Platforma unei reforme... revolutionare - Ioan Rosca, 14 februarie 2005

dedicatie: miscarii CADA

Un partid care doreste implinirea revolutiei pornita in decembrie 1989,
trecind de partea invinsilor "tranzitiei" criminale
si solicitindu-le votul pentru a le apara interesele,
eliberind Romania de structura mafiota post-comunista -
ar putea promova un pachet de legi (masuri) de genul celui expus in continuare:

1. Condamnarea epocii comuniste
a. Declararea caracterului criminal al regimului comunist, care a mentinut o jumatate de secol populatia Romaniei intr-un lagar de munca, exterminare si alienare.
b. Semanalarea vinovatiei celor care au contribuit la instalarea si mentinerea acestui regim (aparatul Securitatii si Activului de partid).
c. Recunoasterea ilegitimitatii statului comunist – folosit ca instrument al opresiunii.
d. Afirmarea legitimitatii revoltei izbucnite in decembrie 1989.

2. Condamnarea Contrarevolutiei... pentru ca :
a ...a deturnat si confiscat revolutia, impiedicind eliberarea si emanciparea Romaniei- intr-un moment crucial pentru destinul ei
b... a impiedicat pedepsirea vinovatilor, mentinindu-i in pozitii de conducere, ascunzind urmele, blocind accesul la dovezi, paralizind justitia, acoperind impartirea prazii, intimidind si reprimind justitiarii
c ... a manipulat populatia (determinind-o sa "legitimeze democratic" mafia post-comunista), cu ajutorul informatorilor si a televiziunii
d. Recunoasterea legitimitatii rezistentei fata de Contrarevolutie, manifestata pe parcursul anului 1990 (12 ianuarie, 24-28 ianuarie, 12-19 februarie, 22 aprilie-13 iunie etc.)
e. Denuntarea colaborationismului cu fortele Contrarevolutiei, acoperit cu alibiul falsei "reforme".

3. Condamnarea Tranzitiei Criminale pentru ...
a ...trecerea avutiilor detinute sau muncite de fostii detinuti - in buzunarele vechilor lor gardieni, imbogatiti fraudulos
b ...distrugerea economiei - in numele privatizarii si in scopul facilitarii unui furt de proportii monumentale
c ...pauperizarea populatiei, saracirea tuturor celor ce nu au putut sau nu au vrut sa participe la jaf
d ...intoxicarea informationala, alienarea si compromiterea populatiei prin propaganda si dez-educare, impiedicind emanciparea ei intelectuala si morala
e ...alungarea in exil a unui mare numar de romani, pusi in imposibilitatea de trai demn, din munca lor, in tara lor
f ... sabotarea reunificarii Romaniei
g .. aservirea tarii fata de interese straine, acceptarea unor clauze defavorabile poporului roman, pentru a ramine la cirma, ca organizatori-profitori ai unei colonii de munca ieftina.

4. Justficarea legilor speciale pentru corectarea legalitatii criminale
a. Legalitatea regimurilor comunist si post-comunist fiind formala si impusa abuziv, "legile" respective trebuie corectate. Ele trebuie inlocuite cu legi normale - cu aplicare retroactiva. Aceasta aparenta exceptie de la principiile generale de drept - este justificata de situatia exceptionala care s-a creat prin confiscarea puterii de catre vinovati, care au au putut bloca adoptarea legilor care le-ar fi stinjenit activitatea.
b. Pentru a reusi eliberarea Romaniei, fara violenta distructiva a unei revolutii, este justificata adoptarea unor legi exceptionale, care sa sustina o reforma radicala . Ele vor putea fi scoase din uz - dupa deparazitarea societatii de structurile daunatoare.

5. Libertatea, decriminalizarea delictului de opinie si a calomniei
a. Legitimarea sensibilitatii speciale a romanilor (prizonieri unui prelungit regim represiv) fata de restrictiile libertatii de exprimare, sau masurile de represiune si supraveghere - facute in numele "securitatii"
b. De- criminalizarea delictului de opinie. Nimeni nu poate fi pedepsit pentru ce crede sau sustine- ci numai pentru ca a comis fapte criminale
c. De- criminalizarea calomniei, care poate ingreuna aflarea adevarului- prin santaj juridic. Acuzatiile publice nu vor produce efecte, daca nu sint intarite cu dovezi, in urma unor analize. Dar cel care semnaleaza o banuiala si nu poate sa o demonstreze, nu trebuie sa fie haituit de cel ce pretinde daune pentru formularea respectivei banuieli.

6. Dezintoxicarea informationala
a. Se infiinteaza institutii de studiu riguros al crimelor comunismului, contrarevolutiei si tranzitiei- care vor elabora explicatii limpezi ale fenomenelor, ajutind eliberarea constiintelor de toxinele propagandei comuniste si post-comuniste
b. Se incurajeaza raspindirea acestor explicatii in programe scolare, publicatii, emisiuni de radio si televiziune, conferinte publice, etc.
c. Se garanteaza dreptul democratic al cetatenilor la informare ne-manipulatoare, prin interzicerea monopolizarii mediilor de informare (presa, televiziune) de catre grupuri de interese. Se vor stabili criterii de verificare a faptului ca publicul dispune de surse multiple, acoperind spectrul punctelor de vedere, fara a fi captiv unei anume propagande.

7. Accesul la documente
a. Deschiderea tuturor arhivelor care pot ajuta la stabilirea adevarului despre perioada comunista si post-comunista
b. Anchetarea celor ce au distrus, ascuns, falsificat, folosit pentru santaj - astfel de documente - sau le-au protejat prin legi vizind ascunderea crimelor .

8. Lustratia actualizata
a. Interzicerea ocuparii unor posturi de conducere (administrative, politice, etc.) de catre cei care au contribuit la crimele epocii comuniste, contrarevolutiei sau "tranzitiei" - in mod activ sau pasiv (ne-onorindu-si raspunderile oficiale)
b. Anularea avantajelor (pensii, etc.) acordate pentru activitati condamnate de legile din aceasta platforma.

9. Condamnarea securitatii si combaterea oricarei prelungiri ale sale
a. Securitatea este principalul vinovat pentru suferintele si pierderile poporului roman si adversarul principlal al revolutiei. Romanii au dreptul la garantii (controlabile public) ca fostii securistii nu mai pot domina Romania (in nici o forma), ca nu ramin le cheremul unei retele de Securisti metamorfozati in patroni si gardieni ai democratiei.
b. Anchetarea modului in care SRI s-a achitat de promisiunea de a nu prelua si a nu sprijini oamenii si interesele vechii securitati, a obstructiilor puse in calea consultarii dosarelor, a influentei SRI asupra evolutiei economice si politice a Romaniei, a pasivitatii supecte fata de jaful care a avut loc in tara
c. In cazul in care banuielile privind caracterul securist si contrarevolutionar al SRI se confirma, se va proceda la desfiintarea sa si la infiintarea unui nou serviciu de informatii, aflat sub controlul parlamentului si al sociatii civile, cu mandat de sprijinire a procesului de eliberare a Romaniei din chinga vechilor securisti.

10. Gradarea responsabilitatii si eliberarea victimelor morale
Multi romani au fost siliti, atit inainte cit si dupa 1989, la manevre imorale, dubioase, ilegale sau dezonorante. Marii vinovati care au provocat aceasta compromitere in masa (dupa o metoda testata intii la inchisoarea Pitesti), incearca azi sa se ascunda in spatele "vinovatiei generale" (milioane de membri de partid, milioane de informatori, milioane de autori de mici ilegalitati, etc.). Aceasta manevra - care corodeaza temelia morala a natiei - va fi contracarata prin gradarea responsabilitatii.
Condamnarea si pedepsirea vinovatilor - cauza va fi operata de sus in jos - incepind de la marii criminali si coborind doar pina la nivelul de unde incep vinovatii - efect. Acestia, avind circumstanta atenuanta (justificarea acceptabila) a necesitatii de a suprvietui in conditiile toxice date, vor fi ajutati sa se reabiliteze, denuntind (deplingind) compromisurile la care au recurs si depunind marturie impotriva celor care i-au impins sa o faca - carora le sint victime morale.

11. Clarificarea meritelor si gradarea recompenselor
a. Natiunea are nevoie de un panou de onoare, care sa recompenseze moral pe cei care au luptat contra abuzurilor comunismului, contrarevolutiei si tranzitiei. Trebuie limpezite notiunile de "dizident", "revolutionar", "justitiar" - urmarindu-se consecventa atitudinii anti-criminale.
b. Nu sint acceptabile insa recompensele si facilitatile materiale pentru "merite revolutionare". Trebuie anulate privilegiile de acest gen , denuntate tirgurile si excrocheriile aferente
c. In schimb, toti cei care se considera lezati de sistemul criminal, loviti pentru rezistenta pe care au incercat sa o opuna (fosti detinuti, invalizi ai revolutiei etc.) - vor avea la dispozitie caile de reparatie semnalate mai jos.

12. Procesul si reparatia
a. Afirmarea dreptului la compensatie (morala si materiala) - pentru victimele crimelor inlantuite- tratate in legile 1,2,3
b. Declansarea anchetei si a Procesului global - care sa stabileasca responsabilitatile si reparatiile
c. Adaugarea delictelor de crima, incarcerare, schinjuire, hartuire, umilire, alienare si expunere la munca fortata - pe linga cel de confiscarea a unor averi
d. Anularea tuturor prescriptiilor care ar impiedica judecarea, intirziata din motive de forta majora (vezi legea 4)
e. Prevederea unor pedepse aspre, pentru orice obstructii vizind ingreunarea Procesului.

13. Sprijinirea economica a celor eliberati
      Detinutii lagarului comunist nu puteau avea sau procura rapid capital important, spre deosebire de cei care au profitat de pozitia lor in sistemul criminal. Repararea nedreptatii comuniste impune obligatia de a sprijini ridicarea economica a victimelor eliberate, aparindu-i de manevrele marilor imbogatiti ilicit.
      Pentru a se evita previzibile si justificate framintari sociale, se cere formatiunilor politice sa-si adapteze doctrina si programul la realitatea iesirii romanilor dintr-un mare lagar, urmat de un mare jaf. Fara aceste adaptari, cultul capitalului si al speculatiilor pe piata "libera" poate condamna vechile victime la a deveni slugile vechilor calai.
      Apararea demnitatii si intereselor saracitilor tranzitiei este partea cea mai importanta a programului de corectare a abuzului (post)comunist.

14. Re-improprietarirea populatiei
a. Respingerea dreptului de proprietate al statului comunist si post-comunist asupra avutiilor jefuite populatiei cu ajutorul sau.
b. Anularea vinzarilor si privatizarilor facute de acest fals proprietar.
c. Retrocedarea avutiilor populatiei, conform unor principii globale de distribuire, stabilite riguros, care sa combine "retrocedarea" bunurilor confiscate cu alte masuri de reparatie (pentru munca in lagar, pentru suferinte, etc.).

15. Inventarul global
a. Alcatuirea inventarului avutiilor populatiei , la 22 decembrie 1989.
b. Urmarirea modului in care a evoluat acest inventar, prin privatizari, tranzactii, falimente. etc.
c. Urmarirea bugetului real global, in acesti 15 ani : taxe, dividende, sume obtinute din privatizari, sume pierdute in combinatii dubioase, contracte dezvantajoase, cheltuieli nefiresti.
d. Descoperirea motivelor pentru care un stat care a facut vinzari masive, percepind taxe mari si ducind populatia spre saracie lucie - a facut in acelasi timp mari imprumuturi externe, in dauna viitoarelor generatii. Stabilirea responsabililor si reparatiilor.

16. Respingerea recuperarii de la nevinovati
a. Sint interzise compensatiile facute din buget: noile victime (cetatenii taxati) despagubind vechi victime (in urma unor tirguri de culise), in timp ce prada este in continuare in buzunarele vinovatilor.
b. Recuperarea de la vinovati a compensatiilor deja platite din buget.

17. Depistarea si pedepsirea "ingineriilor financiare"
a. Statul se obliga la studierea, explicarea si popularizarea tehnicilor si cazurilor de "inginerie finaciara": licitatii aranjate, credite preferentiale, meotda "suveica", distrugerea intreprinderilor pentru ieftinirea lor, favorizarea unor contractanti, contracte facute in pierdere - pentru comisioane, falimente provocate, etc.
b. Declararea caracterului criminal al acestor manevre, corectarea cazurilor descoperite si pedepsirea vinovatilor, chiar daca au actionat inainte ca faptele lor sa fie condamnate de noua lege (vezi punctul 4).

18. Controlul averilor si suspectarea imbogatirilor spectaculoase
      Se va face controlul tuturor averilor mari, crescute brusc.
Intr-o tara normala, insutirea capitalului in citiva ani este foarte putin probabila, deci este dubioasa. In contextul criminal al "tranzitiei" (declarat in punctele precedente) averile aparute din senin sint aproape sigur rezultatul unor "inginerii" doar aparent legale, trebuind suspectate. Prezumtia normala e rasturnata, nevinovatia trebuie dovedita. Cei banuiti vor trebui sa demonstreze ca evolutia miraculoasa a capitalului nu s-a bazat pe tehnici din gama semnalata la punctul precedent.

19. Urmarirea escrocilor fugiti si capitalului expatriat
a. Decretarea obligatiei statului roman de face toate demersurile pentru recuperarea prazii scoase in afara tarii.
b. Obligarea celor ce parasesc definitiv Romania la o declaratie de avere, asumindu-si repercusiuni in cazul in care fac declaratii mincinoase.
c. Impiedicarea parasirii Romaniei cu capitaluri mari, inaintea lamuririi provenientei lor.

20. Clauza sprijinirii eliberarii, in cazul integrarii
      Daca se va opera integrarea Romaniei in Europa, trebuie cerute garantii ca procesul eliberarii Romaniei nu va fi ingreunat, in numele unor norme sau interese europene (economice, politice, etc.). Dimpotriva, constienta de situatia tragica produsa de genocidul comunist, Europa va da ajutor pentru reperarea si prinderea vinovatilor si pentru recuperarea daunelor - introducind legi si institutii in acest sens (dupa modelul urmaririi criminalilor nazisti si a infractorilor internationali).


<<< Închidere >>>