Editoriale şi tablete - Iunie 2010 (2)
Diversiunea Diaconescu: compromiterea justitiarismului / Ioan Rosca, 26 iunie 2010
[..]Vazind azi cum se arunca saminta acestui nou "n-a fost sa fie", cum opereaza metodic ingineria constiintelor - impotriva tentativelor de emancipare umana - ma simt lovit de o dezolare mai acuta decit ma mai credeam in stare. Nici nu mai sper ca "operatiunea Diaconescu" va putea fi oprita/parata, caci tabara celor care ar trebui sa o faca este dispersata, dezarmata si nici macar constienta ca exista un razboi de sens, care cere inarmare specifica. Fara resurse mediatice si organizare, cine va putea creste un bulgare contestatar autentic, in locul simulacrului compromitator pe care-l va cladi OTV-ul?
Text integral
Sâmbătă, 26 iunie 2010
Pensii si buget intr-o societate captiva / Ioan Rosca, 10 iunie 2010
[..]Mecanismele mai fine de spoliere ale "prostimii", tehnicile de defavorizare sistemica, difuzate discret in reguli strimbe si acoperite cu rafinamente ideologice/dogmatice, nu sint cunoscute. Captivul cognitiv percepe doar atacul tilharului asupra buzunarului, sau gestul spargatorului de banca, simte mituirea sau inselaciunea, vede ca unii se imbogatesc legal-miraculos. Nu si tainele jocurilor economice cu suma nenula, cele in care avantajul anumitor jucatori e acoperit, cu discretie si abilitate. Nu are instrumentele cu care sa poata vizualiza atacul bancii spargatoare. Sau verifica legitimitatea masurilor pauperizante "de austeritate". Sau urmari corectitudinea calculului pensiilor.[..]
[..]Ei cunosc probabil si articolul de cod penal care defineste fara echivoc genocidul: "Savirsirea in scopul de a distruge, in intregime sau in parte o colectivitate sau un grup national, etnic, rasial sau religios, a unuia dintre urmatoarele fapte[..] c) supunerea colectivitatii ori grupului la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugere fizica[..]". Dar inainteaza intr-un genocid economic, necombatut de nimeni.
Aceasta e limita Mioritei sau efectul unui complot? Sau mai curind realizam ca intr-o societate captiva, domesticirea constiintelor e tot mai usoara… pe masura ce reuseste. Restul vine de la sine.
Text integral
Joi, 10 iunie 2010

< Pagina principala Piata Universitatii 2005