Cercetarea tranziţiei criminale - complicitatea infracţională a justiţiei

- semnale şi discuţii pe facebook în spaţiul AER-

 

George Epurescu posted in Romania fara EI! (Romania without THEM!) 27 February 00:17

Demisia politrucilor-judecatori de la Curtea Constitutionala sau anchetarea lor penala!

Ioan Rosca 27.02.12 Trebuia de mult sa ii vedem si pe criminalii din justitie. Dar nu numai de la CC-FSN ci si de la ICCJ, etc. Sa nu mai repetam eroarea din 1990 cind strigam numai la activisti si securisti, uitind juristii , cu nimic mai putin vinovati!

……..

Claudia Apostol posted in ADN.Jus 5 April 12:53

Azi avem veşti excelente!

Indiferent cine va fi succesorul dlui Borbely la conducerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, acesta va trebui să ia act de verdictul exprimat azi de Curtea de Apel Alba Iulia - Planurile de urbanism de la Rosia Montana sunt anulate irevocabil!

Astfel, Ministerul Mediului si Padurilor se afla acum in imposibilitatea continuarii procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana.

Instantele se pronunta din nou: Planurile de urbanism de la Rosia Montana sunt anulate irevocabil!

http://www.facebook.com/n/?notes%2Frosia-montana-in-unesco-world-heritage%2Finstantele-se-pronunta-din-nou-planurile-de-urbanism-de-la-rosia-montana-sunt-an%2F378029282230847&mid=5&n_m=ioan_rosca%40yahoo.com

 Ioan Rosca 5.04.12 Deci se poate!

Imaginati-va acum un atac de mii de plingeri , bine orchestrate.

…….

Mihaela Roman commented on her post in ADN.Jus. 18 June 15:04

Am si eu o problema, poate stie cineva ce as putea face in situatia data. De mai bine de un an ma lupt cu o institutie (O.C.P.I. Buzau), ca sa imi dea o informatie publica. Instanta mi-a dat castig de cauza, sentinta este definitiva si irevocabila si m-am dus cu ea la executor. Cu toate astea, parata refuza sa indeplineasca obligatia de a face, adica sa imi dea informatia. In aceste conditii, la sfatul a doi avocati, am facut cerere in instanta ca sa ii aplice amenda pe fiecare zi de refuz de a indeplini dispozitiile instantei. Pe 16 mai am avut primul termen in acest nou dosar, care a fost amanat pe motiv ca nu a sosit la dosar confirmarea de primire a citatiei. Al doilea termen a fost pe 13 iunie, cand iarasi s-a amanat, pe acelasi motiv, ca nu s-a indeplinit procedura citatiei cu confirmare de primire. Eu am platit avocata ca sa ma reprezinte si ce stiu, stiu de la avocata, dar nu sunt deloc multumita. Ori imi ascunde niste lucruri, ori intr-adevar nu depinde de ea si situatia o depaseste. Culmea este ca parata a facut deja intampinare, dar cu toate astea procesul sta pe loc, pentru ca ... nu exista confirmarea de primire a citatiei. Acum trebuie sa astept sa treaca vara pentru un proces care se anunta simplu si de scurta durata, dar cu un viciu de procedura care mi se pare absurd. Nu stiu ce se intampla in realitate, cine stie ce as putea face pentru a descalci itele astea si a obtine mai repede informatia aceea la care am dreptul?

        Ioan Rosca 18.06.12 20:58

        Fara pretentia de a lamuri problema dv, va semnalez citeva aspecte.

        Atitudinea OCPI Buzau nu este un accident sau rezultatul unei obtuzitati. Acolo exista persoane insarcinate (de foarte sus) cu blocarea accesului adevaratilor proprietari la informatii care pot pune in pericol "ingineriile" funciare comise de o banda din Buzau, redutabila (prefecti, primari, judecatori etc.). Prefera sa plateasca si penalitati , numai sa nu se afle ce au facut baietii destepti cu terenurile. Este o conspiratie criminala acolo, la scara mare, e bine sa fiti prevenita- nu as avea incredere nici in avocatii din zona.Cererile mele, la Arhivele Buzau sau OCPI Buzau au fost tratate la fel ca ale dv.- cu mari prejudicii . Intentionez sa fac plingere penala contra OCPI, dar stiu ca toate plingerile la procuratura au fost infundate. Si-au impartit intre ei terenul jefuit- notabilitatile din Buzau sint implicate si solidare.

        E doar o prevenire. Succes

        un coleg justitiar, Ioan Rosca

        Ioan Rosca Adaug si eu o intrebare pentru juristi. Ce fel de actiuni pot fi indreptate impotriva unui organisnm ca OCPI care refuza sa puna la dispozitia solicitantilor informatii publice? In afara de contenciosul administrativ si de plingerea penala pentru abuz in serviciu.

        Mihaela Roman

        Domnule Ioan Roşca, îmi confirmaţi cele mai negre temeri. De la primele demersuri m-am lovit de un zid omniprezent, cu multe feţe, care îmi bloca orice încercare de mă informa: primărie, ingineri topografi, angajaţi OCPI, notari, avocaţi, e xecutor, toţi ridică din umeri, nu se poate, nimeni nu ştie altceva, toţi te suspectează că eşti în neregulă, toţi te trimit la plimbare. Dintr-o dată mă întreb dacă este aceeaşi ţară, dacă aici legile adoptate la Bucureşti sunt valabile sau nu. Un plan parcelar devine inaccesibil pentru cetăţeni, deşi constituie informaţie de interes public, reglementată de lege şi de ordinul ANCPI. Mai grav este că nu am încredere nici în avocaţi, este al treilea pe care l-am abordat şi totuşi îmi ascunde lucruri pe care ar fi trebuit să mi le spună. În paralel, am un alt proces pe rol, în care am cerut să se corecteze o sentinţă mai veche care conţine o eroare flagrantă. Aici mi-au făcut viaţa grea judecătoarea şi expertul topograf. Acel expert este o adevărată sperietoare, toată lumea fuge de el, tot ce lucrează greşeşte dar cineva îl ţine în braţe acolo, de încurcă lumea şi creează numai probleme. Nu putem scăpa de el, am cerut numirea altui expert şi judecătoarea refuză. Face raportul de expertiză numai din creion, nu se duce pe teren, nu măsoară, iese o catastrofă de nu se poate face după aceea documentaţia cadastrală. Mă întreb ce se va întâmpla cu toate aceste terenuri care sunt ale nimănui de ani de zile, ce soartă vor avea ele, când există nişte titluri de proprietate şi nişte sentinţe de partaj succesoral, moştenitorii totuşi nu pot intra în posesia lor. OCPI este peste tot şi nu poţi fi stăpân pe imobilul tău pentru că îţi blochează documentaţia cadastrală şi, implicit, intabularea. Inginerii cadastrişti cunosc imobilele de interes la nivel înalt şi refuză din capul locului să se bage. Sau, dacă totuşi îţi fac "favoarea" să te accepte, îţi cer bani dinainte fără contract şi fără chitanţă, pentru ca pe urmă să te anunţe că au descoperit nush ce problemă a terenului în evidenţele de la OCPI şi că nu se poate face documentaţia. Adică, te trimite să îţi rezolvi problema, tu te rătăceşti prin tribunal încercând să rezolvi problema, dar banii nu îi mai vezi înapoi. Mă întreb câtă lume ştie aceste detalii mizerabile şi ce abuzuri strigătoare la cer comit aceste instituţii şi autorităţi, care tranşează terenurile ţării ca pe moşia personală. Au hărţi electronice de maximă precizie, nu le scapă nici un metru pătrat necartografiat, cu toate astea, când te duci să le ceri o schiţă te aruncă în urmă cu 20 de ani, ei nu au aşa ceva, ei aşteaptă de la primării, nu ţine de ei, cum să îţi dea ceva ce nu au?????

        Ioan Rosca

        Exact planul parcelar este punctul rosu pe care OCPI il ascunde cu orice pret. Pentru ca el a fost alcatuit, in multe localitati, din birou, fara a se respecta punerile in posesie si granitele din 1992 si fara ca vreun organism legal sa decida modificarea titlurilor. Cu toate acestea, OCPI Buzau a impus multora acest plan parcelar ilegal, care trebuia sa acopere vechile ilegalitati, mergind pina acolo incit sa conditioneze eliberarea avizelor cadastrale de raportarea la acest plan falsificator, nu la realitatea proprietatilor. Neputind vinde terenurile fara cadastru, multi proprietari au acceptat modificarile frontierelor reale, incit au aparut un lant de suprapuneri intre vecini care au dus la un val de procese interminabile, o piine buna si pentru expertii tehnici, dar un adevarat cosmar pentru bietii proprietari pusi sa se bata intre ei in instanta . OCPI incearca sa acopere urmele acestei faradelegi cu urmari grave, inclusiv pretinzind ca planurile parcelare perturbatoare, pe care ei le-au impus citiva ani , nu mai exista. Ma rog , e ceva atit de putred incit va depling ca ati intrat in mlastina- in afara de cazul cind abordati problema in spirit justitiar, ca pe un sport. Sint convins ca situatia e generalizata. Puteti arunca un ochi si pe raportul meu despre jaful funciar

        http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-3-2012-1

        Mihaela Roman

        Domnule Ioan Rosca, acum, dupa ce am citit studiul dvs., reusesc sa ma desprind putin de interesul meu si ma incearca chiar gandul ca altii au indurat si pierdut mai mult decat mine si nedreptatea care mi se face este suportabila fata de cat au indurat alte victime ale jafurilor comuniste si neocomuniste. Ca suntem sub stare de asediu am simtit demult si lupta se anunta a fi lunga si grea. Parintii mei nu cred ca vor mai avea puterea sa continue aceste procese. Sper sa am eu nervi si rabdare suficienta pentru a nu renunta la ceea ce mi se cuvine. Cu aceasta intelegere extinsa a situatiei, deocamdata voi profita de perioada verii pentru a cugeta. Singura cale este justitia, dar cand fundatia justitiei consta in legi strambe si o organizare menita sa protejeze abuzul, nu imi ramane decat sa astept, adica sa pandesc ocazia unor noi solutii. Refuz sa cred ca acele terenuri sunt pierdute. Va multumesc ca mi-ati indicat studiul dvs., il voi reciti si il voi lua ca punct de reper pentru a-mi fixa in minte multe lucruri descrise acolo.

        Emil Marian

        Ideea este ca legea e proasta si trebuie atacata. Nu e normal ca institutia sa plateasca amenda zilnic si sa nu dea informatiile cerute. Amenda e platita din buget, adica de contribuabil. Mai simplu eu platesc amenda sa nu aflu ceea ce am cerut! Nu e paradoxal si fascinant? Numai in Romania se putea da o astefel de lege! Si cate ca ea mai sunt. Daca o institutie trebuie sa dea o informatie, s-o dea, nu sa plateasca amenda! Daca n-o da se poate face plangere penala pentru abuz in serviciu contra interesului public si particular. E si calea asta si plangerea se face impotriva salariatului responsabil sa furnizeze informatia si sa vedem daca le mai da mana sa ascunda informatii.

        Se comite o eroare din nestiinta si avocatii o intretin.Se da in judecata institutia, dar legea e altfel croita incat procesul se lungeste, institutia nu respecta sentinta, nimenui nu pateste nimic, ceea ce nu e normal. Calea este sa se faca plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva salariatului care e la ghiseu si trebuie sa furnizeze informatia sau impotriva unui grup de salariati, daca e un lant pe care ne deplasam. Si atunci nu se va mai ascunde informatia. De cate ori am amenintat agentii de circulatie cu abuzul in serviciu, am avut castig de cauza si m-au lasat in pace. Nimeni nu se baga in necaz pentru sefi, sa aiba cazier sau mai grav sa ajunga la inchisoare. Nu stiu cum suna legea, dar ar trebui ca undeva sa scrie ca pentru neinformare se face viniovata o persoana sau un grup de persoane, care vor raspunde conform legii si ele sa plateasca amenda zilnica. Si atunci nu se va mai ascunde nimic. Pentru moment calea e abuzul in serviciu si un avocat onest. Succes!

        Mihaela Roman

        Dl. Emil Marian, ati sesizat corect aberatia legii. Intr-adevar, amenda nu o plateste directorul institutiei, ci institutia. Carevasazica, Ministerul Justitiei prin tribunal obliga Ministerul de Interne sa plateasca amenda, se vantura niste bani publici dintr-o parte in alta, iar indivizii vinovati din interior nu patesc nimic. Cam asta e finalitatea contenciosului administrativ, deci sa stie toata lumea ca asa se termina in general procedura. Bun, acum revenind la plangerea personala. La prima vedere, solutii legale ar fi. Una este sa cer daune institutiei, eu personal, caz in care plateste tot institutia si nu directorul. Cea mai dura solutie este, in fine, sa fac plangere penala impotriva directorului, pentru abuz in serviciu. Eu am probe solide si pot sa castig categoric, caci sentinta din contencios este limpede, la fel si raspunsul executorului, in care se arata ca parata refuza sa se conformeze. Eu acum ma plang ca procesul se ingroapa in mod absurd si avocata mea nu misca nimic. Nu au argumente de fond si ma obstructioneza prin mizerii de procedura. Nu sunt nici macar chichite, caci sa nu trimiti citatia cu confirmare de primire sau sa nu incluzi confirmarea de primire la dosar este deja o neregula de functionare a tribunalului, daca nu chiar infractiune de sustragere a probelor. La urmatorul termen va trebui sa ma prezint personal in sala, ca sa verific: 1) daca avocata este prezenta; 2) daca imi sustine cauza; 3) ce se discuta si ce dispune judecatorul. Daca m-as lega de neregulile de functionare interna prin care se blocheaza procesul ar insemna sa dau iar in judecata pe cineva! Si sa o tin din proces in proces, cu onorarii pt. avocati si fara nici un castig. Asa ca deocamdata nu mai dau bani nimanui si raman sa urmaresc acest fir, sa vad unde va duce in cele din urma.

Ca fapt divers: pe presedintele tribunalului Buzau il cheama Constantin Florescu, iar pe directoarea OCPI Buzau o cheama Elena Viorica Florescu. O fi coincidenta intamplatoare?

        Emil Marian  21 June at 16:33Pe baza sentintei din contencios formulatio plangere penalaimpotriva directorului sau directoarei, a carei sarcina este sadea dispozitie sa vi se elibereze informatiile cerute. Si apoi vedem ce se intampla. Sila proces trebuie sa fiti acolo, nu potiavea incredre in avocati in Romania. Succes.

……..

Tiberiu Kovacs     post in ADN.Jus 30 June 11:57

Atunci cind vom intelege ca originea tutor mizerabilitatilor din societatea romaneasca este sistemul nostru judiciar inexistent si tributar organizarii si mentalitatii medieval comuniste, atunci cond vom proceda la reformarea din temelii a sistemului, prin inlaturarea definitiva a celor 80% dintre procurorii si judecatorii activi in prezent si atunci cind vom elimina orice forma de monopol in profesiile juridice doar atunci vom putea spune ca in Romania va incepe sa se nasca germenii democratiei, a economiei de piata si a serviciilor publice interesate in satisfacerea nevoilor cetatenilor de pe pozitia egalitatii de sansa si mai ales pe temeiul dreptului ca fundament al statului.

Comunitatea Ro posted in Partidul Românilor Uniţi din toata lumea 30 June 17:11

Ce ziceţi de condamnarea cu suspendare a lui Huidu?

http://www.zigzagonline.ro/comenteaza-realitatea-zigzagonline/magistrati-si-avocati-mai-carcotasi-decat-huidu.html

Ioan Rosca 30.06.12 De 22 de ani, intelectualii romani decazuti in supunere acoperita cu ipocrizii docte, "nu observa" prioritatea absoluta a revolutiei juridice. Incit tagma parazita, prefacuta si criminala a juristilor nu intimpina rezistenta, nu stirneste protestele de rigoare si vigilenta aratata fata de securisti sau activisti. Cel mai tare ma revolta coruperea mintilor, pe care juristii securicomunisti o produc continuu, lamurind populatia ca numai ei pot hotari daca doi si cu doi fac patru... sau cinci.

Ioan Rosca 30.06.12 Dictatura juridica se manifesta pina in cel mai mic detaliu si se dilata ca un cancer. Uitati-va la ce drepturi de pensii si-au acordat tovarasii judecatori. La introducerea "suspendarii", incit judecatorii sa scuteasca de pedeapsa pe cine vor ei. La monopolizarea dreptului de reprezentare sau a dreptului de a denunta neconstitutionalitatea unor acte. La propovaduirea tezei cretinizante ca nimeni nu are voie sa judece o situatie publica, fara o decizie judecatoreasca. La molima proceselor pentru defaimare si calomine. La fluviul normelor de respectat si numarul proceselor pe care le are orice firma. Muncim pentru capusa juridica.

Toate acestea vin si din occident, dintr-o decandenta a societatii supra-juridizate, pe care securistii romani au folosit-o din plin.

Mihaela Roman 1 July at 14:30

As fi dorit sa nu aveti dreptate, domnule Ioan Rosca, dar ma tem ca spuneti adevarul. Nu e normal ca dreptatea sa fie confiscata de o breasla si sa fie administrata numai de "profesionisti", de "specialisti", de parca ar fi vreo stiinta dobandita. Dreptatea trebuie sa fie legiferata si administrata de niste oameni care sunt sanatosi la cap si onesti. Dupa mintea mea, acesta ar trebui sa fie singurul criteriu de acces in administrarea justitiei.

Comunitatea Ro   in Partidul Românilor Uniţi din toata lumea. 30 June 17:53

nu stiu cum as putea sa exprim mai bine sentimentul asta... totusi, nu stiu daca as fi de acord cu ideea ca aceste cutume vin din occident.

……….

Boros Arpad posted in Vocea Romaniei 3 July 22:56

Ultima speranta a Romaniei este Dna Kovesi, s-o sustinem. Daca va fi schimbata cer iesirea poporului pentru a cere libertate. Daca va fi schimbata si Dna Kovesi inseamna ca poporul a pierdut si ultima sansa de a fi libera. http://stiri.rol.ro/kovesi-atacurile-din-ultima-perioada-la-justitie-reprezinta-o-masura-a-succesului-acesteia-811132.html

Ioan Rosca 4.07.12 Rezum raporturile mele cu procuratura condusa de doamna Kovesi astfel

- NUP pus in dosarul genocidului comunist

- NUP pus in dosarul feseniadei 1990

Apararea acestor NUP-uri prin mijloace banditesti (distrugerea dosarelor) , in cursul proceselor de la ICCJ.

Toata povestea cu lupta ramurilor PDL-USL este o farsa, pentru ca sistemul sa nu piarda controlul. 

Nu mai investiti sperante in calaii nostri.

……..

Antonie Popescu 4.07 si in ADN.Jus

Curtea Constitutionala, organism "politico-juridic" (asa se invata la Facultatile de drept din Romania! - nu?) mai mult politic decat juridic - ar trebui desfiintata iar controlul constitutionalitatii legilor sa fie preluat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. (ca si nr. de personal si bugetul)

La fel, Avocatul Poporului, o institutie fara traditiei si fara viitor, ar trebui desfiintata - iar nr. de personal si bugetul preluate de un CSM-reformat , cu o puternica si reala componenta a societatii civile (nu militare) contribund la intarirea Inspectiei Judiciare.

Dar cine mai vrea azi reforma institutiilor Statului ? :)

Nicolae Chiperi EU care reprezint poporul resposabil,....prea multa si stufoasa birocratie romaneasca impusa de straini,....si cu   nivelul de trai la pamint,....[punerea carului inaintea boilor],...ceva specific a unei clase politice iresponsabile si parvenite.!!!!!!

Ioan Rosca Analiza deciziilor Curtii Constitutionale arata imediat rolul ei de instrument de protectie a uzurpatorilor. Decit asa aparare a Constitutiei, mai bine fara. Dar si mai bine ar fi sa fie epurata si asezata pe baze democratice.

Antonie Popescu desfiintate - ca fiind poveri ale bugetului, aparatoare ale uzurpatorilor statului de drept !!! Si o constitutie democratica, axata pe traditii si care sa tina cont de puterea lui "homo sovieticus" aparut dupa al doilea razboi mondial, in Romania ...:(

Mircea Serban Dle. POPESCU, cand aflam despre prstitutia din magistratura???

Dle. profesor, cred ca privatizarea statului roman este deja o realitate!

Gilbert Dragos     5 July at 16:46Dumitru domne, ia un om copt de pe strada, oricare, dar care nu are avere, care adica are experienta in domeniul cinstei si dreptatii, intelegi, si il pui in postul respectiv.

……..

Rossenberg Alfred VR posted in Vocea Romaniei 4 July 12:38

Cred ca trebuie sa existe un minimum al decentei intelectuale si nu inteleg nicicum expresia "Decizia CCR este una consultativa!". Daca tot nu are valoare executiv la ce dracului este considerata "consultativ", atat timp cat "nu conteaza". Este doar o aparenta democratie, aparenta legislatie procedurala sau prosteala in fata? In fine...am o curiozitate stupida si...atat.

Ioan Rosca 4.07.12 Am studiat minutios deciziile Curtii Constitutionale, adevarat  zid de aparare a clicii dominatoare postcomuniste. Analiza activitatii acestei oficine sinistre, fundamental antidemocratice, arata imediat rolul ei de instrument de protectie a uzurpatorilor. Decit asa aparare a Constitutiei si cetatenilor, mai bine fara. Dar si mai bine ar fi sa fie epurata si asezata pe baze democratice.

Fara nici o legatura cu actualul scandal.

……..

Ioan Rosca 10.07.12

E cam deruta printre cei care isi bazau rationamentele pro/Basescu pe autoritatea Curtii Constitutionale. Ce inseamna sa nu ai perspectiva, si nici profunzime... Cine a studiat evolutia Romaniei in tranzitie nu se indreapta spre CC securicomunista si antidemocratica si nici spre oficinele Europene, ca sa aiba o opinie temeinica , coerenta si stabila despre ocuparea Romaniei de aripile FSN

Florin T. Voicu http://www.facebook.com/pages/Partidul-Golanilor-din-Romania/169485359827511

Partidul Golanilor din Romania Restaurarea Bunului Simt!

……..

Tiberiu Kovacs 11.07.12

JURISTUL ROSU MIORITIC

Fiinta umana s-a manifestat de-a lungul perioadelor sale de existenta sub forme foarte diferite. Daca la inceput, libertatea sa era absoluta, naturala,(…) in prezent libertatea sa este ingradita in totalitate. Nimeni nu poate fi liber dincolo de libertatea celuilat. Libertatea celuilalt este de a fi homosexual ori lesbiana, iar eu sunt obligat sa-i respect libertatea de a se manifesta ca atare; celalalt se manifesta ca fiind preot urmas si sustinator al celei mai criminale, nerusinate si ipocrite institutii sociale iar eu sunt obligat sa il respect ; celalalt este sustinator al ideologiei comuniste, s-a format ca valoare in perioada comunista, impiedecindu-ma pe mine si pe altii sa devina, dar trebuie sa il respect pentru ca el este un pupincurist mimetic si fricos, fara demnitate si onoare, iar eu trebuie sa il iert pentru ca ei sunt majoritatera iar noi suntem putini si nesemnificativi; etc.

Daca de la inceput, omul s-a manifestat doar impreuna cu grupul din care facea si face parte, in prezent acesta se manifesta tot in raport cu colectivitatea, adica in raport cu societatea/statul din care face parte, pentru ca doar teoretic individualitatea se poate manifesta in plenitudinea sa intelectuala si fizica. In fapt, interesele statului sunt altele decit cele ale individului. Grupul, iar apoi mult mai tirziu societatea, a impus individului reguli de convietuire sociala. La inceput regulile erau menite a proteja grupul, dar si reguli care stabileau realatiile dintre grupuri. Aceste ultime reguli erau cunoscute doar de o oligarhie mai mult decit despotica.

Oligarhia despotica nu era recunoscuta de masele de indivizi ce compuneau societatea, aceasta impunindu-se genetic prin forta si bunastare. Pentru asi mentine pozitiile dominante, masele de indivizi erau si sunt inca mentinute in obscuritatea prostiei si a nevoilor animalice primitive, prin reguli si institutii indrituite in acest sesns. Institutiile indrituite cu aceasta misiune erau si sunt biserica, politia, justitia, senatul, regele/monarhul, boerimea, latifundiarul analfabet si libidinos, prefectura, primaria, parlamentul, guvernul, voivodul, presedintele, avocatii, profesorii, medicii, popii, functionari publici, scoala etc.

Idividul, inainte de a gindi, are in mod necesar nevoi fizice si psihice. Daca la inceput, acestea au fost preponderant institnctuale, se poate spune ca in prezent sunt constiente. Oare este chiar asa.? Aceste nevoi au determinat adevarate catastrofe atit intre membrii grupului cit si la nivelul realatiilor dintre grupuri/colectivitati. Intotdeauna fiinta umana dupa ce constientizeaza ca exista, este interesata in asi satisface nevoile animalice, hrana si starea de bine a calduri, a sanatatii impotriva bolilor, a bucuriei si jocului impotriva supararii si plictiselii. Individul, dintotdeauna a fost interesat a se bucura de nevoile sale fizice, find fundamental interesat in obtinerea acestora cu un efort cit mai mic. Realitatea este insa aceea ca pe durata vietii sale, omul beneficiaza de ce au muncit si gindit altii, de mediul social in care se naste, fiind un simplu consummator si utilizator fara sa produca ceva.

In acest sens, datorita necunoasterii mediului inconjurator imediat si a neintelegerii fenomenelor din imediata sa apropere, regulile de convietuire sociala au fost guvernate de putere si forta fizica, care mai tirziu au generat reguli sociale, fundamentate pe discriminare institutionalizata. Regulile fundamentau diferente clare intre membrii sociatatii in functie de forta fizica, categoria sociala din care faceau parte, de forta lor financiara, de sex, de religie, de locul unde aveai locuinta, de imbracaminte, de culoarea pielii, de profesia practicata, etc.

Se poate spune ca cele mai puternice societati ale antichitatii se fundamentau pe institutii care promovau un sistem de referinta al valorii umane in antiteza totala cu cel promovat in prezent. Egalitatea de sansa si condamnarea discriminarii de orice fel sunt valori consacrate de toate colectivitatile umane democratice prezente. Acum doua mii de ani insa se facea o diferenta foarte clara intre oameni, se punea accent pe sclavie, pe avere, pe forta militara a statelor si imperiilor, se facea o diferentiere clara intre membrii societatii in functie de elemente straine de omul inteligent si pasnic. Mai de graba se poate spune ca omul, acum doua mii de ani, era un animal foarte inteligent 0,1 % dar de o mizerabilitate sufleteasca incomensurabila. 99.99% Sunt oare toti indivizii mizerabili? Eu consider ca toti erau si sunt mai mult ori mai putin mizerabili si azi, pentru ca in toate perioadele istorice doar grupuri foarte mici au determinat evolutia si s-au opus mizerabilitatii umane, in contradictie cu masele de indivizi care aceptau regulile asa cum erau, fiind interesati doar de satisfacerea instinctelor primare . Mai grav, este ca o parte intelegeau interesele meschine ale societatii dar de frica subminarii starii de bine a familiei, plingeau unde nu il vedea nimeni acceptind pozitia sa de sclav psihognoseologic

Cu toate acestea, cu nerusinare , omul mimetic si mizerabil se bucura de binefacerile celor care au renuntat la starea de bine imediata si animalica, sacrificindu-si libertatea si viata pentru binele celorlalti. Mai mult, masele de indivizi, contemporani cu indivizii, cu grupurile de indivizi restrinse, care s-au opus regulilor mizerabile, au condamnat si hulit individul inteligent si progresist ca fiind inamic al binelului si ordinii sociale existente la momentul social istoric dat.

In concluzie, individul isi doreste indeplinirea nevoilor imediate fizice si psihice iar colectivitatea/societatea il face sa creada ca ii sunt satisfacute. In tot acest timp majoritatea covirsitoare a indivizilor sunt folositi precum scalvii pentru interesele meschine ale unor grupuri de indivizi/societati, impotriva altor grupuri de indivizi/societati, ale unor grupuri de interese economice impotriva altor grupuri de interese economice ori neeconomice.

Societatea are nevoie de oameni sclavi, sclavi care sa execute automat ordinele si legile impuse, si nu de oameni care gindesc, care nu accepta pur si simplu regulile si valorile promovate de societate in interesul ei si impotriva individului.

Sclavul psihognoseologic ori Cetateanul Roman numit jurist format la scoala de drept socialist, este acea unealta cuvintatoare fara rost, chemata sa satisfaca fara comentarii interesele colectivitatii oligarhice din care face parte in schimbul satisfacerii unor nevoi fizice si psihice primitive personale.(mincare, serviciu, casa, procreiere si cel mult infatuare etc.)

Ioan Rosca 11.07.12

Vorbiti aici de gravitatia animalitatii noastre, cu care ar trebui sa luptam mereu.

De inlocuirea fortei directe prin tertipuri institutionalizate.

De rolul dreptului intru impunerea nedreptatii si al juristilor romani intru apararea politic...See more

Tiberiu Kovacs 11 July at 14:12 asa este

……..

Ioan Rosca 12.07.12 Curtea Constitutionala? Exista o oficina mai nociva si nedemocratica?

http://rogrup.net/profiles/blogs/curtea-ne-constitutionala

Ioan Rosca Trenul merge inainte:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-a-activat-reteaua-din-justitie-a-lui-catalin-voicu-991592.html

……..

Octavian Nedov 15.08

Corlăţean: În raportul pe justiţie va fi o adăugare politică care ar putea îngreuna aderarea ţării l

http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Corlatean-_In_raportul_pe_justitie_va_fi_o_adaugare_politica_care_ar_putea_ingreuna_aderarea_tarii_la_Schengen_0_737326263.html#.UAJSk7vvoBA.facebook

Ioan Rosca 15.08.12 Nici un raport nu va denunta adevarata conditie a justitiei din Romania, de organizatie criminalizata, care a contribuit major la distrugerea tarii. Pentru ca si in afara Romaniei acesti complici au complici.

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

…….

Tiberiu Kovacs.: "PROSTIE INSTITUTIONALIZATA IN AVOCATURA In Romania sunt 18 000 de avocati nelegali,- continuatorii breslei avocatilor rosii bolsevici. Apoi mai sunt peste 2000 de avocati legali dintre care fac parte si eu ( statul le-a conferit dreptul de a profesa) si, mai exista 25 000 de consilieri juridici. Primii, - cei 18 000 de avocati condusi de catre cel mult 200 de avocati, reprezentanti de seama al oilor mioritice absurde - considera ca cei 2000 de avocati legali sunt nelegali, iar pe cei 25 000 de consilieri juridici incearca sa-i desfiinteze cu orice pręt, prin trafic de influenta si incapacitate mentala voita ori nevoita, de a percepe specificul urit mirositor al realitatilor sociale din democratia romanesca. Cei peste 200 de avocati rosii, acoperiti de sistemul oligarchic si despotic din justitie, dar care conduc 18 000 de avocati nelegali, sunt sustinuti de peste 3000 de judecatori cu procurorii aferenti, sunt sustinuti deasemenea de Consiliul Superior al Magistraturii si de catre Statul Roman prin Ministerul Justitiei. Rusine nu le este, pentru ca rusinea nu le-a fost predata in perioada in care purtau cu mindrie cravata rosie de pionier, ori pur si simplu nu sunt constienti de imensitatea erorii in care se balacesc. Elocventa celor expuse aici, sta in culoarea robelor judecatorilor de la Curtea Cinstitutionala, robe care sunt rosii, semn al nostalgiei dupa perioada lor de glorie, a prostiei si rusinii. In anul de gratie 2009, subsemnatul prezentei opinii, consider ca rusinea de a fi judecator, procuror ori avocat in Romania este atit de evidenta incit institutiile specifice acestor profesii sunt deschise doar acelora care considera ca elementele fundamentale ale sistemului de reterinta a valorii profesionale, sunt: • pilele, • averea imobiliara, • lipsa increderii in sine • dorinta de parvenire pe orice cai • snobismul si infatuarea • mimetismul • relatiile si nepotismele, • banii, • apartenenta la o oligarhie despotica. • Ipocrizia • discriminrarea negativa si pozitiva • indiferenta • interesele personale • egoismul. • Frica de nu-si pierde familia, locul de munca. etc. • Capul plecat sabia nu-l taie. Oligarhia despotica din sistemul juridic romanesc este atit de mizerabila, incit animalitatea este mai nobila decit institutiile specifice sistemului juridic din Romania. Proba indubitabila a despotismului oligarhic sunt avocatii – descendenti directi ai fostelor colegii de avocati de pe linga judecatoriile lui Ceausescu – care nu sunt altceva decit elementul definitoriu al sistemul de referinta al rusinii, lacomiei, mentalitatii mimetice si primitiviste, infatuarii, si iresponsabilitatii specifice virtutilor prostului si fudulului din Romania Comunista actuala. Exemplu usor. ( Directivele U.E. spun ca intre avocat si Consilier juridic nu exista nici o diferenta) Aduc la cunostinta cititorului ca directivele U.E. au impus statelor membre, ca intre avocat si consilier juridic sa nu existe vreo diferenta iar serviciile avocatiale se constituie in simple prestari de servicii comerciale.( a se studia Organizatia Mondiala a Comertului) In Romania, barourile trebuiau sa fie autorizate de stat pentru a acorda la rindul lor dreptul de a autoriza exercitarea profesiei de avocat. Colac peste pupaza, nici un barou judetean nu este autorizat si recunoscut ca barou( persoana juridica de drept privat, cu denumire, sediu, cod fiscal, autorizare legala,etc.) de catre o autoritate administrativa centrala ori locala. In mod necesar autoritate administrativa, pentru ca parlamentul, pe linga faptul ca nu este putere administrativa, nu are competenta de a infiinta si acorda in mod direct personalitate juridica unui serviciu public de interes public printr-o institutie de drept privat si nici nu poate autoriza o institutie de drept privat sa autorizeze la rindul ei exercitarea profesiei de avocat. In acest domeniu, prerogativa absoluta apartine autoritatilor administrative centrale ori locale. Parlamentul avea o asemenea competenta doar inainte de 1924, moment in care apare legea 21 din acelasi an, care regelementa modul de infiintare, organizare si functionare a presoanelor juridice de drept public si privat. Aceasta lege a fost abrogata doar in anul 2000 prin O.G. 26/2000 privind asociatiile profesionale si fundatiile. In acest context trebuie determinat daca baroul este o asociatie profesionala privata ori una publica. Mai mult, dintotdeuna barourile au fost sub autoritatea de reglementare si control al Ministerului Justitiei. In acest moment nu au autoritate de reglementare, nu au cod fiscal, nu au denumire si sediu oficial declarat si nici nu detin un act juridic emis de catre o autoritate administrativa de stat prin care baroul este autorizat cu exclusivitatea organizarii avocaturii in judetul aferent. Parlamentul creaza doar cadrul legal de organizare si exercitare a profesiei de avocat. Parlamentul, in incompetenta sa profunda, a adoptat o lege care reglementeaza doar organizeazarea exercitarii profesiei de avocat, omitind inadmisibil a stabili modul de dobindire a personalitatii juridice de catre barourile judetene, adica cine acorda si emite actul de autorizare, prin care baroul este investit de catre stat sa autorizeze juristul sa exercite profesia de avocat. In acest moment nu exista poersoana juridica care sa nu stie cine acorda persoanalitatea juridica si cum poate fi dobindita aceasta. Inclusiv, ilustrul Prof. Univ. Dr. Ioan DELEANU, sustine in fals, ca statul a acordat personalitate juridica barourilor. Din lege nu rezulta acest lucru, pentru ca parlamentul, chiar daca este o bucatica din puterea de stat, nu are competenta de a infiinta si de a acorda unei persoane juridice de drept privat personalitate juridica ori dreptul sa exercite un serviciu public. Opinia domnului Profesor am s-o discut intr-un capitol urmator."

Ioan Rosca 18.07.12 00:22 Revolutia juridica nu a fost nici inceputa in 1990 si de fapt nici macar formulata. Cit timp cea mai periculoasa tagma de criminali beneficiaza de legitimitate si scapa de epuratie, nu avem nici o sansa sa scapam de securicomunisti.

Mircea Serban ... 18 July at 00:38SI DIN NEFERICIRE NICI VOINTA POLITICA NU EXISTA, DAR NICI DIN INTERIOR NU EXISTA SEMNE CA ACEASTA PROSTITUTIE INSTITUTIONALIZATA AR DERANJA! SE PARE CA EXISTA COMBINATII INCREDIBILE INTRE MAGISTRATI, CARE ISI APARA UNII ALTORA RELATIILE SI...BANII! ETICA SI MORALA SUNT...BASME, DEONTOLOGIA UTOPIE!

……..

Octavian Nedov 19.07.12

Fost secretar de stat din Ministerul Justiţiei după raportul pentru România: "O muncă asiduă a fost.

http://www.adevarul.ro/actualitate/Fost_secretar_de_stat_din_Ministerul_Justitiei_dupa_raportul_pe_Justitie_pentru_Romania-_-O_munca_asidua_a_fost_stricata_in_doua_zile_si_jumatate_0_739726056.html#.UAevj2tr8L8.facebook

Ioan Rosca   19.07.12 13:15 Asa vorbesc "porcii" (din "Ferma Animalelor") despre modul cum îşi păstoresc moşia...

Noi , victimele "justiţiei", fiind batjocoriţi încă o dată, prin această propagandă.

Dar faci orice pentru pensii speciale, nu-i aşa?

………

Dumitru Zburlea 20.08 NU FIŢI NAIVI! Indiferent de ce decizie se va lua, nu Băsescu, nu Ponta, nu Antonescu reprezintă miza acestei bătălii. Miza acestei bătălii e JUSTIŢIA!!! Pe data de 28 august 2012 este ultimul termen la care se poate face recurs într-un dosar cu o condamnare de 20 de ani de puşcărie CU EXECUTARE!!! Recunoaşteţi personajul? Este Dinu Patriciu, multimiliardar no. 854 în topul Forbes, în martie 2012!!! [http://www.forbes.com/profile/dinu-patriciu/] Banii, ciordiţi din vistieria statului! Iar voi, fraierii Uselişti o ţineţi langa cu Băsescu. Treziţi-vă!!! Sunteţi atât de manipulaţi, că în afară de un obscur personaj de Cotroceni, nu sunteţi în stare să faceţi diferenţa între cel care vă minte şi cel care vă manipulează grav. Probabil că Patriciu râde-n hohote de prostia noastră a celor ce n-am fost la vot, dar mai ales a voastră, pe care vă faceţi să credeţi că Băsescu e cauza tuturor relelor. În ultimul ceas vă zic: TREZIŢI-VĂ! Numirea Monei Pivniceru la Justiţie va pune cruce tuturor dosarelor. FINIS OPERAE!

Ioan Rosca 21.08.12 Cum ar putea sa cada de la sine sistemul dens al santajelor, complicitatilor, intereselor, invirtelilor, scamatoriilor? Nu vor cadea nici unul pina nu cad toti. Justa observatia ca marea batalia cu Basescu e o diversiune. Tocmai pentru ca nici regimul sau nu a fost altceva- tot o acoperire generala a infractorilor.

…….

Tiberiu Kovacs 23.07.12  De 70 de ani ,magistratii si avocatii nu au fost altceva decit niste criminali directi ori indirecti. In 1990, tot acesti criminali au inceput sa se spele si se spala inca si azi. Mai mult, au creat niste structuri organizational - profesionale inchise de tip mafiot in care domneste forma fara fond a democratiei si legalitatii. Aceste protocoale nu sunt altceva decit inca o dovada a dorintei de ascundere a mizerabilitatii lor umane. Nicaieri in lume nu exista stfel de protocoale. Orice intelegere intre magistrati si avocati este o dovada a nelegalitatii si mizerabilitatii sistemului judiciar. Avocatul nu este prietenul magistratului asa cum avocatii intre ei nu sunt prieteni in cauza in care sunt adversari. Noi trebuie sa ne manifestam la nivel European nu in tara pentru ca aici in Romania... puterea este detinuta de monstri mizerabili ai regimului comunist criminal.( ori urmasii acestora) Justitia este arma de exterminare a poporului aflata in mina regimurilor totalitare. Noi insa nu am facut decit sa recunoastem doctorii in drept facuti de ceausescu, am recunoscut calitatea de judecator si procuror a celor care s-au format in perioada criminala.

Noi suntem infiintati in limitele si pe temeiul legii si ca urmare nu trebuie sa urmam actiuni;le unor mizerabili la minte si la suflet dar care poarta costum si cravata, Singura noastra sansa este Europa, promoivarea uniunii noastre la nivel european unde trebuie expusa nelegalitatea avocatilor comunisti. Etc.

Ioan Rosca 23.07.12 Domnule Kovacs, incredibil de putini romani au inteles ca ne-a invins "justitia". Nici in 1990 nu se vorbea de asta, numai de activisti si securisti. Ba chiar se cerea inamovibilitatea lichelelor in robe. Daca am reusi macar sa scuturam lumea din hipnoza "legalitatii", sa explicam cum se infaptuiesc crimele prin lege....Dar sint sceptic, armata de "juristi" isi apara interesele de casta , solidari cu cei care o platesc.

………

Tiberiu Kovacs

Justitie

- Deconspirarea securistilor

In perioada 1990 si pina in prezent toti cei care s-au constituit in bisturiul criminal al comunismului s-au ascuns in justitie,( Judecatori, procurori. Avocati) Dupa ce au prins radacini, au contribuit ferm si foarte eficient la confiscarea democratiei si formarea oligarhiilor despotice opresive si mafiote de natura economica, administrativa si politica.

- Taxa judiciara de timbru limitata la 500 RON.

Daca Constitutia garanteaza accesul la justitie trebuie spus ca in acest moment majoritatea cetatenilor nu pot apela justitie pentru ca nu au bani iar taxele sunt cele mai mari din Europa, in conditiile in care veniturile sunt cele mai mici din europa.

- Publicarea mapelor profesionale ale judecatorilor

Prin publicarea mapelor profesionale s-ar identifica persoanele provenite din sistemul securist, care au promovat in sistem din structuri apresive ori pe temei politic ori oligarhic retrograd. Acestia trebuie inlaturati din sistem si promovarea valorilor profesionale atutentice si cu vocatie. Daca nu sunt inlaturati atunci nu trebuie sa participe la organizarea si administrarea justitiei.

- Raspunderea profesionala a judecatorilor

In afara parlamentarilor care nu raspund pentru declaratiile politice, judecatorii din romania si procurorii, nu rapsund profesional pentru neglijenta si incompetenta profesionala. Romania a pierdut nenumarate cauze la CEDO si nici un judecator ori procuror nu a fost pedepsit macar pecuniar pentru banii platiti de noi. Este inadmisibil ca un om sa fac a puscarie nevinovat iar procurorul sa ajunga sef la DNA.

- Schimbarea criteriilor de selectie a judecatorilor

Judecator nu devii prin faptul ca stii pe de rost civil si penal. Judecator devii doar atunci cind reusesti sa intelegi realitatea de fapt din societatea romaneasca iar legea de organizare a sistemului judiciar iti confera privilegii si prerogative dar si o raspundere pe masura. Ai gresit afara ori la inchisoare. Esti bun sa fi remunerat pe masura.

- Judecator doar de la 30 de ani

Nu cred ca poti fi judecator la 25 de ani fara sa ai o anumita experienbta practica in domeniu juridic. Ar trebui impusa o perioada de minim cinci ani in avocatura ori alte profesii juridice.( notari, experti judiciari, lichidatori, mediatori, etc.)

- Liberalizarea absoluta a avocaturii si profesiilor juridice

Orice forma de monopol este tributara ineficientei si autosuficientei profesionale cu efect negativ asupra calitatii. UE impune de fapt din 2006 liberalizarea dar in Romania oligarhia monopolist infractionala din domeniu doreste ca acesti profesionisti sa fie putini la ciolanul cit mai mare. Liberalizarea avocaturii din romania ar permite astfel avocaturii sa impuna magistratului o atitudine mai responsabila.

- Scoaterea procurorilor din tagma magistratilor

Este foarte normal ca procurorul sa nu aiba o pozitrie privilegiata fata de avocat fata de partea urmarita cum se intimpla acum. Procurorii sunt avocatii statului si atit, dar nu colegul judecatorului. Pozitia procesuala a partilor este egala dar in practica procurorul este privilegiat iar judecatorul dumnezeu. In aceste conditii unde putem gasi un proces echitabil.

- Introducerea curtilor cu juri

Curtea cu juri ar putea echilibra pozitia procesuala a judecatorului si procurorului prin faptul ca trebuie sa convinga membri simpli ai societatii despre dovezile incriminatorii. Acum pe o simpla banuiala un procuror poate sa distruga viata unui om. „Mai bine 10 vinovati liberi decit unul nevinovat in puscarie.”

- CSM format din profesionisti ai dreptului iesiti la pensie si sunt cadre didactice alesi prin sufragiu special

C.S.M. nu poate decit sa devina o adevarata instituie administrativ- jurisdictionala a puterii judecatoresti care sa se impuna ca un garant al moralitatii si profesionalismului judecatorului. Un organ care sa poata analiza competenta profesionala si eliminarea coruptilor din justitie. Aceste deziderate nu pot fi efectuate de judecatori din sistem care la finele mandatul redevin judecatori.

    Ioan Rosca 25.07.12

    Voi completa si eu aici, cind am timp. Am lucrat mult la dimensiunea asta. Pentru moment semnalez doar citeva piste:

    1. Modificari constitutionale majore.

    a De pilda se poate stipula ca realitatea DOVEDITA IREFUTABIL invinge orice prezumtie  formala. De exemplu daca cineva dovedeste ca 2+2=4 , invinge orice lege care pretinde ca 2+2=5. Sau daca dovedeste ca nu a fost valida cooperativizarea- elimina prezumtia validitatii ei.

    b Sau, se poate preciza dreptul special al judecarii celor care au facut crime PRIN LEGE confiscind puterea in stat, caz in care amnistiile si non-retroactivitatea nu pot interveni.

    c Sau caile concrete de garantare ale drepturilor cetatenilor.

    d Sau modificarea gestiunii prescriptiei in scop justitiarist.

    Etc

    2 Schimbarea regimului Curtii Constitutionale si invocabilitatii Constitutiei direct in instante.

    Un judecator ar trebui sa poata decide autonom daca o prevedere legala nu e constitutionala, daca partea o demonstreaza irefutabil.

    3 Simplificarea cadrului legislativ si educatia juridica obligatorie in scoli, ca sa faca sens prezumtia cunoasterii legii.

    4 Reorganizarea totala a invatamintului universitar la facultatea de drept, care sa pregateasca oameni capabili sa judece profund si just situatii de fapt, respectind legile- si nu sa caute in legi cum se cumpaneste realitatea.

    5 Precizarea organismelor de control al activitatii judecatorilor , inclusiv a analizei dosarelor judecate gresit si a pragului de la care judecatorul respectiv este dat afara. In acest scop stipularea obligatiei arhivarii complete a tuturor dosarelor.

    6 Dreptul de reprezentare prin orice mandatar, daca asa vrea partea, actualmente restrins.

    S.a.m.d

    Voi reveni caci am devenit constient ca nu exista revolutie fara componenta juridica.

 

………

Tiberiu Kovacs updated his status 26.07 .: "ROBELE ROSII Ori “rahatul cu apa rece” din sistemul juridic romanesc Revolutionarii de la 1848, solicitau cu vehementa desfiintarea breslelor profesionale, considerandu-se, inca de atunci, ca aceste bresle profesionale monopoliste sunt ineficiente, exclusiviste, discriminatorii si indreptate impotriva dezvoltarii, profesionalismului si a bunului simt. “RAHAT CU APA RECE”!!., se striga pe strazile Bucurestiului. Cu toate acestea, breasla avocatilor a continuat pe aceleasi principii exclusiviste, belicoase, discriminatorii, monopoliste si indreptate impotriva legii, a bunului simt, a propriilor clienti si a cetatenilor in general. ( …) avocatul nu este parte a sistemului juridic, el este un “liber profesionis” chemat sa verifice si sa controleze modul in care judecatorii, procurorii si institutiile participante la solutionarea unei cauze/litigiu dedus judecatii, respecta litera si spiritul legii. Avocatul are dreptul sa fie prost ori destept, viclean ori onest, calomniator ori decent, foarte civilizat, foarte pregatit profesional ori foarte slab pregatit profesional. Acest avocat are dreptul sa foloseasca mijloace corecte ori incorecte in asi exercita profesia. Ciinele de paza al justitiei, avocatul, nu poate accepta sa faca parte din haita numita sistemul juridic romanesc. In concluzie, nimeni nu poate stabili cum se exercita aceasta profesie, nimeni nu poate stabili pe baza unor criterii clare cine este competent si cine nu este competent sa practice avocatura. Clientul ramane stapinul absolut al avocatului, ca o arma impotriva statului si institutiilor sale incorecte, inegale si fundamentate pe o putere discretionara si absoluta indreptata impotriva lui, a cetateanului. Europa cunoaste doua sisteme de abordare, unul liberal si unul medieval. Cel liberal, presupune accederea libera in profesie, iar cel medieval se fundamenteaza pe criterii de accedere bazate pe origine sociala, monopol, ineficienta, bani, mimetism primitivist animalic si discriminare, criterii acoperite demagogic prin examene de admitere, menite a submina demnitatea si onoarea aspirantului la profesia de avocat. Judecatorul, procurorul si mai ales avocatul ca sclav psihognoseologic, este acea unealta cuvintatoare fara rost, chemata sa satisfaca fara comentarii interesele absolutiste ale breslei din care face parte, in schimbul satisfacerii unor nevoi fizice si psihice primitiv - mimetice. Omul, SCLAV PSIHOGNOSEOLOGIC adica acea forma de indobitocire prin metoda psihologica a informatiei/cunoasterii relativ false, inafara colectivitatii/grupului/societatii/statului nu este mai mult decit o maimuta, un animal imputit. In colectivitate, invata sa fie ipocrit, murdar ori curat, bun ori rau, sa se supuna unor reguli de convietuire primitiv – mimetice etc.,. dupa natura intereselor colectivitatii din care face parte. In anul de gratie 2009, omul social dovedeste doar in forma calitati superioare omului primitiv, pentru ca in fond, datorita institutiilor societatii/colectivitatii/grupului/statului, omul este catastrofal de aproape de mizerie absoluta si autodistrugere. Instrumentele colectivitatii prin care se creaza omul sclav psihognoseologic sunt justitia, sanatatea, biserica, educatia, parlamentul, guvernul, primaria, prefectura, politia si armata, familia, etc.) Omului normal ii este rusine ca face parte dintr-o specie mizerabila si este bucuros ca specia sa este pe cale de disparitie. Societatea romaneasca exista si se manifesta in toata plenitudinea uriteniei sale, dar,(…) din fericire este pe cale de disparitie. Cine o salveaza? Av. Tiberiu KOVACS"

    Dumitru Zburlea Foarte interesant. Extrem de bine definit şi argumentat Asta înseamnă că de aproape 200 de ani n-am reuşit să ne ridicăm din mocirla ignoranţei.

    Mircea Serban se pare, ca exista legaturi temporare intre magistrati si avocati care se cupleaza si copuleaza pentru a stoarce... bani de la clienti!

    Tiberiu Kovacs Domnule Risca si toti cu care rezonez tare mi-ar placea sa putem forma o muscare cu efecte in realirtatea noastra forma fara fond

    Tiberiu Kovacs Ioan Rosca

    Mircea Serban o miscare ca sa vezi apoi muscare!

da, dle. Kovacs exista opinii -din ce in ce mai bine argumentate, care vorbesc despre faptul ca experimentul homo sapiens a fost o eroare!

    Tiberiu Kovacs subscriu in mod absolut

    George Popescu   Inainte de "muscare" (citeste miscare...) poate facem o "mutare" catre invatarea limbii romane...ca doar ne dam romani si cu studii...dehhh. Cine considera asta un atac se inseala, eu insumi am apreciat de cate ori mi s-a atras atentia asup

ra unor gresile de scriere si exprimare, mai mult cred ca incep sa inteleg unde se bate saua sa priceapa gloaba...adica romanasul prost si las...ca asa il vad unii. Pseudo elita, impotriva ("si" ca se poarta) experimentului "homo sapiens" wow...mi se face pielea gaina cand ma gandesc ce coada o sa fie la bilete catre tarile care nu au tratate de extradare cu Romania... ;) , dar sincer autoexilarea este singura fapta buna care a mai ramas unora de facut, in ambele sensuri.

    Mircea Serban Dle Popescu, subscriu ideii, cu atat mai mult cu cat la noi americanizarea (alora le e lene sa pronunte in intregime cuvintele!), este lasata sa fecundeze fara opprelisti, ca d`aia e democratzie... :))

..hm, Estoril poate fi un capitol al manualelor de istorie care sunt pe cale de a fi scrise!

    Tiberiu Kovacs Este devarat ce spune George si vred ca si eu fac greseli dar nu consider greseli faptul ca bati la tastatura o litera in plud ori in minus. Dezideratrul este insa adevarat, acela de a scrie corect romaneste si recunosc ca nu excelez la acest capitol. Cu toate acestea important este sa ai ceva de spus corecrtrori sunt mult mai multi decit cei care au de spus ceva.

    George Popescu Domnule Tiberiu Kovacs, numarati-va de cate ori ati "tastat gresit" in comentariul in care ... aveati de spus ceva. ;)

Asa minora problema...cand avem de spus ceva...corectorii nu au de spus decat ssssst !

    Tiberiu Kovacs Cred ca patru plus un loc unde nu am pus virgula

    George Popescu Domnule Tiberiu Kovacs, va dau drept la replica pe grupul meu unde se vorbeste romana...ce ziceti ? merge ? https://www.facebook.com/groups/rorespons/250885065014456/?comment_id=250887368347559&notif_t=group_comment

    Ioan Rosca  Ei bine domnule Popescu, iar va voi surprinde. Nu stiu cum sa va asigur ca sint baiat citit si care poate scrie corect. Dar nimic nu ma irita mai mult decit observatiile privind greselile ortografice facute, ca raspuns la ideile cuiva. Mi se pare culmea, in acest galop comunicational, sa reprosezi cuiva ca nu mai sta sa corecteze tastarile gresite. Impresia mea este ca dv vreti sa-l atacati pe domnul Kovacs pentru ca nu ar fi un roman deplin, verde , neaos. Ma insel?

Mai bine legati-va de mine , care va mai spun o data raspicat ca romanii astia verzi, caligrafici, mint, tradeaza, se umfla in pene si-si fura tara la fel de minunat cum scriu...Nu sint DE LOC responsabili, enorma majoritate. Aveti de ce iubi, dar nu aveti ce lauda. Totul va contrazice, daca vreti sa ridicati in slavi minunata noastra populatie actuala. Romania a fost jefuita si distrusa in primul rind de romani degenerati. Tocmai asta e uriasa vina a celor care au determinat aceasta evolutie patologica, da, multi din ei straini de tara.

Nimic curat nu se poate baza pe cosmetizarea adevarului. Critica incepe la oglinda.

    George Popescu Va recomand oglinda.

Eu si cei care vad...am inteles unde se joaca cartea...nu merge domnilor...e grele...ca sa fac o greseala sa pot deveni patriot adevarat si rational.

Vorba lunga saracia omului...si caini latra...si de grija altuia...sunt proverbe neaose...de care doar filfizonii si eunucii se dezic. Recomand in continuare pastrarea cozii la bilete pentru tarile cu "without extradition"... ;)

    Ioan Rosca Domnule Popescu. E rindul meu sa nu inteleg mare lucru din ce ati scris. Desi e ortografic.

    Tiberiu Kovacs     Domnule George, eu am vrut sa fiu corect si onest cu dumneavostra dar se pare ca dumneavostra va impiedecati de elemente care nu au vreo legatura cu valoarea umana. Intre un om care scrie corect dar nu se barbereste sub brat si unul care sc...See more

    George Popescu M-ati convins...renunt in a mai fi asa de pisalog...pierd timpul...pe cai !

    Tiberiu Kovacs M-am straduit cit am putut eu sa scriu corect. Sper ca nu ma sanctionati prea tare

    Ioan Rosca Domnule Kovacs, sper ca nu o veti lua ca un atac, caci este doar dorinta de clarificare, dv sinteti de origine maghiara sau mixta? Ar fi minunat sa aflu ca un maghiar pune atita suflet pentru curatirea justitiei din Romania, dupa trista experienta cu UDMR.

    Mircea Serban In `56 multi romani au fost de partea lui Imre Nagy si a cardinalului Mindszenti, asa ca daca dl. Kovacs acum e de partea cauzei AER este doar demonstratia legii lui Avogadro...:))

………

Ioan Rosca 27.07.12

Expertiza in fond funciar nu e chiar nimic. Aici s-a dat Romaniei o lovitura jurdica fatala.

http://www.observatorcultural.ro/LUNTRE-%C4%B9I-PUNTE.-Pixul-lui-A.Z.*articleID_27329-articles_details.html

……..

Voica Ionica 28.07.12

Karl-Peter Schwarz: E meritul Monicai Macovei ca Romania este acum in UE

http://www.youtube.com/watch?v=afzXO7G7ZJY&feature=g-all-u

    Ioan Rosca Ce parere aveti?

    Cit vom asculta cu veneratie tot felul de banalisti de afara, care nu au ceva mai bun de facut si ne povestesc ce au inteles ei din ce traim noi? Pe aceasta cale slugarnica ne intoxicam si ne domesticesc... de la mare distanta.

    Ema Boicu Habar n-am cat de mult a contribuit Macovei la marea reusita . Dar e greu de crezut ca justitia (atat de laudata)     chiar functioneaza, de vreme ce noi avem parlamentari si ministri cu procese penale, si care stau bine mersi in functie, ani de zile, luand decizii si incasand salarii. Si primari alesi direct din puscarie! Lol. Ce i s-o fi parut omului ca functioneaza in justitie? As fi curioasa ca cineva informat sa puncteze ce anume a facut Macovei si ce rezultate spectaculoase s-au obtinut. Nu ma intereseaza ce crede Schwartz, daca nu motiveaza.

    Ioan Rosca Daca intrati in contact cu asociatiile victimelor justitiei , veti vedea ce a facut si aceasta periculoasa farsoare.

    Domnul Iovanovici, un om minunat (desigur necunoscut) imi spunea ca asociatia lui incearca sa ceara interventia curtii de la Haga, pentru ... genocid juridic.

    Ioan Rosca 28.07 Sa nu uitam cauzele interesului pentru noi ....

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/parlamentari-americani-ingrijorati-de-situatia-din-romania-vezi-scrisoarea-trimisa-de-doi-congressmeni-secretarului-de-stat-hillary-clinton-271760.html

    Parlamentari americani, ÎNGRIJORAŢI de situaţia din România.

    Ema Boicu Nu stiu cum sa intru in contact cu asociatiile respective. Si chiar vreau sa aflu cine este dna Macovei!

    Ioan Rosca 28.07.12 Doru Cristian Iovanovici conduce una. In alta activeaza domnul Nica Leon, cred ca se numeste "Asociatia victimelor justitiei" si a strins zeci de mii de dosare tratate injust. Dar la noi orice face cineva, nu se stie. Dupa care ne lamentam ca nu face nimeni nimic.

……..

Steluta Ion 28.07

Gil Ionita - Spalatoria Din Tribunal.

http://www.youtube.com/watch?v=uEmNGsyVo_k&feature=share

Ioan Rosca 28.07.12 Ne se semnalati si o adresa cu explicatii, biografie etc?

……..

Ioan Rosca 28.07 Din pacate prea putini lupta pentru eliberarea justitiei...

http://epochtimes-romania.com/news/referendumul-disperarii-in-fata-justitiei---162699

    Gina Baranescu-Vasiliu Foarte fain articol. Foarte profund si viu ce scrii tu. Seminarul intreprins de tine aici e foarte frumos si sper util.

    Ioan Rosca Articolul din Epoch Times, este intr-adevar consistent, dar nu este al meu...

    Nicolae Chiperi Domnule Rosca, multe salutari de la avocatul Maricari,...care a fost pe la mine, si a spus ca se alatura si el  luptei noastre,...Doamne Ajuta.!!!

    Ioan Rosca Domnule Chiperi, multumesc pentru semnal. Nu sintem nici multi, nici uniti, nici limpezi, nici in fata unei redute usoare. Iesim din scena inainte de batalie sau intram in ea inainte de a ne inarma. Am vazut ca ati aflat ce a patit domnul Octavian Popescu, pe care-l sper repus pe picioare complet.

    Nu subestimati dificultatile, din nerabdare. Vreti nu vreti, ESTE foarte complicat. Nu ati comentat nici unul dintre obstacolele semnalate de mine in rubrica Files, numai v-ati semnalat iritarea.... pe mesager, ba chiar ma banuiti ca scot la lumina blocajele ca sa descurajez sau sa deturnez catre filozofare inactiva. Daca nu va convine abordarea mea (si aveti tot dreptul) cautati acei lideri ce se reped imediat la actiune. Nu sint unul din ei. Nu sint nici macar doritor sa tin in mina un steag.

    Nu impuneti nimanui agenda proprie, ca sa fim democratici si intre noi. E suficient sa incercam sa ne convingem reciproc, dar fiecare merge pe drumul sau, in ritmul sau. Nu voi sustine niciodata superficialitatea si populismul iubirea fata de intregul popor, neselectiva.. Detest magariile oamenilor simpli incorecti, asa cum le combat pe cele ale stapinilor lor, care-i degradeaza. Imi place omul cinstit, muncitor, demn, inteligent - din orice patura sociala.

    Mai incerc o data sa va explic ce fac aici. Explic si altora ce am trait, cercetat si inteles- explicatia e menirea si pasiunea mea.Sa stie viitorii combatati cu ce se confrunta, sa nu aiba aceleasi surprize, din necunostinta de cauza. ATIT POT EU.

    Dv ati vrea ca sa se si rezolve problemele pe care le pun, cit mai clar sint in stare. Aveti tot dreptul sa doriti lideri ai rezistentei, dar nu sa-mi cereti asta mie, ba chiar sa-mi reprosati ca nu-mi fac datoria sau chiar ca sint demagog. Eu nu am pretins ca am solutia si nu am cerut sa fiu urmat. Sa fiu citit- m-ar multumi. Instig sa apara si sa se uneasca cei care sa poata fi urmati. Nu in jurul meu, nu intru ideile mele, ci intr-o plasa de formatiuni autonome, cu plaforme proprii, dar federate, carora nu eu le fixez obiective si lideri.

    Aveti impresia ca din cauza nevolniciei mele sintem unde sintem?

    As prefera sa nu raspundeti la aceasta explicatie, daca va lamureste.

    Mircea Serban De acord dle. Rosca cu "argumentele" dvs. dar permiteti o comparatie simpla. Invatatorul isi invata elevul/vii sa faca bastonase si cerculete, apoi cum se scrie o compunere si, Doamne dupa cata munca impreuna amandoi se bucura de succesul binemeritat fiecaruia! NU ABANDONATI STATUTUL DE INVATATOR!

Dumnezeu sa il odihneasca pe Alexandru RUJA invatatorul meu dintai!

    Ioan Rosca Explicator imi place, educator , nu. Sa ajuti pe cineva , care vrea, sa inteleaga mai usor ceva, mi se pare minunat. Sa formezi altuia valori e un lucru de care ma feresc, desi in cazul copiiilor nu e evitabil. Dar adultii raspund fiecare de valorile lor. Pe de alta parte, domnule Serban, imi place libertatea. Inclusiv a oricui sa se dedice unei cauze atit cit are chef sau cit poate.

    Mai sus un etaj nu cred in salvarea prin mari "personalitati" . Ci prin raspindirea cit mai larga a cunoasterii si responabilitatii.In universul cognitiv nu vad limitari de resurse. Si de-abia cind o suta vor ridica o caruta , nici unul nu va crapa sub povara.

    Nicolae Chiperi Multumesc pentru comentariu, la care subscriu cu durere,...i-mi dau seama ,ca aveti mare dreptate,..si intradevar am raspuns emailulilor,..de multe ori, fara a vedea firul discutiei, care poate fii inselator,..asa ca mea culpa din    partea mea,..sti ca sint un om cinstit, si nu incerc sa ma erijez in conducator sau altceva,..dar mi ciuda ca ce-i care ar putea sa faca ceva ,nu fac decit declaratii beliciopase.,,,...si daca eu am ajuns sa traiesc sub limita subistentei, ce fac ceilalti,..din popor,.care nu au nimic,...de pierdut,!!!!de asta mi frica si mie,...care nu sint un fricos>!!!SA nu ajungem ,...din cauza acestui comportament abuziv al autoritatilor statului,..care nu face nimic pentru a crea locuri de munca,...si mai vin si valuri de emigranti, care si-au pierdut locurile de munca, cu idei de lupta din afara,!!!!si     atunci sa te tii!!!!....am onoarea sa va salut,! duminica placuta, salutari familiei.

    Mircea Serban Dle. Rosca, nu m-ati convins de data aceasta caci, lasati prea mult loc pentru a se strecura ideea -gresita, a "comunicatorului" care vorbeste in pustie!

Pricep faptul ca dincolo de aplicatie exista ideea, dar dincoace de idee e chiar homo "tehnicus", faberul !

Amnezia la romani merge mana in mana cu ...asasinarea liderilor!

Mai clar ca niciodata, faptul ca ROMANII NU AU NICI LIDER, DAR NICI PROGRAM! ...doar sperante, lene, o gramada de nevoi si un puhoi de ciocoi!

    Ioan Rosca Liderii unici sint usor asasinabili, amenintabili, cumparabili si birfibili.

    Un argument in plus pentru multiplicitatea conducerii unei miscari.

    Trifu Mihail SIGUR LUPTA BASELU SI GASCA LOR DE HOTI! CA SI CEAUSESCU SI GASCA LUI PCR!

    Gilbert Dragos Dumitru Domnule Trifu Mihail, nu ati echilibrat corect binomul ("ca si").

    Trifu Mihail NU CONTEAZA SINT DIN POPOR BRE!

    Ioan Rosca Ok

……….

Ioan Rosca 29.07.12  Toti sint rude si prieteni, batalia politica e pentru fraieri....

Dumitru Gheorghiu, fost expert DNA:

"Dacă ai tată prim-procuror, eşti colega lui Boc şi fina lui Macovei, ajungi procuror general!"

http://www.cotidianul.ro/daca-ai-tata-prim-procuror-esti-colega-lui-boc-si-fina-lui-macovei-ajungi-procuror-general-189568/

Tiberiu Kovacs Il felicit pe domnul Gheorghiu pentru curajul sau si iata ca incet dar sigur piramida mafiei din justitia romaneasca incepe sa se darime. Oare noi vom prinde macar momentul prabusirii acestui sistem belicos de murdar?

Gilbert Dragos Dumitru L-am vazut folosit de USL la Antena 3 de curand. (Inteleg. Nu exista o televiziune libera. De aceea unii accepta compromisul de a canta in struna celeilalte aripi FSN) http://videonews.antena3.ro/video/romania/sinteza-zilei-dumitru-gheorghiu-face-dezvaluiri-incredibile-despre-coruptia-de-la-dna.html

Tiberiu Kovacs Reformarea sistemului juridic din Romania este elementul esential al democratizarii si eficiente economice a tarii.

………

Tiberiu Kovacs 1.08,12

CCR POATE ANULA REFERENDUMUL.

Eu asta as face

Abordarea juridica a situatiei impune a se stabili daca listele electorale avute in vedere la referendum sunt ori nu sunt legale. Daca la 31 Martie 2012 acestea au fost validate atunci sunt partial legale.

Asta pentru ca:

1. legea se aplica in litera si spiritul ei.

2 Suveranitatea romaniei se manifesta si prin votul cetatenilor nu si prin nepart...iciparea la vot.

3.Una este sa declari un act ca fiind legal si alta este sa fie asa si in spiritul legii.

4. Prezumtia de legalitate poate exista in cazul listelor electorale dar in acelasi timp aceasi prezumtie poate fi rasturnata prin probe clare.

Principiile expuse se concretizeaza in aceea ca BEC ARE ATRIBUTIUNI IN CONFIRMAREA/verificarea CONTINUTULUI ACESTOR LISTE, iar Mininisterul de Interne ca autoritate coordonatoare a evidentei populatiei este direct responsabila si garanta a legalitatii acestor liste.

In concluzie, daca se constata ca aceste liste sunt neconforme cu realitatea, CCR nu poate valida referendumul pentru ca nu are competente MAI, nu se poate substitui acesteia dar poate declara nul referendumul.

In consecinta ar trebui sa isi dea demisia imediat PONTA, RUS, BASESCU CARE STIA DESPRE SITUATIE SI DE ACEEA SE BUCURA CA S-A IMPUS UN PRAG imposibil de atins, iar Parlamentul trebuie sa procedeze al numirea unui guvern care sa organizeze alegeri anticipate genrale si prezidentiale. In locul Presedintelui demisionar vine presedintele senatului ca interimar. Astfel s-ar constata ca in Romania administratia publica si toate partidele politice sunt sistemul de referinta general valabil al mizerabilitatii idei de democratie. Romania ar devenii o democratie mizerabila precum acele dictaturi africane de tip gherila/junte militare dar formate din analfabeti si imbecili politici.

Mie mi-ar fi placut sa pot da un bobirnac la propriu lui Basescu, la propriu. De aia am mers la vot, am vrut sa il vad umilit. Sa-mi fie rusine, nu?

Ioan Rosca 1.08.12  Cred ca puneti problema mai clar acum. Intr-adevar referedumul nu a fost in regula la nici un capitol si merita anulat si cei care au generat acest delict politic- trimisi acasa.In frunte cu Curtea "Constitutionala".

Tiberiu Kovacs Membri CCR trebuie alesi prin referendum dintre cei mai destoinici judecatori aflati la virsta intelepciunii maxime.

Ioan Rosca 2.08.12 Obligatoriu alesi democratic. Altfel piramida sta pe o temelie totalitara.

…….

WC-UL DIN FUNDUL CURŢII (CONSTITUŢIONALE)

Motto: „Lovitura de stat se repetă: s-a mişcat poporul!“

(„Cele mai frumoase aforisme“)

Atîta vreme cît ne-au furat pe noi, cei de la PRM, la şase mîini – borfaşii de la PSD + PNL şi cei de la PDL mergeau pe burtă. Mucles. Musca-n pod. Nu transpira nimic. În clipa în care au rămas singuri la masa de joc (prin eliminarea, frauduloasă, a PRM), aceşti interlopi politici şi-au spart capetele! De unde se vede că zicala „Corb la corb nu-şi scoate ochii“ nu e valabilă întotdeauna. În ciuda emfazei cu care junele Crin Antonescu anunţă că „războiul politic s-a terminat“ (pentru starea de moleşeală mincinoasă îi convine lui, normal), e limpede, pentru orice om cu scaun la cap, că acest război a intrat într-o nouă fază, de o violenţă ieşită din comun, fără precedent în toată Istoria modernă a ţării. Dinamita care a aruncat în aer eşafodajul fraudei electorale prelungite, care se perpetuează de 22 de ani (practic, de la alegerile din 1990), este cifra aceasta: 2.000.000. E vorba de cei 2.000.000 de cetăţeni (cu aproximaţie) cu drept de vot, în plus faţă de datele statistice reale. Aşadar, aceşti 2.000.000 de oameni NU există! Decît pe hîrtie. În loc de 16.000.000 de posibili votanţi, s-a operat cu cifra de 18.000.000. De ce? Să nu fi ştiut Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca şi Institutul Naţional de Statistică, datele reale? Exclus. Le-au ştiut foarte bine. Dar n-au avut interes să le facă publice. Acele 2.000.000 de persoane fictive erau massa de manevră a fiecărui Guvern care, cum se ştie, organizează alegerile.

În massa asta imensă, cît populaţia unei ţări, intrau listele suplimentare, autobuzele turismului electoral, voturile multiple, morţii. Cu ajutorul acestor 2.000.000 de fantome se închidea „cheia“ calculatorului de la Biroul Electoral Central. Ultima consacrare a viabilităţii şi consistenţei acestor umbre o dădea Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, mai cu seamă de cînd el e condus de mafiotul incurabil Marcel Opriş. Pe Traian Băsescu l-a luat gura pe dinainte, atunci cînd a spus că STS poate direcţiona 2.000.000 de voturi, printr-o simplă apăsare de tastă, dintr-o parte în alta. La asta se referea. Fiindcă el ştia, foarte bine, cum funcţiona sistemul. Suveica fraudei. Uite că, de data asta, n-a mai funcţionat. Fac apel la o altă zicală, din paremiologia noastră străveche, care e mai valabilă decît cea cu corbul: „Ulciorul nu merge de multe ori la apă“. Din pricina asta a fost convocat, de urgenţă, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în ziua de 19 iulie 2012: pentru a fi dat afară Marcel Opriş! Dar s-a opus Iulian Fota, consilierul lui Traian Băsescu, făcînd imposibilă debarcarea (era nevoie de vot prin consens, adică de unanimitate). Gurile rele spun că şi Ioan Rus s-ar fi opus. Era clar că perechea comic-fantezistă Crin Antonescu – Victor Ponta încerca o ultimă lovitură: să instaleze la conducerea STS un om de încredere. Adică un lacheu de-al lor. Aşa, a rămas un lacheu de-al găştii adverse. Abia de aici încolo se complică lucrurile: dacă baza de date pentru referendum nu a fost bună, aceeaşi remarcă se cuvine şi pentru alegerile locale, desfăşurate cu numai 5 săptămîni înainte. Practic, şi alegerile din 10 iunie, şi referendumul din 29 iulie au utilizat acelaşi sistem de referinţă, aceleaşi liste electorale. Care, însă, aveau să se dovedească FALSE. Neîndoielnic, alegerile locale trebuie anulate şi repetate. Ar fi prea mult să cer anularea şi repetarea tuturor alegerilor din ultimii 22 de ani, care au operat cu aceleaşi diferenţe de cifre, total ilegale. Dar acesta e adevărul. Particip la alegeri din primăvara anului 1992, cînd PRM, nou-înfiinţat, a intrat în bătălia electorală pentru locale. După cîteva luni, am luat parte la alegerile parlamentare. Am avut scoruri neaşteptat de bune la ambele cicluri electorale. Ascensiunea noastră a continuat, fără întrerupere, pînă la alegerile din anul 2000. Atunci, la alegerile parlamentare, PRM a obţinut peste 21% din voturi, iar la alegerile prezidenţiale eu am realizat aproape 29% din voturi, intrînd în finală. Pentru cei cu memoria mai slabă, voi preciza că în acel tur I eu am avut mai multe voturi decît 4 contracandidaţi ai mei la un loc: Mugur Isărescu (prim-ministru în funcţiune, organizator al alegerilor), Petre Roman (fost prim-ministru), Theodor Stolojan (fost prim-ministru), Teodor Meleşcanu (fost ministru de Externe, ofiţer acoperit SIE, actual director al SIE). „Ne-a trecut glonţul pe la ureche!“ - ţipau, isteric, nişte paţachine, gen Doina Cornea. „Am ales răul cel mai mic!“ - îşi justificau mîrşăvia aceiaşi păduchi. „Răul cel mai mic“ fiind un bolşevic. Ei, bine, de atunci a început faza finală a distrugerii României. De sub mantaua stalinistă a lui Iliescu au scos capul cei mai neruşinaţi infractori, care au reapărut şi acum: Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Vasile Dâncu, Marian Oprişan, başca Mafia Arabă, Mafia Evreiască, Mafia Ţigănească. N-au fost furate alegerile din turul II al prezidenţialelor de atunci? Haida-de! E, oare, cineva atît de idiot încît să creadă că un politruk de 70 de ani, care făcuse „şcoală“ la Moscova, a învins un tînăr scriitor creştin, care învăţase la Viena? Au furat nu numai pe rupte, ci şi pe faţă. Iar buletinele ştampilate cu numele meu (şi înlocuite cu cele false, pentru Bătrîna Şandrama Stalinistă) au fost ascunse la... Puşcăria din Codlea (?!). Ştiţi povestea, avea să iasă la iveală după numai cîteva săptămîni, cînd un tînăr deţinut i-a scris mamei sale că el şi „colegii“ săi au fost scoşi în curtea Penitenciarului şi puşi să ardă nişte saci cu hîrtii. Din curiozitate, deţinuţii s-au uitat mai atent: erau cîteva milioane de buletine de vot, perfect valabile, ştampilate pe numele Vadim. Mama tînărului mi-a scris. Eu i-am publicat epistola, în „România Mare“. După cîteva zile, mă pomenesc cu un răspuns (?!) din partea directorului adjunct al Penitenciarului Codlea, Viorel Banceu, care confirma că au fost aduse acolo, în arhivă, buletine de vot de la alegerile locale şi generale, şi au fost păstrate pentru o perioadă de timp. „Buletinele de vot au fost topite de faţă cu cei care au escortat transportul documentelor“, declara acesta. Evident, omul se încurca în minciuni. În ce ţară din lume documentele unui proces electoral sînt depozitate la o închisoare, după care sînt arse de deţinuţi, pe şest, în fundul curţii? Nicăieri! Aveam proba fraudei – una din probe, fireşte, dar de mare importanţă. Am făcut Plîngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg. De toată corespondenţa s-a ocupat deputatul PRM Sever Meşca. La acea oră, nu ştiam că acesta era locotenent-colonel SIE, strecurat pe lîngă mine. Omul a primit sarcină să mă trădeze, tergiversînd totul, ba chiar ascunzînd unele dovezi şi mesaje ale mele. Au trecut anii. Lumea s-a luat cu alte treburi. Dar atunci s-a rupt şira spinării societăţii româneşti: în decembrie 2000! Aceea a fost cea mai ordinară FRAUDĂ, de la care a început catastrofa României. Toţi şi-au dat mîna pentru a mă împiedica să vin la Putere: şi presă, şi partide, şi aşa-zisa societate civilă. Pînă şi Patriarhul Teoctist a fost convins să mă satanizeze, la televiziune, după ce s-au dus nişte emisari la el, promiţîndu-i cai verzi pe pereţi (miliarde de lei) destinaţi Catedralei pentru Mîntuirea Neamului. L-au minţit pe bătrîn. Au trecut 12 ani de atunci, dar Catedrala tot nu s-a făcut, Teoctist a intrat în pămînt şi Iliescu se apropie de 83 de ani, contemplînd dezastrul pe care l-a început şi l-a alimentat. Despre frauda aia de ce nu vorbeşti nimic, Băsescule? Dar tu, Antonescule? Dar tu, Zegrene? Nu vorbiţi pentru că v-a convenit tuturor. Nici unul dintre voi n-ar fi ajuns ce este acum, dacă nu se perpetua la Putere echipa de gangsteri a lui Ion Iliescu şi dacă România ar fi intrat pe un alt făgaş istoric. Nu s-ar fi ajuns la 150 de miliarde de euro datorie externă. Nu s-ar fi dat, pe daiboji, PETROM, SIDEX, ALRO, ROMPETROL, BCR, alte „bijuterii“ ale coroanei economiei naţionale.

În anul 2004, ca să nu le mai treacă glonţul pe la ureche (ca să nu mai rămînă Domnul Goe repetent şi a doua oară), m-au luat din amonte. Nu cumva să mai intru în turul II, fiindcă Mafia n-ar mai fi avut nici o soluţie, nu mai părea credibilă. Aşa că au furat din turul I, ca să se confrunte în finală doi out-sideri: Adrian Năstase şi Traian Băsescu. Era la mintea cocoşului că electoratul masiv, care votase pentru mine în 2000, nu-şi va schimba opţiunea şi va vota, din nou, pentru acelaşi candidat, pînă cînd se va face dreptate. Dar, nu! N-a fost aşa. Contrar oricărei logici, electoratul meu a votat cu un marinar expert în hoţii: întîi a furat Flota, pe urmă a furat Mesajul meu şi, vorba aia, n-avea să se oprească aici. Înaintea alegerilor din 2004, MOSSAD a trimis pe lîngă mine o echipă de „consultanţi“ din Israel. În paralel, directorul SRI, Radu Timofte, îi promitea şefului MOSSAD că vor rezolva, ei, „Cazul Vadim“, făcîndu-mă să mă compromit şi să-mi pierd electoratul tradiţional. Am ştiut, tot timpul, ce se pune la cale. Bine-bine, atunci de ce nu i-am trimis pe diversioniştii israelieni la plimbare? Foarte simplu: dacă făceam asta, mi s-ar fi reproşat că nu sînt diplomat şi că refuz colaborarea cu cei care pot influenţa rezultatul alegerilor, România fiind o colonie. Aşa că am mers mai departe. Credibilitatea, în faţa românilor mei, nu mi-am pierdut-o. Şi-a pierdut, însă, Radu Timofte viaţa: l-a bătut Dumnezeu, fiindcă prea a fost ticălos. Înainte de alegeri aveam 31%, în sondajele reale. Dar vine escrocul Dick Morris, de peste Ocean, şi anunţă, la fostul sediu ARLUS, că, atenţie, „Vadim Tudor are 13% şi aici trebuie (?!) să rămînă“. Derbedeul le dăduse slugilor mutarea în plic. Atît aveam să primesc, de la cei care nu puteau să lase să le scape din mîini o „vacă de muls“, ca România: 13% şi-un pic. A fost scos, cîştigător, Traian Băsescu, de către ambasadorul CIA (nu SUA) J.D. Crouch. Deşi turul II fusese cîştigat, în condiţiile date, de Adrian Năstase. Dar misiunea acelui Crouch era să facă să triumfe „revoluţiile portocalii“ în Ucraina şi la Bucureşti. A reuşit parţial (color). Ceea ce a urmat, se ştie: frauda abjectă, din 2008, cînd PRM a fost eliminat din Parlament, tot la ordin american. Deranjam teribil. Nu tu Roşia Montană, nu tu Bechtel, nu tu F-16 şi ce s-o mai găsi pe-acolo. Ba chiar făcusem o Lege de re-naţionalizare a PETROM, care trecuse, prin aprobare tacită, de Senat. Păi, unde ne trezeam? În ce colonie din lume mai există vreo urmă de şiră a spinării, de apărare a Interesului Naţional, de Demnitate? Au rămas în Parlament nişte bande, deghizate în „partide politice“. Şi au făcut praf nu numai rahatul. Au făcut praf şi ţara. Frauda sinistră din 2009, cînd Băsescu a fost „reales“, tot prin scamatoria stăpînilor de sclavi yankei, era în logica (strîmbă) a lucrurilor. Acum, s-a ajuns în acest impas. E o răscruce istorică, o bifurcaţie care nu duce la stînga sau la dreapta, ci sub pămînt.

Astăzi, asistăm la prostituarea unei instituţii fundamentale: Curtea Constituţională a României. În mod paradoxal, singurele persoane de ţinută, de acolo, sînt cele două femei: Aspazia Cojocaru (curajoasă) şi Iulia Motoc (frumoasă). La cei 85 de ani ai săi, Ion Predescu ar trebui să se retragă la pensie (nu înainte de a trage o beţie, normal). Axinte Gaspar a fost şi a rămas omul lui Adrian Năstase, aşa că e clar cum a votat. Fostul membru al UDMR, Puskas Valentin Zoltan, s-a temut de răzbunarea „babei asiatice“ Victor Ponta etc. Dar, problema de principiu e alta: NU intră în atribuţiile Curţii Constituţionale să ceară astfel de documente şi să le verifice! Prin Legea de funcţionare, CCR se ocupă de principii, de constituţionalitatea unor acte normative, a unor măsuri. Aşadar, CCR NU e organ de anchetă. Judecătorii de aici aveau datoria să evalueze situaţia în funcţie de „fotografia de moment“ a zilei de 29 iulie. Dar s-au complicat grav. Sau au fost „complicaţi“. De cine? Intuiesc că ei aşteaptă decizia de la Washington, care aşteaptă, la rîndul său, să vadă dacă în România se petrec tulburări sociale sau nu. Abia de acum încolo vor ieşi la iveală adevăruri şocante. E cea mai mare aberaţie pe care o poate trăi o ţară într-o perioadă modernă, aceea de a nu-şi cunoaşte numărul de locuitori. „În orice rău e un bine“ – spune un proverb. E bine, deci, că s-a spart buboiul ăsta. Aşa a lucrat Dumnezeu. Fireşte că referendumul e nul, din toate punctele de vedere, asta nici nu mai trebuie dovedit. Necazul e altul: ţara nu e guvernată, de 22 de ani încoace. Actuala generaţie de figuranţi ilustrează un adevăr trist, la care au ajuns cei din anul 1866: românii nu se pot guverna singuri. Cu o excepţie: noi, cei de la PRM. Numai că noi nu sîntem nişte simpli români, ci nişte ROMÂNI MARI. Iar evoluţia evenimentelor, pe fond de criză, ne va aduce la Putere. Desigur, dacă alegerile din finalul acestui an nu vor fi fraudate, ca toate celelalte de pînă acum. E un joc al nervilor. Eu sînt pregătit. Am rezistat, eroic, pînă acum – voi rezista şi de acum încolo. E în joc destinul României.

CORNELIU VADIM TUDOR

3 august 2012

Bran

Ioan Rosca  4.08.12  Intotdeauna discursurile lui Vadim Tudor sint pline cu lucruri interesante si adevaruri. Asta a si fost rolul sau, sa le compromita, trecindu-le prin gura lui. Da nu tot el e de vina ca onorabilele guri ale "elitei" au cenzurat adevarurile "incorecte politic". Ce bine ar fi fost ca sa apara forte autentice antisistem, care sa recupereze o parte din partizanii lui Vadim (sau ai lui Diaconescu) , oameni insufletiti de sincer patriotism si revolta impotriva nedreptatilor.

Mircea Serban  4.08 si, deseara, maine dimineata, sau in ziua votului pentru noul legislativ, Romania va fi o tara de oameni sau vite (care pe caldurile acestea nici lapte nu mai dau!)?

……..

Ioan Rosca 6.08.12 De la o justitie in care dosarele de cercetare penala dispar complet si care putrezeste dinspre virf trebuie sa te astepti absolut la orice.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/la-curtea-constitutionala-se-falsifica-hotarari-n-folosul-usl-272647.html

……….

Ioan Rosca 6.08.12  E mica lumea Mare ....

http://tvgiurgiu.com/stiri-pe-scurt/12-pe-surse/75-tribunalul-bucureti-qbutoaneq-spla-bani-dandu-i-cu-camt-ginerelui-senatorului-mgureanu.html

……

Ioan Rosca 10.08.12 Si CC si ICCJ si alte instrumente ale justitiei criminale ar trebui judecate. Dar de cine?

http://directproprietar.ro/Curtea-Constituional--reclamat-la-Parchetul-CCJ

…..

Ioan Rosca 14.08.12 Totdeauna in lagar salariile gardienilor cresc, pe masura ce tainul detinutilor scade. Ba si pensiile se umfla, ca sa isi tina si gura criminalii in numele legii.

http://www.econtext.ro/eveniment--2/justitie/soc-salarii-duble-pentru-judecatorii-de-la-curtea-constitutionala-in-ultimul-an-vezi-ce-salarii-au-acum-toti-judecatorii-de-la-curtea-constitutionala.html

….

http://rogrup.net/profiles/blogs/declaratie-publica-apel-silviu
Declaratie Publica Apel : Silviu Craescu - In Romania “Justitia” este convenienta Puterii de la Cotr.

Ioan Rosca 15.08.12 O voce....
Dumitru Zburlea 15.08.12 N-ar fi mai bine să faci tu asta personal şi să nu ne bagi pe noi într-un război pe care stiti bine că nu-l puteti duce? Luati-vă de mânute toti cei 7,4 milioane câti ziceti că sunteti si declarati război Statelor Unite. Si dacă învingeti, treaba voastră, dar nu ne târâti nouă copiii să moară pentru imbecilitătile voastre paranoide. Eu nu stiu ce anume vă dă puterile astea să vă considerati războinicii lui peste-prăjit. Mergi personal în fata Ambasadei Statelor Unite si cheamă-l la trântă dreaptă pe Gitenstein.

Ioan Rosca 15.08.12  daca doriti , ramineti cu capul plecat in jugul neofanariot si scrieti nimicuri despre papusile din Romania....Puteti chiar sa nu va prindeti la nesfirsit privind adevaratele cauze a ce se intimpla cu Romania in regim neofanariot. Duceti minunata lupta contra PDL, PSD etc etc. Dar daca Romania nu se elibereza de Gitenstein, va pierdeti vremea. Mai mult , se pare ca dati si altora lectii de micsorare a orizontului?

……..

Mircea Vintilescu Mişcarea Euro-Civică Română: Scrisoare deschisă – 18 august 2012

miscareaeurocivicaromana.blogspot.com

Ioan Rosca Asa da!      

Vladimir Dumitru posted in Votul tau este foarte important. Prezinta-te romanule la vot daca esti viu. 19 August 09:29 Cred că problema noastră , a cetăţenilor, la ora actuală nu mai este atât numele Băsescu cât rearanjarea pe baze transparente şi civice a centrelor de putere în care serviciile speciale NU au ce căuta ! Rolul lor este altul ! Pledez pentru reorganizarea din temelii a acestora atât în plan cantitativ cât şi calitativ (ca filosofie, principii de funcţionare) şi reducerea masivă (cu 50%) a bugetelor alocate lor ! Jaful acesta NU MAI TREBUIE CONTINUAT ! În caz contrar, să nu ne mai amăgim că România va mai fi normală ! Dacă actuala Putere (USL) nu va pune în practică acest demers ,fie după eventuala demitere juridică a suspendatului ,fie în cazul în care în toamnă va avea majoritatea parlamentară lejeră ...înseamnă că s-a terminat ! Şi în consecinţă se va impune o MIŞCARE PENTRU RESETARE A ROMÂNIEI !

Ioan Rosca Nu mai e de mult ce astepta.

Ioan Rosca  18.08.12 Din ciclul "Justitia Criminala"... si asta nu e decit o expunere accidentala. Dar ce nu se vede?

http://www.jurnalul.ro/observator/judecator-cluj-jacuzzi-bobes-621443.htm

…….

Tiberiu Kovacs 22.08.12

VOCATIA

Societatea este direct interesata in a selecta valoarea din sinul membrilor societatii. Criteriul prin care Statul Roman isi selecteaza valorile este nu numai imbecil dar este mai mult decit deficitar, ajungindu-se in final ca valorile determinate prin criteriile de selectie impuse de societatea romaneasca, sa se apropie mai mult de antivaloare si ineficienta, decit de valoarea general valabila, necesara intr-o societate in care conexiunile sociale se deruleaza cu o viteza ametiotoare, in care vocatia este determinanta si absoluta in defavoarea informatiei acumulate mimetic si mecanic, fara nici un rost. Orice informatie fara vizualizarea ei mentala si cu aplicare imediata in realitatea specifica profesiei este inutila si straina de scopul ei necesar.

In acceptiunea Statului Roman, vocatia profesionala este abordata cu superficialitate iar acumularea exacerbata de informatie ramane fundamentala in selectia valorii individual – profesionale.

Vocatia are in vedere acele calitati pur individulae, individual si natural dobindite, de a percepe si analiza realitatea imeadiata cu o rapiditate foarte mare, determinind o capacitate de decizie la fel de rapida, asimilate prin vizualizarea lor materiala si empatica.

Niciodata un om cu vocatie profesionala nu va putea sa treaca examenul actual de admitere in avocatura ori magistratura.

In contrapondere, statul roman considera ca selectia valorii este fundamentata pe asimilarea cantitativa a informatiei, mimetic si mecanic. Selectia se bazeaza pe expunerea orala ori scrisa a acestor informatii fara a se verifica capacitatea celui examinat daca poate folosii informatiile dobindite la conexiuni specifice, aplicate la o cazuistica reala imediata. Un exemplu de imbecilitate monumentala este dovedita prin acei indivizi mimetici si formali care elaboreaza subiectele de admitere la Institutul National al Magistraturii, care impun, ca spete in examen, sentinte judecatoresti care trebuie analizate de catre candidat. Aceasta imbecilitate rezulta din faptul ca in timpul facultatii partea practica este zero iar pregatirea profesionala este undeva la un nivel sub zero, iar asta pentru ca universitatile sunt interesate in a pregatii oi mimetice si timpe in loc de profesionisti capabili, astfel incit imediat, a doua zi, dupa trecerea examenului de licenta sa poata sustine o cauza in sedinta de judecata la orice nivel de jurisdictie din Romania. In aceasta situatie insa avocatii nu ar mai avea stagiari pentru ca orice tinar avocat in maxim doi ani ar fi de zece ori mai profesionist decit cei cu vechime de peste 10 ani si nici nu ar mai fi necesar examenul actual pentru admiterea in magistratura.

Ioan Rosca Putini , cred eu, stiu cit de profunda e aceasta observatie. Dar cit si de mici sint sansele sa se scape de trupa mediocrilor avocatizati.

……

Tiberiu Kovacs 3.09.12

PACATELE JUSTITIEI APARE DIN NOU LA CLUJ

O noua emisune tv in Judetul Cluj

Incepind cu 01. 10. 2012 va aparea in judetul Cluj o noua emisiune TV juridica in care oricine are o problema de natura juridica ori cu sistemul administrativ actual, poate aparea pentru a expune problrma public.

Orice organizatiei politica ori antisitem poate contacta realizatorul acestei emisiuni in vederea popularizarii activitatii organizatiei.

Pentru contact:

Cabinet de Avocatura Tiberiu KOVACS

Telefon 0743 786 945

    Gilbert Dragos Dumitru, Constantin Codreanu and Dumitru Zburlea like this.

    Tiberiu Kovacs Domnule Rosca facem o emisiune impreuna in Octombrie?

    Tiberiu Chirila Foarte tare initiativa.

    Tiberiu Kovacs Domnule Chirila sunteti invitatul meu in emisiune. contactati-ma

    Ioan Rosca   3.09.12 20:30 Daca in octombrie revin (voi pleca in vacanta) cu mare placere si interes.

 

……..

Ioan Rosca 6.09.12

Daca e asa, atunci cum sa explicam ca justitia aservita lui Basescu a facut totul ca Iliescu si Roman (si ai lor) sa nu fie inculpati? Eu vad aici o dovada puternica pina unde merge asa zisa batalie dintre ramurile mafiei FSN.

http://www.jurnalul.ro/observator/cum-a-reusit-regimul-traian-basescu-sa-si-aserveasca-justitia-622884.htm

    Gheorghe Giovanni Ţeavă „corb la corb, nu-şi scoate ochii !”

    Cacovean Adrian domnule Ioan Rosca, le ziceti bine, scurt ca asta postare si tot desteptam neamul. Traiasca Romania!

…….

Ioan Rosca 8.09.12

Intre alte doua rele : justitia si Monica Macovei ...

http://www.cotidianul.ro/monica-macovei-interventie-directa-in-actul-de-justitie-193404/

    Cristian Bereanda Macovei e de-a lor, are voie sa incalce legea cat pofteste.

    Tiberiu Kovacs Aceasta femeie la inceputurile ei ONG si apoi ca ministru a justitiei a reusit sa ma fenteze dar inmediat ce a propus subordonarea parchetelor ministerului justitiei mi-am dat seama de monstruozitatea acestei femei/vrajitoare medievale. Aceasta femeie impreuna cu parchetele si CSM dovedesc crunt ca justitia in Romania este fundamentata si functioneaza pe principiile secursto - comuniste, pupincurism. obedienta, mafie, interese, trafic de influenta, nerusinare si nesimtire, lipsa de profesionalism care in final formeaza o justitie rosie. Un mare rahat cu apa rece in sistemul juridic romanesc

…..

Ioan Rosca 4.10.2012

Cine se afla? Sistemul. Unicul. Cel care scoate in fata toate papusile.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/codruta-kovesi-detasare-bruxelles-mona-pivniceru-625217.html

Maria Ratiu Este clar ce se cearta de ochii lumii si ca la urma isi impart felia de tort intre ei... Mananca din mana aceluiasi stapan, nu?

Adina Stoica Daca se confirma numirea Codrutei,usl si M.Pivniceru si-au batut singuri un piron in talpa, cu tot sistemul invocat de dvs,stimati comentatori mai sint adev.profesionisti cu,coloana vertebrala in Ro....

Ioan Rosca 5.10.12 Unde sint acesti profesionisti doamna Stoica? Cum de nu s-au vazut, 22 de ani? Cum de mai credeti dv ca Sistemul pune in pozitii cheie altceva decit agentii supusi, deseori fosti informatori santajabili, sau cataratori fara scrupule?

De ce va apare doamna Kovesi intr-o lumina buna? Pentru ca nu stiti ce a facut, decit din media? Eu, care am pierdut citiva ani la procuratura in dosarele genocidului si feseniadei , nu am cum sa arat respect unei persoane care a sugrumat anchetele respective. Doamna Kovesi este groparul dreptatii pe subiecte cruciale pentru Romania.

Inductia impune prezumtia de apartenenta la mafia criminala care distruge Romania, a oricarui pion folosit de ea, deci si a doamnei Pivniceru. USL nu poate propune oameni corecti la conducerea justitiei, ar fi vorba de sinucidere.

Gheorghe Sidonenco Unul cu scula...mai mare si mai tare!!!

………

Mioc Marius 4.10.12

http://mariusmioc.wordpress.com/2012/10/03/judecatorul-cristi-danilet-si-noul-cod-civil-primejdii-la-adresa-libertatilor-cetatenesti/

Apropo de dreptul la anonimat invocat de Danileţ, el nu există în legislaţia română, e născocit de Danileţ pe bază de exemple occidentale, dar există tendinţa judecătorilor români de a adăuga la lege, mai ales cînd sînt susţinuţi de CSM (Danileţ e membru CSM). În Germania însă chiar există legi care prevăd dreptul la anonimat, şi pe baza lor apar aberaţii precum exemplul de mai jos: http://www.ziare.com/international/stiri-externe/doi-criminali-germani-au-dat-in-judecata-wikipedia-949809

Mioc Marius Pe aceeaşi temă, fiindcă e vorba de tendinţe mai vechi la CSM. http://mariusmioc.wordpress.com/2012/05/22/csm-cere-eliminarea-transparentei-din-justitie/

Ioan Rosca Miza e foarte mare. Nenumaratele furtisaguri care au dus la formarea oligarhiei securicomuniste trebuie sa ramina nepedepsite, necorectate si necunoscute. Controlul averilor trebuie paralizat si denunturile blocate. De aceea se invoca dreptul la viata privata a capuselor care au secat tara si distrus populatia. Intr-o tara cazuta prada coruptiei totale, transparenta totala ar fi absolut necesara. Dar mafia va impune "protectia vietii ei private".

Ioan Ionuţ Aceste musamalizari au ca suport juridic al. (8) din cadrul art 44 din Constitutie. Acela ar trebui abrogat de urgenta.

Gilbert Dragos Dumitru As vota un partid care pune in prim planul campaniei electorale abrogarea acestui art 8.

Ioan Rosca O forta politica revolutionara curata nu ar trebui sa propuna legi ordinare (ce sa se faca in fiecare domeniu al vietii colective) ci un pachet coerent de meta-legi, care sa creeze cadrul de manifestare al democratiei reale, al negocierii echitabile a diferentelor legitime de viziuni si interese, de gestiune justa a alteritatii. Daca este stabilit un protocol corect de negociere democratica a punctelor de vedere aflate in competitie si completare- restul va curge emergent, o data cu inaintarea vietii.

Dar tocmai aceste reguli noi de troc social, baze noi constitutionale, (care sa puna de exemplu in functie democratia directa -un sistem teleinformatizat prin care romanii sa voteze, pentru marile probleme care ii intereseaza- si nu pentru gasti care ii pseudoreprezinta)- nu fac parte din programele partidelor. Acestea pretind a detine formula magica de satisfacere a tuturor nazuintelor, desi aceastea sint variate si contradictorii. E dovada clara a nesinceritatii sau superficialitatii propaganmdistilor respectivi.

………

Mioc Marius 5.10.12

http://mariusmioc.wordpress.com/2012/10/05/amnistie-pentru-afacerile-cu-certificate-de-revolutionar/

Ioan Rosca 5.10.12 Pe scurt: amnistie, prescriere si protectie pentru jefuitori. Victimele lor sa lase justitia criminala in pace...

……

Antonie Popescu

http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/raportul-asociatiei-pentru-monitorizarea-justitiei-2012-din-ce-in-ce-mai-multe-persoane-termina-judecata-cu-convingerea-ferma-ca-au-fost-nedrepatiti-ca-magistratul-nu-a-vrut-sa-inteleaga-speta-ca-magistratii-sunt-deschisi-unor-compromisuri-de-natura-sa-al

Raportul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei 2012: „Din ce in ce mai multe persoane termina judecata cu convingerea ferma ca au fost nedrepatiti, ca magistratul nu a vrut sa inteleaga speta, ca magistratii sunt deschisi unor compromisuri de natura s

    Ioan Rosca 16.10.12 E bine macar ca se spune cite ceva. Poate se mai ridica ceata care ii face pe atitia plini de respect pentru Lege si Justitie.

    De exemplu, urmatoarea fraza arunca "independenta judecatorilor" intr-o lumina nemiloasa:

    "In Romania, salariile judecatorilor sunt platite de la bugetul de Stat, prin intermediul Ministerul Justitiei, ca ordonantor de credite principal si al inalte Curti de Casatie si Justitie, in calitate de ordonator de credite secundar. In ultimii ani se poate observa o tensiune crescuta derivind din aceste raporturi, magistratii solicitand drepturi salariale pe care Ministerul Justitiei si Guvernul nu le recunosc, consecinta fiind o lupta publica sau surda intre puterea judecatoreasca si puterea executiva. Folosindu-se de pozitia pe care o au, magistratii au pronuntat mii de decizii prin care si-au acordat unii altora drepturile salariale pe care le solicitau si care nu le erau recunoscute, iar Executivul a adoptat acte normative de suspendare a platilor acestor drepturi salariale si a promovat recursuri in interesul legii prin care plata acestora sa fie blocata. In paralel, informal, Executivul a oferit magistratilor garantia platii drepturilor salariale pretinse in schimbul refuzului din partea acestora de acordare de drepturi banesti unor altor categorii sociale, cum ar fi cele din cadrul litigiilor de dreptul muncii in care este Statul parte, despagubirile solicitate de proprietarii deposedati abuziv de catre regimul comunist, drepturile solicitate de fostii detinuti politici. in consecinta, se poate observa unificarea practicii instantelor in sensul respingerii solicitarilor materiale, in care Statul sau institutii ale Statului au calitatea de debitor, si promovarea mai multor recursuri in interesul legii care au acelasi scop – obligarea instantelor in mod formal la pronuntarea unor astfel de hotarari.”

…….

Tiberiu Kovacs 27.10.12

PROSTIE INSTITUTIONALIZATA IN AVOCATURA

In Romania sunt 18 000 de avocati nelegali,- continuatorii breslei avocatilor rosii bolsevici. Apoi mai sunt peste 2000 de avocati legali dintre care fac parte si eu ( statul le-a conferit dreptul de a profesa) si, mai exista 25 000 de consilieri juridici. Primii, - cei 18 000 de avocati condusi de catre cel mult 200 de avocati, reprezentanti de seama al oilor mioritice absurde - considera ca cei 2000 de avocati legali sunt nelegali, iar pe cei 25 000 de consilieri juridici incearca sa-i desfiinteze cu orice pręt, prin trafic de influenta si incapacitate mentala voita ori nevoita, de a percepe specificul urit mirositor al realitatilor sociale din democratia romanesca.

Cei peste 200 de avocati rosii, acoperiti de sistemul oligarchic si despotic din justitie, dar care conduc 18 000 de avocati nelegali, sunt sustinuti de peste 3000 de judecatori cu procurorii aferenti, sunt sustinuti deasemenea de Consiliul Superior al Magistraturii si de catre Statul Roman prin Ministerul Justitiei. Rusine nu le este, pentru ca rusinea nu le-a fost predata in perioada in care purtau cu mindrie cravata rosie de pionier, ori pur si simplu nu sunt constienti de imensitatea erorii in care se balacesc.

Elocventa celor expuse aici, sta in culoarea robelor judecatorilor de la Curtea Cinstitutionala, robe care sunt rosii, semn al nostalgiei dupa perioada lor de glorie, a prostiei si rusinii. In anul de gratie 2009, subsemnatul prezentei opinii, consider ca rusinea de a fi judecator, procuror ori avocat in Romania este atit de evidenta incit institutiile specifice acestor profesii sunt deschise doar acelora care considera ca elementele fundamentale ale sistemului de reterinta a valorii profesionale, sunt:

• pilele,

• averea imobiliara,

• lipsa increderii in sine

• dorinta de parvenire pe orice cai

• snobismul si infatuarea

• mimetismul

• relatiile si nepotismele,

• banii,

• apartenenta la o oligarhie despotica.

• Ipocrizia

• discriminrarea negativa si pozitiva

• indiferenta

• interesele personale

• egoismul.

• Frica de nu-si pierde familia, locul de munca. etc.

• Capul plecat sabia nu-l taie.

Oligarhia despotica din sistemul juridic romanesc este atit de mizerabila, incit animalitatea este mai nobila decit institutiile specifice sistemului juridic din Romania. Proba indubitabila a despotismului oligarhic sunt avocatii – descendenti directi ai fostelor colegii de avocati de pe linga judecatoriile lui Ceausescu – care nu sunt altceva decit elementul definitoriu al sistemul de referinta al rusinii, lacomiei, mentalitatii mimetice si primitiviste, infatuarii, si iresponsabilitatii specifice virtutilor prostului si fudulului din Romania Comunista actuala.

Exemplu usor. ( Directivele U.E. spun ca intre avocat si Consilier juridic nu exista nici o diferenta)

Aduc la cunostinta cititorului ca directivele U.E. au impus statelor membre, ca intre avocat si consilier juridic sa nu existe vreo diferenta iar serviciile avocatiale se constituie in simple prestari de servicii comerciale.( a se studia Organizatia Mondiala a Comertului)

In Romania, barourile trebuiau sa fie autorizate de stat pentru a acorda la rindul lor dreptul de a autoriza exercitarea profesiei de avocat. Colac peste pupaza, nici un barou judetean nu este autorizat si recunoscut ca barou( persoana juridica de drept privat, cu denumire, sediu, cod fiscal, autorizare legala,etc.) de catre o autoritate administrativa centrala ori locala. In mod necesar autoritate administrativa, pentru ca parlamentul, pe linga faptul ca nu este putere administrativa, nu are competenta de a infiinta si acorda in mod direct personalitate juridica unui serviciu public de interes public printr-o institutie de drept privat si nici nu poate autoriza o institutie de drept privat sa autorizeze la rindul ei exercitarea profesiei de avocat. In acest domeniu, prerogativa absoluta apartine autoritatilor administrative centrale ori locale.

Parlamentul avea o asemenea competenta doar inainte de 1924, moment in care apare legea 21 din acelasi an, care regelementa modul de infiintare, organizare si functionare a presoanelor juridice de drept public si privat. Aceasta lege a fost abrogata doar in anul 2000 prin O.G. 26/2000 privind asociatiile profesionale si fundatiile. In acest context trebuie determinat daca baroul este o asociatie profesionala privata ori una publica. Mai mult, dintotdeuna barourile au fost sub autoritatea de reglementare si control al Ministerului Justitiei. In acest moment nu au autoritate de reglementare, nu au cod fiscal, nu au denumire si sediu oficial declarat si nici nu detin un act juridic emis de catre o autoritate administrativa de stat prin care baroul este autorizat cu exclusivitatea organizarii avocaturii in judetul aferent.

Parlamentul creaza doar cadrul legal de organizare si exercitare a profesiei de avocat. Parlamentul, in incompetenta sa profunda, a adoptat o lege care reglementeaza doar organizeazarea exercitarii profesiei de avocat, omitind inadmisibil a stabili modul de dobindire a personalitatii juridice de catre barourile judetene, adica cine acorda si emite actul de autorizare, prin care baroul este investit de catre stat sa autorizeze juristul sa exercite profesia de avocat. In acest moment nu exista poersoana juridica care sa nu stie cine acorda persoanalitatea juridica si cum poate fi dobindita aceasta.

Inclusiv, ilustrul Prof. Univ. Dr. Ioan DELEANU, sustine in fals, ca statul a acordat personalitate juridica barourilor. Din lege nu rezulta acest lucru, pentru ca parlamentul, chiar daca este o bucatica din puterea de stat, nu are competenta de a infiinta si de a acorda unei persoane juridice de drept privat personalitate juridica ori dreptul sa exercite un serviciu public. Opinia domnului Profesor am s-o discut intr-un capitol urmator.

    Ioan Rosca Sinteti aparent mai multi, dar de fapt atit de singur , domnule Kovacs.... Nu stiu nici macar daca simpatia mea pentru curajul dv. conteaza...

……

Ioan Rosca 9.11.12

Sint eroici luptatorii singuratici. Dar cit de mult ii costa ca nu dispun de o retea de solidaritate justitiara.... Eu am incercat sa lansez una si pot conchide: romanii (mai?) nu sint capabili de solidaritate organizata.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/exclusiv-cazul-clientei-cu-cea-mai-mica-dobanda-din-romaniacu-executorul-la-poarta-si-sub-spe.html

…….

Tiberiu Kovacs 15.11.12

Mesaj pentru toti profesionistii dreptului care sustin art. 174 din NCPC privind reprezentarea in fata instantelor judecatoresti de catre avocati.

Prin acest articol de lege, mafiotii avocati impun omului de rind neavocat, ingradirea dreptului de asi sustine drepturile singuri pentru ca oamenii vor fi obligati sa faca acest lucru doar prin avocati. Ca urmare 80% din populatia tarii nu isi va permite sa plateasca un avocat.

Criminalii avocati, descendenti ai regimului prostiei si mizerabilitatii umane, din perioada 1946 - 2012 statueaza imbecil ca eroarea de drept exonereaza de raspundere.

SA VA FIE RUSINE

Iata inca o davada ca avocatul roman nu numai ca este o nimicnicie umana dar demonstreaza ca este inca tributar mentalitatii retrograde a Evului Mediu.

Nicolae Balcescu solicita la anul de gratie 1848 desfintarea breslelor profesionale iar avocatii de carton impun azi idea ca avocatul este dumnezeul reprezentarii iar justitiabilul prostul satului.

Toata teoria dumneavostra se destrama doar daca va informati cu privire la principiul constitutional care spune ca nimeni nu poate invoca necunoasterea legii pentru a se exonera de la raspundere. Ca urmare, in Romania traiesc din start doar cetateni majori de profesie avocati iar dumneavostra avocatii existati doar daca doreste justitiabilul. Per acontrario orice cetatean va invoca necunoasterea legii si ca urmare i se VA admita cererea ab initio. Inseamna ca doar avocatii nu pot invoca necunoasterea legii. Ca urmare toti avocatii vor cistiga procesle doar pentru ca prin lege ati statuat ca necunoasterea legii este cauza de exonerare de raspundere. Mai, dar prost trebuie sa fi ori foarte limbut si mizerabil medieval si nespalat, pentru a putea sustine asemenea ineptii. La prima exceptie de neconstitutionalitate aceasta va disparea din Noul C.Pr. Civ. la CEDO va fi desfiintat articolul din prima....

    Ioan Rosca 15.11.12 Bine punctat. Faptul ca un cetatean nu are voie sa isi aleaga ce reprezentanti vrea, combinat cu prezumtia de cunoastere a tuturor legilor formeaza un pachet odios.

    Dar nu e o intimplare. Nu uitati rolul avocatilor in timpul proceselor staliniste. Avocatii sint o parte importanta a sistemului criminal care foloseste justitia pentru a a[ara nedreptatea si de aceea victimele nu pot gasi sprijin in ei, decit pe bani grei si pina la limita la care este deranjat sistemul.

    Tiberiu Kovacs Nu amcum sa va contrazic pentru cas am simtit tot ce spuneti pe pielea mea si la propriu si la figurat

…..

Ioan Rosca 5.12.12

De citiva ani semnalez ca doamna Kovesi a inmormintat dosarele revolutiei si feseniadei, la cererea lui Basescu, care le-a folosit doar pentru a-si santaja competitorii. Ceea ce spune TOTUL despre asa batalia dintre ramurile FSN.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/cei-care-il-au-pe-nasu-in-suflet-codruta-kovesi-campioana-antijustitie-630681.html

…..

Ioan Rosca 7.12.12

De ce m-as mai mira de modul desantat in care ICCJ si-a batut joc de procesele in care am incercat sa stopez acoperirea genocidului comunist si fesenist?.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/fost-procuror-comunist-seful-judecatorilor-din-romania-n-are-poza-inca-630461.htm

…..

Ioan Rosca 15.12.12

Toate instantele care judeca procese de fond funciar de 23 de ani prezuma colectivizarea ca act juridic valid, nu ca abuz facut cu violarea consimtamintului.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/razboiul-impotriva-taranimii-anii-colectivizarii-1949-1962-631589.html

Războiul împotriva ţărănimii. Anii colectivizării (1949 – 1962)

    Tiberiu Kovacs Subscriu cu toata fiinta mea.

…..

Ioan Rosca 19.12.12

Din pacate, nu justitiabilii nedreptatititi , ci tot borfasii mafioti fac astfel de reglaje. Ceea ce va duce la sentinte si mai criminale.

Spun asta pentru ca Romania e o tara in care un judecator isi poate bate joc de destinul unui om, decizind total altceva decit o permite dosarul, fara sa poata fi pedepsit. Ori razbunarea se justifica, tocmai in absenta justitiei.

http://adevarul.ro/international/europa/video-ucraina-judecatorul-membrii-familiei-sale-decapitati-macete-1_50cf2636596d7200910d9855/index.html

……

Ioan Rosca 4.1.13

Se asteapta cineva ca in pozitii din care s-ar putea lovi mafia securicomunista in tranzitie sa ajunga cineva necontrolat de ea?

http://jurnalul.ro/stiri/observator/haineala-hajnal-632950.html

Hăineală s-a numit Hajnal. Lipsuri în biografia de familie a magistraţilor legaţi de Monica Macovei

Ascensiunea rapidă în magistratură a Oanei Hăineală Schmidt la preşedinţia CSM este legată şi de o serie de coincidenţe boigrafice ale familiei. Numită acum Schmidt, după căsătoria cu un manager din...

    Raul Popa alt evreu care si-a schimbat numele

…..

Ioan Rosca 10.1.13

Si asta spune multe despre societatea romanesca....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sile-camataru-eliberat-1018697.html

…..

Ioan Rosca 14.1.13

Sigur! Eu nu raspund decit la comanda mafiota... In rest, realizeaza cuminti indicatorii planului de paralizat dreptatea.

http://directproprietar.ro/JUSTIIA-SCOATE-SABIA--Magistraii-nu-accept-s-rspund-la-comanda-politic

    Ioan Rosca 14.1.13 Si ce societate ar avea de corectat!

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/magistratii-craioveni-i-au-redus-pedeapsa-tanarului-care-a-lovit-intentionat-cu-masina-o-f-1018.html

…….

Luca Maria 17.1.13

"Viol simplu ??! Nu am mai auzit de asa ceva pana acum! Violul e viol, punct !

Violul nu e ceva ce se poate media, decat daca vrei sa legitimezi acele cazuri de smecherasi care platesc familia victimei sarace ca s-o determine sa renunte la plangere! Ca sa nu mai vorbim de cazul batausilor... Daca propunerea asta devine lege, toti recuperatorii mafiei vor scapa de dosarele penale prin "mediere" !

Ce se intampla la o mediere: mafiotul iti spune ca daca depui plangere iti ia gatul si le va face la fel si alor tai dupa ce ii va viola si jupui de vii. Mai depune cineva plangere ?!

De foarte multe ori, violul este indiciul unei personalitati patologice, care in final poate evolua spre criminalul in serie. Nu degeaba, prin "tarile calde", agresorii sexuali sunt obiectul unei supravegheri special...See more

De la 1 februarie, violatorii si batausii vor scapa mai usor de puscarie. Afla de ce!

www.9am.ro

Statul nu vrea se mai deranjeze sa plateasca pentru pedepsirea violatorilor si a batausilor, in conditiile in care este mai ieftin sa se medieze cazurile de acest gen.

    Ioan Rosca 17.1.13 Aveti de ce sa va revoltati. Dar nu de ce sa va mirati. Intr-o societate putrezita sub un stat uzurpat:

    1. Fiinta are mai mica importanta decit averea ciocoilor (care au apucat deja sa fure si nu mai vor sa ii fure altii). Deci infractiunile impotriva averii sint declarate grave, proprietatea sacrosoanta iar violarea persoanei mai putin- caci bogatii traiesc separat, isi pun ziduri, camere si bodiguarzi.

    2. Populatia trebuie tinuta in friu e un aparat politienesc masiv si de legi anti-libertare. Acestea trebuie justificate prin lipsa de securitate. Deci prezenta unui important numar de delicventi , batausi, hoti, violatori este foarte necesara intr-un asemenea stat. Ei pot fi si folositi in operatii "speciale"-prin santaj. Cu cit mai aspre sint legile cu cei care pun in pericol puterea cu atit sint mai laxe cu cei care lovesc crud pe cei mici.

    3. Justitia nu mai poate functiona de la un prag in sus de delicventa. Una e ca 20 de milioane de oameni sa pedepseasca o suta de mii de infractori si alta ca un milion de oameni cinstiti sa pedepsesca 19 milioane de delicventi.Ca atare, pe linga degradarea totala a actului juridic (un circ de forma) sint necesare si legi care sa decriminalizeze in masa.... delicetele cele mai populare.

Mioc Marius 18.1.13 http://timisoarastiri.ro/opinii/weborial/3793-violul-medierea-i-apocalipsele-din-presa-romaneasc.html

…….

Ioan Rosca 18.1.13

Si nu de asta cistiga procesele? Asta inseamna avocat bun in Romania, care are victoria asigurata, fara legatura cu dosarul . De altfel securitatea (SRI) monitorizeaza justitia si azi si impune verdicte.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/povestea-neromantata-a-relatiei-paulei-iacob-cu-securitatea-comunista-turnatoriile-cadou-1019.html

…..

Ioan Rosca 20.1.13

Pina la urma nu se intelege mai nimic din ce s-ar fi intimplat. Dar se vede cum se agita guzganii din justitie.

Dupa cunostinta mea, domnul Toni Neacsu, fost presedinte la tribunalul Vrancea si lider in asociatia de juristi novatori SoJust , care lupta de multi ani pentru curatirea si operationalizarea justitiei (inclusiv prin excelenta deschidere spre trasparenta JURINDEX) - face o figura aparte, cit se poate de suparatoare pentru sistem.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/contestatarii-oanei-haineala-haituiti-de-dna-si-ani-634474.html

Contestatarii Oanei Hăineală, hăituiţi de DNA şi ANI

Ioan Rosca Ca sa va faceti o idee despre profilul lui Adrian Neacsu:

http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=664

Ce ziceti? Vor scapa de el?

Ioan Rosca 6.02.13 Nu-l vad bine:

http://www.cotidianul.ro/un-judecator-csm-denunta-politizarea-consiliului-superior-al-magistraturii-205989/

Ioan Rosca 21.02.12 Din nou despre Adrian Neacsu

http://www.cotidianul.ro/serviciile-de-informatii-implicate-direct-in-batalia-din-csm-207194/

Ioan Rosca 22.02.12 http://www.cotidianul.ro/un-judecator-acuza-interesele-politice-ale-conducerii-csm-207324/

Ioan Rosca 4.03.13

http://jurnalul.ro/stiri/observator/dna-perchezitie-fara-mandat-calculatorul-judecatorului-adrian-neacsu-ridicat-dintr-o-eroare-materiala-638211.html

Ioan Rosca 4.03.13 http://jurnalul.ro/stiri/observator/adrian-neacsu-dosar-dna-638227.html

Ioan Rosca 16.04.13

Sa tot ai incredere in oameni....

http://jurnalul.ro/stiri/observator/vasilica-danilet-si-a-turnat-prietenul-din-csm-la-dna-pentru-ca-perchezitia-informatica-abuziva-nu-a-dat-probe-danilet-a-predat-procurorilor-extrase-din-discutiile-private-641426.html

Judecătorul Cristi Vasilică Danileţ, deconspirat că a dat declaraţie la DNA împotriva prietenului său de o viaţă Adrian Neacşu. Cu proces verbal de predare-primire, Danileţ a înmânat procuroarei Mariana...

Ioan Emilian Istrate Probabil simţul "datoriei" este mai presus de orice...

Popa Victor Tudor Din ciclul "cand nevertebratele vor sa semene cu oamenii"...

Sorin Costea 17.04.13 Era preferabilă complicitatea cu infractorul, în numele colegialităţii? Am senzaţia că ţara asta are exact conducătorii pe care şi-i doreşte.

    Popa Victor Tudor Daca maine un sistem stramb stabileste ca toti oamenii al caror nume incepe cu A sunt inafara legii... iti vei "turna" verisoara sau prietenul al carui nume incepe cu A? Nu este deloc o aiureala domnule Sorin. Este un exemplu destul de simplu de inteles la pericolul reprezentat de un sistem care impune reguli pe care oamenii sunt invatati sa le execute nu sa le si gandeasca... ba mai mult li se si spune ce si cum sa gandeasca daca au cumva acest prost obicei... Cred ca nu prea aveti nici notiunea termenilor. Complicitate cu infractorul este o vina egala la infractiune. Daca il "parasti" inseamna ca incerci sa ascunzi asta, intr-un mod nedemn. Inseamna ca ai participat sau ai stiut... Sau daca "parasti" din auzite e si mai grav. Inseamna ca de frica legii sau din lipsa de caracter incerci sa iti ascunzi vina "ingropandu-ti" pana mai adineauri: amicul, colegul, prietenul sau ruda chiar... Este o logica pe care securitatea a construit mausolee din capete de oameni nevinovati de cele mai multe ori. Logica dumneavostra este defecta domnule Sorin si este fundamentul statelor politienesti.

    Ioan Rosca 17.04.13 La ce infractiune va referiti, domnule Costea?

    La aceea de asemna citeva zile statul de plata , mergind in afara institutiei, poate chiar in interes de serviciu- asa cum incearca DNA sa demonstreze? Adica la un act facut de toti romanii, care aduce in acest caz statului o paguba de maxim un salar, daca domnul Neacsu chiar a chiulit? Turnarea acestui chiul la DNA vi se pare dv . un inceput in lupta cu coruptia?

    Sau la aceea de a face niste plati dezvoltatorilor, netrecute prin masinaria administrativa, pentru sistemul JURINDEX, pentru care domnul Neacsu a muncit enorm neplatit, pentru a aduce la lumina tenebrele instatelor? Sa ne bucuram ca propriul lui coleg de cauza, contribuie la sugrumarea tentativei de a forta transparenta justitiei?

    Sau in fine, la aceea de a se opune cocotarii tovarasei Haineala in fruntea CSM, rezistenta pe care procurorii au vrut sa o combata prin metodele lor specifice? Cu sprijinul domnului Danilet....

    Sau, ceea ce trebuie sa ne bucure, este ca, dintre toti judecatorii corupti din tara asta, este atacat acela care a luptat cel mai curajos pentru epurarea justitiei de securisti ?

    Sorin Costea Oare se sesizeaza DNA pentru chiulul de la servici? Dupa cele 80% de condamnari pe care le obtin in cauzele pe care le propun, as deduce ca se ocupa de chestii mai serioase. Imi poate spune cineva pentru ce este anchetat Necasu la DNA?

Ioan Rosca 17.04.13 Poate stie cineva mai mult, sint si eu interesat.

Sorin Costea Martie 2008: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/presedintele-tribunalului-vrancea-anchetat-de-dna-120628.html

http://www.ziaruldevrancea.ro/opinii/34786-valul-lui-adrian-toni-neacsu.html

http://www.ziaruldevrancea.ro/stil-de-viata/82617-justitia-vranceana-se-buluceste-sa-si-cumpere-casele-date-de-marean.html

Sorin Costea Atat Danilet cat si Neacsu aveau pe vremuri o oarecare imagine reformatoare. Cat corupe aerul inaltimilor, putem vedea si singuri.

Ioan Rosca 28.04.13 Este posibil ca si Neacsu sa fie corupt, la inaltimea la care a ajuns.Dar din articolele de mai sus, eu nu deduc asta. Asa ca pina la proba contrarie, ii dau credit ca a deranjat coruptii.

Sorin Costea Eu nu cred ca merita vreunul credit. Altfel ar trebui sa-i dam si lui Danilet in aceeasi masura.

Sorin Costea Iar ce deducem NOI nu e neaparat relevant - nu suntem la Antena 3 sa facem justitie in piata.

Ioan Rosca 18.04.13 Cunoasteti actiunea JURINDEX si rostul ei profund? Ce parere aveti de initiativele SoJust de epurare a justitiei de judecatorii securisti? Nu stiu daca si Danilet a fost implicat in aceste demersuri , dar din cum a actionat, ar inseamna ca era in ele doar un agent.

Sorin Costea Deci totusi facem justitie publica. Credeam ca AER este ceva mai mult decat un loc de dat cu parerea.

Ioan Rosca Ce inseamna sa faci justitie publica, domnule Costea?

Sa spui ce stii/crezi despre un sistem putred, in care justitia functioneaza antisocial?

Exact asta ne ramine sa facem, daca nu sintem capabili sa schimbam sistemul din temelii.

E drept ca nu are mult rost comentariul civic, lipsit de perspectiva unei mutatii.

Dar asta nu inseamna ca avem de ce sa respectam ce fac uzurpatorii institutiilor statului roman.

Birfa de autobuz nu ne va duce departe. Dar nici respectul fata de "oamenii legii"...

Iar aici e vorba de mize mai mari, nu de intransigenta celor de la DNA, care sint niste marionete- si asta, eu , stiu foarte bine. Samsarii aia de care se vorbeste acum au putut, fara probleme, sa "recupereze" cauzele pe care proprietarii adevarati nu le puteau cistiga.In toata tara asta s-a facut cu complicitatea Comisiilor , justitiei, procuraturii, legislativului etc. Si toate intreprinderile au putut fi jefuite.

Dar un judecator care a incercat sa combata criminalitatea din justitie, luind pozitii curajoase, pe teme importante, cum ar fi asigurarea transparentei jurisprudentei – e atacat de DNA a doua zi dupa ce incearca sa impiedice cocotarea procuroarei Haineala la sefia CSM ....si asta nu va pute?

Mie da. Asa e tot. Nici macar nu conteaza daca Neacsu a facut vreun pas gresit. Neindoielnic , nu pentru asta e vinat.

Ioan Rosca 25.04.13 Din cite se vede, este vorba cam despre ce ziceam! Toni Neacsu a chiulit :

http://www.cotidianul.ro/dna-adrian-neacsu-trimis-in-judecata-212141/

Noroc ca sint altfel colegii sai de breasla, aia pe care voiau cei de la SoJust (condus de el) sa-i epureze si demaste prin Jurindex (promovat de el). Cui nu-i pute , il priveste. Fiecare cu nasul lui.

Pentru mine e clar: sistemul zdrobeste orice rotita suparatoare. De aceea l-au gasit si pe Radu Chesaru impuscat in casa... Si tot de aia Paul Kedves a fost singurul de la ANRP aruncat intr-un cos de vila....

…..

Ioan Rosca 24.1.13

Si unii asteapta aceste sentinte cu sufletul la gura....Iata ce inseamna "autonomia" lasata infractorilor juridici comunisti lasati in posturi dupa 1990.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/asa-lucreaza-mafia-politica-stenograma-exploziva-cu-fetele-din-justitie-1020621.html

Aşa lucrează mafia politică! Stenogramă explozivă cu "fetele din Justiţie" - Justiţie

Cea mai clară dovadă a corupţiei din instanţe prezentată vreodată în presă: preşedintele Tribunalului Iaşi îi spunea liberalului Ioan Leonte cum două judecătoare subalterne îl vor "rezolva"

    Stelian Maria 24.1.13 Iti multumesc ca nu ai obosit prietene ! Cred totusi ca numai trecerea a 2-3 generatii mai poate salva Romania, dar atunci vor avea urmasii nostri de infruntat urmasii celor de acum... undeva se va ajunge dar ma tem ca mai bine ne-am trimite copiii, nepotii in strainatate ca sa-i lasam pe cei ramasi sa coboare singuri din fotolii si sa munceasca si sa se condamne intre ei.

……

Ioan Rosca 26.1.13

Daca acest musuroi putred ar mirosi, nu s-ar putea supravietui de duhoare.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/consiliera-monei-pivniceru-legaturi-cu-securitatea-toate-drumurile-duc-la-dan-voiculescu-1020783.html

…..

Ioan Rosca 2.02.13

Dupa 23 de ani incepem sa vorbim de judecatorii securisti.....Sint sigur ca dupa inca 23, vom putea vorbi de tot. Esential este sa fie prea tirziu....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/newsalert-judecatorul-adrian-petre-podea-din-prahova-a-fost-retinut-pentru-trafic-de-infl-1021826.html

….

Ioan Rosca 11.02.13

din lumea buna...

http://adevarul.ro/locale/iasi/procuror-Inaltei-curti-casatie-justitie-condamnat-trei-ani-inchisoare-executare-1_5118a9644b62ed5875fbbfd2/index.html

    Leonardo Firenze ce rusine !

……

Mioc Marius 16.02.13

Noul Cod de Procedură civilă, art. 13 alin. 2: "In recurs, cererile si concluziile partilor nu pot fi formulate si sustinute decat prin avocat sau, dupa caz, consilier juridic, cu exceptia situatiei in care partea sau mandatarul acesteia, sot ori ruda pana la gradul al doilea inclusiv, este licentiata in drept".

O porcărie - adică cetăţeanul simplu nu are dreptul să-şi pledeze singur cauza şi poate s-o facă doar prin avocat. Sînt oameni care n-au bani de avocat - de ce li se INTERZICE să-şi susţină cauza în recurs? Sînt oameni care nu cunosc avocaţi în care să aibe încredere şi consideră că cel mai bine îşi pot apăra cauza singuri - cu ce drept legiuitorul le bagă pe gît acestor oameni nişte avocaţi, care poate îi trădează? Eu nu am studii juridice dar mi-am pledat singur diferite cauze în faţa instanţelor, inclusiv la recurs, şi am cîştigat. Nu ştiu dacă aş fi cîştigat dacă mi-aş fi luat avocat (am avut caz cînd am pierdut la prima instanţă, la care am avut avocat, şi am cîştigat la apel şi recurs, unde am mers fără avocat). Legea e făcută nu pentru cetăţeni, ci pentru a asigura clientelă avocaţilor?

    Ioan Rosca 17.02.13 Domnule Mioc, atingeti un punct crucial. Dar e si mai grav decit ca se incalca o libertate fundamentala- aceea de a-ti apara interesele fara intermediar- sau cu cel dorit de tine.

    Este o miscare criminala, facuta prin lege. Caci in Romania avocatii au ca scop (pe linga acela de a se imbogati, tragind procesul de coada) sa-si impiedice clientii sa deranjeze justitia aparindu-si interesele fara complexe. Toate cauzele care pot supara sistemul sint sufocate de tovarasii avocati.

    Deci aceste prevederi au ca tinta sclavia juridica.

       Cristian Bereanda 17.02.13 Acest nou cod a fost facut de avocati ai infractorilor deci pe de o parte ii aparA pe "politicieni", pe de alta parte le da clienti avocatilor.

…..

Ioan Rosca 25.02.13

Si asta e pilonul dreptatii....

http://jurnalul.ro/stiri/observator/lumeajustitiei-ro-oana-haineala-si-alina-ghica-indicau-membrilor-csm-cum-sa-voteze-637581.html

Cristian Bereanda 26.02.13 Nu va nelinistiti, asa e sistemul comunist, la ei votul e doar un circ pentru alungarea plictiselii.

…….

Ioan Rosca 3.03.13

Si pentru ca trebuia sa poarte un nume, li s-a spus "judecatori" . Chiar daca fac orice, inafara de a judeca.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-au-scapat-maricel-pacuraru-si-fostul-director-al-postei-de-ani-grei-de-inchisoare-1026387.html

……..

    Ioan Rosca 10.03.13

    De-ale judecatorului roman complice...

    “infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului, deşi extrem de grave, nu există nici o probă în sensul că lăsarea în libertate a inculpatului ar determina o reacţie negativă din partea societăţii într-o asemenea manieră încât să justifice o privare de libertate a acestuia”

http://jurnalul.ro/stiri/observator/motivul-halucinant-pentru-care-judecatorii-au-lasat-in-libertate-un-individ-acuzat-de-trafic-de-persoane-638731.html

Socrate Stanculescu EMBLEMATIC pentru ''Justitia'' din teritoriu....

Cristian Bereanda 14.03.13  90% din starea in care se afla romanii acum se datoreaza Politiei si Justitiei, doua instituti corupte de tip comunistoid, care culmea, spre deosebire de alte domenii care functionau bine si nu aveau nevoie de schimbari, aceste doua creatii comuniste nu au fost reformate in profunzime. Factorul extern nu ar fi putut actiona distrctiv daca exista o eliminare sistematica a elementelor infractionale la toate nivelele inclusiv la nivel inalt.

……

Ioan Rosca 14.03.13

Mai bine ar spune pe sleau ca functiile de conducere trebuie ocupate NUMAI de santajabili.

http://adevarul.ro/news/eveniment/stroe-dat-verde-numirile-politistilor-urmariti-penal-chestorul-constantin--manoloiu-acuzat-fraudarea-referendumului-beneficiar-1_5140a71200f5182b8502db88/index.html

Socrate Stanculescu Vedeti aplicarea planului ''Diafaneia'' in Grecia.....

Ioan Rosca 14.03.13

Cu citeva flori nu se face primavara. Fara masuri ferme de deparazitare a justitiei, aceasta va functiona criminal in continuare, contribuind major la distrugerea Romaniei.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/doua-judecatoare-de-la-tribunalul-bucuresti-ridicate-de-procurorii-dna-pentru-coruptie-si-legaturi-cu-clanurile-interilope-639106.html

Socrate Stanculescu VA ''TRIMIT''-DIN NOU-SA CITITI DESPRE PROGARMUL ''DIAFANEIA'' APLICAT DE GUVERNUL GREC...IN CAZUL DE FATA,DACA SE CONTINUA PANA LA ''RADACINI'',ESTE IN REGULA..DACA NU,ALTA ''FUMIGENA''...!!

Ioan Rosca 5.03.13 http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/reteaua-dosarelor-penale-doua-judecatoare-la-pret-de-150-000-de-euro-296083.html

Cristian Bereanda 15.03.13 Da, dar problema e alta: cum ajungeau tocmai la ele dosarele lui Voiculescu, Vantu, Dinel Staicu? Este clar ca totul porneste de la distribuirea dosarelor. Asta pe de o parte e bine si anume ca exista si judecatori cinstiti, iar pe de alta parte arata ca coruptia ( sic!) cea mai mare se afla la nivelul de sus, al nomenclaturistilor evident.

Adrian Grigoriu 15.03.13 judecatoarele trebuiau sa intre in completul care sa judece recursul lui Adrian Nastase pt eliberaera conditionata. stiu ca AN ar trebui ucis in chinuri pentru raul facut Neamului nostru dar in acest dosar a fost condamnat far probe. Chiar daca era vinovat si aveau probe, legea zice ca ar trebui eliberat dupa execuaeta a 1/3/din condamnare (pt ca e peste 60 de ani). Eu sunt pentru a se resepcta legea. Iar legea ar fi spus ca AN este de condamnat pentru sute de ani pentru cae a facut dar nu in acest dosar.

Ioan Rosca 15.03.13 Nu comentez cazul particular ci remarca legata de suprematia legii... intr-o societate strimbata. Poate va intereseaza , domnule Grigoriu, si critica mea la adresa mitului suprematiei/legitimitatii legii, a pozitivitatii ei in orice conditii. Eu sustin ca, la fel cu orice alt construct conceptual (instrument), si acesta depinde de contextul de folosire.

Legea poate face rau, daca lucreaza in slujba Raului. Si in general, asa lucreaza...

http://www.ioanrosca.com/eseuri/justitiarism_criminalitatea_justitiei.htm

Ioan Rosca 16.03.13 Eu nu vad sursele optimismului. Justitia are nevoie de mult mai mult decit de arestarea citorva "ghinionisti". De o lustratie eliberatoare, de legi clare de responsabilizare a judecatorilor si de mecanisme eficace de control al corectitudinii deciziilor.

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/epoca-de-aur-a-coruptiei-in-justitie-sfarsitul-sau-un-nou-inceput-296274.html

Cristian Bereanda 16.03.13 Legea cu limita de varsta e tampita. Adica omul poate sa munceasca ca un bou pana la 65 de ani cand este scos la pensie, da puscarie nu poate face? Acum poti sa faci infractiuni stand in fotoliu cu telefonul in mana. Mafiotii cei batrani nomenclaturisti si-au dat legi ca sa nu stea la parnaie. ( Zic ei !)

Ioan Rosca 16.03.13 E o porcarie monumentala. Daca un batrin de 70 de ani ucide un tinar de 20- face 5 ani si daca un tinar de 20 ucide un batrrin de 70 face 15 ani? Ce-i asta? Dovada faptului ca batrinii au puterea?

Cristian Bereanda 16.03.13 Nu, o dovada ca mafiotii nomenclaturisti au imbatranit.

Tiberiu Kovacs 16.03.13 Ar trebui inceputa o cruciada impotriva magistratilor RSR si o reciclare generala a mentalitatii judecatorului din poerspectiva responsabilitatii acestuia fata de justitiabil si nu fata de sistemul juridic.

Eu o sustin de 12 ani si este al naibii de greu sa fi hartuit de zeci de procurori doar pentru ca ai curajul sa pui degetul pe rana...

Cristi Cojo 18.03.13 nici un procuror nu raspunde penal pentru abuzurile savarsite impotriva oricarui cetatea roman caruia i-au incalcat drepturile elementare prevazute de Carta Drepturilor Omului ...... Atunci Romania NU este un Stat de drept !!!!!

……..

Antonie Popescu 19.03.13

Daca cititi

http://www.contributors.ro/editorial/curatenie-in-justitie/

As completa ca nu doar repartizarea aleatorie de la Tribunalul Bucuresti (pervertita de pe la inceputul anului 2008 si abolita de prin anul 2009, la sectiile civile, unde repartizarea este aleatorie la una din sectii si, mai departe, presedintele de sectie desemneaza completul/judecatorul ) este subiectul care trebuie dezbatut in urma recentelor evenimente sinistre de la Tribunalul Bucuresti, pe care le consideram circumstantiale, ci modalitatea prin care se poate realiza ameliorarea sanatatii Justitiei raportat la extinderea fenomenului de coruptie, sub diverse forme, la toate instantele din Romania si la toate sectiile. Rezultatul unui control efectiv, corect realizat la toate instantele, ar determina prin consecintele legale si regulamentare un adevarat cutremur in randul conducerilor instantelor, care ar trebui, poate, sa demisioneze cel putin pentru nerespectarea repartizarii aleatorii a cauzelor.

In consonanta cu agenda justitiabilului si in numele reformei Justitiei, isi asuma CSM un asemenea rol, de a extinde controlul la toate instantele de judecata din Romania ? - este o intrebare nu doar retorica.

Fraudarea sistemului de repartizare aleatorie constituie un element si nu neaparat cel mai important, fiind doar o consecinta a fenomentului coruptiei si nu cauza lui.

Daca, intr-adevar CSM doreste sa inceapa eradicarea fenomenului de coruptie din randul magistratilor, trebuie sa aiba in vedere multiplele situatii de incompatibilitate in care se gasesc cei mai multi magistrati, apartenenta/afilierea acestora ilegala la structuri de informatii sau terte grupari de interese, direct sau prin intermediul sotului sau rudelor, lipsa totala de transparenta a dosarului profesional al magistratului, lipsa raspunderii magistratilor, lipsa unui control efectiv si eficient din partea Inspectiei Judiciare in conditiile in care controlul este realizat de colegii celui cercetat, lipsa unui control real al capacitatii profesionale si personale a magistratilor de a-si indeplini atributiile si dependenta magistratilor de organele de conducere si de CSM, prin intermediul controlului asupra traseului profesional al acestora.

Pentru fraudarea repartizarii aleatorii EXISTA SOLUTII ca mai jos: http://www.juridice.ro/233219/repartizarea-aleatorie-intre-reglementare-si-realitate.html 

 http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/procuror-coruptia-agresiva-si-continua-de-la-tribunalul-bucuresti-s-a-extins-asupra-curtii-de-apel-vezi-cati-judecatori-sunt-suspectati-296702.html

…….

Ioan Rosca 22.03.13

Pina nu vor plati pentru sentintele criminale, nu facem nimic...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inalta-curte-din-valea-doftanei-casa-conspirativa-in-care-se-vindeau-sentintele-judecat.html

„Înalta Curte” din Valea Doftanei. Casa conspirativă în care se vindeau sentinţele judecătoreşti - J

Magistraţi din instanţele din Capitală apar în interceptările DNA în cazul „judecătoarelor şpăgare”. Vila unei judecătoare a fost înţesată de microfoane

    Ioan Emilian Istrate Pentru faptele ilegale săvârşite cu bună ştiinţă de către cei care ar trebui să împartă dreptatea ar trebui dublate pedepsele, poate aşa s-ar gândi de două ori înainte de a fi tentaţi să calce strâmb...

    Cristian Bereanda 22.03.13 Va dati seama ca ele nu erau singurele spagare, si o parte a spagii se transmitea mai sus.

…..

Ioan Rosca 25.03.13

Pe scurt, o activitate rentabila ....

http://www.adsa.ro/retelele_de_coruptie_din_justitie.html

……..

Viorel Schengen Muha 30.03.13

“Dosarele compromiţătoare ale magistraţilor din arhiva serviciului secret SIPA ar putea fi scoase la lumină printr-o iniţiativă a Monei Pivniceru”

Mă întreb ce caută în justiţie acele persoane cu dosare compromiţătoare? Asta devedeşte că sunt persoane care pot fi şantajate, fără a mai exista SIPA, de persoane care cunosc activităţile persoanelor şantajabile. Pe ce poate fi şantajată o persoană din justiţie? In general pe probleme de activitate profesională. Concuzia? Până sistemul juridic nu va fi curăţat, problema „independenţei” justiţiei nu va fi rezolvată în România. Acest lucru se cunoaşte foarte bine de către cei responsabili de la Comunitatea Europeană şi nu numai!

Dosarele, toate, care sunt in posesia SIPA, SRI, DNA si nu numai, a persoanelor cu probleme profesionale care au avut si au activitati de coruptie, de “judecare” a dosarelor pe relatii, pe bani, pe spaga, pe interventie si de alta natura, persoane care nu au ce cauta in sistemul juridic, ar fi trebuit sau trebuie analizate de CSM si scoase din sistem, sub supravegherea unei comisii a Consiliului Suprem de Aparare a Romaniei, pentru ca se cunoaste ce activitate a dus CSM-ul si “misiunea”, de, a apara coruptii si compromisii sistemului de-a lungul anilor, in totalitate, in trecut, si putin mai spre normalitate si transparenta in prezent!

Ultima misiune a Monei Pivniceru: Vrea să afle secretele murdare ale magistraţilor - Justiţie

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-misiune-a-monei-pivniceru-vrea-sa-afle-secretele-murdare-ale-magistratilor-1030299.html

    Gheorghe Sidonenco Chiar credeti intr-o asemenea minunatie?Oare Mona asta este venita din alta lume?Este picata si ea ca alta Mona,daca va mai amintiti de Musca aceea,intr-o pozitie din care trebuie sa-si apere penalii care au propulsat-o acolo.

    Viorel Schengen Muha Daca romanii isi doresc asta, dar nu pasiv ci activ. DA!

    Viorel Schengen Muha Cate muste se invart in jurul rahatului crezand ca sunt destepte?

    Ioan Rosca Cam toti judecatorii , cuprinsi de putreziciune, ar trebui impiedicati sa mai sugrume dreptatea. Cum sa-i recuzi penntru interese criminale, daca datele compromitatoare despre ei sint tinute secrete, inclusiv arhivele sentintelor revoltatoare pe care le-au pronuntat? Eu cred ca de-asta au sarit si pe Neacsu, pentru ca a creat prin Jurindex o presiune catre transparenta.

………

Ioan Rosca 3.04.13

Fleacuri fata de ce a facut Kovesi.

Depun marturie ca a sufocat cercetarile in dosarele genocidului comunist, continuat fesenist (revolutie, mineriada/feseniada)

A facut asta la comanda criminalilor care isi disputa Romania, in cadrul jocului de santaj reciproc. Dosarele genocidului au fost agitate putin in 2005-7, atita cit sa puna presiune pe Iliescu, Roman si compania lor, dar nici intr-un caz pentru a se ajunge la inculpari, ci numai ca atuuri pentru tratativele la masa verde.

De aceea e propusa acum de "partea adversa". E un garant ca mafia la putere nu va fi deranjata.

Ca pion important in acest joc, care a distrus si ultimele sanse de reabilitare a justitiei, Kovesi ar trebui sa fie, alaturi de ceilalti complici, condamnata pentru inalta tradare.

http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-presedintele-romaniei-210293/

Ioan Rosca 3.04.13 Daca s-ar redeschide dosarele genocidului comunist si fesenist, multe capete ar cade....Sau daca s-ar deschide dosarul jafului tanzitiei.

http://www.cotidianul.ro/trei-dosare-grele-care-l-ar-putea-infunda-pe-basescu-210268/

Ioan Rosca Dar totul e blocat de santajul reciproc.

http://www.cotidianul.ro/unul-dintre-motivele-pentru-care-premierul-s-ar-fi-grabit-sa-si-imparta-procuratura-cu-basescu-210399/

Ioan Rosca 3.04.13 http://www.cotidianul.ro/magistrati-romania-a-facut-astazi-cel-mai-mare-pas-inapoi-in-respectarea-constitutiei-210423/

…….

Tiberiu Kovacs 3.04.13

Romania este moarta. Nimeni nu o mai poate salva.

Azi, pentru a nu stiu cita oara se dovedeste ca justitia romaneasca este de tip mafiot, fundamentata pe trafic de influenta. Sistemul juridic din Romania nu are in centrul sau cetateanul justitiabil ci interesele profesionale ale magistratilor si avocatilor in cirdasie cu grupurile oligarhice de interese, criminale si economica. Sunt scirbit si foarte dezamagit inca odata de mizerabilitatea sistemului. Sa va fie rusine tovarasilor politicieni si magistrati! De 23 de ani nu ati facut nimic altceva decit sa va bateti joc de o populatie la fel de primitiva ca si voi. Suntem o tara de mizerabili si criminali.

Ioan Ionuţ Subscriu. Cunosc si eu subiectul de cand am primit o decizie de la instanta pe o cauza inventata de complet si care nu avea nimic cu cea instrumentata in dosar, de-ti venea sa zici ca magistratii nu stiu citi..

Ioan Rosca A fost o greseala monumentala ca in 1990 am cerut numai pedepsirea/epurarea securistilor si activistilor. In realitate juristii au fost coloana a treia a represunii si jafului si ei au asigurat inertia sistemului putred, dupa 1990.

Tiberiu Kovacs sistemul juridic a fost arma criminala a sistemului comunist

virfurile fostului sistem juridic au fost cei care nju au fost epurati. Dimpotriva tot acestia au purces la reformarea sistemului dupa chipul si asemanarea lor mentala.

In momentul in care Morar se lauda cu multitudinea arestarilor preventive este foarte clar ca sistemul juridic este cangrenat si Morarcu toti ca el trebuie dati afara din sistem imediat.

……..

Ioan Rosca 5.04.13

Si de aici se vede importanta bataliei pentru Constitutie

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/alianta-basescu-ponta-pentru-numirea-sefilor-de-parchete-298256.html

Romania libera - stiri iesite din tipar - actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video, anunturi de mica publicitatePreşedintele Traian Băsescu a declarat aseară că propunerile pe care le-a făcut premierul pentru posturile din justiţie nu-i dau „nici un motiv“ să creadă că vor fi.Al...

Ioan Rosca 5.04.13 Ca sa nu raminem la cheremul propagandei de toate tipurile

    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/marea-conspiratie-impotriva-dna-298221.html

Ioan Rosca 5.04.13 http://www.cotidianul.ro/magistratii-se-revolta-imparteala-politica-pe-procurori-cea-mai-grea-lovitura-data-statului-de-drept-210423/

Ioan Rosca 5.04.13 http://www.cotidianul.ro/ipp-numirea-unui-procuror-din-afara-dna-ca-sef-al-acestei-structuri-este-de-neadmis-210512/

    Kovesi, contestată din toate părţile. Doar Ponta şi Băsescu o susţin , IPP: Numi...See more

Ioan Rosca 5.04.13 http://jurnalul.ro/stiri/observator/preferatii-lui-ponta-in-au-pe-nasul-basescu-in-suflet-640627.html

………

Ghita Mariana 9.04.13

Ȋn atenţia lui Victor Ponta. Fost procuror DIICOT: Kovesi îmi impunea o anumită poziţie în dosarele.

http://www.ghimpele.ro/2013/04/%C8%8Bn-atentia-lui-victor-ponta-fost-procuror-diicot-kovesi-imi-impunea-o-anumita-pozitie-in-dosarele-cu-nume-grele/

Multe dintre criticile vehemente apărute la adresa lui Victor Ponta pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-ar putea avea explicaţia în cĂ...

Ioan Rosca Kovesi este garanta intelegerii intre ramurile mafiei feseniste.

Va ucide orice incercare de a face curatenie.

Mircea Serban Prin aducerea lui Ponta la putere o noua generatie de politruci ocupa locurile din bancile ramase libere prin decesul, pensionarea, eliminarea celor care nu au mai servit "stapanul" de aceea, e limpede ca societatea nu are nicio sansa de a scapa de mizeria in care a fost bagata de indolenta, prostia si nemernicia romaneasca!

Cristian Bereanda Cum rascolesti un pic frunzele, iese la iveala rahatul !

…….

Ioan Rosca 12.04.13

Dar zdrobirea zilnica, timp de 16 ani, a fostilor detinuti politici, urmata de hartuire-inca 25 si de batjocorire- inca 23, cum s-ar evalua? Dar tinerea eroului Roventu in puscarie, pina in 1999?

http://jurnalul.ro/stiri/observator/cum-a-pierdut-dinu-patriciu-procesul-de-la-cedo-judecatorii-europeni-spun-ca-e-permisa-incatusarea-inculpatilor-si-audierile-de-16-ore-inclusiv-noaptea-641114.html

…….

Ioan Rosca 24.04.13

Nu va opriti la primul strat al povestii. Imaginati-va ce trebuie sa fie dedesubt....

Cind Ponta spune ca 100 de "recuperatori" au primit mai mult de la ANRP decit toti ceilalti proprietari compensati, de ce nu se intreaba publicul cum se explica asta? Procesele ar fi trebuit sa se judece la fel, pentru fostii proprietari si pentru cumparatorii drepturilor lor (cesionate). Si atunci, cum explici diferenta zdrobitoare de tratament intre cele doua situatii, din partea judecatorilor? Mai poate fi vorba de o mica retea, la care i s-a taiat capul sau intregul sistem al "justitiei" e vadit criminal?

http://adevarul.ro/news/eveniment/catalin-voicu-omul-infiintat-justitia-srl-1_5176b9d0053c7dd83f3c87cd/index.html

Cătălin Voicu, omul care a înfiinţat Justiţia SRL

Fostul senator PSD avea un serviciu sigur şi profitabil: intermediar între oamenii cu probleme juridice şi oameni din Justiţie. A fost aproape de a face din Justiţie o firmă privată de spălat marii infractori sau de îngropat adversari

Izmana Zenovia Asa este, atata timp cat justitia este bolnava si boala-i este contagioasa, chiar otravitoare, ca natie nu ne putem "vindeca "! Poate ca este momentul sa insistem mai mult si mai hotarat pentru vindecarea acestui sistem! Reabilitarea justitiei ar putea vindeca multe dintre bolili sociale!

Ioan Rosca 24.04.13 http://www.cotidianul.ro/avocat-intr-un-dosar-pe-care-l-a-instrumentat-ca-judecator-211921/

........

Ioan Rosca 2.05.13

Si totusi, are logica... doar ca e cumplita.

http://adevarul.ro/news/politica/psst-parlamentul-judecator-corupt-misto-noi-1_51828a70053c7dd83f6961cb/index.html

.......

Ioan Rosca 7.05.13

Sa fie o intimplare faptul ca iti trebuie o armata de juristi ca sa tii pasul cu legea?

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/imm-urile-se-impotmolesc-in-mlastina-legislativa-181606.html

.......

Ioan Rosca 16.05.13

Mama, mama...! Se va face dreptate .... Chiar atit de prosti ne cred astia?

http://adevarul.ro/news/eveniment/noul-procuror-general-romaniei-vom-concentra-dosarele-revolutiei-1_51949a6f053c7dd83fa1c3a7/index.html

Noul procuror general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi, referitor la dosarele Revoluţiei din 1989, în legătură cu care preşedintele Traian Băsescu a cerut clarificări, că nu există pentru acestea o „aplecare specială" sau o alta decât cea prevăzută de lege.

Ioan Rosca De fapt, lucrurile stau asa:

 http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-isi-bate-joc-justitia-romani-1_5190cd8e053c7dd83f942014/index.html

......

Ioan Rosca 18.05.13

De-ale "justitiei"

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ilfov-raiul-magistratilor-corupti-1038012.html

În ultimii doi ani, mai multe ”vedete” locale dintre procurori şi judecători au sfârşit în închisori după ce au luat mită sub diverse forme. Pe lângă cazul procurorului Lora Aurelia Constantinescu, reţinută astăzi de procurorii DNA pentru o mită de 3.000 de lei şi două cartuşe de ţigări, alţi procur...

Ioan Rosca De-ale legislativului:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-fita-a-demnitarilor-corupti-spagile-sunt-mascate-prin-contracte-legale-1038019.html

Ioan Rosca 19.05.13 http://www.cotidianul.ro/procuror-cu-functie-de-conducere-retinut-de-dna-213782/

.......

Ioan Rosca 21.05.13

Asa merg lucrurile .....

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/procurori-loial-facuti-judecatori-la-inalta-curte-procurorul-horia-valentin-selaru-cu-nasu-n-suflet-a-inchis-dosarul-alro-643453.html