finante, au creat conditiile sa ne batem joc de aceste daruri. Si conditiile instaurarii globalizarii distructive. Pe care insa Romania, dispunand de un sol de o mare calitate si de multe resurse si bogatii reale, o poate combate daca va deveni constienta de marele avantaj pe care il are.

De acord cu  nocivitatea artificializarii agriculturii. Dar credinta ca : "Natura poate sustine un numar oricat de mare de oameni atunci cand nu ne batem joc de ea. Crizele nu pot aparea niciodata din pricina “suprapopularii” " mi se pare candida. Incit ma intreb daca si restul textului nu exprima "gindirea tinjitoare" (incerc sa traduc expresia englezeasca consacrata). Pledez pentru luciditate.

IR 25.01.2012 De acord cu nocivitatea artificializarii agriculturii. Dar credinta ca : "Natura poate sustine un numar oricat de mare de oameni atunci cand nu ne batem joc de ea. Crizele nu pot aparea niciodata din pricina “suprapopularii” " mi se pare candida. Incit ma intreb daca si restul textului nu exprima "gindirea tinjitoare" (incerc sa traduc expresia englezeasca consacrata). Pledez pentru luciditate.

 

Cristina Canepa 25.01.2012  Domnule Rosca, poate v-am inteles gresit, de aceea voiam sa verific. Dvs pledati pentru 'luciditate', mai exact pentru care dintre acestea (sau pentru toate): eugenie, eutanasie, avort (urmariti Maafa21 ca sa vedeti ce a reusit sa faca avortul din populatia de culoare din SUA), infometare (furarea resurselor, otravirea pamantului agricol), gazare (invitam pe Chevron la Barlad si Constanta), razboi ? Daca nu pledati pentru acestea, care ar fi solutiile 'problemei' suprapopularii, pt ca inteleg ca pt dvs este intr-adevar o problema? Eu nu am putut niciodata intelege pe cei ingrijorati de pb suprapopularii.Daca acesti oameni ar fi sinceri cu ei insisi, ar trebui sa vada ca singura masura pe care o pot lua impotriva suprapopularii este sa scuteasca planeta de a-i mai sustine. Astfel de oameni imi par ca nu au in mod clar nicio credinta in Dumnezeu si nicio valoare alta decat puterea celui puternic in jungla; pentru dansii e clar ca nu exista viata dupa moarte si atunci este justificabil sa le iei altora viata sau dreptul la viata decat sa te privezi tu de nitel confort. Sincer, nu imi dau seama cum oameni publici care vorbesc despre pericolul suprapopularii mai sunt luati in serios. Nu e clar ce ar trebui sa faca, daca ar fi atat de altruisti si daca le-ar pasa atat de binele celorlalti? Va rog sa ma iertati, insa chiar nu v-am inteles deloc comentariul. Mai cu seama ca sustineti decolonizarea Romaniei. Toti adeptii suprapopularii sunt colonisti pur sange.

IR 25.01.2012   Cel mai bine e sa ma repet : "Credinta ca : "Natura poate sustine un numar oricat de mare de oameni atunci cand nu ne batem joc de ea. Crizele nu pot aparea niciodata din pricina “suprapopularii” " mi se pare candida". Trebuie sa fiu calau, instigator la avort, sau satanist ca sa consider afirmatia dv exaltata? Chiar credeti ca globul asta poate sustine oricit de multi indivizi dintr-o specie, in dauna celorlalte, doriti sa stam o mie intr-o camera, sa impartim o piine la un milion? Economie durabila si curata cu populatie nelimitata?  Sau nu am citat/citit corect fraza dv ?  Ca se poate regla problema altfel decit prin masacre, ca nu s-a ajuns inca la limita critica,  e altceva.  Dar dv pareti ca vreti sa nu existe nici o limita a inmultirii noastre, si de aceea v-am recomandat luciditate. Reusita conditiei umane nu tine de cantitate. Se realizeaza cu fiecare om implinit.

 

Ovidiu Hurduzeu 26.01.2012 Cristina, ceea ce spui tu este corect dar nu se poate pune in practica. Nu poti sa-i ceri unei societati secrete, oricare ar fi ea, sa nu mai fie secreta. Poti sa le interzici, asa cum au facut comunistii si nazistii dar nu poti cere sa se desecretizeze. Si atunci, de unde stii cine este mason si cine nu? Apelezi la lista lui Roncea? O alta complicatie. Biserica ortodoxa a fost si este plina de masoni. Si a fost timp de 2000 de ani fiindca masoneria nu-i altceva decat una dintre ereziile gnostice. Si atunci ce faci? Incepi vanatoarea de masoni? Infiltrezi lojile? Le interzici accesul la functii publice unor oameni pe baza unor banuieli? Daca legile statului nu ar fi strambe si ar fi respectate de fiecare politician si slujbas public, putin ar conta cine este ortodox, mason , arab , ungur.(Calitatea de crestin nu te face automat mai corect si mai profesionist) Daca am avea un stat crestin-ortodox,, asa cum am propus eu, atunci Biserica poate sa stabileasca in spatiul public "regulile jocului". Din moment ce aceasta perspectiva sperie si pe cei mai inversunati aparatori ai ortodocsiei, este important ca macar sa asiguri crestinilor conditiile necesare implinirii lor intru Hristos si sa nu-i smintesti prin fel de fel de manipulari. Marea problema a noastra a crestinilor este ca ne-am lasat prada tentatiei gnostice, urmarind masonii cu acte, am uitat ca, de fapt marele pericol este gandirea gnostica, ea care ne-a sucit mintile. Nu uita ca la Corint nu exista nici o biserica gnostica, gnosticul tipic era un membru al Bisericii, uneori un stalp al parohiei locale. (Vezi eseul meu "Gandirea dezantrupata si tentatia gnostica din A treia forta).

Costin Movila 26.01.2012 Indrasnesc sa intervin cu o observatie referitoare la oculta masonica. Gnosticismul, acest curent filozofic-religios se refera la o combinare a invataturilor crestine cu invatatura filozofica antica si invataturile fundamentale ale celorlalte religii necrestine spre a atinge sferele relevarii mistice. Dinafara vorbind, nu pot sa precizez daca gnostici cautand latura mistica a lucrurilor, incercau sa stabileasca o legatura directa cu Dumnezeu sau cu fortele antagonice Dumnezeirii Ceresti, dar despre masoni pot spune cu siguranta ca se folosesc de forta diabolica a satanei. Mi-au cazut in mana carti in care se spunea ca sunt anumite loje in America Latina unde prezidarea este umano-diabolica adica un om dublat de un demon deci lucrurile au alunecat intr-o directie total nedorita, asa ca nu ne putem face frati cu "ala" ca sa trecem puntea. Este cazul sa ne cunoastem bine unii cu altii, sa ne apropriem de credinta si rugaciune ca un test de foc pentru noi si cei din jurul nostru, cei ce se inchina antitezei lui Dumnezeu / satanei nu suporta slujbele aduse lui Dumnezeu si chiar de o fac intr-un final Dumnezeu ori ii intoarce pe calea cea mantuitoare, ori ii descopera si ii indeparteaza din obstea bisericii. Consider ca totul incepe si se termina cu propriul nostru exemplu care il dam celor din jurul nostru spre a le fi acestora cale de urmat si reper.

IR Eu nu m-am referit la masonerie ca secta, in raport cu crestinismul, pentru ca nu ma pricep la acest subiect. Ca organizatie suprapolitica, ea paraziteaza politica, influentind/determinind mersul lucrurilor publice prin mijloace ilegitime si anticonstitutionale. In baza caracterului secret, o minoritate comploteaza nestingherita manipularea majoritatii si nimic nu sustine astazi pretentia ca ar face-o spre binele general, cum o fi facut-o odinioara (desi si asta e discutabil). In Romania postcomunista de exemplu, au intrat in masonerie cele mai sinistre figuri de securisti si baroni ai tranzitiei. Asadar, avem de a face cu un instrument nociv de coordonare a jefuitorilor.  Caracterul supranational inseamna ca prin aceasta pirghie poate opera si aservirea externa. De aceea masoneria, ca si orice alta inhaitare parazitara, trebuie interzisa si combatuta de anticorpii organismului social. Primul pas fiind incetarea oricarei ingaduinte fata de asocierea tenebroasa, denuntarea oficinelor mafiote cu pretentii ritualice, societatilor secrete. Dreptatea se apara la vedere. Ori sintem o comunitate de indivizi egali in drepturi sociale, ori incepem sa ne grupam in triburi perfide, ca sa dominam pe cei ne-inhaitati, victime ale unei democratii deturnate.

 

Virgil Ilie 26.01.2012 Domnule Hurduzeu , pe de o parte , nu eu sunt acela care a adus aici in discutie masoneria si consider surprinzatoare , dar si oarecum deplasata punerea la punct pe care mi-o aplicati ... Ati vazut sa critic intr-un fel sau altul persoana domnului Georgescu ?... Eu vorbeam de INSTITUTIE . Apoi , eu zic ca e sanatos , bine si corect sa stim daca dinsul e arondat "discretei organizatii" . Nu de alta , dar daca asa e , m-as mira ca dinsul sa controeze organizatia si nu organizatia pe dinsul . Pe de alta parte ... Ca si taranist ce ma aflu sunt apropiat ideilor distributiste , dar sa stiti ca nici macar presedintele Coposu nu si-a permis sa-mi "distribuie" vreodata ce pot si ce nu pot spune despre un lucru sau altul ... Fie si daca o spuneam "dupa ureche" . Eventual imi aducea argumente care sa contrazica spusele mele , dar niciodata nu mi s-a pus pumnul in gura ... Cu regret ...

Ovidiu Hurduzeu. 26.01.2012  Ati inteles absolut gresit "punerea la punct". NU MA REFEREAM LA DUMNEAVOASTRA, ci la cei care vorbesc despre "oculta" via Roncea si Saccsiv sau alte bloguri menite sa "educe" masele. Interventia dumneavoastra a fost foarte buna si a clarificat lucrurile. Sunt de acord 100%. Societatile secrete, ca si orice fel de tranzactie in spatele usilor inchise, nu ar avea ce cauta intr-o societate democratica. Din pacate, cum incepe sa se profileze din ce in ce mai mult, intram intr-o perioada POST-DEMOCRATICA. Depinde de noi ca idealurile democratiei participative ale taranistilor distributisti din interbelic sa nu moara in aceste vremuri ticaloase. Imi cer scuze pentru neintelegere.

IR 26.01.2012 Si mie imi fac bine precizarile domnului Hurduzeu, care confirma reozonata pe subiectul neatirnarii si transparentei politice. Am motive sa cred ca domnul Roncea, un camarad de baricada in 1990, face intre timp un joc periculos de diversiune. Daca el cocheteaza cu securstii nationalisti ca sa-i pacaleasca/foloseasca , ii amintesc ca si la Pitesti unii legionari au crezut ca-i pot insela pe comunisti- si a iesit sinistru.

____

 

IR 25.01.2012 Domnule Hurduzeu, ma adresez dv ca sursa de doctrina distributista, citeva intrebari pecare le consider oportune si chiar stringente in actualul context, avind in vedere nevoia de alternativa de fond. 1 Puteti sa semnalati unde este aratata, in programul distributist actualizat la conditiile de azi ale Romaniei, calea (strategia, pasii, metodele) pentru a se ajunge la tipul de societate avut in vedere? 2 La fel, va rog sa semnalati adresa unei explicatii consistente privind faptul ca unicul izvor pentru lupta intru bine, dreptate, libertate ar fi credinta crestina -tinind cont si de trasaturile realitatii religioase din Romania? 3 Sinteti de acord ca emanciparea Romaniei e o problema ingrozitor de grea, ideea majora a distributismului economic fiind necesara, dar nu si suficenta pentru un program complet de vindecare, motiv ca sa cautati completari? 4 Va referiti (in perceptia mea) prea putin la problemele decolonizarii, cercetarii jafurilor tranzitiei, pedepsirii justitiei criminale, confiscarii averilor- ca sa nu amplificati rezistenta Sistemului, sa nu speriati populatia, sa va focalizati actiunea, sa nu lasati trecutul sa frineze viitorul?

Ovidiu Hurduzeu 26.01.2012 Pentru cei care vor sa inteleaga bazele ortodoxe ale distributismului romanesc, le recomand interviul pe care l-am acordat revistei franceze "L'homme nouveau"

http://f.cl.ly/items/2G3H3t0f26260h2R1Y1r/Entretien%20Hurduzeu.pdf

IR 26.01.2012 Am citit. Tocmai pentru ca sint de acord cu argumentele expuse (contra nihilismului, pentru distributism si pentru bazarea lui pe transcendenta) intrebarea mea ramine fara raspuns: "2 La fel, va rog sa semnalati adresa unei explicatii consistente privind faptul ca unicul izvor pentru lupta intru bine, dreptate, libertate ar fi credinta crestina -tinind cont si de trasaturile realitatii religioase din Romania?". Articolul dv. intareste impresiile mele: a. Ca nu acordati decit crestinilor dreptul de a gindi distributist si iubi transcendental binele, persoana, comunitatea si dreptatea b Ca , asa cum o face si domnul Puric,idealizati realitatea religioasa din Romania, fara a vorbi si de racilele ei. Ca observatie minora, va semnalez ca vorbind despre mutualizarea ratata in 1990, era bine sa faceti o referire la efortul lui Constantin Cojocaru. Chiar daca nu sinteti de acord cu ce propune/face el azi, nu trebuie saracita istoria de actul sau distributist. Va multumesc pentru atentie, rugindu-va sa raspundeti si celorlalte intrebari care m-ar ajuta sa va inteleg mai bine si asigurindu-va ca vorbiti cu un "distributist" , care cauta rezonante si limpeziri.

Ovidiu Hurduzeu 26.01.2012 Domnule Rosca, ce lamuriri vreti de la mine? Distributismul romanesc este in primul rand o alta viziune asupra vietii, nu-i un simplu program al unui partid. Eu nu-i neg domnului Cojocaru viziunea sa "distributista", domnia sa neaga pe to...ti ceilalti distributisti din lume ca si cand distributismul s-a nacut cu Legea Cojocaru. Noi suntem smeriti, ne-am aratat sursele de inspiratie in miscare agrariana interbelica, in Chesterton, Belloc, miscarea cooperatista, etc. etc. Nici nu pretindem ca o economie poate fi in intregime mutualizata.

IR 26.01.2012 V-am rugat sa-mi raspundeti la patru intrebari "ca sursa de doctrina distributista" pe acest grup. Le repet, daca nu va e clar ce vreau. 1 Puteti sa semnalati unde este aratata, in programul distributist actualizat la conditiile de azi ale Romaniei, calea (strategia, pasii, metodele) pentru a se ajunge la tipul de societate avut in vedere? 2 La fel, va rog sa semnalati adresa unei explicatii consistente privind faptul ca unicul izvor pentru lupta intru bine, dreptate, libertate ar fi credinta crestina -tinind cont si de trasaturile realitatii religioase din Romania? 3 Sinteti de acord ca emanciparea Romaniei e o problema ingrozitor de grea, ideea majora a distributismului economic fiind necesara, dar nu si suficenta pentru un program complet de vindecare, motiv ca sa cautati completari? 4 Va referiti (in perceptia mea) prea putin la problemele decolonizarii, cercetarii jafurilor tranzitiei, pedepsirii justitiei criminale, confiscarii averilor- ca sa nu amplificati rezistenta Sistemului, sa nu speriati populatia, sa va focalizati actiunea, sa nu lasati trecutul sa frineze viitorul?   

Nu consider ca mi-ati raspuns nici macar la intrebarea 2, asa ca o voi simplifica si mai tare: 2a Credeti ca ortodoxia e singura forma de a evita nihilismul, singura deschidere respectabila catre transcedenta, unicul temei pentru a lupta intru bine, dreptate, persoana si comunitate sanatoasa? Ca sa stiu daca as avea un loc- eu care indragesc distributismul romanesc interbelic, doresc democratie economica si directa, pledez pentru coagulari sociale la scara umana, cooperez din plin cu crestinii, sper in Dumnezeu si il caut, dar nu sint practicant ortodox- in lumea visata de dv. Pot parasi acest grup daca asa se cade, dar imi displace sa fiu cenzurat, asa cum am fost cind am incercat sa prezint soiul meu de distributism.

 

Ilie Catrinoiu 26.01.2012Domnul Cojocaru are impresia ca distributismul s-a nascut cu el. Nici Mihalache, nici Madgearu, nici Iorga nu si-au numit legile pe care le-au dat ei cu numele lor. Distributismul nu e monopolul unei persoane, e patrimoniul culturii nationa...le si universale. Cand un om vine si iti spune sa ii aplici o lege care ii poarta numele, si mai spune ca "Economia libertatii" e copiata duppa "legea Cojocaru", e clar ca nu ai cu cine discuta.

IR 26.01.2012 Sper ca nu ma tratati ca un agent al domnului Cojocaru, pentru ca v-am atras atentia ca trebuie amintit, daca se vorbeste de incercare de mutualism in 1990. Nu se poate sa nu fi simtit ca am alta stofa decit de microbist al unuia sau altuia. Imi pare doar rau ca vanitatile nu pot fi depasite, pentru ca aceia care vor alta lume sa poata lucra impreuna

 

Din grupul privat AND (numai mesajele mele, dintr-o discutie semnificativa, de interes public)

IR 26.01.2012 Inteleg ca orice grupare sa-si apere coerenta evacuind vocile care ingreuneaza coagularea ei. Umanismul meu deranjeaza grupari fundate pe religie. Si cum se ajunge de la Dumnezeu la regalitate... si de aici la Mihai. Doar ca de aici eu ajung la genocidul comunist si la aservirea coloniala. Sper ca am voie? Mai ales ca stiu ca stiti ca stiu ce vorbesc. Dar sa lasam fondul. Pretind buna credinta si politete , intre persoane care vor un om mai bun. Modul in care mi-au fost sterse mesajele neavenite si anulat contul pe grupul "Demnitate nationala" (probabil, de vechiul meu camarad Iulian Capsali, obosit de neinregimentarea mea ) imi da dreptul sa nu ma mai simt intre prieteni. Mentionez ca intrervenisem NUMAI ca sa sprijin limpezirea ideilor, caci sub nici o forma nu am de gind sa ma aburc, asa cum nu o fac de 22 de ani de voluntariat pur. Cer explicatii. Sper ca nu a dat domnul Hurduzeu indicatii sa fiu indepartat, pentru ca as fi fun al lui Cojocaru? Ar fi fatal pentru imaginea mea despre el.

[raspunsuri]

IR 26.01.2012 Am sa-ti explic aici Iulian (grupul fiind secret, deci discret) de ce cred ca nu te-ai oprit la credinta, ci ai lunecat spre fanatism; de care mi-e groaza, de orice tip ar fi si oricit (oricum) ar pretinde monopolul sensurilor si valorilor... (daca nu ar pretinde, nu ar fi fanatism). Pentru ca nu te ocupi, decent, numai de mintuirea ta religioasa si de a celor cu care poti sa o imparti. Ci incerci sa imi impui mie (deci si altora) modul de a-mi trai aspiratiile de transcendenta si a-mi rezolva problemele metafizice. Lupti pentru o Romanie in care cei ca mine sa nu aiba loc, sa fie dusmaniti sau maxim tolerati (daca tac din gura), cetateni de mina a doua. Scirba fata de degenerarea (atomizarea) moderna, sub presiunea "progresista", va impinge "conservator" la nostalgii de totalitarism spiritual, in numele unitatii poporului in credinta. Ceea ce va va pierde, caci nu se opune unui rau, un alt rau -cind plamadesti Bine. Agresat astfel, cei ce se vor

liberi-ca mine- va vor deveni dusmani. Indiscutabil nu vreau sa ma silesti sa-mi fac cruce duminica, pentru ca sa pot participa demn la viata cetatii. Nu am scapat de formarea omului nou de catre activisti ca sa ma formeze acum vechi- niste preoti. Nu ai nici un drept sa te consideri mai om si mai roman ca mine.

Eu nu am cerut niciodata vreunui credincios sa renunte la implinirea lui (pe care doar un ateu o poate combate, dar un nelinistit o simpatizeaza sau chiar invidiaza) si am incercat sa sprijin pe cei ce se apara de vid si de prigoana antireligioasa. Nici nu am gindit despre credinciosi decit de bine, constatind cit de fasta e credinta: psihic, spiritual , moral, social si politic. Insa nu numai cea ortodoxa sau crestina - si ceilalti credinciosi sint oameni sanatosi/frumosi, in comunitatile lor, daca sint sinceri (ceea ce nu e deseori cazul in Romania de azi- o tara ortodoxa imorala). Nu doresc amestecul religiei cu politica. Daca eu cred in morala crestina, pe care o simt direct transcendenta, fara sa cred in povestea (pentru mine) biblica - nu pot participa la viata sociala si organizarea ei ? Politica trebuie rezervata , in Romania , ortodoxilor ? Sau tu nu-mi ceri decit sa nu ma asociez cu voi, sa va las in pace? Dar cu cine? Cu cei pe care-i acuzati

de anti-romanism?

Problema pusa de mine este extrem de importanta si tratarea ei superficiala poate face rau domnului Hurduzeu, care a imaginat la birou formula distributismului ortodox si ar trebui sa o consolideze. Nici a "demnitate nationala" nu-mi mai miroase, cind elimini un om ca mine, fara ca macar sa dai o explicatie, probabil ca sa ii micsorezi eventuala influenta, neavind argumente sa-l combati sau sa-l declari dusman. Sa ne respectam reciproc.

Cu totul altfel se pune problema propagandei pentru Mihai-cu jertfirea adevarului istoric. Aici eu vad un semn al atrofierii disecernamintului si ma simt tentat sa pun asta pe seama habotniciei religioase si indoctrinarii "civice" (la care sintem expusi de 22 de ani). Nu pricep cum va aranjati ca sa uitati ca Mihai ar trebui acuzat in Procesul comunismului, nu e numai victima, caci a inceput prin a le face jocul "antifascist", a continuat prin dezertare pasiva si a sfirsit prin a le usura napirlirea capitalista. Nu permiti anticomunismului meu sa se atinga de simbolul pingarit al regalitatii? Intrebati-l pe el de ce si-a batut joc de ideea monarhica, nu pe mine. Mai puteti gindi logic? Sau ati ajuns la nivelul "Basescu l-a atacat, deci cine il ataca e cu/ca Basescu". V-ati exaltat pina la absurd si desprindere de realitate. Va socheaza atentionarea ca orientarea actualelor proteste catre monarhism e o deturnare, o farsa, sau o eroare similara cu cea care

ne-a ratacit in 1990? Puteti considera ca ma insel, dar de ce nu-mi multumiti pentru prevenire? Nu credeti ca sint efectiv ingrozit de infundatura in care va/ne aruncati patetic si nefast ? Nici tu, Iulian nu stii cine sint, de iti permiti sa ma faci ideolog pro-comunist sau extremist ?

Uluit de incapacitatea voastra de a intelege cruda realitate din Romania, de fuga de luciditate pe care o simt in discursuri ca ale lui Puric (care-mi amintesc dureros de etosul steril din Piata Universitatii) termin prin a va ura noroc si intelepciunea de a va privi critic, pentru a va perfecta viziunea si strategiile .

Ioan Rosca 27 ian.2012

[raspunsuri]

IR 27.01.2012 Se pare ca nu ne putem intelege. Nu ma multumesc nici rasunsurile nici ne-raspunsurile. Pacat, asta e . Voi face publice mesajele mele din acest dialog, pe care il consider semnificativ, fiecare fiind liber sa reactioneze cum simte si crede. 

 

In grupul "Green"

 

Cristian Calin 25.01.2012 BREAKING NEWS: jocul politico-economic īn care este aruncata Romania. Blocată īn politica externă īntre Europa, SUA şi Rusia, Romānia vede la televizor doar problema jandarmilor şi protestatarilor de la Universitate. ZIUAnews dezvăluie jocul politico-economic īn care este aruncat Băsescu din cauza protestelor http://www.ziuanews.ro/ro/Dezvaluiri/Tacerea-lupului_12406

IR 25.01.2012  Sintem in miezul lucrurilor. Vrem sau nu ca sa depasim conditia de neocolonie? Credem sau nu ca aceia care conduc o tara trebuie sa reprezinte interesele mediate ale cetatenilor si nu sa lucreze pentru agende externe? Credem sau nu ca "politica externa" nu trebuie sa domine "politica interna" justificind mentinerea pacalitilor in jug de catre uzurpatori? Gasim sau nu un antidot la teza ca "oricum nu putem face decit ce ni se spune din afara", cautind continuu stapinul cel mai adecvat?  Putem sau nu reforma politica (si nu numai "clasa politica") in directia justa: o metodologie de negociere a echilibrului optim in interiorul unei comunitati?

Piersec Mihaela 25.01.2012 Cam asa se vede toata situatia mai clar.Ce-i de facut?

Alex Imreh 25.01.2012 Cum adica ce e de facut? De ce e tara asta, curva tuturor? De ce sa dam ceva Olandei ca sa intram in Europa? Sa se bucure ca sintem piata lor de desfacere. De ce sa dam ceva americanilor ca sa-si faca ai politica de rachete? Poate ar trebui sa obtinem noi ceva ca ii lasam. De ce sa lasam tot ce e bun la tot felul de mari firme straine? Nu, ar trebui sa pastram pt noi tot ce e bun. Asta nu mai e politica externe e fraiereala, nu mai e vinzare de tara ca e promiscuitate.

____

 

Alec Blenche  25.12.2012 []Constantin Tănase īncă mai juca īn Bucuresti, la un an de la invazia sovietică.

Īntr-unul din spectacolele sale, satirizānd fărădelegile hoardelor bolsevice, īntre care obsesia invadatorilor pentru ceasuri de orice fel, pentru care jefuiau oamenii īn plină stradă, ziua īn amiaza mare, somānd victimele: „Davai Ceas!” (dă-mi ceasul), artistul: a introdus următorul monolog.

Rău era cu “der, die, das”

Da-i mai rău cu “davai ceas”

De la Nistru pān’ la Don

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai mosie

Haraso tovărăsie!

După mai multe reprezentaŃii a fost arestat, ameninŃat cu moartea si i s-a ordonat să nu mai joace piesa. Īn următorul spectacol a apărut pe scenă īntr-un pardesiu imens, cu mānecile pardesiului căptusite de sus pānă jos cu ceasuri de mānă. Spectatorii l-au aplaudat frenetic la apariŃie, desi actorulnu a scos niciun cuvānt. Apoi si-a descheiat pardesiul, scoŃānd la iveală un ceas cu pendulă! A spus doar: “El tic, eu tac, el tic, eu tac”.

Două zile mai tārziu, marele actor era mort.

IR  25.01.2012  Minunate versuri si minunat om. O mica nota: ati vazut cum a "rasturnat" cinematografia comunista adevarul mortii lui? Ati vazut pe cineva sa-si ceara scuze pentru asta? Dimpotriva, inca acel criminal "Actorul si salbaticii" este inca "oferit" telespectatorilor de indobitocit. Mentionez ca nu sint simpatizant al legionarilor, ci doar al adevarului.

Am vazut, am vazut Ioane, da' tu de ce schimbi...           

Gabriela Craciunescu  27.01.2012 Am vazut, am vazut Ioane, da' tu de ce schimbi subiectul?

IR 25.01.2012  Fara cuvinte ... Poate ca nu ati vazut filmul, in care Tanase e hartuit si ucis de... legionari. Sau nu va deranjeaza mica rasturnare, ca atitea altele la care s-au pretat  marii nostri regizori comunisti? 

 

___

Anda Elena 26.01.2012 Oameni buni, de ce drapeluri gaurite?? Daca tot nu va place stema vulturului (nu inteleg de ce), haideti s-o schimbam. Moldova au bourul voievodal si acvila... Un steag fara simbol nu se poate, o natziune fara stema e ca o desaga goala. Pentru inceput, am putea sa incorporam Dobrogea, deocambata cei doi delfini din stema reprezinta Banatul, Crisana si Maramuresul? Propuneri?

IR 25.01.2012 Sinteti probabil tinara si nu stiti ca aceasta e stema revolutiei anticomuniste din 1989/1990.

Anda Elena 26.01.2012 Eu propun: coroana deasupra, lupoaica pt ca suntem popor latin, dar sunt atatea simboluri frumoase pe care am putea sa le punem in stema, ursul carpatin, castelul Bran, chipul lui Tepes, valurile Marii Negre etc Ce nu putem e sa avem un steag gaurit. Stema trebuie sa promoveze tzara noastra in lume. Dle. Ioan, sincer, stema anticomunista din 89' nu mi se pare chiar total rea dar trebuie modificata, cum am spus, delfinii trebuie sa reprezinte litoralul romanesc... Costin, sunt de acord cu tine dar asta e istoria, s-a intamplat acum 2 milenii, oricum, ce voiau turcii sa faca cu noi (pashalac turcesc) e mai grav decat ce au facut Imperiul Roman cu dacii.

 

---------

Oana Andreea 25.01.2012 Ce stiti e chestia asta "Consiliul Naţional al Societăţii Civile"????? http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cine-sunt-cei-care-cer-desfiintarea-institutiilor-anticoruptie-protejarea-securistilor-si-a-averilor-dobandite-ilegal-251242.html

IR 25.01.2012 Iata pericolul care m-a facut sa intervin pe facebook aceste zile. Daca contestatarii antisecuristi nu fac ceva vrednic, ne cufundam si mai tare.

Radu Iulian 25.01.2012 Un grup de manifestanţi, grupaţi sub titulatura „Consiliul Naţional al Societăţii Civile ", au trimis la Palatul Cotroceni o listă cu revendicări. Printre acestea figurează desfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), desfiintarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, anularea legii care īi desconspiră pe turnătorii şi ofiţerii Securităţii, desfiinţarea Curţii Constituţionale care anulează textele de lege care nu respectă normele Constituţiei şi, cap de listă, demiterea preşedintelui Traian Băsescu, care a promovat şi a militat pentru pentru buna funcţionare a acestor instituţii. Īntre semnatari figurează reprezentanţi ai ofiţerilor de Securitate īn rezervă, arestaţi pentru corupţie şi revoluţionari care şi-au pierdut indemnizaţia de 20 de milioane de lei pe lună

_____

 

Cezar Boris 25.01.2012 Prieteni,ca sa nu cadem in capcana "rotirii cadrelor",manevra practicata de actualii "politicieni" de 22 de ani, sa cerem,sa impunem legea lustratiei,si,aplicarea punctului 8 de la timisoara ! numai asa, vom asana tara de sacali ! doamne ajuta !

IR 25.01.2012 Daca vreti sa reluam spiritul anului 1990, trebuie sa cerem lustrarea celor care au impiedicat lustrarea si judecarea criminalilor securicomunisti, distrugind Romania ca sa se imbogateasca, in aceasta Tranzitie Criminala.

 

 

In grupul "Romanii din Montreal"

Romulus Stroe 18.01.2012 Imi cer scuze ca nu am verificat mai des mesajele postate pe wall. Am sters toate mesajele mai mult sau mai putin politice, am inlaturat din grup pe cei care le postau.

IR 23.01.2012 Stergeti-ma si pe mine, caci numai mesaje politice aveam de gind sa pun in acest grup, ca roman din Montreal revenit in tara dupa manifestatia din 2004, pentru a infrunta injustitia.

 

 

In grupul "Vocea romaniei".

Cojman Valter  25.01.2012 Basescu sufera de boala dictatorului: nu-si da seama de situatia proasta in care este. inca se mai crede mare si tare... eu sunt unul din cei cu care se razboieste si ii vreau demisia. vreau demisia lui basescu, a guvernului boc, vreau alegeri anticipate si pedepsirea tuturor care au complotat impotriva poporului prin genocidul initiat de basescu, ciuma portocalie, udmr, unpr si minoritati.

IR 25.01.2012 Genocid initiat numai de Basescu? De PCR, Ion Iliescu si Petre Roman ati auzit? Intreaga clasa politica a facut acest genocid, ca sa se imbogateasca, protejind securicomunistii. Revolta asta vreti sa aduca inapoi la ciolan cealalta ramura FSN-ista? Basescu si ceilalti frati ai sai de Tranzitie criminala trebuie sa plateasca impreuna.

 

 

In grupul "Eruptie anti-coruptie"

 

Sandra Pralong 25.01.2012   REVENDICĂRI FORMULATE DE ORGANIZAȚII ALE SOCIETĂTII CIVILE  PENTRU MORALITATE PUBLICĂ ŞI RESPECTAREA LEGII — IANUARIE 2012

 

1. Democratie, alegeri şi partide politice

Condiţii de fond:

1.1 Liberalizarea condiţiilor restrictive de constituire a unui partid politic şi eliminarea condiţiilor discriminatorii şi favorizante pentru unii actori participant la alegeri;

1.2 Adoptarea iniţiativei legislative de eliminare a traseismul politic;

1.3 Interzicerea finanţării partidelor politice de către persoane juridice;

1.4 Extinderea controlului Curţii de Conturi la toate operaţiunile financiar contabile ale partidelor politice;

1.5 Instituirea mecanismelor de revocare individuala pentru parlamentari;

1.6 Garantarea dreptului constituţional la libera exprimare prin alinierea legislaţiei şi a practicii juridice la prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi la practica Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Aspecte prioritare:

1.7 Decomasarea alegerilor şi desfăşurarea localelor şi parlamentarelor la termenul lor normal;

1.8 Instituirea obligaţiei de declarare a colaborării cu serviciile de informaţii sub sancţiunea penală imprescriptibilă pentru candidaţii in alegeri, funcţionarii publici şi magistraţi;

1.9 Sancţionarea intervenţiilor publice şi atitudinilor discriminatorii la adresa minoritarilor şi grupurilor vulnerabile;

1.10 Depolitizarea serviciilor publice de radio, televiziune şi a agenţiei Agerpres prin modificarea legilor de funcţionare ale acestor instituţii;

1.11 Toate partidele sa īşi asume un set de criterii agreate cu societatea civila pentru desemnarea candidaţilor la alegeri.

 

2. Parlament, Guvern, Preşedinţie

Condiţii de fond:

2.1 Consolidarea rolului Parlamentului prin limitarea practicii ordonanţelor de urgenţă

2.2 Eliminarea procedurii de legiferare prin asumarea răspunderii Guvernului, cu excepţia declarării stării de urgenta şi stării de război

2.3 Imbunătăţirea procesului legislativ printr-un dialog social şi civic autentic, cu realizarea de studii de impact bine fundamentate, care sa asigure stabilitatea cadrului legal

Aspecte prioritare:

2.4 Construirea unui mecanism participativ de lucru cu societatea civilă, īntr-o formulă agreată cu toate partidele politice;

2.5 Introducerea sancţiunii anulării efectelor acelor acte normative al căror proces de adoptare nu a respectat Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională;

2.6 Simplificarea procedurii de aprobare a percheziţiei şi trimiterii īn judecată a miniştrilor şi foştilor miniştri;

2.7 Reducerea imunităţii prezidenţiale şi suspendarea curgerii oricărei prescripţii, pe perioada mandatului.

 

3. Transparenţă şi bună guvernare

Condiţii de fond:

3.1 Depolitizarea aparatului administrativ şi transparentizarea recrutării funcţionarilor publici pe criterii de competenţă, publicarea organigramelor instituţiilor publice şi a CV-urilor funcţionarilor pe site-ul instituţiei;

3.2 Instituirea īn cooperare cu societatea civilă şi asociaţiile de afaceri a unei monitorizări permanente a alocării banului public către sectorul privat;

3.3 Aplicarea integrală şi proactivă a legii 544/2001, prin publicarea din oficiu pe site-ul instituţiei a tuturor rapoartelor de activitate cerute de legea, ca şi a tuturor achiziţiilor publice, bugetelor şi salariilor din sectorul public;

3.4 Lărgirea sferei de aplicare a Legilor nr. 52/2003 şi 544/2001 pentru a acoperi şi alte categorii de persoane juridice din sectorul public şi cu capital de stat, precum şi a sferei informaţiilor la care accesul cetăţeanului este liber;

3.5 Instituirea de sancţiuni administrative pentru neaplicarea corespunzătoare a Legii 544/2001, precum şi a Legii 52/2003.

Aspecte prioritare:

3.6 Īntărirea capacităţii departamentelor care se ocupă de furnizarea răspunsurilor la solicitărilor īn baza Legii 544/2001 astfel īncāt acestea să fie capabile a răspunde in cel mai scurt timp, corect şi complet, solicitărilor primite din partea cetăţenilor;

3.7 Simplificarea, standardizarea şi unificarea procedurilor administrative prin adoptarea Codului administrative şi de procedură administrativă al Romāniei;

3.8 Stabilirea prin lege a tuturor standardelor de cost pentru serviciile şi investiţiile publice.

 

4. Justiţie, lege şi jurisprudenţă

Condiţii de fond:

4.1 Instituirea principiului răspunderii materiale pentru proasta gestionare a banilor publici şi īncălcarea drepturilor cetăţeneşti;

4.2 Reinstituirea independentei reale şi protecţiei magistraţilor īmpotriva oricăror ingerinţe politice fără ca prin aceasta sa se instituie impunitate pentru malpraxis şi corupţie;

4.3 Sistematizarea şi simplificarea legislative prin adoptarea codurilor de reglementări sectoriale.

Aspecte prioritare:

4.4 Asigurarea transparenţei şi calităţii actului de justiţie, prin unificarea practicii judiciare şi stabilirea standardelor de motivare a hotărārilor judecătoreşti;

4.5 Retragerea şi descurajarea oricăror proiecte legislative care ar dăuna transparenţei declaraţiei de avere şi de control real al conflictelor de interese şi incompatibilităţilor īn exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

 

5. Participare publică şi dialog civic

Condiţii de fond:

5.1 Schimbarea legii manifestaţiilor publice pentru a elimina restricţiile actuale excesive

5.2 Sporirea rolului democraţiei participative, conform Tratatului de la Lisabona prin crearea de noi mecanisme de interacţiune īntre cetăţeni şi instituţii şi prin respectarea iniţiativei cetăţenilor la nivel local cat şi parlamentar;

5.3 Introducerea mecanismelor de revocare individuală a mandatelor obţinute prin alegeri prin iniţiativă cetăţenească de declanşare a referendumurilor īn circumscripţii;

5.4 Organizarea de consultări pe teme de politică publică relevante, pe tot parcursul procesului de politică publică;

Aspecte prioritare:

5.5 Stoparea abuzurilor forţelor de ordine īmpotriva exercitării dreptului la libera exprimare şi adunare publică;

5.6 Investigarea abuzurilor Jandarmeriei īmpotriva manifestanţilor paşnici, inclusiv de către o comisie parlamentară;

5.7 Organizarea de consultări īn elaborarea unor documente programatice importante (spre exemplu, Strategia Naţională Anticorupţie, Planul Naţional de Dezvoltare, Programele Operaţionale şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală);

5.8 Construirea şi folosirea unor mecanisme de dialog şi consultare publică la nivelul ministerelor şi al autorităţilor publice locale;

5.9 Includerea reprezentanţilor sectorului neguvernamental īn Consiliul Economic şi Social;

5.10 Stabilirea şi respectarea unui program regulat de consultări, la nivelul Primului Ministru, prin intermediul Colegiului pentru Consultarea Asociaţiilor şi Fundaţiilor.

 

6. Mediu

Condiţii de fond:

6.1 Recunoaşterea dezvoltării durabile ca politică orizontală prin operaţionalizarea legislaţiei existente şi alocări bugetare corespunzătoare;

6.2 Utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune astfel īncāt rezultatele proiectelor să conducă la o dezvoltare durabilă reală;

6.3 Operarea de programe naţionale de dezvoltare durabilă, clare şi predictibile, care să contribuie la trecerea către o economie verde;

6.4 Īmbunătăţirea cadrului educaţional formal şi non-formal, precum şi creşterea gradului de conştientizare publică īn ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă;

6.5 Stimularea activităţii economice locale in zonele rurale.

Aspecte prioritare:

6.6 Respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private sa exproprieze de bună voie in numele statului;

6.7 Īntreruperea procesului de autorizare a operaţiunilor privind exploatarea miniere Roşia Montana şi investigarea ilegalităţilor semnalate de societatea civila;

6.8 Identificarea şi sancţionarea cu celeritate a celor care au favorizat abuzurile asupra mediului īnconjurător (tăieri ilegale de copaci, poluare, introducerea vānătorii in ariile protejate, dezvoltare urbană nesustenabilă etc);

6.9 Delimitarea publică a partidelor politice şi a Preşedintelui Romāniei de interese private legate de exploatarea resurselor natural cu impact major asupra mediului;

6.10 Susţinerea revitalizării zonelor rurale prin proiecte de salvare in situ a patrimoniului rural neprotejat.

 

7. Social

Condiţii de fond:

7.1 Susţinerea economiei sociale, a micilor īntreprinzători şi a dezvoltării rurale, ca modalitate de lupta īmpotriva excluziunii sociale şi combatere a sărăciei, şi pentru reducerea distantei uriaşe intre săraci şi bogaţi;

7.2 Promovarea descentralizării serviciilor sociale atāt la nivel de roluri ale instituţiilor responsabile, cāt şi la nivel de alocare bugetară;

7.3 Armonizarea legislaţiei īn domeniul asistenţei sociale.

Aspecte prioritare:

7.4 Revizuirea alocării resurselor de la bugetul de stat dedicate domeniului social (educaţie, sănătate, servicii sociale) prin alocări transparente, strategice şi eficiente a resurselor publice, in consultare cu toţi factorii interesaţi;

7.5 Susţinerea şi legitimarea acţiunii de schimbare a atitudinilor negative prin intervenţii punctuale la nivel local īn care să se gestioneze problemele de incluziune socială cu care se confruntă grupurile discriminate; Integrarea şi aplicarea conceptului de cetăţenie activă īn orice tip de intervenţie cu stimularea atāt a minoritarilor, cāt şi a majoritarilor;

7.6 Facilitarea dezvoltării unei pieţe libere de servicii sociale, asemănătoare altor servicii de interes general din domeniile educaţiei şi sănătăţii;

7.7 Promovarea cu precădere la nivel local a principiului subsidiarităţii, īn sensul substituirii structurilor şi serviciilor publice īn procesul de gestionare a problemelor sociale cu structuri ale societăţii civile şi servicii private, care pot asigura cadrul optim pentru folosirea eficientă a resurselor din comunitate.

 

8. Gestionarea fondurilor şi bunurilor publice

8.1 Instituirea obligaţiei de aprobare prealabila a Parlamentului pentru exploatarea resurselor minerale şi fosile ale tarii;

8.2 Instituirea de mecanisme care sa conducă la eficientizarea gestionarii fondurilor publice şi a celor europene;

8.3 Adoptarea unui comportament responsabil a īntregii clase politice fata de absorbţia fondurilor europene şi promovarea intereselor Romāniei in raport cu instituţiile europene;

8.4 Īncetarea distrugerii patrimoniului natural şi arhitectural naţional cu complicitatea autorităţilor.

 

Revendicări susţinute de:

Oana Preda, Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe

Mircea Toma, Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch

Lavinia Andrei, Terra Mileniul III

Victor Alistar, Transparency International Romania

Miruna Ralea, Asociaţia Alma-Ro

Diana-Olivia Hatneanu, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului īn Romānia – Comitetul Helsinki

Costel Popa, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Liviu Mihaiu, Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta

Cristian Pīrvulescu, Asociaţia Pro Democraţia

Ionuţ Sibian, Fundatia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Ioan Tănase, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni – ANBCCMihail Bumbeş, Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală

Ioana Avădani, Centrul pentru Jurnalism Independent

Adrian Dohotaru, Grupul pentru Acţiune Socială

Christian Mititelu, Alianţa Civică

Viorel Micescu, CENTRAS

Violeta Alexandru, Institutul pentru Politici Publice – IPP

Anca Elena Gheorghică, Asociaţia Mai Bine

Mădălina Mocan, Centrul Raţiu pentru Democraţie

Bako Mihaly, Fundaţia Strawberrynet

Sandra Pralong, Grupul Erupţie Anti-Corupţie

Kovavcs Zoltan Csongor, Asociaţia Transilvania Verde

Stefana Bianu, RPER-Fr "Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie"

Cosmin Bārzan, Centrul pentru Resurse Civice

Georgiana Iorgulescu, Centrul de Resurse Juridice

Dina Loghin, “Sanse Egale pentru Femei” (ŞEF), Iasi

Radu Oprea, Metoda SMART de Politici Publice, Galati

 

Lista deschisa…

 

IR 25.01.2012  www.piataunivesritatii.com - vezi editorialele despre criminalitatea justitiei.  Foarte bun si foarte oportun program de revendicari. Numai punctul  2.7 l-as reformula, ca sa nu fie folosit impotriva incercarilor actuale de judecare a celor care au uzurpat puterea. Supendarea trebuia deja sa functioneze caci in art 128 cod penal se spune "Cursul termenului de prescriptiei prevazute in art.122 este suspendat pe timpul cit o dispozitie legala sau o imprejurare de neprevazut ori de neinlaturat impiedica punerea in miscare a actiunii penale sau continuarea procesului penal" . Imunitatea parlamentara era o prevedere legala si imprejurare de neinlaturat, deci prescriptiile trebuiau suspendate si pina acum, dar procurorii, avocatii si judecatorii sistemului nu au vrut sa vada art 128.

Aceasta observatie de detaliu ma conduce spre cea de fond : nu vad in acest program nimic despre  judecarea celor care au protejat criminalii comunisti si au distrus economia, in timpul tranzitiei criminale. De ce?

Mircea Marian 25.01.2012   Vad eu bine sau Alina Mungiu nu a semnat?

Sandra Pralong 25.01.2012   Ptr ca nu este de acord cu revedicarile "sociale", doreste, pe buna dreptate, doar pe cele PROCEDURALE...:))

Sorin Ionita 25.01.2012   Pai punctele alea de la cap 7, cu competitia in servicii sociale, sunt "sociale"? Si cum e totusi cu ele, ca sunt exact opusul a ce s-a scandat in piata si ii dau dreptate lui Basescu in disputa cu Arafat. Vreau sa scriu un text pt agentii ...internat, pot cita ONG semnatare cu aceasta pozitie, este oficiala, o asumati? sau a fost o scapare, s-a semnat la repezeala si se va delimita lumea? As aprecia o clarificare aici, mersi

Dani Sandu 25.01.2012   Si eu care ma gandeam ca protestele sunt nepolitice si cer doar un tratament decent, fie ca e public sau privat. Multumesc pentru lamurire, in sfarsit am inteles acum: Protestatarii - grup mare si omogen de altfel - spun exact ce nu spun ONG-urile.

IR 25.01.2012   Poate raspunde cineva si intrebarilor mele? De ce in  acest program nu exista nimic despre judecarea celor care au protejat criminalii comunisti si au distrus economia, in timpul tranzitiei criminale. Nici faptul ca s-a cerut suspendarea pe viitor a prescriptiei pentru cei acoperiti de imunitate, ca si cum ea nu era deja deductibila imediat din art 128 cod penal- nu-mi place. Nu uitati de non-retroactivitate. Nu cumva intereseaza pe semnatari numai viitorul scapat de trecut, acceptind iar sa o luam de la capat, iertind tot? De 22 de ani sintem victimele evitarii diversioniste a "vinatorii de vrajitoare".  Eu raman in societatea civila justitiara, pentru ca nu cred in alt mod de a elibera tara de uzurpatori.

Virgil Antonov 26.01.2012   Am suferit 31 de ani persecutiile comuniste īn Romania, după care am emigrat cu viza economica īn Statele Unite īn '79 sa scap de banditii comunisti. Acum aceiasi comunisti travestiti continua la conducerea tarii sa atenteze la viata si lib...ertatea familiei cu un copil a unui inventator-antreprenor roman īn Statele Unite deoarece ne afirmam in curtea federala Americana drepturile constitutionale si de proprietate violate de un grup corupt din guvernul American ca urmare a actului de trădare miselesc de vānzare īn sclavie ! Crezi ca uitam crimele lor ce continua si īn prezent ? Trebuie făcut totul ca acesti comunisti si organizatiile lor sa fie pedepsiti aspru pentru a stabili un precedent. Visele lor de hoti si paraziti ordinari trebuie sa dispară prin aceleasi mijloace folosite de ei cānd au schimbat cursul natural si just al societătii pe care au distrus-o fără mila din 1947 !

IR 26.01.2012 Domnule Antonov.  Dumneavoastra mai credeti ca occidentul sprijina (subventioneaza) grupuri care vor cercetarea si judecarea genocidului comunist, sau eliberarea de paraziti a tarilor victima? Nu vedeti ca "revendicarile" formulate de civicii tolerati (legitime, oportune pentru viitor, dar oarbe la trecut) nu zic nici pis despre pedepsirea vinovatilor pentru crima continuata in tranzitie?

 

In grupul "Partidul reintregirii nationale" -selectie

 

Ctin Cojocaru 17.01.2012 Comunicat nr. 2/15.01.2012/ Partidul Poporului (PP-LC) … Deoarece, Preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul condus de Emil Boc au trădat poporul, au minţit şi mint ca să poată fura, să se īmbogăţească ei şi camarila lor cu banii furaţi de la popor (anexăm DOVADA),

Cerem:

1. Demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc;

2. Organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate, īn luna mai 2012;

3. Desemnarea de către Parlamentul Romāniei a unui guvern provizoriu, care să administreze treburile curente ale ţării şi să organizeze alegerile anticipate.

4. Guvernul provizoriu să fie format din persoane care nu au făcut, niciodată, parte din conducerea statului romān.

Preşedintele Traian Băsescu şi primul-ministru Emil Boc ne-au spus că trebuie să ni se reducă salariile şi pensiile, că trebuie ca statul romān să se īmprumute zeci de miliarde de euro la FMI, la bănci şi alte instituţii financiare, deoarece nu mai sunt bani la buget pentru plata salariilor şi pensiilor.

Au minţit. Au trădat. Aşa cum se poate vedea īn graficul anexat(vezi surs ape link), īn ultimii 3 ani, veniturile bugetului consolidat al statului romān au crescut, īn fiecare an, au fost mult mai mari decāt totalul cheltuielilor cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale.

Īn anul 2009, veniturile bugetului a fost de 37 miliarde de euro, īn timp ce cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale a fost de 26 miliarde de euro.

Īn anul 2010, veniturile bugetului au fost de 40 miliarde de euro, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarelor sociale au fost de 26 miliarde de euro.

Īn anul 2011, veniturile bugetului au fost de 42 miliarde de euro, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi ajutoarele sociale au fost de 25 miliarde de euro.

Iată, deci, că au avut suficienţi bani pentru salarii şi pensii.

Īn ultimii 3 ani, statul romān ar fi putut funcţiona foarte bine fără tăierea salariilor şi pensiilor, fără creşterea TVA-ului, fără īmprumuturi. Nu pentru salarii şi pensii s-au īmprumutat peste 30 de miliarde de euro, īn ultimii 3 ani.

S-au īmprumutat ca să aibă mulţi bani la dispoziţie pentru achiziţii de bunuri şi servicii, pentru ca să umple buzunarele şi conturilor firmelor căpuşe ale guvernanţilor, ale „regilor” bordurilor, asfalturilor, telegondolelor etc.

Īn ultimii 3 ani, au făcut achiziţii de bunuri şi servicii īn valoare de 58 miliarde de euro. Cea mai mare parte a acestor miliarde s-a transformat īn profituri pentru camarila guvernanţilor.

Pentru asta s-au īmprumutat. Ca să se īmbogăţească ei şi camarila lor de hoţi.

Pentru asta vor să vāndă, pe nimic, aurul şi celelalte zăcăminte de la Roşia Montană. Pentru asta vor să vāndă, pe nimic, contra comisioane grase, şi ultimele īntreprinderi ridicate cu banii poporului romān, īn timpul regimului comunist. Pentru asta vor s㠄privatizeze” şi serviciul public de sănătate.

Pentru asta nu vor să spună poporului adevărul despre situaţia economică a ţării. Nu vor să-i spună poporului că au „privatizat”, adică au vāndut pe nimic străinilor capitalul national. Că, din acestă cauză, cea mai mare parte a avuţiei pe care o producem pleacă īn afara ţării, sub forma profiturilor īncasate de străinii care au devenit proprietarii capitalului romānesc. Din acestă cauză, nu mai rămān bani nici pentru salarii şi pensii, nici pentru investiţii. Pentru că au trădat, pentru că au vāndut ţara, ca să poată fura.

Trebuie opriţi īnainte de a ne lăsa fără ţară, īnainte de a ne transforma pe toţi īn sclavi.

Avem soluţie. Ea se numeşte LEGEA COJOCARU privind construcţia economiei democratice.

Dr. Constantin Cojocaru

Preşedinte Partidul Poporului

 

Partidul Poporului (PP-LC) Comunicat nr. 2/15.01.2012 : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1755

Grafice explicative : http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=142

LEGEA COJOCARU privind īmproprietărirea poporului cu capital productiv. (2012) : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1754

 

Mircea Popescu17.01.2012

Domnule Cojocaru,

O guvernare inseamna mult mai mult decat un program economic. O guvernare inseamna stabilirea unei strategii nationale privind economicul, socialul, relatiile internationale dar si gestionarea relatiilor cu diversele ramur...i ale societatii civile romanesti din tara si din afara granitelor.

Nu vad in programul dumneavoastra nimic in legatura cu relatia si pozitia Romaniei fata de Basarabia, nu vad nimic privind relatia cu romanii de peste hotare, nu vad nimic in legatura cu politica externa.

Cereti guvern provizoriu (!?). Cu alte cuvinte cereti o ruptura in continuitatea procesului politic romanesc, asa cum este el bun sau rau, adica o revolutie. Mai mult, cereti sa aiba loc alegeri anticipate pe care sa le aprobe actualul Parlament. Pentru mine este un non-sens a avea legitimitatea unui guvern provizoriu numit de un parlament contestat.

Mai cereti ca din acest guvern sa nu faca parte persoane care au facut parte dintr-o conducere anterioara (!?). Ce sa faca niste persoane culese la intamplare de pe strada remarcate intr-o miscare revolutionara? Cum vor putea aceste persoane sa conduca o economie sau sa realizeze niste proiecte internationale in care este implicata sau doreste sa fie implicata Romania? Si asta in regim de urgenta, deoarece nu poate fi lasata o tara fara conducere pana cand se selecteaza niste cadre capabile sa fie numite intr-un guvern. Si, cine sa le selecteze oare? Parlamentul contestat?

Si nu in cele din urma, dati-mi voie sa va intreb pe baza carei Legi Electorale vor avea loc alegerile anticipate? Care vor fi criteriile de alegere si validare?

Stiu ca in momente de criza multi politicieni se reped sa culeaga fructele revoltelor populare, practic sa confiste aceste revolte, asa cum a facut FSN-ul. Putem intra intr-un dialog public, deoarece, nu contest, puteti fi de buna credinta, desi limbajul populist folosit de dumneavoastra nu-mi trezeste multa incredere. Cu atat mai mult cu cat considerati ca dumneavoastra detineti adevarul absolut "Avem solutie. Ea se numeste LEGEA COJOCARU ....".

Mircea Popescu

California

http://mipopescu.wordpress.com/ - pentru propuneri de analizat :-)

 

Gheorghe Giovanni Ţeavă 17.01.2012 ‎Mircea Popescu... observaţiile dumneavoastră sunt de bun simţ şi īn mod sigur d-l C.Cojocaru le va lua īn consideraţie. „Mişcarea Virtuală Dacia” a īnceput deja CONSULTĂRI cu PP-LC, iar de curānd s-au alăturat şi alte grupuri şi COMPETENŢE..., īn aşa fel ca NOUA PARADIGMĂ să fie completată īn urma unui PROCES DIALECTIC. Multe răspunsuri la nedumeririle dumneavoastră au fost contemplate de Mişcarea Dacia şi au fost deja introduse īn dezbatere. Ne-ar face mare plăcere să vă avem īn mijlocul nostru, deoarece numai din contribuţii multiple se poate defini O ALTERNATIVĂ LA ACTUALA PARADIGMĂ ! Cu deosebită stimă.

IR 22.01.2012 Nu stiu ce va va raspunde domnul Cojocaru. Eu sustin, cu argumente solide masura confiscarii averilor ilicite si anularii "ingineriior" facute impotriva populatiei "reprezentate" (vinzarea pe nimic a activelor statului, pentru comisioane) care ar aduce fonduri uriase la buget

Ovidiu Hurduzeu 22.01.2012 Domnule Popescu, nu stiu pe ce romani din diaspora reprezentati. Eu nu sunt un adept al legii Cojocaru dar principiul raspandirii largi prop. productive sustinut de Cojocaru si subsemnatul este valabil si singurul care ar putea scoate Roman...ia din mizerie daca ar fi aplicat. Cuvantul nationalizare trebuie pronuntat cu curaj in aceste zile. Nici o mare privatizare din Romania nu este legala 100%. Nu facem decat sa intram in legalitate. Multe dintre unitatile renationalizate vor fi mutualizate fara posibilitate de a fi reprivatizte de baietii destepti. Altele vor fi mutualizate partial, restul fiind privatizar in mod transparent. Statul isi va mentine controlul in sectoarele cheie iar guvernanta intreprinderilor de stat va fi radical imbunatatita conform sfaturilor acad Yvan Allaire si Prof. Mihaela Firsirotu, consilieri economici ai Forumului economic de la Davos. Romania va avea o economie mixta cu cel putin 20% din economie mutualizat, adica vom avea cooperative employee owned enterprises.banci populare.unitati de credt la nivelul Finlandei si a altor economii prospere

IR 25.01.2012 Pentru cei care nu cred ca se pot anula facaturile Tranzitiei, sugerez si studiul temei "Odious and Illegitimate Debt" . La noi a fost infinit mai grav ca in Ecuador, si e mult mai necesara solutia islandeza. Reamintind ca SUA au aplicat conceptul in IRAQ, cu pierderi importante pentru Romania. Noi nu avem voie sa constatam privatizarile odioase si nelegitime?

IR 26.01.12 Nu primesc raspuns la problema "datoriei odioase si ilegitime" si similar a "privatizarilor odioase si ilegitime" , a "falimentarilor odioase si ilegitime" etc. Nu vi se pare esentiala? De ce nu sint informati romanii ca in alte parti SE POATE. Ca sa ma incred in ce promiteti si sa va sprijin, vreau sa stiu ce aveti de gind pe acest subiect. Si cum actiunea justitiara cere juristi antisistem, va mai intreb cum aveti de gind sa curatiti justitia de criminali?

 

Adrian Ungureanu 26.01.12  Ce ar fi dacă aţi recunoaşte ca moldovenii sunt romāni? [textul lui Cristi Tabara. http://tabaracristi.union.md/ [] Ce ati avea de pierdut daca ati simti, in sfarsit, ca suntem frati? Ce ar fi daca ati recunoaste ca moldovenii sunt romani si ca a fi moldovean este doar o pozitionare locala, cu specificul ei, in sanul poporului roman? Ar pieri Republica Moldova? V-ar anexa Romania urgent? V-ar pedepsi cineva? Ce ati pierde? Ce ati castiga? Sunt curios ce anume va incranceneaza atat de tare in a fugi de identitatea voastra romaneasca? De limba noastra comuna si de tot ceea ce, in realitate, ne uneste. Nu pricep si va cer ajutorul.[]

IR 26.01.12 Un text superb!

 

In grupul "Romania fara EI"

Radu-Mihail Giurgiteanu 26.01.2012 De ce este ACTA un acord controversat? Şi de ce ar trebui să le pese membrilor Parlamentului Europea http://totb.ro/de-ce-este-acta-un-acord-controversat-si-de-ce-ar-trebui-sa-le-pese-membrilor-parlamentului-european  ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Acordul, negociat de către un număr redus de ţări, īn coordonare cu anumite segmente ale industriei, este controversat atāt...

IR 27.01.2012 Putine arme de colonizare sint mai redutabile decit impunerea drepturilor de autor, tarilor aservite. Nimeni nu mai are voie sa descopere roata, chiar daca lucrul asta s-ar face  firesc in lipsa jugului normativ. Becul viitorului nu se va aprinde, fara a reveni un cent unui Edison corportatist.  Desi putine idei vin intr-un singur loc- la 50 de ani, atit va trebui sa astepte al 2-lea descoperitor. Nici pirjoala nu va mai putea fi  prajita, daca undeva, a patentat-o altcineva Nici medicamentele salvatoare nu mai pot fi produse ieftin, de tarile victima a acestor acorduri. Taranii vor fi toti sclavii Monsanto,  iar consumatorii vor fi domesticiti cu tain rational. Nici o formula stiinifica nu va putea fi redescoperita, dupa ce a devenit proprietate in vreo metropola. Imperialismul cauta cu disperare instrumente juridice de mentinere a fluxurilor de explotare. Iar neocoloniile nu cricnesc, pentru ca sint conduse de arendasii stapinilor de aiurea, care simuleaza reprezentarea cetatenilor. Nu inteleg pe ce se bazeaza optimistii şi rabdatorii.

 

In grupul "Vrem unirea Basarabiei cu Romania"

Vitalia Pavlicenco 21.01.2012 “Mesaj de salut prezentat la Congresul Partidului Poporului din Romania”

http://www.pavlicenco.md/2012/01/21/mesaj-de-salut-prezentat-la-congresul-partidului-poporului-din-romania/#more-11760

IR 21.01.2012 Din pacate doamna, ati cazut victima unei farse, asa cum au patit fratii basarabeni si in 1990.

“Partidul poporului- Dan Diaconescu” este o manevra odioasa facuta de sistemul securist care domina inca Romania, ca sa deturneze miscarea reala de protest (asa cum a facut si FSN-ul deturnind revolutia din 1989).

Adevaratul “Partid al Poporului” a fost lansat de Constantin Cojocaru , victima a incredibilei nerusinari a potlogarului Dan Diaconescu. Orice asociere cu astfel de “patrioti” va va compromite. Folositi internetul ca sa vedeti care sint gruparile curate care vor unirea.

Ioan Rosca (cu care v-ati intilnit la congresul CMR de la Iasi)

Pt Ioan Rosca

Vitalia Pavlicenco 22.01.2012 Am fost la Congres sa vedem oameni, romani. Deocamdata nu avem acord cu nimeni. Noi am vrea un acord cu PNL, insa ei, se pare, se uita dupa “partide parlamentare”. Noi nu umblam dupa partide. La Congres am invitat toate partidele, nu selectiv.

IR 23.01.2012 Domana, sper ca va amintiti ce am cerut eu la intrunirea CMR de la Iasi. Recunoasterea imediata a cetateniei romane tuturor romanilor de dincolo de Prut. Si pedepsirea celor care au aminat-o. Nu s-a intimplat asta numai pentru ca si Romania e ocupata de straini, nici un partid de eliberare nefiind lasat sa se ridice. De aceea oficinele mafiote pe care le-ati enumerat nu sustin unirea. Sintem victime-frati si astazi. Dupa ce ne-am cuceri libertatea scapind de paraziti, ne-am putea uni cum se cade. Sa cersim securistilor si kgbistilor sa se uneasca e nedemn si inutil. M-a durut inima cind i-am vazut pe patriotii moldoveni cazind in plasa lui Iliescu sau Vadim. Nu repetati aceasta greseala cochetind cu neosecuristii PPDD, un partid de diversiune nascut prin frauda care compromite toate cauzele pe care se face a le sustine. Uniti-va politic cu fortele cu adevarat patriotice din Romania , care se caznesc sa se ridice. Sa iesim la lumina impreuna.

Eugen Mihalache 23.01.2012 Rosca, tu oricat ai incerca sa te ridici, nu ai cum, cu atat mai putin sa iesi la lumina langa PNL-Basarabia. Vad ca esti sub acoperire sau nu ai bani de o poza? fac cinste!!!

 

In grupul "Alternativa civica"

 

Florin Cosma 25.01.2012 UE a hotarat adoptarea unor sanctiuni unilaterale impotriva Iranului. Recomand tuturor de aici sa trimita mesaje europarlamentarilor lor cerand explicatii si expunand de ce nu suntem de acord cu aceasta masura ca va duce la cresterea pretului combustibilului, a transportului si a mancarii. Desi Romania din cate cunosc nu este importator de petrol din Iran, multe tari Europene sunt, situatie care v...a creste pretul petrolului. De asemenea masura in sine este una imorala si necrestina. Iranul si Europa nu sunt inamice dar e clar ca se doreste ca aceasta situatie sa se schimbe. Daca vrei sa schimbati ceva cu adevarat incepeti de aici. Postez link catre siteul parlamentului european de unde puteti contacta europarlamentarii. Cer ca viitoarele mesaje sa ramane pe subiect. Pace si intelepciune va doresc tuturor.

IR 25.01.2012 Eu semnez. Dar sper ca va dati seama ca innotati impotriva curentului? Romanii au fost "comutati" catre noii lor stapini si se supun acestora exact cum se ploconeau catre URSS. Ati auzit dv in aceste zile vreun protest impotriva colonizarii Romaniei?

Madalina Vasilescu 25.01.2012 Eu am o intrebare. E clar ca Iranul are o agenda nucleara, si atunci chiar dorim sa mai adaugam un stat in lista celor cu mana pe tragaciul nuclear? Iranul nu are o atitudine chiar nebelicoasa, si conflictul lor dechis cu Israelul ne poate baga pe toti intr-o criza la fel cu cea a rachetelor din Cuba.

IR 25.01.2012  Nu vad dece va deranjeaza ipotetica agenda nucleara a Iranului, dar nu si aresenalul nuclear al Israelului, adevaratul agresor din zona? Va simtiti mai bine intr-o lume dominata de monopoluri distructive? Cere UE si dezarmarea tuturor puter...ilor nucleare? Sa nu fim ipocriti: sintem impinsi la o mirsavie imperiala Dar nu vad cum veti opri slugoii din parlamentul european, care au avut nerusinarea sa nu recunoasca palestinienilor drepturile, numai pentru ca s-au aruncat Romaniei vasale niste firmituri.

Madalina Vasilescu 25.01.2012 Si acuma zic sa ne apucam si noi sa ne ne facem bomba nucleara in spiritul egalitatii popoarelor. Ne doare dependenta de petrol dar uitam ca arsenalul nuclear la nivelul mapamondului poate sa ne distruga ca speci de zeci de ori cand de fapt e necesara o singura incercare. Nici dependenta de petrol nu e sanatoasa insa ne-ar permite ceva timp sa ne gasim o alternativa. Nu este etica interventia altor puteri in Iran, sau in treburile interne ale altor tari. Nu am fost de acord cu interventia din Libia, si nu am crezut niciodata cosmetizarile folosite sa justifice interventiile militare, insa de data asta e vorba de instinct de conservare.

IR 25.01.2012   Ne va rapune si dependenta de petrol si dependenta de noii nostri stapini, care ne vor cere sa participam la invadarea Iranului, ca niste ieniceri degenerati.

Madalina Vasilescu 25.01.2012 Nu dramatizati, nu ne-au cerut sa ii invadam, ne-au cerut sa nu le cumparam petrolul, chestie pe care nu o faceam oricum. Si principiile pica in fata pericolului de extinctie. Si mai exact cum depindem de noi nostrii stapani?

IR 25.01.2012   Ca sclavii  din colonii, gestionati de arendasii locali, uzrpatori ai puterii, care se prefac ca ne reprezinta. Asa ajung "alesii" nostri la UE sa voteze impotriva statului palestinian. Lor spera domnul Cosma ca are rost sa le scriem.

Florin Cosma 25.01.2012   madalina, iranul nu are o agenda nucleara.

Madalina Vasilescu 25.01.2012 Mda, si acum eu trebuie sa te cred pe cuvant. De aia programul lor nuclear e gestionat militar.

IR 25.01.2012   Cred ca trebuie amintit , in context, programul de asasinare a profesorilor de fizica din Iran.  Asta apropo de cine e belicos. Internetul poate fi folosit si pentru a evada din propaganda mediei imperiale.

Madalina Vasilescu 25.01.2012 In WWW II Aliatii foloseau comandouri sa asasineze oamenii de stiinta germani ma rog pe cei care nu dezertau. Tactica ramane valida. Insa soaterea programului nuclear de sub conducerea militara ar face mult in ochii opiniei publice. Sincer as milita pentru lasarea in pace a Iranului daca nu ar exista posibilitatea ca ei sa faca bomba nucleara si daca nu ar da cu stangu-n dreptul cu interpretarea invataturilor islamului cu privire la drepturile femeii.

IR 25.01.2012   Si doriti sa interveniti intr-o tara ca sa-i schimbati traditiile, pentru ca va e frica sa nu se extinda spre dv? Atunci chiar ati inteles doctrina imperiala a agresiunii preventive. Sau poate credeti ca urmasii Persiei au neaparata nevoie de civilizare americana?

Dan Andronescu 26.01.2012   Imi permit si eu sa ma bag in acesta discutie pentru ca avut odata un coleg din Iran. Democratia nu exista niciunde, nici in Iran (unde puterea religioasa decide) si nici in Vest (unde puterea financiara decide). Cel putin in Vest simularea democratiei se joaca mult mai bine fata de Iran unde adversarii politici sunt terminati. Iranul este condus de niste tembeli care se joaca cu focul. Acum 10 ani Sadam facea aceleasi declaratii belicoase si a sfarsit in streang. Iar sustinerea Chinei si a Rusiei nu face doi bani.Cineva tot vorbeste de o putere imperiala dar asa ceva a existat dintordeauana. Credeti ca Rusia sau China ar fi de preferat? Ura unora contra Americii ii face sa nu realizeze ce ar insemna ca lumea sa fie sub talpa ruseasca sau chinezeasca. Pana una alta ambele (mai ales China) sunt ramase in urma dpdv al tehnologiei militare. Iar dezvoltarea Chinei din ultimii 10 ani s-a datorat vestului si nicidecum chinezilor.

IR 26.01.2012   Faptul ca ati avut un coleg din Iran va face cunoscator al realitatii iraniene asa cum el intelege Romania pentru ca v-a avut coleg. Eu nu pretind a intelege lumile din exterior. Dar  incercarea mondialista de a impune tuturor un model de societate mi se pare o lovitura antropologica de combatut. Am vazut suficente filme Iraniene exceptionale, ca sa-mi amintesc ca acolo sint oameni completi, care nu trebuie stirpiti nici dinauntru, nici dinafara.

Dan Andronescu 26.01.2012   Ion Rosca, cunosc situatia din Iran si China din alte surse, nu de la fostul coleg neaparat. Cat priveste filmele aici este vorba de gusturi si nu se discuta. Iar dictonul "realitatea bate filmul" este cat se poate de valabil atat pentru Iran cat si pentru Occident.

 

 

In spatiul http://www.acum.tv/articol/45543/comment-page-1/#comment-23181

 

Elucubratiile lui Ion Coja

de RODICA GRINDEA (22-1-2012)

Cadru universitar (din nefericire… īncă, din cāte ştiu), Ion Coja a devenit promotorul neo-legionarismului romānesc. si la fel de… promotor al negaţionismului Holocaustului, stilul său doct dovedindu-se o spoială a huliganismului funciar al personajului, după cum reiese din ultimul interviu acordat īntr-un blog de pe internet, numit „Faţa nevăzută a lumii”, pepinieră a neofascismului īn versiune neaoş-romānească, condus de un oarecare Andrei Ciubotariu.

Chiar din primele rānduri, Coja īşi dezvolt㠖 dacă-i lăsat! – teorii enunţate īncă de acum vreo zece ani, cu prilejul unei conferinţe pe care a ţinut-o la sala Dalles, cānd pretidea că o jumătate de milion de evrei au fost „īncetăţeniţi īn mare taină īn Romānia, fără să se publice nimic despre aceasată invazie şi fără ca vreun oficial să se opună”, după cum aminteşte intervievatorul care… nu semnează consemnarea interviului.

Īn răspuns, Coja nu ezită să divulge chiar sursele „sigure ale acestei informaţii, īn persoanele unui… consilier al actualului preşedinte Traian Băsescu şi a unui „evreu de treabă”, care i-ar fi precizat cifra finală a evreilor care ar urma să se stabilească īn continure īn Romānia, adic㠖 īncă o dată cifra iniţială, un milion īn cap”! Argumentānd că nu intenţionează să vină toţi deodată, ci cu miile, treptat-treptat, conform „unui plan bine-pus la punct”! Aceasta, ca urmare a declaraţiei – tot pe Internet – a unei īnalte oficialităţi iraniene, care ar fi constatat c㠄zilele Statului Israel ar fi numărate” şi că evreii „lucizi” ar recurge la ceea ce īn cărţile lui Philip Roth s-ar numi „soluţia diasporistă”!

Īn continuare, Ion Coja vorbeşte despre „schizofrenia evreilor sionişti” care „au planificat şi īnfiinţat statul Israel cu un dispreţ total pentru viaţa oamenilor, inclusiv al evreilor”. Urmānd o teorie de o „originalitate” la care ar putea ajunge numai o minte rău de tot bolnavă şi care pretinde că Holocaustul ar fi fost o „strategie sionist㔠pentru a determina declararea oficială, īn 1948, a Statului Israel şi că victimele Holocaustului ar fi fost „evreii de proastă calitate, evreii degeneraţi”, după ce ar fi fost supuşi de sionişti unei adevărate selecţii, aceştia considerānd c㠄evreii săraci nu meritau să supravieţuiască”. Iar membrii comisiei Elie Wiesel, ca şi cei de la Institutul de Cercetare a Holocaustului sunt numiţi nişte „mincinoşi! Nişte trāntori mai răi şi mai jalnici decāt cei care au lucrat cāndva la Institutul de istorie a PCR”.

Pe firul aceleiaşi demonstraţii docte şi vizionarist-aberante, este demonstrată relaţia strānsă a Statului Israel cu instaurarea – şi căderea – comunismului īn Romānia, scopul final fiind „mutarea Israelului īn Romānia”, pledāndu-se pentru īnlocuirea termenului de „revenire” a evreilor cu cel de „invazie”.

De vreo trei ori īn decursul aceluiaşi interviu, nu īnainte de a-i declara pe ultimii trei preşedinţi ai Romāniei „trădători de ţară”, Coja se plānge că nici publicaţiile de mare tiraj, nici agenţiile străine cărora le-a trimis, tradusă īn engleză, teoria sa, nu au reacţionat īn nici un fel. Aici, i-aş da răspunsul: fiindcă īnţelepciunea, care la nivel politic se traduce prin arta diplomaţiei, indiferent ce popor caracterizează, previne „să nu te pui cu nebunii”, căci nu văd ca nici cea mai strălucită inteligenţă a unei minţi omeneşti normale totuşi, să ajungă la asemenea teorii demenţiale!

Dacă legile contra discriminării şi a negaţionismului se aplică īn Romānia, asemenea legi existānd, de altfel, īn cele mai multe ţări democrate europene, atunci un eventual act de acuzare alcătuit contra lui Ion Coja ar trebui să le „dea o pāine albă-delicates㔠celor mai străluciţi avocaţi de care dispune Romānia.

IR 22.01.2012 Puteti “combate” si fara instigarea la incarcerarea adversarului? Sau numai intimidarea e scopul? Daca ati fi unul din acei straluciti avocati asmutiti spre domnul Coja, ar trebui intii sa demonstrati falsitatea tezei planului de reinstalare a evreilor in Romania, fizica sau economica. Ca nu au profitat masiv de ghisefturile tranzitiei si nu ne vor coloniza ca sa-si administreze achizitiile. Ca nu vom ajunge iar la distributia averilor din 1938. Daca ati reusi asta , ar trebui apoi sa aratati ca ingrijorarea unui roman fata de un astfel de posibil plan, fie el neconfirmat, nu e legitima si patriotica, profund constitutionala. Caci si in Palestina s-a inceput cu cumparari de teren si active, nu? Vazind cum au evoluat lucrurile, nu avem dreptul sa fim atenti ca sa nu patim cumva la fel, vazind ca izraelienii au pus mina pe active romanesti importante si ca filosemitii mediatici ne indoctrineaza neobosit, agentii lor politici reusind sa incrimineze nationalismul romanesc la Bucuresti, ceea ce nu se va intimpla niciodata nationalismului evreiesc la Tel Aviv?

Petru Clej 22.01.2012 Domnule Ioan Roșca, Ion Coja este cel care trebuie să-și demonstreze elucubrațiile, cu afirmații de genul că unu pānă la două milioane de evrei au primit cetățenia romānă. Și tot Ion Coja este cel care a fost cercetat penal sub bănuiala de īncălcare a Legii 107/2006 privind negarea Holocaustului (dar niciodată inculpat). Nu știu ce s-a īntāmplat īn 1938 și ce averi s-au distribuit, știu īnsă că īn acel an guvernul Goga-Cuza a retras cetățenia romānă unui număr de peste 200000 de evrei, prima măsură discriminatorie dintr-un lung șir care s-a īncheiat īn lagărele de exterminare din Transnistria. Sunteți cumva neo-legionar, domnule Roșca? Și n-ați aflat că se scrie “israelieni” nu “izraelieni”?

Teodor I. Burghelea: 22.01.2012 Fiindca nu sunt sigur ca logica matematica este materia preferata a neo-legionarilor nostri, sa ii ofer gratuit lui Ioan Rosca o mica lectie, sperand ca ii va trezi curiozitatea pentru aceasta materie.

Propozitia P1: Ioan Rosca a facut o afimatie fara continut logic fiindca a cerut contra-demonstratia unei afirmatii facute initial fara nici o demonstratie, lucru ce este dpdv al logicii un nonsens.

Propozitia P2: Ioan Rosca este fie ignorant, fie rau voitor, fie ambele.

Legatura logica intre P1, P2 este..: Propozitia P1 implica Propozitia P2.

Pentru a demonstra ca P2 este fie falsa fie cu o valoare de adevar incerta, trebuie sa demonstrati ca propozitia P1 este falsa.

Va incumetati?

IR 22.01.2012 Vreti sa ma invatati matematica, logica, drept sau filo-israelism domnilor (am pus s-ul de rigoare)? Lasati speculatiile pentru tipi mai fragili. Daca nu stiti nimic despre statisticile economice ale anului 1938, puneti mina pe carti sau intrati in arhive. Daca nu ati aflat nici afirmatiile inaltilor oficiali de la Tel Aviv despre achizitiile masive din Romania - puneti mina pe ziare sau Internet. Daca nu stiti nimic despre ce au patit palestinienii dupa ce au vindut niste pamint si au primit niste coloni- puneti mina pe inima. In fine daca nu stiti nici faptul ca toate rezolutiile ONU impotriva agresiunilor sioniste au fost stopate cu veto de SUA, care a luat cirma acum si la noi... puneti mina pe 'alde Coja. Legiferarea delictului "antisemit" si folosirea acestui abuz anticonstitutional pentru paralizarea apararii intereselor romanesti este dovada ca in Romania strainii iau puterea. Ceea ce incalca democratia si ma obliga sa intervin, chiar daca , sau poate tocmai pentru ca, nu sint de loc simpatizant legionar

Stefan N. Maier:  23.01.2012 Petru, daca pot evita sa fac un comentariu rautacios, evit. Fiindca rautatea imi face mie rau in primul rand. Cred ca acest Rosca, de care sincer nu-mi amintesc, trebuie inscris automat in PTT si lasat sa se congratuleze acolo cu altii care gandesc ferm si fara indoilei asemenea lui. Vad o sansa a noastra de a comunica in principal cu cei care au o cat de mica deschidere care a afla si alte opinii, combatandu-le cu argumente, versus invective. Ceea ce la Rosca si altii ca el nu este cazul.