Multumim domnului Varlam pentru interventie. Observatiile d-lui sint pertinente, constructive si bine venite.
Multe dintre slabiciunile organizarii spatiului "Procesul Comunismului, contrarevolutiei si Tranzitiei criminale" sint asumate - ca tribut platit dorintei de a actiona imediat, chiar imperfect, cu resursele existente.
Vom ameliora prestatia pe parcurs, cu ajutorul celor ce vor interveni.
In al doilea rind, spatiul nostru se doreste a fi un doar un catalizator al Procesului , nu pretindem a fi noi organizatorii lui.
In fine, nefiind inca in faza pledoariilor ci mai curind a consemnarii marturiilor, consideram legitime si relatarile subiective, impletite cu interpretari personale, demersul nostru fiind si unul de solidaritate umana (mai importanta decit un analitism rece, cu pretentii obiective-intotdeauna discutabile.) - Ioan Rosca

Rigoare si metoda

Eficacitatea unei actiuni este determinată de felul în care este organizată urmărirea scopului. Atunci când reusita ei este conditionată de sprijinul opiniei publice, argumentarea joacă un rol capital. De aceea, argumentele trebuie să fie cât mai riguroase (rigoare morală, adică rectitudine + rigoare intelectuală, adică seriozitate), spre a fi indiscutabile prin potentialul de dreptate pe care-l cuprind, incontestabile ca rationamente si irefutabile prin probele pe care se sprijină.

Este foarte important să se culeagă mărturii. Cât mai multe si mai numeroase, repede, acum că martorii mai sunt încă în viată. Dar martorii sunt adesea oameni fără pregătire si discernământ, motiv pentru care aceste mărturii trebuie să fie triate, clasate, organizate rational spre a putea fi folosite în scopul urmărit: procesul comunismului. Care nu se confundă cu inventarul crimelor săvârsite de el, nici cu stabilirea nomenclatorului victimelor, respectiv al călăilor. Multi dintre contribuentii Dvs. confundă unghiul drept cu temperatura de fierbere a apei (recte zvonul cu informatia si datele cu bârfa), ceea anihilează valoric un efort cantitativ de proportii uriase.

Metodologia propriu zisă cuprinde două capitole: 1) definirea doctrinei: care sunt principiile si normele pe care se întemeiază acuzarea, si 2) stabilirea instantei: cine va instrui, judeca si condamna: a) comunismul ca sistem criminal si criminogen si b) pe autorii crimelor (cei care au luat deciziile criminale - CC al PCR) si pe executantii acestora (securistii).

Spre a fi si credibil (convingător) si eficace, demersul Dvs (asa cum apare pe situl internet) ar trebui să fie bine structurat. Pe planul ierarhic, chestiunile de metodologie fiind mai importante decât amănuntele materiale (mărturiile si opiniile cititorilor), ele ar trebui să ocupe primul loc si să fie tratate grafic în mod corespunzător (caractere mai mari sau mai contrastate etc.).

Al Dvs sincer,

Ion Varlam


<<< Închidere >>>