Cercetarea tranziţiei criminale - distrugerea economică şi pauperizarea masivă

- semnale şi discuţii pe facebook în spaţiul AER-

Distrugerea socio-economica şi jaful

…….

Lucia Stroila 6.03.12

Ce înseamnă exploatarea gazelor de şist prin fracţionare hidraulică: Experţii se pronunţă | Noi s

obiectivdevaslui.ro

Ioan Rosca Doriti ca acesta sa devina un punct in platforma anti-sistem? Spuneti-o explicit, argumentati, altfel nu pot lasa aici astfel de postari.

Maria Ratiu De ce nu? Astfel de postari INFORMEAZA despre politica economica a guvernului. Cum vrei sa faci un program fara sa ai informatii din teritoriu, de pe teren? Ar iesi doar un program utopic fara a fi ancorat in realitate...De ce credeti ca SUA a ajuns deabia acum (sa zicem ultimii 30 de ani) sa aiba normative de protectie a mediului atat de stricte incat anumite firme nici sa nu-si puna problema de a face astfel de investitii in SUA Anglia sau Germania...Necesitatea unui program si unei legislatii in ceea ce priveste Protectia Mediului si Cercetarea geologica si a tehnologiilor de exploatare geologica a teritoriului Roamniei are nevoie de informatii. Propunerile sunt multe: incepand de la subventiile date de catre stat dar si de a folosi principiul subsidiaritatii in cercetare si elaborare de politici si pana la a corela vechile si noile normative romanesti de exploatare a subsolului cu normativele internationale si in acelasi timp adaptarea acestora (a normativelor) la conditia spatiului geografic s.a.m.d.

Ioan Rosca  7.03.12 Pasul de la denuntarea unei nereguli la propunerea unei solutii ma intereseaza aici. Pentru ca vreau sa va atrag atentia ca ne-am obisnuit sa ne semnalam, sa vociferam, sa ne plingem... si atit. Am incercat si eu sa contribui (in alta parte) la alcatuirea unei structuri informationale- fresca a distrugerii tarii.

Acest spatiu are alt scop. Nici macar acela de a cladi o formatiune politica alternativa, sau un program pentru ea. Am incercat asta alta data si acum as sprijini cum pot pe cei care incearca. Si aici putem discuta diversele teme pe care s-ar putea ajunge la consens intre fortele de rezistenta, dar ar fi bine ca sa nu ne limitam la a le semnala..

……….

Sergiu Popovici 6.07.12

Se privatizeaza toata industria energetica.

http://www.impactingorj.com/economic/privatizare-majoritara-la-ce-oltenia.html

Gheorghe Sidonenco Astai o veste mai degraba proasta decat una buna deoarece vom plati energia electrica la preturi vestice dar la nivelul de trai estic ca doar eventualii saracuti investitori trebuie sa scoata profit cu varf si indesat!

Ioan Rosca 6.07.12 Asta e miza. Nici in 1990 nu am fost atenti la jaful economic.

……..

Ioan Rosca 12.07.12 Citeva date economice. Amuzanta este concluzia ca Bucurestiul produce , nu consuma mai mult: http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza/romania-de-vanzare-vezi-care-sunt-cele-mai-ieftine-judete-din-tara-noastra.html

……

Marian Bolovan 13.07.12

saracul bugetar

Băsescu riscă 12 ani de închisoare pentru spălare de bani

http://www.cotidianul.ro/basescu-risca-12-ani-de-inchisoare-pentru-spalare-de-bani-162286/

Ioan Rosca 15.07.12  Daca ar intra la inchisoare toti cei care s-au descurcat in acesti 22 de ani s-ar umple puscariile si s-ar depopula tara. Asadar, e bine sa se inceapa de sus in jos, oricum la un moment dat va trebui sa se opreasca bisturiul dreptatii, ca nu mai are cine sa il tina in mina.

………

Ileana Andersson 19.07.12

http://gandeste.org/general/cat-ne-costa-de-fapt-produsele-ieftine/5208

Cât ne costă, de fapt, produsele ieftine?

Ioan Rosca

In 1992, cînd am ajuns in Canada, am constatat surprins această realitate a alimentelor fără gust şi fără alt rost decît să te sature şi îngraşe irezistibil, fiind silit de venitul modest să profit de preţurile mici. Mi-am dat seama de-abia atunci ce hrană consumasem în România şi ce stupid era acel "Voi n-aţi mîncat salam cu soia !" . Mi-am pus de-abia atunci problema: de ce preţurile produselor sănătoase româneşti sînt la fel de joase ca produsele sinistrei industrii alimentare de masă? Şi în general am sesizat capcana pseudo-eficacităţii economice.

Degeaba le-am atras atenţia prietenilor mei asupra fenomenului. Nimic nu putea tulbura entuziasmul lor pentru tot ce venea din occident, de nestăvilit, similar primirii făcută albilor care au debarcat cu oglinjoare şi baticuri. Pentru ca acum să se optimizeze şi aici producţia şi consumul de mîncare second-class, supermarketurile să umple teritoriul evacuînd magazinele mici iar producătorii în extincţie (şi apelînd la tehnici de cultură tot mai corozive) să fie alungaţi de pe pieţe de mafii. Am progresat .... Să vă fie de bine ...

Ileana Andersson 19 July at 12:32 Pai ne costa: sanatatea, erodarea mediului inconjurator, jobul, erodarea valorilor ujmane etc, etc etc

……..

Ioan Rosca 21.07.12

Sa o vedem si pe asta...

http://www.cotidianul.ro/procurorii-cer-20-de-ani-de-inchisoare-pentru-patriciu-188916/

Gilbert Dragos Dumitru... cinismul justitiei romane

Cristian Bereanda La munca silnica.

Cristi Gheara Chiar si pe viata e putin!

………

Ioan Rosca 22.07.12

Ce societate a cladit Tranzitia... Potop de putreziciune...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/numele-grele-in-reteaua-de-prostitutie-a-andreei-marta-ilie-nastase-rares-manescu-adria-992.html

……..

Ioan Rosca 23.07.12 Cam despre asta ar trebui vorbit neincetat.

http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/01/03/2012-punct-final-al-destructurarii-industriale-postdecembriste/

……….

Ioan Rosca 24.07.12

Nu cred ca jaful va inceta sub USL.

http://www.cotidianul.ro/contractele-cu-baietii-destepti-ne-au-creat-un-prejudiciu-de-peste-un-miliard-de-euro-189098/

……….

Ioan Rosca 24.07.12

O tara in care trebuie trupe ca sa pazeasca mincarea bolnavilor ...Si nu e de glumit. Nenumarate cantine sint devalizate de personal. Nu si cei ce fura de la gura clientilor, copiilor, pacientilor fac parte din poporul roman nemultumit?

http://www.banulbotosanean.ro/stiri/sanatate/7524-video-bolnavii-vor-avea-meniu-ca-la-restaurant-la-judetean-iar-mancarea-va-fi-pazita-de-bodyguarzi

……..

Ioan Rosca

De pe grupul Green, pentru un eventual studiu de caz.

Oana Andreea 24 July 11:08

Pentru cei interesati: contractul de la Roşia Montană este PUBLIC si se gaseste pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro (Domenii/ Sectoare -> Resurse minerale -> Contracte -> RMGC).

…….

Virgil Iordache 24.07.12

Cine a organizat Fuga lui Omar Hayssam ??

Au fost dezbătute şi reţinute tezele electorale ale cărţii:

că Traian Băsescu s-a plasat în miezul anchetării penale a lui Omar Hayssam în privinţa activităţii teroriste a acestuia (răpirea celor trei jurnalişti în Irak, în anul 2005, şi operaţiunile de trafic de armament)

că Traian Băsescu a împiedicat anchetele penale ale DIICOT

că Traian Băsescu pune interesele externe ale altor state deasupra intereselor naţionale

că apropiaţii lui Traian Băsescu – Theodor Stolojan şi Elena Udrea – sunt agenţii Marco Grup, ai cărui patroni – ruşii Maschitsckiy, Benyatov şi Krasnov –sunt prezentaţi drept „prădători de energie”.

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3188-cine-a-organizat-fuga-lui-omar-hayssam.html

Ioan Rosca Cu mentiunea ca USL este exact pe aceleasi pozitii.

Virgil Iordache Mari corupti si tradatori nu au culoare politica, problema este ca acum avem seful mafie ca presedinte !

Ioan Rosca   24.07.12 Nu cred. Mafia are multe capete. Si cind da jos unul, are multe de pus in loc. Chiar nu v-ati lecuit dupa ce Iliescu v-a scapat de Ceausescu si Basescu de Nastase? De ce va excita atit acest joc vicios , oferit publicului ca sa se racoreasca? Nu mai bine atacati mafia in intregul ei organic?

…….

Ioan Rosca   24.07.12

La cit mai multi!!

http://giurgiuveanul.ro/stiri/3735--ultima_or_butoane_alias_grecu_octavian_sltat_de_procurorii_diicot_oamenii_legii_i_au_luat_i_trei_dintre_mainile_de_lux_video.html

……..

Autor: Marian Păvălaşc

Nava care a fost cumpărată de Guvernul României în anul 1937 pentru a fi oferită regelui Carol al II-lea, a fost transformată de comunişti într-un restaurant plutitor. Apoi, la zece ani de la Revoluţie, vasul a fost vândut practic ca fier vechi cu 265.000 de dolari.

După ce a fost înstrăinat, vasul a devenit imediat valoros. Reparată, nava este acum evaluată la 43 de milioane de euro.

Yachtul a putut fi vândut şi scos de sub pavilion românesc printr-un tertip în timpul “domniei”unui “celebru” fost ministru al Culturii, ambarcaţiunea fiind eliminată din lista cu bunurile de tezaur ale patrimoniului istoric al ţării.

Chttp://www.evz.ro/detalii/stiri/vasul-lui-carol-al-ii-lea-epava-in-romania-ajuns-megayaht-in-marea-britanie-993418.html

Ioan Rosca 24.07.12

Asta a fost metoda. Vindut pe nimic si apoi devenit valoros, o data ajuns pe miinile private ale complicilor. De ce li se pare domnilor juristi si chibiti ca aceste vinzari sint valide si nu ar putea fi cercetate si anulate?

……..

http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-care-nu-l-lasa-sa-doarma-pe-dan-voiculescu-992972.html

Ioan Rosca 23.07.12

Prea putina atentie civica la batalia din instante.

Cristian Bereanda La parnaie cu toti parazitii.

………..

Ioan Rosca 25.07.12

O anunt pe doamna Oana Andreea ca acest gen de semnal se incadreza in tematica abordata in acest site, pentru ca scoate in evidenta DE CE ar trebui creata o alternativa , un partid autentic de rezistenta nationala.

Oana Andreea 25 July 14:24

http://www.gorjexclusiv.ro/dezvaluiri/privatizarea-ceo-%E2%80%9Eprioritate-zero-pentru-guvern.html

……….

Gabriela Craciunescu 25 July 12:49

Clasarea Romaniei in topul foametei este cu atat mai socanta cu cat, potrivit expertilor, avem un potential urias de dezvoltare in sectorul agricol.

Potrivit datelor preliminare ale Recensamantului Agricol din 2010, Romania poate hrani 100 milioane de oameni. Cu toate acestea, suprafata medie cultivata pe o exploatatie din Romania a crescut de la 3,11 la 3,45 hectare, cu doar 11%, in timp ce in Ungaria, Polonia, tarile baltice sau Bulgaria cresterea e intre 40% si 120%.

http://www.facebook.com/l/yAQHQm9ScAQGq7ez-k16PyqmOXYrd8peXed0a4uAlMsykog/www.dailybusiness.ro/stiri-companii/romania-tara-europeana-cea-mai-vulnerabila-la-criza-alimentara-78628/

Ioan Rosca 25.07.12

Asta e rezultatul celor 22 de ani de Tranzitie fesenista. Mai e nevoie de alte probe, pentru Proces? Nu. Dar ar trebui sa ii dam intii jos de la putere.

    Florin Cosma Solutia ar fi mai putina bautura la carciuma din sat si mai multa munca. Nimeni nu trebuie sa primeasca niciun leu ajutor de la stat daca are pana si un metru patrat necultivat.

    Ioan Rosca E si mai complicat! Mult mai complicat si dramatic. Nu putem face abstractie de faptul ca s-a facut astfel incit munca pamintului sa nu renteze. Nici de faptul ca satele au ramas goale prin plecarea la munca in Europa. Nici de faptul ca acela care cultiva este jefuit de toti borfasii din zona.

    Munca este necesara dar NU si suficienta. Trebuie create (politic si juridic) conditii socio-economice ca sa fie suficienta.

    Florin Cosma  asa e

……..

Ioan Rosca 25.07.12

Sa nu uitam nici o clipa realitatea patologica

http://www.adevarul.ro/actualitate/Senatorul_Cezar_Magureanu-omul_clanului_-Butoane_0_742726033.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/anchetatori-locuinta-directorului-achizitii-ANAF_0_743325667.html

http://www.adevarul.ro/life/viata/Romanii-sclavii_burtii_0_742726041.html

Ioan Rosca

http://lorylex.wordpress.com/2009/07/07/33-de-sefi-ai-politiei-acumuleaza-averi-de-peste-18-milioane-de-euro/

……….

Ioan Rosca 26.07.12

Poate cu ocazia asta ies cit mai multe la lumina. Si unii care regreta ca e scandal, ca nu se inteleg intre ei....

http://www.jurnalul.ro/special/fata-lui-basescu-notar-de-un-milion-de-euro-619323.htm

    Alexandru Barbu asa este. Problema Notarilor este, insa, generala.

    Ioan Rosca Sigur ca e! E o casta parazita de o rapacitate extrema. De care nu se leaga nimeni.

    Tiberiu Kovacs uN GRUP DE APROXIMATIV 2000 DE OAMENI INCEARCA SA SPARGA MONOPOLUL AVOCATILOR SI NOTARILOR. Pina acum s-au obtinut peste 1500 de hotariri favorabile. Vuirful Mafiei din Justitie se face ca plua.

    Alexandrinna Aianis notari corupti au emis acte false pentru clientii care au revendicat cu tupeu asa zise mosteniri sau au devenit proprietarii unor bunuri peste noapte

    Alexandru Barbu intrebarea este: vine USL-ul la guvernare; va fi lichidata mafia Avocatilor si a Notarilor? Recent mi-au trebuit ceva adeverinte ptr decalaratia de impozit pe anul 2011.( Sint in GE si am ajutat persoane din tara.) O jumatate de an le-a trebuit celor de la primarie/ finnante; in plus voiau sa stie totul despre mine. E normal? Si adeverinta valabila numai 3 luni. Anul fiscal se incheiase. Cam asa lucreaza angajatii nostri la stat...si daca-i intrebi zic " vrem o tara ca afara"..:-)

    Tiberiu Kovacs Cautati avocatii din barourile relativ noi infintate si nu mai apelati la avocatii din barourile traditional comuniste.

    Alexandru Barbu in general, eu nu caut avocati; ei ma cauta pe mine..:-)))). Nu vreau in nici un caz sa vb breasla de rau, dar...stiti in ce conditii primeste un absolvent de drept un job?

……..

Ioan Rosca 27.07.12

Ar fi multe de spus aici ....

http://www.econtext.ro/eveniment--2/social/cine-a-fost-patronul-lenesilor-in-romania-iliescu-constantinescu-sau-basescu-vezi-cu-cat-a-crescut-numarul-celor-care-nu-muncesc-nici-o-ora-dar-primesc-ajutoare-de-la-stat.html

Cristian Bereanda Da, numarul persoanelor inactive a scazut prin emigrare.

…….

Ioan Rosca 27.07.12

Si va fi, peste tot, daca nu cade TOT.

http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-a-fost-coruptie-la-anaf-189659/

……..

Cristian Zaslo 27.07.12

http://www.ziarulunirea.ro/in-judetul-alba-se-taie-cu-46-la-suta-mai-multa-padure/

Ioan Rosca 27.07.12

Dar despre taierile de paduri cind vorbim? Sau si astea trebuie uitate, ca sa o luam de la zero?

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/26/seceta-culturi-agricole-compromise/

Bogdan Alin Taierile de paduri au fost facute cu acordul prefectilor sefilor de la silvicultura. Etc

Ioan Rosca 27 .07.12   De cite ori cutreier prin paduri aud drujbe, ciocanituri de topor, intilnesc carute si camioane si priviri piezise. E un jaf general , nestavilit, se ataca de pe la margine satelor limitrofe. Nu fura numai cei mari, ci si preafrumosul popor roman care rade padurea fara mila, la ceas de zi, la ceas de noapte, fiecare cum poate rupe, lua si cara.

Edith Antal-Bacso Dislike! Ce spune onor Romsilva?

Gabriela Gabriela B dislike

Cristian Zaslo Corb la corb nu scoate ochii, mai ales daca portocaliul devine galben sau rosu!

Bucur Mihai Cosmin Oare lumea asta trebuie neaparat ca sa se duca toata in cap ca sa ne dam seama ca nu putem sa ne batem joc de ceea ce ne inconjoara? Eu cred ca cei care sunt urati pe interior si au probleme mari legate de sufletul lor, proiecteaza acea mizerie si in exterior....Sa fie oare chiar asa de multi incat sa nu poata fi domoliti in actiunile lor de catre ceilalti care sunt echilibrati si stabili emotional si spiritual? :-(

Bucur Mihai Cosmin Si parlamentarii cu care am stat de vorba, spun ca se taie cu cap......:-(. Care cap? nu am mai intrebat :-(

Cristian Bereanda A fost un an secetos, in regula (si au sa mai fie, sau cu inundatii etc.) dar Romania nu mai are rezerva nationala pentru astfel de situatii? Asa exista intr-un stat normal, tocmai sa nu existe criza alimentara, cresteri de preturi smd.

……..

Ioan Rosca  27.07.12

Este una dintre cele mai crase manifestari de cicoime badaranoasa. Totalul dispret pentru omul pe jos , discriminarea lui in favoarea celui din masina.

In timp ce in toata lumea civilizata prioritatea este pe dos, orasele noastre au fost facute praf, copacii taiati, spatiile verzi eliminate, ruinele vechi distruse, pentru a face peste tot asfalt si parcari. Nici treceri de pietoni nu prea mai sint, sau sint duse la mari distanta de intersectii, ca sa nu strice viteza traficului prin centru....

Se instaleaza hidosenia oraselor americane. Aer nu e nevoie. Ceea ce trebuie cu orice chip e ca romanii sa munceasca pentru a cumpara, pe credit, de afara, masini si apoi a-si da toti banii pe benzina, uitind sa mearga pe jos.

http://www.bucharestherald.com/dailyevents/41-dailyevents/35499

Cristian Bereanda Am dat like fiindca sunt de acord cu articolul nu cu afacerile firmelor de partid. De ce nu se largeste centura Bucurestiului?

……….

Ioan Rosca 27.07.12

Oamenii de afaceri din Romania, ca sa nu fie amendati ORICE AR FACE trebuie sa plateasca anual un tribut mafiei de la fisc, de la vama, de la banci etc. Poate fi vorba si de cite o masina pentru fiecare inspector. Asa merg lucrurile. Asta e Romania. Asta e sursa vilisoarelor care rasar peste tot.

Credeti ca acest ocean de infractori vrea un regim corect?

http://gandeste.org/general/bandi%C8%9Bii-de-la-finan%C8%9Be-care-ne-taxeaza/22887

Daniela Serban Desigur ca acest ocean de infractori nu vrea un regim corect. Dar oare nu este mai mare oceanul celor sufocati de respectivul tribut?

Alexandru Barbu am mai spus asta: mi-a trebuit o adeverinta ptr declaratia fiscala pe 2011 in GE. Cine se ocupa de asta, a ajuns cumva la finante care tot trageau de timp si voiau sa stie totul espre mine, eu nefiind cetatean roman. Eram o posibila vaca de muls. Ca bou nu am fost..:-)

Ioan Rosca 27.07.12  In mod normal, da. Dar se petrece un proces de degradare in cascada, pe masura ce oamenii "se decurca". Acesta este fenomenul Pitesti generalizat. Eu mi-am gasit prietenii  "integrati" cind m-am intors in Romania. Nici unul nu mai poate tipa de revolta decit cu jumatate de gura. Au cite un postulet, cite o invirteala....

Cristian Bereanda Asa este, e un sistem bazat pe coruptie la toate nivelurilr si in toate sectoarele. UE n-are nimic de zis,asa ca numai o actiune hotarata a cetatenilor tarii pate darama sistemul.

…….

Ioan Rosca 27.07.12

Iata cam care e rostul activitatii politice.

http://directproprietar.ro/Urmtorul-business-al-omului-de-afaceri-Attila-Verestoy-Transgaz

Ioan Rosca 27.07.12  http://www.jurnalul.ro/observator/showroom-butoane-vezi-ce-masini-de-sute-de-mii-de-euro-turau-interlopii-de-giurgiu-galerie-foto-619314.htm

Ioan Rosca 28.07.12 http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dosarul-sampetru-balan-judecatoarea-barbalata-de-la-curtea-suprema-pusa-sub-acuzare-vezi-ce-a-declarat-judecatoarea-271725.html

………

Steluta Ion 28.07.12  In memoriam Gil Ionita - Sala de asteptare

http://www.youtube.com/watch?v=ZxPc90HHEgE&feature=share

Ioan Rosca 28.07.12 Sa vedeti si scolile dezafectate prin toate satele....Si spitalele darimate ca dupa razboi. Si peste tot, ruinele fabricilor....Ca niste rani.

Si unii nu au suficiente dovezi pentru procesul Tranzitiei Criminale...

Cum sa aiba- cei care au umplut tara cu vilisoare, palate, piscine, masini de lux.

In natura nimic nu se pierde....

S-a transformat doar munca noastra din lagar in huzurul lor.

……..

 Ioan Rosca 31.07.12     O anonima care nu pare gluma.

 http://www.facebook.com/groups/183509218399851/

    Nick Kontra

    Dan Voiculescu-CRESCENT a scos din Romania cantitati gigantice din aceste materii prime, obtinand profituri calculate la cel putin 1,5 miliarde de dolari, intr-o perioada in care toata Securitatea Statului era transformata intr-un urias mecanism de producere de bani, prin orice mijloace, cu scopul achitarii integrale a datoriei externe a RSR, de 21 miliarde de dolari.

    Foarte multi specialisti au ajuns dupa ’89 la o opinie comuna: Dan Voiculescu era una dintre persoanele de incredere care alimentau conturile lui Ceausescu din bancile Elvetiei si ale altor banci ale lumii. S-a estimat ca averea lui Ceasescu, ascunsa in aceste conturi ultra-secrete, s-ar ridica la peste 400 de milioane de dolari.

    Dan Voiculescu a mostenit, dupa impuscarea sotilor Ceausescu, “averea diavolului”. Asa se poate explica si nemaipomenita prosperitate a afacerilor lui Dan Voiculescu, imediat dupa decembrie 1989.

    In 1990, zeci de ofiteri de securitate cu misiuni de aport valutar (AVS) s-au imbogatit, devenind proprietarii sumelor valutare pe care le-au depus in anii comunismului, in conturi secrete de la BRCE, deschise de Securitate pe numele lor. Pentru ca nimeni nu a mai revendicat sumele din conturile acestor lucratori AVS, care in fapt alimentau conturile lui Ceausescu, a facut posibil ca fostii securisti sa devina azi cei mai mari oameni de afaceri. Acesti bani nu au mai iesit niciodata la iveala, toate incercarile de recuperare a lor fiind blocate din ordin politic in 1990, atunci cand o echipa de experti canadieni de la KPMG PeatMarwick Thorne – Toronto, angajata de Guvernul Romaniei, a ajuns la firma CRESCENT.

    Dan Voiculescu a fost una dintre persoanele care a mostenit conturile lui Ceausescu sau o parte din ele, la fel cum multi ofiteri de Securitate au avut norocul sa ramana cu importante sume valutare in conturile personale, dupa caderea regimului comunist. Nu mai este azi un secret ca ofiterii Securitatii, precum si numerosi functionari de vaza din structurile puterii de atunci, aveau fiecare misiunea sa aduca dolari, prin orice mijloace, pentru vistieria tarii, pentru Ceausescu. Cu totii erau inregistrati in Serviciul de Aport Valutar pentru Stat (AVS) si aveau fiecare conturi deschise la BRCE (viitoarea BANCOREX). Acesti lucratori de Aport Valutar aveau norma sa stranga bani, sub sanctiunea retrogradarii. Asa s-au strans la buget sute de milioane de dolari numai din rascumpararea a mii de evrei si etnici germani, care au dorit sa emigreze din Romania.

    BRCE a fost in fapt banca in care toti cotizantii AVS au avut conturi personale. Dupa 1990, functionarii BRCE – BANCOREX au sters urmele acestor conturi, distrugand intreaga arhiva. Securistii care aveau aceste conturi pe numele lor s-au lansat masiv in afaceri, tocmai pentru ca banii din aceste conturi le-au revenit. Aceasta este si una dintre explicatiile de ce un procent atat de mare de securisti au devenit marii oameni de afaceri post-decembristi.

    Filiera : Cifra de afaceri anuala a CRESCENT, declarata de ea insasi se ridica la 200 de milioane dolari. Surse care au incercat sa investigheze in 1990 firma CRESCENT au lansat insa informatia ca in realitate cifra anuala de afaceri ar fi fost de 500 milioane dolari.

    CRESCENT-ul avea ramificatii in Atena si Viena, unde avea reprezentante oficiale. Cea mai puternica reprezentanta era insa cea de la Bucuresti, condusa de Voiculescu, in calitate de director general. In anii ’84 – ’89, surse avizate arata ca cel care dirija la varf afacerile CRESCENT era un anume John Edgington, care isi facea veacul la Viena.

Tot la Viena se afla si fratele lui Nicolae Ceausescu, Marin, seful Reprezentantei Economice a Romaniei in Austria (prin care se derulau afaceri uriase), care a fost gasit spanzurat, in 28 decembrie 1989, la trei zile dupa impus

carea dictatorilor, in pivnita casei. Versiunea oficiala, in lipsa de alte probe, a fost sinuciderea, insa nimeni nu a acceptat aceasta versiune. Cei care l-au cunoscut pe Marin Ceausescu spun ca acesta l-a cautat cu disperare, in ultimele momente ale vietii sale, pe John Edgington, dar nu a reusit sa-l gaseasca, pentru ca acesta se daduse la fund, afland ce se intampla in Romania. O stire a agentiei austriece APA, preluata de Rompres la 6 ianuarie 1990, anunta: “Marin Ceausescu, fostul sef al Reprezentantei Comerciale a Romaniei in Austria, fratele ex-dictatorului, a fost vazut, cateva ore inainte de a se sinucide, in localitatea Eisenstadt, din Burgenland, unde se gaseste sediul firmei CRESCENT COMMERCIAL MARITIME Ges Mbm, al carei sediu se afla la Nicosia. Locuitorii afirma ca de fapt aceasta firma apartinea Romaniei. Firma care platea imediat pentru produse se ocupa de importurile unor marfuri de lux occidentale, care erau trimise cu camioane particulare spre Romania, a relevat un om de afaceri din Eisenstadt“.

Conturile lui Ceausescu : Dupa evenimentele sangeroase din decembrie 1989, Puterea aleasa in mai 1990 a initat o palida tentativa de cautare a conturilor secrete ale Securitatii lui Nicolae Ceausescu. Pentru aceasta, la 14 august 1990, s-a luat Hotararea de Guvern nr. 951 (publicata in M.O. nr 104 din 13.09.1990), act care prin care s-a decis infiintarea unei Comisii Guvernamentale care sa caute si sa recupereze conturile secrete ale Securitatii si familiei Ceausescu. Guvernul Romaniei a considerat ca “Averea Diavolului” poate fi gasita, crezand probabil, la acea data, ca ea se afla in niste conturi secrete, prin banci din Elvetia, SUA sau alte state, pe numele fostilor dictatori. S-a constituit si o Comisie Guvernamentala cu misiunea declarata: descoperirea “Averii Diavolului”. Dintre insarcinarile acestei comisii, mentionam: - identificarea si localizarea fondurilor; - initierea procedurilor judiciare pentru recuperarea fondurilor; - investigarea, in limitele legii, a cazurilor de coruptie, abuz si frauda, care au facut posibila deturnarea fondurilor de catre sau in favoarea debitorilor. Primul presedinte al comisiei a fost Ion M. Anghel, trimis la nici doua luni dupa numire, ca ambasador in Olanda. Locul sau a fost preluat de actualul premier Mugur Isarescu, care nu se stie cand a renuntat la aceasta calitate, pentru ca din 1992 nu s-a mai auzit nimic despre activitatea acestei Comisii.

Expertii canadieni s-au pus pe treaba si in cateva luni au ajuns cu cercetarile in jurul societatii cipriote CRESCENT COMERCIAL MARITIME, a carei director general al reprezentantei de la Bucuresti era Dan Voiculescu, actualul magnat al imperiului GRIVCO.

 

In imperiul GRIVCO, abia nascut in acel an, trecusera cu arme si bagaje, in calitate de actionari sau directorasi pe la diverse firme, o serie de fosti ofiteri ai DIE, care pana in decembrie 1989 lucrasera la intreprinderile de comert exterior ale Securitatii: ICE Dunarea, ICE Metalimportexport si altele. Unii dintre ei mai erau inca activi. In momentul in care cercetarile canadienilor au ajuns la cuibul lui Voiculescu, investigatiile au fost fatis obstructionate. Canadienii au fost intoxicati cu fel de fel de fel de adrese, provenite de la institutiile statului, astfel incat Rod Stambler, reprezentantul PEAT MARWICH THORNE a declarat presei canadiene, care a realizat un film documentar intitulat “Averea Dracului”: “La un moment dat, un moment cheie, am constatat ca a aparut un sistem care a crescut, s-a dezvoltat si functiona intr-un asemenea mod, incat sa nu poata fi identificat ca beneficiar al profiturilor. Fara indoiala ca era de la cel mai inalt nivel din interiorul Romaniei…“

Canadienii au trimis si un raport Ministerului Justitiei, cu rezultatul cercetarilor lor, la data de 29.06.1990, semnat de Robert Lindquist si Edward Belobaba, in care au subliniat piedicile care li se pun la tot pasul. Comisia Guvernamentala a comunicat imediat firmei PEAT MARWICH THORNE: “Dezvaluirea continutului raportului pe care l-ati trimis ministrului Justitiei sau alte informatii legate de acesta ar putea prejudicia ancheta desfasurata de Comisia Guvernamentala si ar putea antrena responsabilitatea ruperii acestui contract”

Guvernul Roman si Comisia lui Isarescu i-au trimis la plimbare pe canadieni, fara sa se fi recuperat un singur dolar din averea “mult cautata”. In realitate, gestul politic de inmormantare a afacerii a avut la baza descoperirea unui adevar: banii cautati se aflau sub controlul unor fosti ofiteri de Securitate sau din DIE, iar deconspirarea acestora ar fi bulversat structurile serviciilor interne de informatii. Aceste fonduri, provenite in majoritate din depozitele constituite la BRCE in anii comunismului, de cei din DSS si DIE, se regasesc azi in firmele private ale securistilor care “au reusit in afaceri” dupa 1989.

Din februarie 1992 s-a constituit si o comisie senatoriala pentru gasirea “Averii diavolului”, condusa de senatorul PDSR Dragos Luchian. Reluata din punctul unde a fost abandonata de Comisia Guvernamentala, investigatia noii comisii a vizat verificarea conturilor din BRCE, scop pentru care s-a desemnat o echipa de sapte experti din Ministerul Finantelor, care insa s-au apucat de treaba si nu au mai terminat-o niciodata

Arhiva BRCE a fost distrusa intre timp si peste 2 miliarde de dolari, cat se aflau in visteria BRCE, au disparut in mod misterios. Un control al Curtii de Conturi a Romaniei, efectuat la BRCE in 1996 (primul de acest gen din 199

6), concluziona:

- nu s-a putut stabili pe baza de documente modul de gestionare a Fondului valutar centralizat al statului, deoarece fondul a fost desfiintat nelegal si nejustificat de catre BRCE in ianuarie 1990. La data desfiintarii, fondul insuma 1,106 miliarde de dolari;

- in 1991, BRCE a deschis pe numele BNR un cont numit “BNR – Fond de stat valutar”, in care, prin patru operatiuni, a inregistrat plati fara documente justificative de 906 milioane de dolari, facand datoare in acest fel BNR, in numele statului, cu suma mentionata, pe motiv ca ar fi achitat la extern datorii ale statului;

Expertii canadieni au stabilit, in momentul cand au batut la poarta CRESCENT a lui Dan Voiculescu, ca aceasta companie a avut la BRCE un cont necomercial, nr 47.11.285.350-2, si un altul la sucursala din Bucuresti a SOCIETE GENERALE, nr. 020221. Contul de la BRCE al CRESCENT era manevrat de Rodica Vlaicu, de la Departamentul Economic.

Depistarea averilor acumulate de firma CRESCENT, din afacerile purtate cu firmele Securitatii (ICE Dunarea, ICE Metalimportexport, ICE Vitrocim, Danubiana etc), estimate neoficial la circa 1,5 miliarde de dolari, se pot afla foarte lesne, daca institutiile abilitate i-ar lua la intrebari pe martorii afacerilor lui Dan Voiculescu, in majoritate ofiteri DIE sau de Securitate, ori colaboratori ai acestor institutii nu demult apuse.

Printre acestia: - Vasile Voloseniuc, fost presedinte BRCE; - Gheorghe Crainicean, fost vicepresedinte BRCE, azi actionar si administrator la firmele lui Dan Voiculescu; - Mihai Lazar, fost functionar la ICE Dunarea, azi actionar si administrator al firmelor lui Voiculescu; - Rodica Vlaicu, fosta functionara la BRCE, care administra direct contul CRESCENT; - Nas Leon, fostul sef al Gospodariei CC al PCR, cel care inventaria fondurile secrete ale Securitatii si ii raporta regulat lui Ceausescu cuantumul sumelor; - Dan Pascariu, fost vicepresedinte pentru operatiuni internationale la BRCE; - col Gheorghe Badita, fost sef la ICE Dunarea; - col Constantin Gavril, fost sef la ICE Dunarea; - gen Aristotel Stamatoiu, fost sef la ICE Dunarea; - Ion Presura, fost director adjunct la ICE Dunarea; - Nicolae Patrubani, fost contabil sef la ICE Dunarea

Unul dintre cei mai avizati martori ai averilor facute cot la cot cu Securitatea de catre Dan Voiculescu – CRESCENT este lt. col. Anghelache Constantin (fost sef la Clubul Rapid). In 23 decembrie 1989, postul de radio “Europa Libera” a dat publicitatii un numar de cont, divulgat de ofiterul Liviu Turcu, refugiat in SUA, cont folosit de familia Ceausescu pentru operatiunile valutare facute in anii comunismului. “Contul, deschis la BRCE, a avut nr. 4721.427.300.2”, a continuat mesajul Europei Libere, “este un cont folosit de familia Ceausescu, pentru operatiunile valutare. Numele responsabilului cu actiuni valutare este lt. col. Anghelache Constantin, cu atributii importante in Ministerul Comertului Exterior, in Ministerul de Externe si BRCE. Acest lt.col. Anghelache Constantin este un martor important si trebuie facut totul sa fie pastrat pentru a sti ce stie“.

Cand ancheta PMT a ajuns la acest punct, Guvernul lui Iliescu nu a mai platit nici un dolar, blocand investigatiile la toate nivelele. Nimeni nu a avut acces la documentele oficiale ale serviciilor secrete romanesti sau la BRCE. Justitia lui Iliescu nu a miscat nici un deget pentru a soma, printr-o hotarare judecatoreasca, bancile straine unde CRESCENT avea o sumedenie de conturi valutare, cu toate ca unele banci din Elvetia au confirmat oficial existenta unor conturi ale lui Ceausescu. Dan Voiculescu a devenit intangibil si nimeni nu l-a mai deranjat cu asemenea probleme pana in ziua de azi, cand stapaneste o incredibila avere.

Masurile de recuperare a banilor CRESCENT, propuse de PMT prin “PROIECT 13 CRESCENT”, care au culminat cu dispozitia: “RETINETI-L PE DAN VOICULESCU!”. Insa nimeni nu l-a retinut sau arestat.

Autorii loviturii de stat, cei care l-au asasinat practic pe Ceausescu, au musamalizat toate cercetarile canadienilor, iar banii furati poporului roman au fost deturnati in stil mafiot, ajungand in conturile unor personaje de prim rang ale regimului Iliescu-Nastase.

:DDD

Alexandrinna Aianis cred tot ce scrie; prin tot Bucurestiul sunt reclame cu poza lui Voiculescu, unde spune adevarul: NU AVEM TOATA PUTEREA PANA NU AVEM SI JUSTITIA! .... oameni buni, mai ganditi-va si nu mai gasiti nod in papura unii fata de altii, printre c...See more

Ioan Drimus La fel cred si eu; ...nu-i gluma !

Gilbert Dragos Dumitru Altfel cum ar putea justifica averea? (Serios!)

Gina Baranescu-Vasiliu Nu ideologia, ci butoanele de comanda ne lipsesc!

…….

Ioan Rosca 31.07.12 Nu e numai Voiculescu....

Oare cum voteaza cei care fac din astea? Si sint peste tot. Din asta traiesc. Din asta isi fac vile. Din asta isi fac constiinte.

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/INCREDIBIL-furat-podetul-paraul-Moravita_0_745125604.html

 Ioan Rosca Alexandrinna Aianis 31 July 15:56

 Catelus cu parul cret (via Cristian Popescu)

    "De ce fura romanii? V-atzi intrebat vreodata?

    Romanii nu au inventat furtul dar l-au generalizat si l-au dus la perfectziune.

    Am gasit (cred eu...) una dintre p

    osibilele explicatzii ale acestui indiscutabil shi jalnic stigmat al acestei natzii...

    Nu exista nicio tzara sau o cultura unde prima poezie invatzata de un copil sa fie una de-a dreptul infractzionala.

    Se intampla doar in Romania, o tzara criticata...

    Si care este acea poezie? Este banala "Catzelush cu paru' cretz".

    Pai hai s-o luam pe indelete!

    Primul vers:

    "Catzelush cu paru' cretz"

    Pana aici e bine! Da, un catzelush dragutz...

    Da' ce se intampla mai departe?!

    Versul al doilea:

    "Fura ratza din cotetz"

    Deci, FURA!!! Dragutzul de el!! Scurt shi fara echivoc!!

    Mergem mai departe, la versul al treilea:

    "El se jura ca nu fura"

    Ce avem aici?? Sperjur shi verbul "a fura" intalnit a doua oara intr-o poezioara pentru copii compusa din DOAR 4 VERSURI!!!

    Finalul se constituie apoteotic, in flagrant shi demascare, tipice:

    "Dar l-am prins cu ratza-n gura"

    Pai care e morala?

    Micul infractor, mincinos shi prins asupra faptului e privit cu admiratzie! Pai nu este decat un simpatic "Catzelush cu paru' cretz"... Nu-i asha?! Simpatizati-l copii!!

    Continuatzi, romani!!

    Suntem pe calea cea buna...

    Da' hai sa mergem mai departe, shi sa presupunem ca tatal "catzelushului" e un dulau bine pozitzionat politic shi social, shi plin de bani, pe deasupra.

    Ce va face el pentru odrasla sa?!

    Va angaja un alt dulau-avocat shi va mitui un dulau-judecator, iar in final se va "dovedi" ca ratzushca a fost prinsa cu "catzelushul" in gura..."

    autor: Teodor Radu Pantea via Unisphere Sys

Ioan Rosca 1.08.12 Catelusii cu parul cret or fi cam citi la suta?

………..

Ariciuc Horatiu 2.08 Recent, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a avertizat că operaţiunile de stabilizare a cursului de schimb costă foarte mult şi a invitat politicienii să fie mai responsabili în acţiunile şi declaraţiile lor. „Am fost nevoiţi să sterilizăm, şi asta a costat enorm, zece miliarde de euro”, a spus guvernatorul.

http://gandeste.org/general/guvernatorul-bnr-mugur-isarescu-stabilitatea-leului-a-costat-enorm-zece-miliarde-de-euro-deprecierea-leului-romanesc-in-atentia-fmi/23022

Ioan Rosca 2.08.12 Unde esti tu Rugina.....

……..

Ioan Rosca 3.08.12 Cam asta e realitatea. Cei care nu o traiesc si-o pot imagina cum vor, si ne vor vraji cu texte patetice despre cum se ridica noile generatii.

De fapt, se ridica in jos ....

http://www.presalocala.com/2012/08/01/titularizare-2012-decat-profesor-mai-bine-nu/

Ioan Rosca 3.08.12 Recomand si analizele profesorului eseist Radu Iiliescu. Si mai sint citiva care marturisesc. Dascalii adevarati supravietuiesc foarte greu in mocirla fetida a invatamintului romanesc.

Si stim bine ca nu era asa....

……..

Ioan Rosca 3.08.12 Patriciu si Rosca Stanescu erau in 1990 barzi ai opozitiei.... Sa nu uitam nici fenomenul asta, cind ne intrebam de ce nu a reusit rezistenta antifesenista. Unde sint azi vectorii de opinie? Au edituri, ziare, vile....

http://www.gandul.info/news/dosarul-rompetrol-decizia-a-fost-amanata-pentru-20-august-procurorii-au-cerut-20-de-ani-de-inchisoare-pentru-dinu-patriciu-9916281

Gilbert Dragos Dumitru Ascund asa cum ascund tot ce e hotie si jaf. Noi doar banuim si uneori mai apare in presa cate ceva.

Cristian Bereanda 4.08 20 de ani la munca silnica.

…….

Ioan Rosca 3.08.12  Nici "ingineria" asta nu trebuie anulata si pedepsita?

E asa greu de stabilit cine s-a apucat sa distruga ce s-a reusit in interbelic, in numele ..."revolutiei din decembrie"?

http://www.cotidianul.ro/prin-complicitati-si-tradari-am-ajuns-sa-dam-judete-intregi-urmasilor-grofilor-187543/

Cristian Bereanda 4.08 Cei care au cedat ilegal trebuie sa plateasca.

……

Ioan Rosca 4.08.12  Un concert de eufemisme si ipocrizii este literatura financiara de larg consum, care se straduie sa intretina largul consum de bani...

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/169870.html

Ioan Rosca 4.08.12  Un alt verbiaj specific acopera si escrocheria intermedierii comerciale, care iese in evidenta cind se lasa din pret....

http://directproprietar.ro/Scad-preurile-cu-pn-la-70-90

…….

Ioan Rosca 3.08.12

Daca populatia a scazut, mai trebuie ceva pentru condamnarea politicienilor?

http://www.cotidianul.ro/conform-ultimului-recensamant-populatia-romaniei-a-scazut-in-numar-considerabil-190191/

Gilbert Dragos Dumitru Buna!

Ioan Rosca Cit s-a cheltuit la ultimul recensamint? Cit sug din buget functionarii romani care sint incapabili de orice, dar sar la git daca le tai salarii?

http://www.gandul.info/news/mini-recensamantul-pentru-actualizarea-listelor-electorale-primarii-vor-bate-la-usa-ca-sa-vada-daca-mai-existati-scandal-intre-boc-si-rus-9918610

Persoiu Ioan 4.08 Implicaţiile scăderii populaţiei

Populaţia stabilă a României a scăzut cu peste 2,6 milioane, de la 21.680.974 la 19.042.936 de persoane, potrivit rezultatelor provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2011, anunţate în luna februarie 2012 de Institutul Naţional de Statistică.

Implicaţiile scăderii numărului populaţiei:

Reducerea numărului de parlamentari cu aproximativ 40 de persoane: reducerea populaţiei cu 11% ar trebui să determine şi reducerea numărului de parlamentari – 1 deputat la 70.000 locuitori şi 1 senator la 160.000 de locuitori, de la 469 parlamentari câţi sunt în prezent.

Scăderea cu câteva zeci, a numărului de consilieri judeţeni, deoarece cifra este stabilită prin ordin al prefectului în funcţie de numărul locuitorilor judeţului. Similar, în cazul consilierilor locali, este de aşteptat o scădere chiar de ordinul miilor. Reamintim că la alegerile locale din acest an au fost aleşi 40.311 consilieri locali şi 1.338 consilieri judeţeni.

Scăderea cu aproximativ 2600 a poliţiştilor locali: 1 poliţist local la o mie de locuitori.

Reducerea fondurilor europene destinate României după 2020. Impactul acestei diminuări a populaţiei va fi foarte important, iar reducerea banilor va fi semnificativă. Din fericire, nu se pune problema pentru următorul exerciţiu bugetar, 2014-2020, ci din 2021.

Mai puţine voturi în Consiliul European din 2017. Cele 14 voturi pe care le deţine România în Consiliu nu vor fi afectate deocamdată, deoarece de la 1 noiembrie 2014, cu posibilitate de prelungire până în 2017, sistemul de alocare a voturilor se va schimba oricum, potrivit Tratatului de la Lisabona. Atunci populaţia va fi luată în calcul la ponderea voturilor în Consiliu şi asta va duce la o scădere a puterii României.

Numărul de eurodeputaţi români se va reduce. România are în prezent 33 de europarlamentari, însă ar putea pierde 3-4 dintre aceştia.

Implicaţiile asupra indicatorilor economici:

Creşte valoarea PIB pe locuitor: anul trecut, PIB a fost de 136,5 miliarde euro, iar la o populaţie de 21,7 milioane, PIB pe locuitor era de 6.295 euro. Automat, fără să ne meargă într-un fel mai bine, PIB pe locuitor va creşte la aproximativ 7.167 euro.

Creşte valoarea datoriei externe pe locuitor: la sfârşitul lunii mai din acest an datoria externă pe locuitor era de 4.540 euro. Fără a ne îndatora mai mult, având în vedere scăderea populaţiei, datoria externă pe locuitor va creşte la 5.169 euro.

Creşte rata de ocupare: Ultimele date arată că rata de ocupare a persoanelor cu vârste între 15 şi 64 ani a fost de 58% în primul trimestru din 2012, iar dacă populatia inactivă s-a redus cu 2 milioane, procentul va depăşi 65%.

Creşte rata şomajului, nu şi numărul şomerilor: în condiţiile în care populaţia activă scade, iar numărul şomerilor va rămâne constant, rata şomajului raportată de ANOFM în mod evident va creşte.

Ioan Ionuţ Minirecensamant: Daca nu esti acasa in acele 3 secunde cat te ia in evidenta, nu existi. In orasele mari in care vecinii dde apartament cam nu stiu unii de altii, ce relatii se pot obtine? Cel mult de la presedintele de asociatie. Dar nu e mai exact de la Serviciul e evidenta a populatiei? Cat ai voie sa stai in syrainatate ca sa nu fii scos de pa listele permanente?

Ioan Rosca Eu insist ca implicatia majora este reducerea la zero a numarului de parlamentari si guvernanti care mai au voie sa faca politica, daca au participat la genocidul de Tranzitie.

Ioan Ionuţ Asta r trebui in mod firesc. Dar mai mult de atat, ceva care sa implice asta, alt sistem, complet nou, construit de la zero.

……..

Ioan Rosca 6.08.12 E suficient sa intri intr-un birou al agentiilor care toaca banuti pentru proiecte si te impregneaza mirosul de parazitism si frauda....

http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/frauda-de-1-8-milioane-de-euro-la-adrnv-272719.html

………

Ioan Rosca 6.08.12  Bancile intra intr-o tara cu o suma X si pleaca incarcati cu KX, K fiind tot mai marisor. Sau, intra cu hirtii si ies.... cu proprietati reale, din "criza".

De ce trebuie atunci implorate sa vina? Ca sa imprumute un stat, astfel incit mafia ia banii si slugile ii platesc, cu dobinda?

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/pentru-week-dilema-bancilor-ne-retragem-din-romania-sau-ne-vindem-actiunile-169982.html

……..

Ioan Rosca 6.08.12 Ne explica cineva care e marele cistig al unei productivitati care transforma merele in toxine?

http://directproprietar.ro/ALERT-LEGUMELE-de-la-tarabe-sunt-PLINE-DE-OTRAV-Care-sunt-cele-mai-periculoase-i

…..

Ioan Rosca 18.08.12 Mizele....

http://www.jurnalul.ro/economia/gaura-de-3-miliarde-de-euro-la-hidroelectrica-afla-cine-a-devalizat-compania-621399.htm

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/dezastrul-de-la-hidroelectrica-un-sofer-are-un-salariu-brut-in-luna-iunie-2012-de-9-900-lei.html

LISTA salariilor şi sporurilor de la o companie de stat. Salariul mediu la Hidroelectrica - 1.643 euro. Angajaţii au sporuri pentru decesul socrilor şi bunicilor şi "prime jubiliare"

Cristian Bereanda Metode artificiale de a scumpi preturile. Acum ne dam seama de ce regimul Basescu "trebuia" protejat. Interesele sunt de ordinul zecilor de miliarde de euro. Apoi cand se schimba conducerea baietii destepti iar trebuie sa dea spagi uriase.

………

Ioan Rosca 14.08.12  Si ceilalti , care nu-s someri, muncesc cu demnitate?

Si cine va plati pentru ca a distrus toata economia , condamnind oamenii la bajenie pentru munci penibile pe aiurea?

http://opiniasociala.ro/index.php/dosar-social/490-campul-minat-al-muncii-generatia-actuala-incotro

………

Ioan Rosca 16.08.12  Nu foarte des se vorbeste despre asta .....

http://gandeste.org/general/mizeria-si-hotia-din-sistemul-bancar-azi-ing-romania/23307

…….

Ioan Rosca 10.08.12  Numai bine pentru supermarketuri... Doar cu politichia va fi putin mai greu, va trebui tambalau mai mare ca sa acopere chioraitul matelor alora care nu mai au ce fura.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/dezastru-in-agricultura-toate-culturile-sunt-compromise-273150.html

Cristian Bereanda 11.08.12 Graul n-a fost compromis decat in mica masura, seceta agravandu-se dupa recoltarea lui. Orzul s-a recoltat si mai devreme. Pagubele sunt la porumb (deci este afectata productia de bere !) si floarea-soarelui, deci in afara de ulei n-ar trebui sa ne ingrijoram. Ziarele astea agraveaza si mai mult situatia prezentand in mod exagerat stirile si dand apa la moara scumpirilor. Doar ele primesc bani nu ?

Ioan Rosca 11.08.12

http://www.agrointel.ro/638/ultimul-cap-din-romania-plateste-tractoristii-cu-2000-de-euro-si-are-profit-un-milion/

………

Ioan Rosca 9.08.12 Dar cum altfel se face profitul pe care il asteapta actionarii cu sufletul la gura si pe care se joaca poker bursier?

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/un-raport-care-zguduie-companiile-farmaceutice-medicamentele-voastre-fac-mai-mult-rau-170186.html

Lili Moon 18.08 Asta e solutia pentru iesirea din criza.Cooperative capitaliste,conduse democratic de cei care le detin:)

http://www.youtube.com/watch?v=ZOEG4lmVp7Y Marinaleda in sudul Spaniei.1.200 de euro salariu,ipoteca unei case 15 euro pe luna.Gradinita cu mancarea inclusa 12 euro pe luna.2.700 de cetateni in sat care traiesc cu totii din cooperativa unde cu totii iau hotararile ,prin vot democratic:)

Rosu Vasile 18.08 Constantin Stimata doamna Lili Moon va recomand si acest forum http://forum.drumulinvingatorilor.ro/index.php

……..

Ioan Rosca  8.08.12 Si din subiectul zero , nu face parte si asta?

http://www.cotidianul.ro/mafia-aurului-verde-i-190725/

…………..

Vasile Mirauta 12.07.12

În anii de reformă postdecembristă, valoarea fraudelor financiare din România nu a fost de 20-25 miliarde dolari, ci de peste 600 miliarde dolari, deci de 30 de ori mai mult. Nu s-a fraudat (furat) prin înşelăciune 1,5 miliarde dolari pe an, ci 1,5 miliarde dolari la fiecare două săptămâni.

Pe lângă modalităţile clasice de fraudă financiară, cunoscute şi analiştilor americani - contrabandă, bancrută frauduloasă, evaziune fiscală, spălare de bani - în România postdecembristă au fost inventate şi puse în aplicare metode "originale" de fraudare financiară, specifice "tranziţiei" româneşti de la economia comunistă la cea oligarhică. Mult mai eficiente decât cele clasice.

Primul loc între aceste tehnici de hoţie financiară revine, fără îndoială, inflaţiei, adică manipulării preţurilor cu ajutorul banilor, mai exact, a cantităţii de bani aruncaţi în circulaţie. Cu acest instrument au fost diminuate, drastic, salariile şi crescute, corespunzător, prof

iturile. Tot cu această tehnică de jaf financiar au fost devalorizate capitalurile, pentru a putea fi "cumpărate" pe nimic.

Preţurile sunt manipulate şi direct, prin monopolizarea resurselor - de energie şi alte bunuri - şi jefuirea consumatorilor prin practicarea de preţuri care nu au nici o legătură cu costurile, cu concurenţa şi competiţia.

Imediat după inflaţie, în topul tehnicilor de fraudare financiară în România postdecembristă se clasează afacerile cu statul proprietar, transformat în instrument de jefuire, prin înşelăciune, a cetăţenilor.

Statul român postdecembrist şi-a deposedat cetăţenii de capitaluri, s-a auto-împroprietărit cu aceste capitaluri, le-a devalorizat şi le-a scos, apoi, la vânzare, la preţuri de nimic. Acelaşi stat impune biruri asupra cetăţenilor şi, cu banii strânşi pe această cale, cumpără bunuri şi servicii de la "băieţii deştepţi", pe care îi îmbogăţeşte peste noapte.

Tot la acest capitol intră şi specula cu terenuri, cumpărate pe nimic de la stat şi revândute, apoi, la preţuri de sute de ori mai mari. O subcomponentă a acestei inginerii o constituie "schimbul" neechivalent de terenuri cu acelaşi stat.

Considerati ca vinovatii de jaful perpetuat de douazeci de ani sunt : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?383-Situa%C5%A3ia-Rom%C3%A2niei-Cine-sunt-vinovatii

Ioan Rosca 15.07.12 Nu pot decit sa amintesc importanta AUDITULUI NATIONAL. Si faptul ca acest punct nu este in programul partidelor, asa zis antisistem.

………

Viorel Muha 20 August 13:55

A VENIT TIMPUL SA SPUNEM ADEVARUL

PLATITI MAI MULT PENTRU MEDICAMENTE MAI PROASTE, PENTRU PROFITUL UNORA!

Sistemul sanitar românesc a fost prădat de persoane din acest sistem de la nivelul cel mai înalt. Aceşti indivizi care şi-au constr...

uit cariera în timpul comunismului, prin relaţii şi pile, de 22 de ani au căpuşat şi căpuşează sistemul medical romănesc. Multe dintre aceste persoane au deschis clinici private, au farmacii şi sunt implicaţi în comercializarea de produse farmaceutice străine în România.

Aceste persoane, premeditat, sistematic şi perseverent, împreună cu persoane din politic în ordinea care urmeză, în special din P.S.D., apoi din P.N.L. şi P.D.L., au cotribuit la falimentarea sistemului medical românesc şi-a industriei de medicamente. Există interese ca Institutul Cantacuzino să fie desfiinţat din aceste motive. Aceşti idivizi, mai devreme sau mai târziu, trebuie să răspundă penal pentru falimentarea şi căpuşarea sistemului medical românesc. Unele medicamente străine, au de câteva ori mai puţină substanţă activă de bază decât cele româneşti. Sunt aduse din afară, medicamente fabricate în apele internaţionale, pe vapor, care pot fi nocive.

Romanii dau mai mulţi bani pe medicamente mai proste, aduse din afara graniţelor, unele, decât dacă ar fi fabricate în România, dar aceiaşi români susţin tocmai pe cei care i-au jefuit şi care-i jefuiesc mai mult.

A VENIT TIMPUL SA SPUNEN ADEVARUL

Sunt finanţate biserici şi cimitire în comunităţi unde sunt suficiente, pentru voturi. NU medicamente, NU medicină preventivă, NU un sistem medical eficient, ci morţi cât mai mulţi! Sunt finanţate săli de sport uriaşe şi piscine, unde nu sunt elevi. Sunt finanţate terenuri de fotbal, în comune de pe dealuri. Sunt finanţate activităţi prin care se sifonează bani, în buzunarul primarilor şi-a camarilei acestora, indiferent de culoare politică. Aceştia se rotesc între ei. Răul pleacă din 1990, de la F.S.N. - P.S.D.R.- P.S.D. etc.

Un institut ca Institutul Cantacuzino, nu poate fi finanţat din cauza unor indivizi cu rădăcini în comunism şi din cauza unora cu interese imobliare (Membrii ai fostului GUVERN NASTASE şi probabil al actualului guvern!). România va pierde tot în industria medicamentelor. Ţări, nu cu maidanezi în clasa politică şi conducători maidanezi, salvează unităţi de producţie, cu manoperă şi inteligenţă cu valoare mare pe unitate de produs cât mai mică. Asta înseamnă costuri extrem de mici, energie puţină consumată, spaţii mici de producţie şi depozitare, condiţii de excepţie pentru angajaţi, locuri de muncă de înaltă calificare, etc. Spunem NU, pentru cele arătate şi pentru susţinerea unor investiţii în hale imense cu furnale!

Guvernul Ponta, sigur, nu va face nimic pentru a salva acest institut, pentru că mulţi din acest partid au avut interesul să căpuşeze, şi-l mai au, sistemul medical românesc, să distrugă în continuare industria de medicamente, invocând motive în fals şi ascuzând adevăratele motive.

 

Planul Guvernului ADRIAN NASTASE

 

Cităm,

„O alta miza ar putea fi valoarea imobiliara a terenului pe care este construit Institutul Cantacuzino (aflat chiar langa parcul Izvor). O singura data s-a vorbit deschis despre asta. A facut-o directorul proaspat demis, Dorel Radu Lucian, in sedinta Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor din 2005: “Politica Ministerului Sanatatii ce favorizeaza un concern multinational sau altul pecetluieste soarta Institutului. Astfel, devine posibil un plan de actiune care a circulat in Ministerul Sanatatii in timpul fostei guvernari (se face referire la guvernul Nastase, n.r.) potrivit caruia terenul pe care se afla Institutul urma sa fie vandut, iar Institutul restrans la cateva departamente de cercetare. Fiind vorba de 4 hectare situate in zona Cotroceni, miza este destul de mare.”

"Ulterior, directorul Dorel Radu Lucian mi-a spus ca aceste cuvinte, dactilografiate in dreptul numelui sau in procesul verbal al sedintei Comisiei de Sanatate, nu ii apartin lui, ci directorului sau adjunct din acea vreme. Acesta din urma mi-a spus ca s-a razgandit in privinta afirmatiilor sale de atunci, care oricum nu-i pot fi atribuite intrucat documentul oficial nu-l atesta ca fiind emitatorul acestora. Amuzant, nu-i asa?” Revista 22 Articol publicat de HotNews

Ioan Rosca 21.08.12

Prabusirea industriei farmaceutice romanesti va da mina libera genocidului.

……..

Gabriela Craciunescu

Radu M Oleniuc

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151077277446565&set=p.10151077277446565&type=1

Sa ne reamintim cum au inceput sa cada “cerurile”..

Discutie din 2006, de atunci pana acum sumele sunt de cateva ori mai mari, nu m-as mira sa vad violenta dusa la extrem mai ales ca o criza mondiala a resurselor/alimentelor e foarte aproape de noi.

“Autodenuntul este o practica destul de obisnuita in democratiile occidentale. Nu este o chestie comunista, musai. Important este ca autodenuntul sa serveasca justitiei si sa ajute la infaptuirea procesului de justitie.

Suntem de acord cu totii ca o judecata nu se poate face in lipsa dovezilor beton si ca mai bine sa scape 10 vinovati, decat sa fie condamnat un singur nevinovat.

Nastase are un caz special. El este un fost demnitar de prim rang. DACA a luat spaga, indiferent care este natura acesteia, este vital a fi condamnat , dar numai daca se reuseste o condamnare cinstita, bazata pe probe si dovezi. Cu totii stim ca Nastase a luat diverse spagi. Cu totii stim ca nu este un om cinstit si ca a fost un tip lacom, ahtiat dupa averi dobandite datorita functiei detinute in stat. Din pacate, stim degeaba. Nu are nici o valoare juridica faptul ca stii despre existenta unei infractiuni, daca nu o poti proba in cadrul unui proces. Eu zic ca este cazul sa privim atent la felul cum se face justitie. Daca este o manarie si Pavalache este montat, Nastase trebuie sa scape, chit ca este un spagar.

Din pacate, in Romania o ducem rau la capitolul justitie. Am vorbit chiar ieri cu un judecator implicat in procese contra demnitarilor. Tip corect, tanar si satul de hoti. Omul mi-a spus clar ca se teme de fostii pesedisti. De actualii, il doare in pix si mi-a spus ca nu are mama si tata, atunci cand vine vorba de coruptie.

Mi-a spus ca se teme de pesedisti pentru ca sunt ca o mafie. Sunt bagati in toate institutiile, pun la cale comploturi contra oricui si inscenari. Au legaturi cu lumea interlopa si acestia le rezolva anumite comenzi, intimideaza, ameninta, dau foc la masini, bat copiii, etc.

Mi-a dat si un exemplu. El are un baiat de 11 ani. Mi-a spus ca interlopii pot pune un copil de 12 – 13 ani sa ii bata copilul cu o sticla de pepsi pina il lasa inconstient. Nimeni nu are ce sa le faca agresorilor si parintii acestora ridica din umeri, spunand ca nu l-au invatat ei si ca nu au ce sa ii faca. Copilul agresor va spune ca pustilul judecatorului l-a injurat de mama sau ca acesta a dat cu piatra si l-a lovit, etc.

Dupa aceasta, i se sugereaza judecatorului sa o lase mai moale, pentru ca data viitoare s-ar putea sa fie mai grav, sau, doamen fereste, sa ramana fara un ochi sau … Acelasi lucru se poate intampla cu sotia, parintii sau alti membri ai familiei. Este imposibil de documentat aceste presiuni si nu ai cum sa faci legatura intre faptul ca anchetezi pe X si ca iti este batut copilul la scoala. In orice caz, nu cu politia romaneasca.

Poate ca ati remarcat faptul ca Pavalache a cerut sa fie introdus intr-un program de protectie. Nu cred ca este doar spectacol si cred ca omul se teme pentru viata lui.

Cea mai mare problema deriva din faptul ca oamenii psd-ului sunt infiltrati peste tot si saboteaza constant orice incercare de justitie. Poate ca tineti minte ce i s-a intamplat acelui tanar magistrat care a l-a anchetat pe Iliescu ( parca ) in timpul mandatului lui Constantinescu. Imediat dupa ce PSD-ul a revenit la putere, un adevarat comando de exterminare a pornit sa razbune indrazneala celor care äu avut tupeul”sa se lege de PSD. In caz ca ati uitat, va readuc aminte si va pot spune ca restul magistratilor nu au uitat. Ei se tem ca dupa ce trece actuala putere, PSD-ul le va face viata un infern. De aceea, se fofileaza si nu se baga sa ancheteze pe bune.

Ati vazut cat de caini sunt cu Patriciu. Ati obesrvat ca toti baronii locali sunt bine si ca nimeni nu le ia la puricat activitatea ? Oare de ce ? Pentru ca in comunitatile mici, din provincie, oamenii se tem. Pe de alta parte, baronii locali ( din ambele parti ) au avut grija sa “serveasca”si sa “ajute” toata suflarea camarilei de stat.

De exemplu: Blocurile ANL sunt pline cu oamenii lor, sau cu rude de politisti, procurori, judecatori, avocati, SRI, Garda Financiara, Curte de conturi, etc. Toti acestia, sunt indatorati pina peste cap, potentatului local. Orice autorizatie de constructie, orice plan de investitii mai serios, se face doar cu aprobarea tacita a baronului local. Acesta “rezolva”diverse probleme, vorbeste cu seful Garzii Financiare ca sa ierte “de data asta”pe cutare afacerist care “a gresit” , vorbeste cu seful politiei ca sa rezolve retrocedarea unui carnet de conducere suspendat pentru 160Km/h in localitate sau pentru 2 la mie in sange.

Baronul este un fel de tatic, care isi pune “fii” in diverse posturi cheie. Acestia, raman vesnic recunoscatori pentru ca stiu cum au ajuns acolo si prevazatori. Raman vesnic pe redute, simuland obedienta dar fideli celui care i-a numit. Oricand sunt gata pentru adevarate lupte de gherila si o fac cu hotarare si consecventa. Toate beneficiile acestora, sunt legate de tatuc. Are probleme tatucul, ei stiu ca raman ai nimanui.”

http://sareinochi.com/2011/11/22/daca-eu-m-am-dus-la-interne-omule-ai-toata-procuratura-romaniei-ai-toata-justitia-in-mana-ai-toata-curtea/

...

 

Raportul Capatina. In celebrul „Raport Capatina”, din anii ‚93-‚94, apar numele unor celebri generali si colonei de politie care ar fi avut relatii cu lumea interlopa si retele de crima organizata (de la traficul de masini de lux, la retele de droguri). Generalii Nitu, Medrea, Suceava, Voicu, coloneii Petre, Soricica si altii au aparut in acel raport in legatura cu care s-au facut unele cercetari la Parchetul militar, cercetari finalizate pina la urma cu NUP.

Razboiul generalilor. Raportul Capatina si scandalul Sexy Club (in care, de asemnea, apareau numele unor generali si colonei de politie) au declansat, in anii ‚95- ‚96, scandalul „razboiul generalilor”. Atunci, de asemenea, au iesit la iveala relatiile suspecte ale unor generali din politie cu capii lumii interlope, arestati de incomodul general Pitulescu. Cel mai mult a iesit in evidenta Ion Titisor, alias Fane Spoitoru, alias Imparatu’. In cele din urma, Fane Spoitoru a fost facut scapat, peste granita.

Afacerea Tigareta 2. In afacerea Tigareta 2 au aparut multe nume ale unor ofiteri de informatii, dar si ale unor reprezentanti ai lumii interlope aflati in anturajul unor fosti demnitari din SRI si din MI (guvernul Vacaroiu). Printre acestia s-au evidentiat Gheorghe Trutulescu (colonel SPP), Costel Chiata (patronul discotecii Black and White), arabul Jamal al Atm (patronul barului Golden Fish), dar, intr-un dosar disjuns, care nu a mai fost finalizat niciodata, apareau si nume precum generalul SRI Gioni Popescu sau fostul ministru de interne Doru Ioan Taracila.

Operatiunea Ahmed. In 1997, procurorul Ponta a arestat un fost revolutionar care se lauda cu o poza in care aparea alaturi de Ion Iliescu. Este vorba de presedintele feneratiei de Tae Kwon Do, Cristian Apostol implicat in tilharirea unui cetatean arab, pe nume Ahmed. Dosarul, intrumentat ulterior de procurorul Cinteza, avea sa identifice relatiile lui Apostol cu un anume Iulian Potoroc (informator al fostului sef al „Doi si un sfert”, Florin Calapod), care se lauda ca ar fi fost sef de cabinet al fostului ministru Taracila. Potoroc, devenit intre timp consilierul senatorului Viorel Gheorghiu (ginerele lui Bebe Ivanovici), a fost recent arestat pentru complicitate in traficul de droguri, iar asupra lui s-au gasit mai multe legitimatii cu insemne politienesti.

Scandalul Portbagajul (generalii Bot si Ardelean). In anul 2000, scandalul „Portbagajul” a scos in lumina relatii periculoase dintre cei mai duri capi ai lumii interlope – Gemenii si Camatarii – cu generali grei din politiei si serviciile secrete. Cei care au fost arestati atunci au fost cei doi frati Gemeni. Din politie au fost dati afara sau schimbati din functie mai multi, printre care si generalul Bot (seful Politiei Capitalei). Este interesant de mentionat ca unul din fratii Gemeni care l-au acuzat pe generalul Bot de relatii cu Camatarii, s-a predat singur la biroul generalul Virgil Ardelean, zis Vulpea, unde a si fost arestat. Citiva ani mai tirziu, generalul poreclit Vulpea declansa operatiunea „Camatarii”, in urma careia au fost arestati, anul acesta, fratii Sile si Nutu Camataru si o parte dintre locotenentii acestora. (Christian Levant)

Fratii Camataru, senatorul Vasile Duta si porumbeii cadou

Cei doi frati Ion si Vasile Balint, Nutu si Sile Camataru, au fost arestati de curind pentru proxenetism, tilharie, santaj si inselaciune. In timpul anchetei celor doi Camatari s-au vehiculat mai multe nume din lumea politica, cu care acestia se presupune ca au avut relatii de „afaceri”. Printre altele au fost facute publice cel al senatorului Vasile Duta, membru in Comisia de abuzuri a Senatului Romaniei, dar si al presedintelui PNG, Gigi Becali. Nutu Camataru a declarat ca a ajutat si PSD-ul: „I-am ajutat unde au vrut”.

Se pare ca anchetatorii au descoperit o inregistrare video cu senatorul Duta, care se afla in compania unor prostituate ale fratilor Camataru. Cei doi au legat indirect arestarea lor de Nicu Gheara, despre care se crede ca ar fi oferit o recompensa de doua milioane de dolari pentru incarcerarea lor. Senatorul Duta este cercetat momentan de PNA, intr-o afacere de coruptie, in care mai sint implicati politisti si avocati din Prahova, Dimbovita si Bucuresti. Nutu Camataru a mai declarat ca a fost dus la PNA pentru ca a facut cadou sase perechi de porumbei unui senator, despre care se crede ca este Traian Rece. Nutu si Sile Camataru au fost condamnati la cite cinci si, respectiv, sase ani de inchisoare pentru tilharie. Judecatorii au respins apelul celor doi, sentinta raminind definitiva.

Lideri politici apara aceasta lume

Liderii lumii interlope s-au straduit, inca din 1990, sa obtina protectia unui parlamentar, a unui consilier prezidential sau guvernamental. Astfel de umbrele protectoare au intimidat Justitia pina la anihilare, atunci cind magistratii nu si-au tras si ei partea. Pe fata, cei mai influenti protectori s-au dovedit a fi parlamentarii-avocati, urmati de avocatii fosti procurori, militieni sau judecatori. Dintre parlamentarii care i-au aparat la vedere pe capii lumii afacerilor subterane s-au evidentiat peremistul-liberal Nicu Cerveni, iar apoi pesedistii Ion Neagu, Antonie Iorgovan si Cornel Badoiu

Fane Spoitoru, lider al lumii interlope bucurestene, arestat, eliberat in mod suspect, fugit in Canada, de unde a fost extradat foarte greu si numai dupa ce a comis si acolo infractiuni. A fost atit de influent pe fata, pina in 1996, incit a reusit sa serbeze botezul copilului sau chiar in incinta Palatului Parlamentului. La acea petrecere au participat, intre altii, parlamentarii Adrian Paunescu si Madalin Voicu. A fost prima petrecere filmata unde a „plouat” cu dolari. In prezent, Fane Spoitoru este la fel de influent, dar nu mai face uz, pe fata, de numele protectorilor sai.

Omar Hayssam, arab cu cetatenie romana. Nu a fost anchetat sau arestat, desi la politie si Parchet a plouat cu plingeri penale in care era acuzat de inselaciune, fals, uz de fals. Suspectat de trafic cu masini furate. Protejat al lui Ion Iliescu, de care este luat in deplasarile sale oficiale din strainatate. De asemeni, foarte apropiat de Ion Talpes. S-a lansat in afaceri de tot felul, inclusiv in silvicultura, agricultura si industria alimentara. Controleaza pietele din sectorul 1 al Capitalei.

Costel Constantin-Sexy Club, primul scandal cu inregistrari video folosite drept santaj. Au fost implicati apropiati ai PDSR, ca procurorul general Vasile Manea Dragulin si Doru Trifoi, inalt demnitar la Ministerul Justitiei.

Gabriel Bivolaru – devalizarea BRD, in care prejudiciul a fost de peste 2000 de miliarde de lei. Implicarea deputatului Adrian Nastase e de notorietate publica in acest scandal. In perioada guvernarii CDR, impreuna cu un grup de circa 40 de parlamentari PSD, deputatul Adrian Nastase a protestat la Parchetul General pentru a sustine nevinovatia lui Bivolaru. Atunci nu se cunostea ce ii apropie pe cei doi: un Bivolaru semianalfabet, prieten cu o persoana extrem de rafinata intelectual, asa cum pretinde a fi actualul premier. Ulterior, s-a aflat ca Bivolaru si Nastase au copilarit impreuna si ca Bivolaru i-a cedat lui Nastase, pe un pret de nimic, un teren de lux din zona rezidentiala a capitalei. Pe acel teren Nastase isi construieste un bloc. BRD inca nu si-a recuperat paguba.

Scandalul Mihai Bucurenciu – clanul Gemenilor, a fost mediatizat ca fiind din curtea taranista. Numele lui Bucurenciu a fost asociat cu numele lui Constantin Chirita, fost primar la Sectorul 5 al Capitalei si cu cel al fostului ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, acum membru al aliantei PUR-PSD. Despre Clanul Gemenilor s-a vehiculat ca ar fi fost sprijiniti din umbra de unii membrii PSD. (Ondine Ghergut)

Dosarul „Cocaina” si lumea interlopa

Un alt scandal declansat in acest an a fost dosarul „Cocaina pentru VIP-uri”. In acest caz sint implicati, pe linga fiul lui Ion Tiriac, Ion Ion Tiriac, si logodnica sa, Ileana Lazariuc, Raluca Sandu, fata lui Mircea Sandu, dar si nepotul acestuia, Robert Mircea Sandu. Se pare ca unul dintre cei arestati in acest dosar, Bogdan Albu, era cunoscut ca distribuitor de droguri, dar si apropiat al lui Nicu Gheara si Beinur Nuredin. In rechizitoriu nu este trecuta aceasta declaratie, desi procurorii au afirmat verbal ca exista o legatura intre cei trei. Cind a izbucnit scandalul, in 2002, in Vama de pe Aeroportul Otopeni s-au descoperit 7 kg de cocaina in bagajul unui cetatean care venea din Venezuela si era asteptat de Ioan Iulian Potoroc. El s-a legitimat ca fiind consilierul deputatului PSD Viorel Gheorghiu, ginerele lui Bebe Ivanovici. Parchetul a refuzat sa dea informatii despre destinatarul cocainei.

Politia romana si „Caracatita”

Crima organizata, coruptia, mafia din Romania au atins cote alarmante.

Dupa revolutie, clanurile mafiote au iesit la suprafata, aducind in fata opiniei publice nume ale unor personaje celebre, precum Ion Titisor, zis Fane Spoitoru sau Imparatu’, Oane al lui Ciuca, Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru. Afacerile lumii interlope par a fi desprinse din celebrul serial dedicat mafiei italiene, „La Piovra”. Familiile mafiote au fiecare o zona de actiune, locotenenti proprii si actioneaza dupa un cod nescris, dar respectat cu strictete. Activitatea unui clan poate sa vizeze traficul de carne vie, traficul de droguri si arme, furtul si traficul de masini. Politia din Romania pare neputincioasa in fata acestei „caracatite” care si-a intins tentaculele pina la cele mai inalte niveluri ale societatii. (Emilia Manea)

Presedintele PNL Timis, Ovidiu Draganescu, considera, in 2003, ca este „o rusine” felul in care se implica politistii in rezolvarea conflictelor dintre clanurile de rromi. El a declarat ca „exista doua variante pentru a intelege modul in care s-au implicat politistii. Ori le este frica de tigani, ori, foarte grav, sint cumparati de aceste clanuri”.

Clanurile mafiote dicteaza in Romania

Primele clanuri de mafioti atestate dupa revolutie au fost clanul Duduienilor, clanul Udila, clanul lui Pian. Acestora li s-au alaturat familii mafiote tinere, precum clanul Corsicanilor, clanul Gemenilor, clanul Belgienilor. Aceste grupari mafiote fac inca legea in Romania. Familii de tigani se taie si se omoara chiar in curtea politiei, fara ca organele de ordine sa intervina, sau in rarele cazuri, intervin dupa aplanarea conflictului, cind demareaza cercetarile si se opereaza arestari.

Omului obisnuit ii este frica sa vorbeasca despre ce i s-a intimplat pentru este posibil sa fie omoriti, el si familia lui, de rromi furiosi. In toate judetele tarii, clanurile mafiote au acaparat zone de influenta si se ocupa inca nestingherite de prostitutie, trafic de droguri sau furturi de masini. In Bucuresti, sectoarele au deja sefii lor, intrarea pe teritoriul deja stabilit al unui cap mafiot fiind platita cu singe. Sectorul 1 este condus de clanul Gemenilor, sectorul 2 de clanul Duduienilor si Gheara, sectorul 3 de clanurile Stoaca, Burtea si Scali, sectorul 3 de clanurile Tobosari si Benga, 5 de clanul Camatarilor si sectorul 6 de Florian Calin, zis Malu, care este cel mai cautat traficant de droguri din tara. Sefii citorva dintre aceste clanuri, precum cel al Camatarilor, al Gemenilor sau al Tobosarilor, au fost bagati la racoare, iar altii si-au continuat activitatea nestingheriti. Nici in tara situatia nu e mai roz. Clanul Dobaiesilor este cea mai mare retea mafiota din nord-vestul Romaniei si are ca domenii de activitate prostitutia si scoaterea copiilor la cersit sau la furat. Clanul Milutinovici face legea in Timisoara si, asa cum semnala presa, are implicatii in zona politica, politie, procuratura si afaceri. Banda lui Gagarin este declarata cea mai puternica familie mafiota din Turda, iar clanul Corduneanu are o mare influenta asupra Iasiului.

„Eu sint Fane Capatina pe care il cautati de un an”

In Romania, raportul de forte lume interlopa-politie inclina in favoarea mafiotilor. Asta nu inseamna ca politia nu are meritele sale. Oamenii legii au reusit sa decapiteze diferite clanuri, sa aresteze mafioti de talie grea, precum Razvan Dobaies, membru al clanului Dobaiesilor, Gabriel Aurel Gheorghe, zis Calin, din Clanul Stoaca, dupa ce in prealabil capul familiei, Ion Voinea, zis Ion al lui Stoaca, a primit mandat de arestare. In 1998 a fost arestat celebrul Fane Capatina, care s-a predat calm autoritatilor, venite in numar mare sa-l aresteze: „Eu sint Fane Capatina pe care il cautati de un an”. Operatiunile politiei au scos la iveala o lume murdara, care actiona dupa propriile reguli, sechestra minore si le obliga sa se prostitueze, trimitea copii la cersit si facea trafic de droguri. De multe ori, arestarea unor personalitati ale lumii interlope a stirnit teama in rindul politistilor, politicienilor sau al oamenilor de afaceri.

Operatiunea „Luna”: o gaura de sapte miliarde lei la bugetul statului

O actiune ampla a politiei, intens mediatizata, s-a declansat la inceputul lunii februarie 2000. Aceasta a avut drept scop limitarea numarului de infractiuni, curatarea strazilor de hoti si de prostituate, pesti, prinderea infractorilor dati in urmarire generala, persoanele vizate fiind grupurile de infractori si clanurile mafiote. In urma datelor furnizate de Ministerul de Interne, au fost legitimate 4.817 persoane, au fost verificate 1.535 de autoturisme, au fost conduse la sediul politiei 796 de persoane, dintre acestea 84 fiind identificate ca infractori.

Valoarea totala a amenzilor a atins suma de 338.050.000 lei, iar valoarea bunurilor confiscate a fost de 762.500.000 lei. Au fost depistate noua prostituate, dintre care sapte au fost amendate, si sase urmariti general. In timpul acestor razii au fost prinsi membrii unei grupari de spargatori de masini. Patru tineri, cu virste cuprinse intre 17 si 24 de ani, au furat 21 de autoturisme din sectoarele 2 si 3, pe care le-au dezmembrat si le-au vindut, obtinind un cistig de 1.000.000.000 lei. Raziile prin bordelurile bucurestene au scos la iveala minore sechestrate si obligate sa se prostitueze pentru sume ridicole, de aproximativ 50.000 de lei. Operatiunea „Luna” a costat Ministerul de Interne sapte miliarde de lei.

„Satra” si „Superpolitistii de la Bucuresti”

La Modena, in Italia, s-a declansat operatiunea „Satra”, incheiata pe 4 mai 2004, in urma careia au fost arestati si trimisi dupa gratii opt romani, pe numele carora au fost emise mandate. Ei au fost acuzati de proxenetism. Mai multe minore din Lupeni au fost aduse in Italia si obligate sa se prostitueze. Operatiunea a fost declansata in primavara anului 2003 si a beneficiat de sprijinul unor politisti romani de la Crima Organizata, pe care italienii i-au numit „Superpolitistii de la Bucuresti”. Peste 100 de politisti au verificat zece apartamente din Modena, Padova si Bologna. Toti romanii arestati au fost trimisi la inchisoarea din Modena.

Fane Spoitoru si prietenii sai, generali de politie

Autoritatile canadiene au decis, in anul 2000, expulzarea lui Fane Spoitoru, condamnat in lipsa la doi ani de inchisoare pentru privare de libertate. El a mai fost condamnat, tot in lipsa, la doi ani si jumatate de inchisoare sub acuzatia de santaj. In 1995, impreuna cu Emil Suciu, zis Chioru’, l-a amenintat cu moartea pe patronul unui complex comercial daca acesta nu intocmea niste acte din care sa rezulte ca Chioru’ i-a platit o datorie de 60 de milioane de lei. Fane Spoitoru a mai fost judecat in lipsa pentru tentativa de omor, in cazul politistului Nelu Florea, pe care l-a taiat cu o sabie ninja la „Vox Maris”, si de tilharie.

Din cele doua sentinte pronuntate, una a fost casata, iar cealalta nu este definitiva. Astfel, Fane Spoitoru a ramas cu doi ani de inchisoare. Generalul Ion Pitulescu a scris in volumul „Crima organizata. Al treilea razboi mondial” ca Fane Spoitoru a beneficiat de „prietenia unor politisti cu functii inalte, de bunavointa unor procurori si de clementa induiosatoare a unor complete de judecata”. El mai povesteste si despre prietenia lui Fane cu un general din politie, dind de banuit ca ar fi „tata Nitu”, care il alinta cu apelativul „printisorul meu”. Presa a facut legatura si intre Fane Spoitoru si membri ai regimului Iliescu. Gigi Boeru i-a botezat copilul lui Fane intr-o locatie destul de selecta – Palatul Parlamentului -, la eveniment fiind prezenti distinsi parlamentari, demnitari si oameni politici.

Generalul Pitulescu: „Am avertizat public ca Romania este in pericol sa devina un stat mafiot, iar pericolul acesta s-a transformat in realitate”

In anii 1994-1996, generalul Ion Pitulescu i-a arestat pe Duduieni, pe vestitii Gigi Ursaru, Gigi Boeru si Fane Spoitoru. Ion Pitulescu este, de asemenea, autorul volumului „Crima organizata. Al treilea razboi mondial”, in care descrie lumea interlopa din Romania. Rolul sau in politie a devenit insa unul periferic. Generalul Ion Pitulescu vorbeste, intr-un interviu in exclusivitate acordat „Evenimentului zilei”, despre absenta unui sprijin politic in lupta cu lumea interlopa. (Christian Levant)

Chiar daca eu aveam un grup de ofiteri credinciosi, iti trebuie si sprijin din sfera guvernului, politicului. Or, din partea asta nu am putut avea decit bruiaj. Practic, cind mi-am dat demisia, mi-am dat seama ca era imposibil sa continuu ceea ce incepusem. Am crezut ca, poate, tragind un semnal de alarma, voi contribui mai mult la o schimbare decit daca as fi ramas in aceleasi conditii mai departe.

Credeti ca s-a schimbat ceva pe cele doua fronturi? Mai sint politisti curajosi care sa lupte cu „lupii tineri” ai crimei organizate?

Nu trebuie prea mare tehnica sa-i pui la respect. Trebuie doar oameni corecti si cu vointa de a face ceva. Nu este un mare secret in a combate organizatiile astea mafiote. Trebuie doar sa se vrea. Fratii Camataru au fost arestati pe dosarul acela facut atunci, pe vremea mea. De ce le-a trebuit atita pina acum ca sa faca acest lucru? Nu s-a vrut, pentru ca astia au niste relatii fantastice, de nici nu va ginditi. Nici nu s-a vrut sa se faca ceva pentru ca dosarul exista. Luati-i pe ceilalti, celebrii Duduianu. Toti au avut dosar, toti au fost prinsi in flagrant, retinuti, arestati o perioada, ajunsi in fata instantelor. Instante care, cu nonsalanta, i-au pus in libertate.

Domnule general, mama Camatarilor vorbea despre faptul ca, dupa ce a iesit din puscarie, unde a stat in aceeasi celula cu Miron Cozma, care tot acolo i-a devenit si nas de cununie, Fane Spoitoru s-a coalizat cu Nicu Gheara (dar si cu Miron Cozma) impotriva fratilor Camataru, sprijinind, prin diverse relatii sus-puse, arestarea celor din urma. Ca observator, dar si prin prisma experientei acumulate, credeti ca exista un razboi interclanuri, un razboi total, fara precedent?

Razboaiele dintre grupurile mafiote sint peste tot si sint clare. Eu cred ca atita timp cit Fane Spoitoru a fost plecat afara, in Canada, unde a fost fugit, si pina a revenit, astia, clanul fratilor Camataru, s-au extins si i-au taiat din macaroana lui Fane Spoitoru. Si atunci, este normal ca intre ei sa intervina conflicte. Conflicte pentru stapinirea teritoriilor din Capitala.

Exista conflicte intre generatii?

Gigi Boeru si Fane Spoitoru au stapinit puternic in prima parte, atunci, pina prin ?96-‚97. Dupa aceea, au venit astia Corsicanii, Gemenii, Camatarii, „lupii tineri” care vor sa se extinda si nu prea au loc de ceilalti.

Exista o „scoala” a crimei organizate, eventual in puscarii?

Din punct de vedere criminologic, puscaria totdeauna a fost si ramine o scoala. Dar nu este numai atit. Mai este „legea invatarii” de la infractorii mai batrini, mai cu experienta, care se practica in toate mediile infractionale.

Domnule general, exista sau nu exista mafie in Romania?

In 1996, in sedinta in urma careia mi-am dat demisia, eu am avertizat public ca Romania este in pericol sa devina un stat mafiot, iar pericolul acesta s-a transformat in realitate. Deci exista mafie, bineinteles ca exista. Si, dupa mine, mafia gulerelor albe este mai puternica decit mafia tiganeasca.

Ioan Rosca 21.08.12 Foarte consistent! Are cineva o idee cum se poate cistiga un razboi contra oceanului de mafioti?

………

Ioan Rosca 21.08.12

Ce e cumplit la noi este ca atunci cind adoptam o porcarie de afara , o agravam.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/video-uriasa-minciuna-a-rosiilor-romanesti-274326.html#top_articol

………..

Ioan Rosca 21.08.12

O sa spuneti ca e un fapt divers...

Dar eu vad in jur o gramada de indivizi capabili de orice, produsi de Tranzitie. Putred peste tot- daca vrei sa vezi. Ma intreb cum fac Dan Puricii sa nu-i vada....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/A-venit-s-i-nvee-japoneza-pe-olteni-i-a-fost-ucis-997105.html

 

Ioan Rosca 29.08.12

Faptele nu exista ....Nici autorii. Doar efectele si victimele lor.....

http://directproprietar.ro/Dinu-Patriciu-a-fost-achitat-n-dosarul-Rompetrol-pe-motiv-c-fapta-nu-exist--Procurorii-vor-contesta-decizia

……….

Ioan Rosca 31.08 Circul trece. Jaful merge inainte.

http://www.petreanu.ro/2012/08/autostrada-suspendata-a-doctorului-oprescu-cel-mai-mare-jaf-de-la-fanarioti-incoace/

……..

Ioan Rosca 5.09.12

http://www.jurnalul.ro/economia/industria-incepe-sa-si-dea-duhul-622878.htm

Industria începe să-şi dea duhul

Angajaţii Oltchim nu şi-au luat salariile de două luni. Compania va fi privatizată pe 18 septembrie, măsură impusă de FMI.

    Ioan Rosca Din aceeasi gama :

    http://www.jurnalul.ro/economia/tarom-management-privat-cfr-privatizare-metrorex-primarie-622834.htm

    Tarom va avea management privat, CFR se privatizează, iar Metrorex trece la Primărie | Jurnalul Nati

    Cristian Bereanda 8 September at 22:07Toate astea vor fi urmate desigur de cresteri de preturi.

…….

Ioan Rosca 6.09.12

Daca s-ar fi monitorizat tot ce a fost distrus sau acaparat de la statul roman ... in fiecare zi s-ar fi gasit un morman de cadavre. Numai copacii taiati de bravii romani care vor sa o duca mai bine si e gata apocalispa.....

http://www.gandul.info/news/un-urs-brun-din-maramures-monitorizat-de-wwf-omorat-de-braconieri-10023893

…….

Ioan Rosca 22.09.12

Foarte expresiv. O dovada perfecta a genocidului. Acolo unde se aduna prada din toata tara ... se traieste mai mult , in ciuda stressului , poluarii , etc. Deci durata medie de viata din Romania nu are numai cauze naturale ci si sociale si economice. Deci politice. Cine raspunde ?

http://directproprietar.ro/Unde-se-triete-cel-mai-mult-n-Romnia--Paradoxul-pe-care-nu-l-vei-ghici-niciodat

Maria Ratiu Linkul pe care l-ati postat contine virusi, mi-a spus programul meu antivirus. Deci cine este in masura poate sa dea spam, dle Ioan Rosca. Imi pare rau!

Ioan Rosca Ati afla doar ca bucurestenii traiesc cel mai mult. Este evident de ce. In restul tarii se moare si mai cu zile. Sentinta de genocid e inevitabila.

Cristian Bereanda Este clar ca speranta de viata este direct proportionala azi cu nivelul de trai. Asta se vede si din datele istorice. Oamenii de azi traiesc mai mult decat cei din perioada interbelica fiindca au o viata mai civilizata (care acum incepe sa se degradeze). Tot asta explica si de ce in Romania speranta de viata esta mai mica decat in Occident, fiindca oamenii sunt mai saraci.

……

Ioan Rosca 8.10.12

Asta e una din schemele jafului modern, de sistem. Colectezi un miliard in A de la fraieri si-l trimiti ca ajutor in B, unde e impartit la cine trebuie (contracte preferentiale, investitii teleghidate etc). Apoi, colectezi un miliard de la fraierii din B si-l trimiti spre A, unde il distribuie cine si cui trebuie. Sau, daca e nevoie, maresti lantul, sa se piarda urma. Irezistibil. Curat. Nu mai e nevoie de iatagane pentru asta. Tributul vine pe capilarele structurii.

http://www.gandul.info/financiar/cum-s-au-pierdut-pe-langa-drum-peste-200-de-miliarde-de-lei-destinati-modernizarii-romaniei-mai-mult-s-a-furat-decat-s-a-investit-10094542

Ioan Rosca 8.10.12

Daca nu e eliberata Romania, nici o bogatie a ei nu va mai folosi populatiei captive.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cum-s-nu-dm-cu-piciorul-comorii-de-la-Marea-Neagr-1004502.html

Cum să nu dăm cu piciorul comorii de la Marea Neagră - Economie

Dacă statul şi privaţii vor face investiţiile necesare, România ar putea deveni în 5-6 ani un Golf Persic al acestei părţi a Europei

    Teodor Bălan Dacă este vorba despre o comoară, ... în mod sigur au pus deja şmecherii mâna pe ea!... :((

……

Ioan Rosca 24.10.12

Asa s-au facut averile tranzitiei. Toate!

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/intarzie-trenurile-Romania_0_797920505.html

De ce tot întârzie trenurile în România. Şase cauze ale unei risipe de sute de milioane de euro

CORUPŢIA

Compania Naţională CFR a fost mereu o vacă de muls pentru „băieţii deştepţi". Campion a fost celebrul Mihai Necolaiciuc. Fostul director general, administrator şi ordonator de credite la CN „CFR", este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi pentru infracţiunea de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Alături de acesta, mai sunt judecaţi fostul director al Direcţiei comerciale din CFR, Gabriel Mihail Misir, şi fostul director al Direcţiei economice din CFR, Viorica Olăeru, ambii pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată. Procurorii arată în rechizitoriul trimis judecătorilor că, în perioada 17 iulie 2000 - 21 octombrie 2003, Mihai Necolaiciuc împreună cu cei doi complici ar fi traficat resursele financiare şi activele companiei în folosul unor societăţi comerciale private, în dauna patrimoniului companiei şi a resurselor acesteia. Prejudiciul: 34 de milioane de euro. Nici succesorii săi nu au avut un management neobservat de DNA. De exemplu, clujeanul Emil Sabo (36 de ani) a fost trimis în judecată de DNA pentru o fraudă de 700.000 de euro.

…..

Leonardo Firenze 28.10.12

Drumul Lemnului (Romania,te iubesc)

http://www.youtube.com/watch?v=CdK0BCeZrBs&feature=share

Drujba a ajuns in ultimii ani spaima codrilor! Culca tot ce-i iese in cale! Din lantul ei porneste drumul lemnului taiat. Un drum din care castiga multa lume.

    Ioan Rosca 28.10.12 Da. E plin codrul cu drujbe, mari si mici. Dar cine le tine in mina pina cad si ultimii copaci? Nu "poporul" care tipa dupa dreptate?

……..

Ioan Rosca 31.10.12

Alta cale de a devaliza o natiune. Care nu ar fi posibila daca "reprezentantii nostri" nu ar crea cadrul instrainarii resurselor tarii.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/rusii-obtina-zacamant-strategic-licitatie-suvorov_0_801520071.html

    Alexandrinna Mihail Mafiotii straini alias "investitori" sunt in Romania "ca la ei acasa", populatia fiind doar element de decor. Cu sprijinul si complicitatea guvernantilor dar si unei parti din populatie care inca ii pwupa, FURA tot de pe ROMANIA. Romanii sunt peste tot categorisiti ca hotzi si tzigani, cand de fapt, EI sunt adevaratii hotzi! Iar noi suntem adevaratii fraieri ca ne lasam furati, mintiti, imbolnaviti, indatorati, asasinati! Ma numar printre cei care nu le va acorda aviz la continuarea asasinarii tarii, deci ma numar printre cei care nu le va fi complice la crima. Nu voi participa la farsa organizata de EI, numita "alegeri libere"   

Cristian Bereanda  31 October 21:01

Bogatiile subsolului sunt proprietea publica. Vinderea sau concesionarea lor fara aprobarea sau, in cazul nostru fara macar instiintarea proprietarului inseamna furt si nimic altceva, iar faptasul pasibil de confiscarea bunului obtinut ilegal plus pedeapsa aferenta.

…..

Ioan Rosca  31.10.12

Se poate sustine ca a vinde ARO pe pretul unui apartament e un act legal, ne-anulabil?

http://www.adevarul.ro/actualitate/Aro_campulung_muscel-faliment-john_perez-despre_oameni_si_melci_0_801520057.html

…….

Ioan Rosca 31.10 Si asta e legal, nu? Nici asta nu e anulabil?

"în momentul privatizării, combinatul ISCT avea în stoc marfă de opt milioane de euro, asta în condiţiile în care Mechel a plătit Statului Român doar două milioane de euro":

http://www.evz.ro/detalii/stiri/O-privatizare-marca-Nstase-Mechel-a-cumprat-cu-2-milioane-de-euro-i-a-scos-pn-n-pre-100.html

……..

Ioan Rosca 2.11.12

Urmariti-l pe criminalul nr 1, cu ce dezinvoltura vorbeste. E vina lui ca Romania nu i-a putut opune rezistenta?

http://www.adevarul.ro/actualitate/Petre_Roman-industrie-serial_prin_cenusa_industriei-anii_90_0_802720006.html

Bogdan Alin Cineva sa-l scape de suferinta...

Cristian Bereanda Abureli. Au venit si investitori seriosi dar i-au alungat sau au cerut spaga.

Eduard Ez asta facea inflatie 150%;

cumparai painea cu un pret, iar seara cu alt pret - acum vine sa se confeseze, dea vina pe altii?/

Cristian Bereanda Exact. Au liberalizat cursul de schimb, au dat liber directorilor sa-si capuseze fabricile, au deschis piata la orice marfuri straine etc. dupa ce au instaurat practic un soi de jungla, s-au gandit deodata ca ne trebuie si cadru legislativ pentru toate astea! Si l-au facut usor, usor in vreo 4-5 ani, timp in care smecherii au furat cat au vrut, in frunte cu cei de la guvernare.

Mircea Serban JEGUL ASTA A CREAT DELIBERAT CONFUZIA ROM - ROMAN, "INSTITUTIONALIZAND" DENIGRAREA POPORULUI ROMAN! TIN MINE CA IN NOAPTEA DE 22-23 DECEMBRIE ILIESCU SPUNEA ..."le dam pasapoarte" IAR NOI CREDEAM CA E VORBA DE CEI MULTI, ABIA IN MARTIE 1990 LA BUDAPESTA FIIND DEJA, AM FOST MARTOR LA EXODUL ZECILOR DE MII DE TIGANI, CARE AU INGROZIT OCCIDENTUL! ACEST PORC TREBUIE SA PLATEASCA IAR MENTORUL SAU CRIMINALUL ION ILIESCU LA FEL!

……

Ioan Rosca 7.11.12

Pai in toate orasele Romaniei spatiile verzi au fost distruse , copacii taiati, padurile din jur rase. Pentru a se face mai mult loc pentru marele parking de masini uzate (si tot mai putin utile -din cauza exploziei pretului benzinei) deversate din Europa spre noua ei colonie. Asta in timp ce la ei, se protejeaza fiecare arbust si se planteaza continuu.

http://directproprietar.ro/Oprescu-a-distrus-Piaa-Universitii-N-a-vrut-s-dea-un-leu-pentru-reamenajare

………

Ioan Rosca 7.11.12

Cel mai bine se minte prin omisiune. Autorii textului de mai jos se fac ca nu stiu care sint cauzele principale ale dezagregarii sistemului de incalzire centrala (similara cu distrugerea CFR- pentru a se face loc firmelor private de microbuze). Este vorba de decuplarea romanilor, in avalansa, de la sistemul central, mai mult sau mai putin motivata de faptul ca plateau pierderi pe retea. Pe masura ce vecinii de scara se decupleaza , alimentarea celor ramasi in sistem devine tot mai putin rentabila, ducind la facturi exorbitante- pina cind centralele comune se inchid de tot. Astfel reuseste anti-socialitatea romaneasca sa-si bata joc de putinii care ar fi vrut sa ramina in regimul firesc al acestor apartamente. In timp ce vechile centrale intrau in descompunere (desi era clar ca sistemul e parasit de subiectii marketingului centralelor de apartament... aduse din apus), au fost lansate noi centrale comune, mai mici, care nu au mai apucat sa functioneze ... inainte de a fi inchise. Prilejuri de jaf prin primarii si de relativizare a preturilor. Iata ca in capitala, incalzirea e mult mai ieftina, adevarata explicatie fiind politica.

In aceasta porcarie, romanii produsi de comunism si tranzitie si-au aratat din plin calitatile... Atit de tare m-a umilit comportarea vecinilor mei de cartier incit NU mi-am instalat centrala de apartament, intr-un bloc CU INCALZIRE CENTRALA, platit ca atare in 1990. Va imaginati cred cit am platit pentru aceasta incapatinare, acest lux al demnitatii, si cum traiesc, acum cind au inchis complet incalzirea centrala, pentru ca ... nu mai sint suficienti beneficiari pe scara respectiva...

Dar macar asa, nu uit nici o clipa ca lupta de emancipare a romanilor ar trebui dusa ... si contra lor.

 

"A venit frigul, iar odată cu el încep să curgă şi facturile pentru încălzire. Vestea proastă este că reabilitarea termică a fost făcută cu ţărâita, iar investiţiile în modernizarea sistemelor centralizate au lipsit cu desărvâşire în această vară

Dacă „omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie“, nu acelaşi lucru îl pu­tem spune despre autorităţile române. Alegerile locale şi suspendarea preşedintelui au fost prioritatea factorilor politici decidenţi în vara care a trecut, astfel că populaţia va avea din nou de suferit în această iarnă. Altfel spus, şi în acest sezon românii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire vor fi obligaţi să achite pier­derile din reţea.

<a href='http://x.cel.ro/www/delivery/ck.php?n=a308d8c7&amp%3Bamp%3Bcb=s43' target='_blank'><img src='http://x.cel.ro/www/delivery/avw.php?zoneid=17&amp%3Bamp%3Bcb=s43&amp%3Bamp%3Bn=a308d8c7&amp%3Bamp%3Bct0=http%3A%2F%2Fringieradro.hit.gemius.pl%2Fhitredir%2Fid%3DbDrgu5.bW1gMF1xa0xWSL5Ss.KmuJfAMXQ0WYE8Q1N3.87%2Fstparam%3Dsmondldfum%2Ffastid%3D1297036692683802544%2Fsarg%3D0000000E741693AA%2Furl%3D' border='0' alt='' /></a>

Conform ultimul draft al strategiei energetice a României pentru perioada 2011-2020, actualizat în luna august a.c., circa 80% din grupurile termoenergetice au fost instalate în anii ’70-’80, în prezent depăşindu-şi, practic, durata de viaţă normală. Mai mult de jumătate dintre centralele de cogenerare au peste 30 de ani, iar aproape o treime au între 20 şi 30 de ani. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând este vorba de performanţă, randamentele fiind sub 30%, cu excepţia unor grupuri pe cărbune reabilitate, care ating 33%. În al doilea rând, majoritatea capacităţilor termoenergetice nu sunt echipate cu instalaţii performante pentru reducerea poluării.

„În ultimii zece ani au fost modernizate/retehnologizate unele centrale reprezentând aproximativ 10% din puterea instalată“, se menţionează în documentul citat. Ce înseamnă acest lucru? Pentru a ne putea bucura în continuare de sistemul centralizat de încălzire, CET-urile, mai ales cele aflate în administrarea autorităţilor locale, trebuie să realizeze investiţii de sute de milioane de euro pentru a fi conforme normelor europene, altfel începând cu anul 2014 vor fi închise.

50% din căldură se pierde pe reţea

Dacă la capitolul producţie stăm prost, când vine vorba de transport şi distribuţie, situaţia este dezastruoasă. În ultimii ani nu s-au înlocuit decât câţiva kilometri de reţea şi au fost „plombate“ ţevile găurite. „Eficienţa scăzută este cauzată, pe lângă randamentele scăzute la generare şi pierderile foarte mari la transportul şi distribuţia căldurii (între 10% şi 50% în unele cazuri) şi de dispariţia consumului industrial de abur şi apă fierbinte, care a condus la o funcţionare cu regimuri neeconomice, respectiv la costuri mari de producţie şi distribuţie a energiei termice, scăderea calităţii serviciilor şi creşterea valorii facturii energetice pentru populaţie“, se arată în proiectul strategiei energetice. Această situaţie i-a împins pe mulţi români să renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să găsească alternative. Potrivit documentului citat, gradul de branşare în cele mai mari 25 de localităţi ale României era, în septembrie 2010, de aproape 76%, conform datelor centralizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Necesarul de investiţii pentru sistemele centralizate de încălzire urbană era evaluat, în anul 2007, când a fost aprobată strategia energetică, la circa 340 milioane de euro anual până în anul 2015, adică un total de 2,72 miliarde de euro. Doar că până anul trecut fondurile au fost alocate pentru subvenţionarea combustibilului. Acest lucru a fost recunoscut în 2009 de premierul de atunci al României, Emil Boc, care în cadrul unui eveniment pe această temă a declarat că „finanţăm 45% din costul combustibilului la centralele termice de la nivelul oraşelor“. Tot el menţiona că fondurile alocate, de 400 de milioane de euro, se duc pe apa Sâmbetei. „Sunt pierderi din reţea şi nu se cuantifică nimic“, menţiona Boc, care a venit şi cu soluţia: „un împrumut extern de câteva miliarde de euro, care să se focalizeze pe modernizarea acestor centrale“. Declaraţia era făcută la puţin timp după ce România s-a împrumutat 20 de miliarde de euro de la FMI şi Comisia Europeană. Creditul de care vorbea atunci Emil Boc nu a mai fost luat, astfel că şi în următorii doi ani au fost „arse“ fără rezultat sute de milioane de euro. Anul trecut, subvenţia a fost ridicată, iar autorităţile locale au trebuit să acopere subvenţia din fonduri proprii sau să crească factura la populaţie. Lucru care s-a şi întâmplat în mai multe oraşe mari, gigacaloria scumpindu-se cu până la 80%, ajungând la 341 de lei în Constanţa, 265 de lei în Iaşi sau 245 de lei în Craiova.

În Capitală, preţul gigacaloriei a rămas în iarna trecută la 169 de lei, restul de până la 325 de lei, cât era preţul real de furnizare, fiind acoperit de Primăria Bucureşti. Şi în acest an, primarul Sorin Oprescu a promis că nu va majora preţul gigacaloriei şi că Primăria va subvenţiona căldura furnizată bucureştenilor. Şi prim-ministrul Victor Ponta a precizat, în urmă cu o lună, că reprezentanţii MAI, împreună cu cei ai Finanţelor şi primăriilor, lucrează la mai multe variante de a sprijini trecerea treptată la un sistem fără subvenţii. „Soluţia va fi luată în ideea în care primăriile să poată să investească în reabilitarea sistemului de termoficare, pentru că altfel nu face altceva decât să rezolve anul acesta şi la anul eşti la fel. Soluţia este doar reabilitarea sistemului de termoficare, lucru pe care, dacă îl laşi cu totul în sarcina primăriilor, este imposibil“, a explicat Ponta."

…….

Ioan Rosca 8.11.12

Ar fi de mirare sa mai avem umbra de la vreun pom cind se va termina tranzitia ...

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/avertisment-parlamentarii-trec-in-legalitate-dezastrul-din-padurile-romanesti-283329.html

Sursa: www.capital.ro – 06.11.2012

……

Ioan Rosca 9.11.12

Din lumea afacerilor rentabile ....

http://www.cotidianul.ro/iata-ce-ascund-traian-basescu-si-camarila-sa-din-parchete-sau-servicii-secrete-199257/

Iată ce ascund Traian Băsescu şi camarila sa din parchete sau servicii secrete

Viktor Bout - dosar complet de crimă organizată şi terorism (23), Iată ce ascund Traian Băsescu şi camarila sa din parchete sau servicii secrete

    Ioan Rosca Si nici macar nu vezi leac la cumpararea "reprezentantilor":

    http://directproprietar.ro/SCANDALUL-ERICSSON--Ministrul-Dan-Nica-ar-fi-primit-PAG-pentru-a-apra-interesele-companiei

    Ioan Rosca ... iar sondajele au grija sa nu puna intrebarea : CITI V-ATI SATURAT DE TOTI SI VRETI ALTCEVA, adica democratie reala?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/sondaj-csop-pnl-si-antonescu-pierd-procente-1009957.html

…….

Ioan Rosca 11.11.12

Febra aurului a ricosat de peste ocean....Si daca nu il scoatem tot acum, ca sa-l vindem ieftin altora, e asa de grav?

http://www.cotidianul.ro/remin-scoate-la-licitatie-500000-de-tone-de-concentrat-aurifer-199396/

……..

Consuela Iliescu 16.11.12

Partidul Ecologist Român susţine proiectul Roşia Montană

www.alfanews.ro

În cadrul conferinţei de presă susţinute joi, Partidul Ecologist Român a făcut cunoscută poziţia faţă de exploatarea cu cianuri a aurului de la Roşia Montană. Lucian Matei, directorul departamentului oamenilor de ştiinţă a partidului, a declarat: “PER şi Clubul Ecologist Român sunt aliaţi de nădejde...

    Ioan Rosca Se putea mai clar? Si nici criminalul Razvan nu lipseste...

…..

Ioan Rosca 16.11.12

Daca le-am confisca averile ilicite, nu ar mai avea din ce plati asa bone si slugi.

Daca i-am baga si la puscarie- copiii lor s-ar educa ducindu-le mincare.

Si nici limbi straine nu le-ar mai trebui asa de tare, daca le-am popri ce au scos in strainatate.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/se-cauta-bone-ce-trebuie-sa-stii-pentru-un-salariu-de-3000-de-lei-pe-luna-in-romania-174201.html

Ioan Rosca Adaug: si nici nu si-ar mai impinge "secretarele" in parlament.

http://directproprietar.ro/Secretara-de-23-de-ani-a-lui-Liviu-Dragnea-candideaz-pentru-un-post-de-deputat-la-Turnu-Mgurele

Secretara de 23 de ani a lui Liviu Dragnea candidează pentru un post de deputat la Turnu Măgurele

Ioan Rosca    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/seful-ani-isi-scoate-parintii-la-inaintare-horia-georgescu-are-o-leafa-prea-mica-pentru-a-si-putea-justifica-masina-de-lux-si-imobilele-629096.html

Şeful ANI îşi scoate părinţii la înaintare. Horia Georgescu are o leafă prea mică pentru a-şi putea.

jurnalul.ro

Maria Ratiu Dle Rosca copii nu au nici o vina... Sa nu pedepsim copii pentru hotiile parintilor. Eu sunt sigura ca acei copii, daca sunt crescuti de bone care stiu sa-i educe in spiritul corectitudinii si bunului simt isi vor judeca parintii poate mai bine decat justitia, mai tarziu. Pe mine ma inspaimanta acei 3000de lei pe luna...

Ioan Rosca Admit ca aici eu nu vad lucrurile tipic. Nu am constatat ca aschia ar sari atit de departe de trunchi incit sa deteste procedeele prin care a fost crescuta in puf. Dimpotriva, puiul are parca un cinism mai mare decit parintele-sursa a bunastarii necinstite. Nu pot uita pozitia majoritatii copiilor de activisti si securisti, dupa 1989. Cita ura aveau pe ticalosii de detinuti politici si pe golanii anticomunisti....Feciorii tortionarilor sint marii beneficiari ai manevrei criminale de napirlire.

Dv cunoasteti faptul ca o mostenire poate fi refuzata, daca nu vrei sa iti asumi raspunderi legate de ea? Daca bietii copilasi au putut trai regeste din prada smulsa de parinteii lor dragi de pe noi, ceilalti (cei siliti sa ne privim copiii in ochi, in timp ce ne intreaba de ce nu sintem sintem bogati), atunci de ce nu ar trai beizadelele si spectacolul pedepsirii parintilor lor?

Maria Ratiu Da asa este dar au fost crescuti in mediul lor. Aveau scolile lor, erau educati de profesori selectionati...si asa mai departe. Daca insa sunt crescuti de educatori si nu de securisti sunt convinsa ca rezultatele vor fi diverse nu 100% dar 20% intr-o generatie ar fi un rezultat, nu?

Ioan Rosca 16.11.12 Dincolo de educatie abstracta exista interese concrete. Mi-e frica ca nu de bunicelul securist si nici de taticul imbogatit dupa 1989 ne vom lovi daca incercam sa confiscam averile facute prin jaf. Ci exact de nepotelul care traieste (atit de bine) din ele.

Cristian Bereanda Daca o bona e platita cu 3000 de lei fiindca are grija de un copil, cu cat ar trebui platit un profesor?

…..

Ioan Rosca 16.11.12

Nici pe astia nu trebuie sa-i pedepsim?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/afacere-gigant-a-udmr-165000-ha-sunt-pe-mana-barbierului-de-paduri-traian-deleanu-1011343.html

……

Ioan Rosca 21.11.12

Asta in timp ce taranilor romani declarati "chiaburi" nu li s-au mai dat cele citeva hectare insfacate de statul comunist fara acte si bagate prin IAS si alte institutii, pe care Petre Roman le-a improprietarit dupa 1990. In ciuda reformei agrare din 1921, reapar grofii... Sau chiar fanariotii gen Sturdza ... Ghici de ce se poate? Pentru ca o parte intra in buzunarele celor care aranjeaza totul.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-sat-intreg-castigat-in-instanta-de-mostenitorii-unui-grof-familia-vrea-sa-evacueze-locuitorii.html

Cristian Bereanda Statul roman a platit despagubiri pentru aceste terenuri. Taranii nu au un avocat bun, sau mai degraba asa cum se intampla in Romania, judecatorul e un corupt imputit.Ei trebuie sa se adreseze unor curti superioare sau Parlamentului ca sa se termine odata cu retrocedarile frauduloase. Daca nu, cei care le fac: primari, judecatori etc trebuie pusi sa plateasca contravaloarea bunurilor "retrocedate", care oricum e mai mare decat spaga incasata. Si astfel se explica averile rasarite peste noapte ale unor functionari ai statului.

Cristian Bereanda Se pare ca se contesta chiar reformele agrare din 1919. Ce vor astia,sa reintoarca tara la nivelul de proprietate din Evul Mediu? Pai hai sa ne intoarcem la regimul de proprietate de pe timpul Imperiului Roman.Aici e vina legislativului, care trebuia sa stabileasca clar la care reimpartire a terenurilor trebuie sa se opreasca titlurile de proprietate.

Mioc Marius Eu bănuiesc că ţăranii nici n-au fost chemaţi la proces. La procese de restituiri se judecă pretendentul cu statul român. Atît.

Cristian Bereanda Se poate si asta, e posibil orice mai ales cand autoritatile sunt corupte.

Ioan Rosca 21.11.12 Reforma agrara din 1921 a fost clara. Dupa ea nu au ramas decit maxim 400ha pe cap de proprietar. Se pare insa ca sint niste chichite cu padurile. Trebuie studiat si procesul cistigat de statul roman cu grofii unguri.Dar peste toate ,asa cum am spus deja, sint ocaziile de inavutire a benzii care tine acum Romania in gheare. Jaf la care participa care si cum poate.

…….

Ioan Rosca 26.11.12

O sinteza de presa interesanta.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/11/20/mariana-gheorghe-romani-competitivitate-chevron-lobby-bruxelles-gaze-sist/

TUPEUL directoarei OMV Petrom: ROMANII NU SUNT COMPETITIVI/ Chevron si ExxonMobile fac LOBBY la Brux

    Ioan Rosca 26.11 Pe aceeasi linie de idei...

    http://www.adevarul.ro/financiar/Mechel-trimite-somaj-orase-Romania_0_817118416.html

    Ioan Rosca 26.11 Jaful modern e bine camuflat ....

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/analiza-cerealele-se-vor-scumpi-din-nou-anul-viitor-exact-cand-romania-va-trebui-sa-importe-ma.html

    Analiză: Cerealele se vor scumpi din nou anul viitor, exact când România va trebui să importe masiv.

    Ioan Rosca 26.11 Dar si comunistii intrasera in joc ....

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/larry-hagman-a-primit-bani-de-la-ceausescu-pentru-a-i-se-folosi-imaginea-1012786.html

    DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Larry Hagman A PRIMIT BANI de la Nicolae Ceauşescu pentru a i se folosi imagi

    Ioan Rosca 26.11 Dar azi se poate lucra si la vedere:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Romaniei-Generalul-Wesley-Clark-Montana_0_814118838.html

    Şansa României este exploatarea resurselor minerale. Generalul american Wesley Clark: „Aurul de la R

    Gheorghe Sidonenco Chestia ca Larry Hagman ar fi primit bani de la Ceausescu pentru a i se folosi imaginea intareste inca odata,daca mai era nevoie,dictonul ramas de la viitorul imparat roman Titus "No molet" spuse atunci cand il apostrofase pe tatal sau imparatul Vespasian,parca,cel care a fost primul care a introdus taxa la closetele publice si care ii daduse o moneda sa o miroase.Deci si pentru Larry banul nu conta de unde provine.

    Ioan Rosca 26.11.12 O incursiune in miezul bolii, ne aminteste ca in anii regimului fesenist, in timp ce dispareau toate magazinele de pe strazi (dar si toate fabricile din spatele lor), in locul lor apareau numai sucursale de banci. :

    http://www.art-emis.ro/editoriale/1315.html

    Bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români

    Ioan Rosca 26.11.12 Domnule Sidonenco, lipsa de miros a banilor este esenta religiei capitalismului actual ("liberal", "corporatist", "imperialist" etc). Intrebarea grea este daca asta nu corespunde unei uritenii a conditiei umane, pe care ne straduim fara succes sa o transfiguram sau transcedem?

……..

Ioan Rosca 30.11.12

Printre rinduri miroase.... a o anume Romanie.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-teapa-data-de-cristian-sima-inainte-de-fuga-din-tara-1013443.html

ULTIMA ŢEAPĂ dată de Cristian Sima, înainte de fuga din ţară - Justiţie

Ioan Rosca Din acelasi ciclu, cu mentiunea ca si cadre SRI sint intrate pe felia dirijarii preferentiale a unor contracte energetice. Ei pretind ca o fac pentru finantarea discreta a serviciilor, dar nu avem de ce-i crede:

    http://www.adevarul.ro/financiar/Document_confidential-scapat_din_greseala_pe_site-ul_ANRE-_Cine_importa_gaze-la_ce_pret_si_de_la_cine_0_819518087.html

    Ioan Rosca Se descurca fiecare cum poate ....

    http://b365.realitatea.net/secretul-batranelului-milionar-de-la-biblioteca-metropolitana-rotaru-i-a-luat-car-ile-la-pre-intre_184979.html

    Ioan Rosca Si nici nu poti sti de fapt ce a gresit fata de sistem cel ce nu se descurca....

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cazul-vacutelor-de-lux-tnuva-ferma-de-la-adunati-scoasa-la-vanzare-pentru-un-pret-de-trei-or.html

    Povestea văcuţelor de lux Tnuva. Nimeni nu pare să le vrea - Agricultură

    Ioan Rosca Iata si un exemplu de descurcare...Sa ne bucuram ca banditii din banci care au garantat bidon atitea afaceri- teapa, scapa de plata?

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/pentru-joi-alpha-bank-scapa-de-o-executare-silita-si-da-nastere-unui-precedent-important-17480.html

    Ioan Rosca Si sub toate se intinde falnic reteaua uriasa a micilor interese, micilor ghisefturi, micilor combinatii, micilor compromisuri, micilor minciuni....

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/triunghiul-cornel-nistorescu-ion-stan-aurel-rogojan-prietenii-care-ingroapa-coruptia-10134.html#ixzz2DawtgAAk

    Ioan Rosca Dar se va cobori probabil pina la capat, spre un model columbian.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/asasinatul-esuat-din-vitan-atacatorii-au-fost-in-recunoastere-cu-trei-ore-inainte-de-aten-10134.html

……

Ioan Rosca 5.12.12

În Romania, ca sa "te descurci" trebuie sa intri intr-o furaciune. Toata lumea "o trage" cui poate. Si nici pe afara nu e alta esenta "socialitatii". Doar schemele sint mult mai fine, si se poate practica solidaritatea la centru, bazata pe exploatarea coloniiilor.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bomba-cu-ceas-din-curtea-societatilor-de-asigurare-175001.html

CÂT SE FURĂ din banii asigurătorilor? FRAUDA ESTE IMENSĂ - Asigurari si Pensii

Două din zece despăgubiri auto plătite de societăţile de asigurare sunt daune mincinoase. Fenomenul este în creştere, iar frauda totală a atins, se vorbeşte în piaţă, suma de 100 de milioane de euro

    Ioan Rosca http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-bancherilor-escrocul-analfabet-i-a-turnat-pe-politicieni-1014111.html

Ioan Rosca 6.12.12  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-bancherilor-analfabetul-milionar-protejat-de-gulerele-albe-1014298.html

…..

Ioan Rosca 7.12.12

In schimb , s-au dat inapoi averile grofilor expropriate legal si definitiv in 1920...

http://www.antena3.ro/romania/ancheta-socanta-despre-mostenirea-gojdu-cine-a-cedat-patrimoniul-de-1-miliard-de-dolari-194989.html

……..

Ioan Rosca 8.12.12

Am incercat sa-l invit pe domnul Serbanescu sa discute aici chestiunea,inclusiv cu domnul Cojocaru. M-a refuzat ferm. Nu mai vrea decit sa se racoreasca in media cu public mai larg.

http://www.business24.ro/macroeconomie/analiza-economica/romania-o-tara-in-extinctie-opinie-ilie-serbanescu-1522656

    Ioan Rosca Odinioara , cind erai ocupat , te numeai macar pasalic sau gubernie. Acum trebuie sa te declari "integrat", "primit" in ghearele ocupantilor.

    Serban Popa Ilie Şerbănescu este fost ministru în regimul Constantinescu şi adversar contondent al Variantei Cojocaru la începutul anilor 90. ilie Şerbănescu a fost adept al aşa numitei terapii şoc care preconiza "privatizarea prin vânzare"î prin nstrăinarea ultrarapidă, INDIFERENT de cât de scăzut ar fi fost preţul, a capitalului scos la vânzare.

    Serban Popa În general, metafora preferată a adepţilor terapiei de şoc spunea că este preferabilă tăierea cozii câinelui dintr-o dată, cu o singură lovită (de topor). Desigur, cu condiţia probabilă, ca coada toporului (nu a câinelui) să fie suficient de lungă şi dintr-un lemn de esenţă suficient de tare.

    Ioan Rosca Semnificative observatii...

    Dar poate domnul Serbanescu s-a trezit si-si face implicit mea culpa? Ca explicit- nu se practica, la romani...

…….

Ioan Rosca 13.12.12

Daca iesi din Piatra Neamt pe Valea Viei catre Gircina, dupa ce se termina si drumul cit de cit drept de tara si incep hirtoapele, de treci vadul apei si urci in coama dintre poieni, in mijlocul unui peisaj superb... gasesti o noua sala de sport. Singura. Inchisa. Enigmatica. La citiva km de sat.... Nu stiu daca se pot adaposti in ea animale, dar inca se poate paste in jur.....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-povestea-reala-a-celui-mai-celebru-teren-de-fotbal-din-romania-un-caz-ca-la-rad-1015291.html

EXCLUSIV. Povestea reală a celui mai celebru TEREN DE FOTBAL din România. Un caz ca la RADIO EREVAN.

    Gheorghe Sidonenco Era pe vremuri in revista Urzica o caricatura care arata un pod constuit in...desert iar constructorii lui discutau:Podul este gata acum mai trebuie sa aducem si o apa sa treaca pe sub el!!!Deci dupa niste bani cheltuiti aiurea mai au sperante ca vor mai veni si altii ca doar are balta peste!

……

Ioan Rosca 14.12.12

In ttimp ce CFR este impins la faliment , pentru ca sa se vinda ieftin si si sa se exploateze mafiot microbuzele date la ingropat in Romania :

"Liderii europeni şi-au propus ca până în 2050 majoritatea transportului de călători pe distanţe medii să se efectueze pe calea ferată. Astfel, la mijlocul acestui secol ar urma să fie finalizată o reţea feroviară europeană de mare viteză, iar până în anul 2030 ar urma să se tripleze lungimea actualei reţele feroviare de mare viteză şi să se menţină o reţea feroviară densă în toate statele membre."

http://directproprietar.ro/Pn-n-2050--BENZINA-ar-putea-DISPREA-din-Uniunea-European

Cristian Bereanda 15.12 Ha ce mai noutate! Pana in 2050 se consuma toate resusele mondiale si de gaz si de petrol si de uraniu, atunci o mergem iar pe carbune. Cei care au sabotat automobilul electric,dezvoltarea motoareleor cu aburi smd. ar trebui impuscati.

…..

Ioan Rosca 15.12.12

Se mai si ciocnesc in goana dupa ciolan....

http://adevarul.ro/economie/afaceri/fondul-proprietatea-acuza-doi-sefi-nou-aparuti-electrica-muntenia-nord-fost-scosi-jobenul-politic-1_50ca0b4d596d720091f8b93e/index.html

…..

Ioan Rosca 16.12.12

Rotativa isi continua lucrarea, pina cind nu va mai fi nimic de instrainat....

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-13816598-guvernul-aprobat-miercuri-fara-dezbatere-publica-noua-strategie-privatizare-postei-romane-proiectul-fost-scos-dezbatere-publica-joi-seara.htm

Guvernul a aprobat miercuri, fara dezbatere publica, noua strategie de privatizare a Postei Romane/P

economie.hotnews.ro

Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a anuntat vineri seara ca Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Hotarare de Guvern care modifica strategia de privatizare a Postei Romane, in conditiile in care - hotnews, stiri, articole, revista presei, politica, economie, sport

    Cristian Bereanda Daca e companie publica si de interes national, nu trebuia macar dezbatere parlamentara? Parca era vorba ca nu se mai abuzeaza de ordonante de urgenta. De ce se cheama executiv? El trebuie sa execute legile parlamentului nu sa ia el hotarari.

    Cristian Bereanda Aici e si vina presei ca tace din gura, fiind de demult cumparata.

….

Ioan Rosca 19.12.12

Ar fi multe de spus si despre acest gen de ridicare, care poate apare "curata" prin comparatie cu altele (desi nu se stie niciodata ce se ascunde in spatele unei reusite de acest gen, intr-o tara ca Romania actuala). Adevarul e ca printre descurcaretii tranzitiei s-au strecurat si astfel de personaje, care au profitat de oportunitatile satului fara ciini, pescuind fara scrupule in mocirla tranzitiei, fara a face parte din marea mafie. Macar luind padurile la drujba, sau instalatiile parasite la fierestrau- daca nu au putut pune mina pe ceva mai consistent.. Nu putem sti citi dintre imbogatiti sint mai mult bisnitari decit securimafioti. Dar este oare diferenta fundamentala? Sau e vorba , in fond, despre aceeasi aplecare speculanta catre giseft, de imbogatire neintemeiata pe spatele altora?

http://adevarul.ro/economie/afaceri/povestea-nestiuta-fratilor-dedeman-romanii-le-au-luat-fata-gigantilor-vest-1_50d0b15d596d72009113bb38/index.html

    Ioan Rosca 19.12 Si proiectele contractele tehnologice (de informatizare) par un mod curat de a cistiga bani buni. Asta pentru ca nu exista o metodologie solida de le evalua adevarata eficacitate. Un mod foarte safe de a trage tunuri, din care pica ceva si masa "tehnicienilor".

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/12/18/dosar-electronic-sanatate-licitatie/

    DOSARUL ELECTRONIC DE SANATATE: licitatie “cu cantec” a CNAS - Razboi întru Cuvânt - Recomandari

    Ioan Rosca 19.12.12 Capusarea tehnologica e greu de stavilit...

    http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/voith-hydro-si-andritz-renunta-un-pic-la-jecmaneala-de-la-hidroelectrica-631883.html

…….

Ioan Rosca 27.12.12

Multumesc domnului Virgil Ciuca pentru ca mi-a reamintit dosarul....

http://stareanatiunii.com/unde-este-flota-romaniei-lista-navelor.html

Flota romaneasca, disparuta fara urma in triunghiul tranzitiei - Lista navelor romanesti rebotezate! Lista cu o parte dintre navele noastre rebotezate

    Gheorghe Sidonenco Trebuie luat la intrebari amiralul chior dar nu de...Nelson este vorba!!!!

    Cristian Marchidan Ne-au vandut tara, trebuie sa dea toti socoteala, incepand de la Iliescu !

……..

Ioan Rosca 9.1.13

De ce nu? Centrele de service Electronica (unde am lucrat eu inainte de "eliberarea tarii") erau si ele in toata tara si au fost si ele date pe nimic. Bisnitul nu iarta....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/miza-de-milioane-a-privatizarii-cinematografelor-dan-voiculescu-a-luat-si-el-un-cinema-pe-1018548.html

……..

Ioan Rosca 11.1.13

Nu mai bine ar cerceta cine a mentinut, din 1989 larg deschisa gura nesatioasa a centrelor de colectare de metal, spre care s-au scurs continuu bucati din echipamentele roase de carii umane? Facilitate fara de care, tiganii specializati in "fier" trebuiau sa caute alte "oportunitati"....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/incognito-reporter-evz-traficant-de-arta-se-poate-domnisoara-pogany-220-de-lei-la-fie-1018945.html

…..

Ioan Rosca 11.1.13 Omul potrivit la locul potrivit....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/consilierul-lui-vosganian-judecat-pentru-devalizarea-hidroelectrica-1018949.html

……

Ioan Rosca 15.1.13

Poate intereseaza

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_redeschiderea_minelor_in_conditiile_in_care_statul_roman_sa_fie_asociat_obligatoriu_aurul_sa_se_prelucreze_in_romania_si_sa_se_marcheze_de_catre_monetaria_statului_iar_tehnologia_de_pre-p09960156.html

Petitie: "PETITIE pentru REDESCHIDEREA MINELOR in conditiile in care statul roman sa fie asociat obligatoriu, aurul sa se prelucreze in Romania si sa se marcheze de catre Monetaria Statului iar tehnologia de prelucrare sa respecte cele mai drastice norme de mediu.". Exprima-ti Opinia

    Cristian Bereanda Nu asociat ci singur administrator, intrucat minele sunt proprietate publica si pe teren public.

……

Ioan Rosca 17.1.13 Pina si fiermiturile le culeg....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/mircea-geoana-a-platit-chirie-de-35-de-euro-pe-luna-pentru-o-vila-cu-10-camere-in-dorobant-101.html

Mircea Geoană a plătit chirie de 35 de euro pe lună pentru o vilă cu 10 camere în Dorobanţi -

Ioan Rosca 18.1.13 In acest timp unii dintre cei de jos se descurcamai greu.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bnr-ar-putea-forta-bancile-sa-i-dea-pe-restantieri-afara-din-casa-176818.html

…..

Ioan Rosca 22.1.13

A mai ramas ceva de jefuit , sau de dat ocupantilor? Dupa ce e gata tot de praduit, ce urmeaza? Relansarea economiei de catre noii stapini?

http://www.cotidianul.ro/cfr-marfa-privatizata-in-sase-luni-204924/

    Ioan Rosca Care asfalt? Furtul de sus a fost completat cu cel de jos. Respectivele drumuri rezista doar pina la primul camion....

    http://www.cotidianul.ro/udrea-a-asfaltat-ulitele-cu-milioane-de-euro-204888/

Ioan Rosca 22.1.13 La lumina zilei se lucreaza, acum ca nu mai are cine se opune.

http://www.cotidianul.ro/vosganian-am-convenit-cu-fmi-cand-va-fi-termenul-final-pentru-privatizari-204951/

Ioan Rosca 23.1.13 Cite un pic, pic pic .....

http://adevarul.ro/economie/afaceri/soarta-oltchim-fost-decisa-combinatul-chimic-insolventa-1_50ffe271aa73e8e04b356227/index.html

……..

Ioan Rosca 23.1.13

Sa recapitulam acest jaf MONUMENTAL:

- ce s-a nationalizat celor bogati si in general plecati din Romania, proprietati avute in jur de 75% de alofoni si ajunse pe nimic la fruntasii comunisti, se platesc din buget, celor sustinuti de imperiile exterioare, si ajutati de recuperatorii securisti-care intermediaza si isi iau partea.

- ce s-a luat de la taranii romani vrednici (chiaburi) si a ajuns (in general fara acte) sub IAS-uri si de aici la tot felul de intreprinderi paravan si de aici la baronii care scot azi la vinzare peste tot sute de hectare- nu se da inapoi si nu se compenseaza; deasemenea - nimic detinutilor politici carora li s-a luat tot, plus viata

- Curtea Constitutionala explica la fiecare ocazie ca acest tratament discriminatoriu in favoarea strainilor este dreptul legiutorului si al guvernului de a-si stabili preferintele, in functie de necesitati; fiind evident foarte necesar pentru criminalii care au uzurpat puterea sa satisfaca ordinele imperiale, ca sa poata mulge colonia in voie.

http://www.cotidianul.ro/guvernul-isi-va-angaja-raspunderea-pe-restituirea-proprietatilor-205039/

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe restituirea proprietăţilor

    Ioan Rosca 23.1.13 Daca bugetul nu poate duce toata povara, atunci mai intervine un segment. Vin bancile straine sa imprumute bani , pentru a se plati urmasilor cetatenilor plecati proprietile din interbelic (multe realizate la fel de cinstit cum se fac azi marile averi), in timp ce urmasii celor care au pus mina pe propreitati joaca rol de intermediari, care aranjeaza cu justitia, pentru jumatate din suma. Vor plati cei inca nenascuti.

    Ioan Emilian Istrate 24.1.13 Am dat "like" pentru a scoate în evidenţă un lucru care ar trebui cunoscut de cât mai multă lume. Va impresiona, totuşi, pe cineva?

     Cristian Bereanda Pana in 1945, statul a despagubuit proprietarii. Ce s-a intamplat dupa 1947 trebuie sa plateasca comunistii, nu noi cetatenii din bugetul public. De aceea toti conducatorii comunisti gen Iliescu, Voiculescu etc trebuiau bagati la inchisoare si storsi pana la sange . Ceausescu de asemeni nu trebuia sa fie impuscat si banii se recuperau. Asa fondurile lichide ale Romaniei au ajuns pe mana lui Voiculescu, Patriciu si alti talhari securisti, si noi acum trebuie sa platim ce au furat si inainte si dupa 89.

    Ioan Rosca http://adevarul.ro/news/politica/i-a-stat-juramantul-gat-1_50ffde00aa73e8e04b3548ee/index.html

    Ştiam că la Senat urmează festivitatea solemnă a depunerii jurământului de cred...See more

    Ioan Rosca 24.1.13 Pai ce sa mai comenteze Giurascu, ca s-a aruncat la sfirsitul vietii in troaca porcilor, ca sa-si arate respectul pentru "colegii sai"?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/frustrant-ei-sunt-alesii-liceenii-din-parlament-nu-au-scoala-dar-gigi-costica-si-ve.html

    FRUSTRANT! EI SUNT ALEŞII. „Liceenii” din Parlament. Nu au şcoală, dar Gigi, Costică şi Verginel hot

   Cristian Bereanda Parca ailalti is mai breji? Toti au diplomele luate cu pile, spaga sau plagiate.

…….

Ioan Rosca 26.1.13

Sigur... Ca doar nu o sa riste aici vreo confiscare....

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/177205.html

……

Ioan Rosca 26.1.13

Au facut praf industria, au alungat specialistii si acum ataca .... raminerea in urma. Cine stie ce minareala se ascunde si aici. Ce fonduri se intercepteaza si unde vor fi dirijate. Putine lucruri sint mai greu de controlat ca proiectele de cercetare.

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/guvernul-da-bani-pentru-cercetare-634841.html

    Ioan Rosca Din aceeasi gama-probabil. Borduri sali de sport- soft pentru scoli si spitale etc... So pe bani.

    http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/afacerea-din-care-singurii-pierzatori-am-fost-noi-au-luat-10-milioane-de-euro-pentru-trasarea-pistelor-pentru-biciclisti-634949.html

    Afacerea din care singurii pierzători am fost noi. Au luat 10 MILIOANE de euro pentru trasarea piste

    Cristian Bereanda 26.1.13Cu ocazia acestor piste s-au distrus si o gramada de fasii de spatiu verde, degeaba. Numarati si dv biciclistii care circula pe aceste piste. Aici sub pretextul maimutaririi Occidentului ( in special Olanda unde au milioane de biciclisti) s-a facut o "afacere" pe bugetul Primariei. Nivelul de trai cand au de gand sa-l imite din Occident?

    Maria Ratiu 27.1.13 Praf aruncat in ochi de dragul promisiunilor electorale. Nu cred nici eu in asta.

….

Ioan Rosca 31.1.13

Fara mila. Fara limita. Si smiorcaielile celor care si-au insusit lectia cu "noi nu sintem in stare". Va dati seama? Cum sa fie in stare romanii sa-si duca posta- trebuie neaparat sa vina niste straini sa faca asta, altfel nu avem cum. Ca nici aurul dacii nu-l scoateau, daca nu ii ajutau romanii.

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/privatizarea-postei-intra-in-linie-dreapta-635120.html

Privatizarea Poştei intră în linie dreaptă

Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor, speră ca tot procesul de privatizare a Companiei Naţională Poşta Română (CNPR) să fie demarat până la sfârşitul lunii, când va fi publicat anunţul în Financial

    Cristian Bereanda Asta afost retorica din 89 incoace ,s-a incercat sa li se creeze romanilor pe toate caile si canalele un complex de inferioritate ca sa accepte" investitorii strategici" ( la furat...) .

……

Ioan Rosca 1.02.13

Si e o subestimare....

http://jurnalul.ro/stiri/observator/vacaroiu-prejudiciul-dosarelor-pe-care-le-am-trimis-la-parchet-in-perioada-2008-2012-depaseste-900-milioane-euro-635466.html

Prejudiciul total al dosarelor trimise la Parchet de către Curtea de Conturi în perioada 2008-2012 se ridică la peste 900 de milioane de euro, a declarat astăzi preşedintele Curţii, Nicolae Văcăroiu,

    Ioan Rosca 1.02.13 Majoritatea vinovatilor pleaca cu prada....

    http://www.cotidianul.ro/jaf-si-haos-la-privatizarea-distributiei-electrice-a-romaniei-205536/

    Ioan Rosca 1.02.13 http://www.evz.ro/detalii/stiri/stenograme-interlopii-isi-negociau-functii-in-ministere-cu-politicienii-handicapati-1021441.html

Cristian Bereanda Suma respectiva e doar vreo 1% din ce s-a furat.

Marina Stefan 9.02.13 acolo am lucrat . cristian bereanda estimarea ta e corecta !

…….

Ioan Rosca 2.02.13

Din lumea buna ....

http://directproprietar.ro/OMERUL-4-CASE-Cum-a-ajuns-OMUL-LUI-FENECHIU-din-tietor-de-frunze-la-cini--stpn-peste-investiiile-Iaiului

……

Ioan Rosca 2.02.13

Ce mod de a trata subiectul! Nici o vorba despre motivele reale pentru care incalzirea centrala a devenit ineficienta si modul cum romanii si-au facut praf infrastructurile, ca sa faca loc marfurilor de afara.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/metodele-moderne-de-incalzire-iau-locul-caloriferelor-incalzite-de-radet-177564.html

…….

Ioan Rosca 7.02.13

Carpatair rebuie sa fie o colaborare a mafiilor din cele doua tari. De citiva ani urmaresc preturile lor, in comparatie cu Wizair si BlueAir si ma mira ca numai la Carpatair, pe linga preturile mult mai mari se aplica o taxa suplimentara cam o suta de euro- inexplicabila. Sa fie taxa pentru mafie?

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/alitalia-anchetata-pentru-fraude-comerciale-din-cauza-contractului-cu-carpatair-292679.html

…..

Ioan Rosca 14.02.13

De-ale carnavalului sinistru.....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/conturi-voiculescu-rosca-stanescu-1023625.html

Războiul din USL, dintre deputatul Sebastian Ghiţă şi foştii securişti Sorin Roşca Stănescu şi Dan Voiculescu, ia amploare. O explicaţie s-ar afl a în recentele informări ale SRI privind securitatea energetică şi „corupţia la nivel strategic”. Ghiţă face parte din Comisia SRI

    Ioan Rosca 14.02 Personajele pitoresti nu lipsesc ...

    http://adevarul.ro/locale/iasi/dezvAluiri-descendenti-familii-regale-cercetati-penal-romania-retrocedat-conac-monument-istoric-l-au-lasat-prada-hotilor-1_511bbded344a78211837a02d/index.html

    DEZVĂLUIRI Descendenţi ai unei Familii Regale, cercetaţi penal în România după ce au

    Cristian Bereanda Sa speram ca doar inceputul.

…….

Ioan Rosca 15.02.13

Asta e! NIMIC nu va ramine in picioare la atacul lacustelor tranzitiei. Nimic nu va putea stavili prabusirea colectiva in hau.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/tei-iubesc-mareata-vatra-orasul-iasi-si-a-inmormantat-crestineste-teii-de-pe-bulevardul-stefan-cel-mare-636818.html

 “Teii lui Eminescu” de la Palatul Roznovanu au murit în chinuri, povestesc lucrătorii de la Servicii Publice Iaşi Au fost doborâţi cu mii de lovituri de topoare de patrihoţii locali pentru singura vină că

    Cristian Bereanda De aia mor oamenii de canicula in timpul verii. Cand eram eu copil aroape toate trotuarele erau umbrite de copaci.Acum a aparut moda ciuntirii copacilor ( i se zice "toaletare", deci daca ii taiem unui primar urechile si o mana il toaletam!) si apoi a taierii lor. Desigur lemnul se valorifica de catre primarie si aici e motivul principal al taierii. Iar faza cu salcamii japonezi, desigur a facut comanda la o firma de partid. Cazurile astea ar trebui anchetate de organele financiare.

    Ioan Rosca 16.02.13 Roiul de lacuste nu iarta nimic....

    http://www.cotidianul.ro/capusata-si-devalizata-cfr-marfa-gata-de-jaful-final-206785/

……

Ioan Rosca 18.02.13

Interesant. Oare de ce "legiuitorul" a facut totul pentru ca retrocedarile sa merga masiv spre exterior (pe baza legii 10) , dar a infundat cit a putut reconstituirile catre urmasii taranilor romani - pe baza legii 18? Pare ciudata prioritatea unei administratii "reprezentative", daca nu intelegi ca ea si-a cumparat astfel dreptul de a ne jefui netulburat .

http://adevarul.ro/economie/afaceri/cum-ajung-straini-banii-perlelor-economieim-via-fondul-proprietatea-1_5120ff7600f5182b85705380/index.html

    Dumitru Rizoaica Pentru ca "legiuitorul" (Basescu, Macovei, etc.), autorii Legii din 2005, nu a fost interesat de Romania, ci de tradarea Romaniei! Daca erau interesati de Romania, faceau o Lege dupa cea maghiara care rezolvase problema retrocedarilor, inca din anii '90!

    Steluta Ion Corect! Asta era interesul. Numai asa se explica favorizarea investitorilor straini in defavoarea celor autohtoni. Au scos legi, hotarari de guvern, ordonante de urgenta, etc, in care acordau regim preferential. Se vedea clar ca asta urmaresc: sa le vanda unor "investitori" straini, care apoi le-au ras de pe fata pamantului si le-au vandut la fier vechi.

    Adrian Grigoriu Tara e cotropita de straini de la 1989. iata ca stim. sa actionam in consecinta.

…..

Ioan Rosca 18.02.13

Cind galeata are gauri .....

http://adevarul.ro/news/societate/statulbaga-sute-milioane-euro-unitati-medicale-nufunctioneaza-s-amai-inaugurat-spital-paturi-1_5121191b00f5182b8570d3da/index.html

850.000 de euro este suma pe care Ministerul Sănătăţii a investit-o în noua unitate de anestezie terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Deşi a fost inaugurată sâmbătă în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi a secretarului de stat Raed Arafat, secţia nu...

    Ioan Rosca 18.12.03 Si romanii se descurca gaurind .....

    http://adevarul.ro/news/eveniment/sute-perchezitii-domiciliare-sapte-judete-capitala-vizati-suspecti-furturi-produse-petroliere-1_51207aae00f5182b856dcba3/index.html

      Steluta Ion E foarte bine ca a investit in sanatate publica! Nu stiu de ce se supara unii acum, dupa ce, ani la rand, au fost atat de revoltati de starea jalnica a sistemului de sanatate publica. Si daca doriti parerea mea, cred ca niciun stat nu ar trebui sa lase sanatatea populatiei la mana celor care au facut din sanatatea oamenilor cea mai profitabila afacere.

    Adrian Grigoriu Steluta Ion: ai infinita dreptate. Omul sfinteste locul a se vedea cazuri ca minunatul doctor Pesamosca si ca daumenalui au fost si sunt inca multi. Totul trebuie adus de cei mai buni care toti oamenii. Doamne-ajuta!

    Steluta Ion Da, asa este. Adevarul este ca, in sistemul de sanatate publica din Romania functioneaza doua categorii de cadre medicale: inimosii - profesionisti de exceptie pentru care juramantul lui Hipocrate nu este doar un fel de "Sesame, dechide-te!" pentru castiguri fabuloase, si oportunistii - care "fac naveta" intre o institutie de sanatate publica si una privata, speculand orice ocazie profitabila.

    Adrian Grigoriu Asa a fost intotdeuna cum descri tu. Noi trebuie sa facem ca binele sa creasca. Binele nu vine singur, trebuie aparat, stimulat, ingrijit si ne va cuprinde cu totul. tot ce trebuei exista, noi sa actionam potrivit. oamenii nu actioneaza pentru ca nu au gasit inca modul potrivit". Cand il vor identifica, viata va izbucni in frumusete.

    Steluta Ion Eu cred ca nu este suficient sa facem ca binele sa creasca. In acelasi timp, trebuie actionat astfel incat raul sa scada. Altfel, graul va creste cotropit de buruieni.

    Adrian Grigoriu Iata ca ai exprimat un concept de esenta, genial, care este tot atat de vehement perseverent si intens ascuns de dusmani: primul lucru de facut este oprirea raului, a actiunii distructive, a actiunii ce rezulta in confuzue, descurajare, inactiune si daca facem in consecinta, binele se va dezvolta de la sine. Bravo! Chiar esti si mai mult, vei fi de mare folos. Doamen multumesc pentru ca mi-ai adus in cale inca un om de mare putere, intelepciune si bunatate!

    Steluta Ion Va multumesc !

    Adrian Grigoriu Mie nu ai pentruc e sa imi multumesti. "Cine se aseamana se aduna" CHIAR FUNCTIONEAZA!

Ioan Rosca 18.02.13

Pentru bani , criminalii din Romania gasesc usor sprijin afara. Cind nu ii primesc ei de afara ca sa colonizeze. De aceea spun ca sintem si victimele putreziciunii moderne.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/tatal-fni-audiat-in-sedinta-secreta-generalul-din-indonezia-la-care-ajungeau-banii-lui-102.html

….

Ioan Rosca 20.02.13

Exact asa gindesc cei produsi de tranzitie.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ziua-nmormntrii-bcuanii-l-plng-pe-sechelariu-a-furat-i-el-dar-toat-lumea-fur-1024529.html

O mie de oameni s-au strâns la slujba de înmormântare a lui Dumitru Sechelariu, dar cortegiul se va mări pe drumul spre cimitir. La această oră, centrul Bacăului este blocat de mulţimea care îl însoţeşte pe ultimul drum pe fostul primar.

  Ioan Rosca 20.02.13 De aceea nu a putut fi oprit jaful....

    http://adevarul.ro/economie/afaceri/mechel-vandut-cele-patru-combinate-metalurgice-romania-firme-bucuresti-controlata-doi-cetateni-rusi-preTul-doar-52-euro-1_5123963500f5182b857c77da/index.html

      Ioan Rosca 20.02.13 De aceea se poate lucra pe fata ....

    http://adevarul.ro/economie/bani/guvernul-achita-alte-16-milioane-euro-exproprieri-drumuri-primesc-bani-dan-ioan-popescu-daniel-daianu-adriean-videanu-1_51235ebc00f5182b857b4589/index.html

      Ioan Rosca 20.02.13 Pai altceva ce sa mai vinda?

    http://adevarul.ro/news/eveniment/perchezitii-capitala-presupusi-traficanti-ovocite-1_51236b3600f5182b857b8ad0/index.html

       Ioan Rosca 20.02.13 Cum sa nu profite toti corbii de afara?

    http://www.gandul.info/financiar/fotografia-unui-jaf-geostrategic-in-9-ani-romanii-au-platit-1-6-miliarde-de-euro-pentru-52-de-kilometri-de-autostrada-facuti-de-americanii-de-la-bechtel-10570573

      Ioan Rosca 20.02.13 Si linia Vadim- Becali -Dan Diaconescu arata unde am ajuns.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/becali-va-ramane-membru-afiliat-usl-in-comisia-juridica-1024349-1.html

Cristian Bereanda Pai normal nu ar trebui dat afara din Parlament si facut din nou algeri locale ca la primari?

……

Ioan Rosca 22.02.13

Din ciclul: "o gaina nu poate oua eficace decit pentru stapini din strainatate"

http://www.cotidianul.ro/petrom-cel-mai-mare-profit-din-istoria-romaniei-207246/

….

Ioan Rosca 1.03.13

Cam asta e....

http://adevarul.ro/locale/iasi/cum-reusit-primaria-iasi-vanda-greseala-fier-vechi-cet-ul-orasului-produce-caldura-apa-calda-40000-apartamente-1_5130b84700f5182b85b961cb/index.html

Municipalitatea din Iaşi se află în centrul unei situaţii incredibile. A cedat în necunoştinţă de cauză toate instalaţiile funcţionale aflate pe terenul Centralei Electrice de Termoficare din cartierul ieşean Tudor Vladimirescu, 8,3 milioane de kilograme de materiale feroase şi neferoase. Acum se lu...

    Cristian Bereanda 3.03.13 O alta privatizare de "succes" ?

……

Ioan Rosca 2.03.13

Generatia postdecembrista nu va lasa nimic nedistrus.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/senatorii-au-dat-liber-la-hacuit-padurile-romaniei-fratia-cozilor-de-topor-din-parlamentul-romaniei-s-a-reunit-pentru-a-baga-drujbele-in-padure-638013.html

    Alexandrinna Mihail Despre care generatie postdecembrista vorbesti? Ei sunt animalele de prada care au stat la panda printre noi cu nume preschimbate sa para a fi romani. NU sunt romani ci infiltrati printre noi, proiectand jaful si genocidul. kazarhi, tatari, ... nomazi care au trait numai din munca altora, prin noua constitutie ce o vor propune, vor asigura continuitate prin plozii lor

    Ioan Rosca 2.03.13 Doamna Mihail,

    Cum adica nu sint romani?!! Ca exista SI alogeni la virful si originea acestui dezastru - e perfect adevarat (si important). Dar restul, marea de hotomani, mafioti si paraziti care au secatuit Romania in acesti ani, nu mai sint romani (genetic)? De ce? Ca romanul e bun , cinstit, drept si nu poate face rau tarii sale? Sa fim seriosi. Va place sau nu , romanul nou, reeducat, e decazut in masa, majoritatea populatiei actuale descurcindu-se urititor. Ceea ce nu reduce vinovatia celor care i-au adus in acest stadiu, dimpotriva. Dar si printre acestia sint si romani.

……

Ioan Rosca 3.03.13

De ce oranj? Restul fesenistilor au facut altceva? Sau politicienii din alte facaturi ? Sau baietii destepti de pe teren?

http://www.cotidianul.ro/comisia-europeana-verifica-relatiile-care-au-existat-intre-mafia-oranj-si-managementul-de-la-oltchim-207966/

    Ioan Rosca 4.03.13

    Ce fantastica productivitate a avut omul asta! In fiecare minut a produs in valuri valoare. Ce exemplu minunat de intreprinzator. Nu ca altii ar fi facut banii altfel....

    http://www.gandul.info/news/ioan-niculae-singurul-roman-in-topul-forbes-al-miliardarilor-lumii-ce-avere-are-patronul-echipei-astra-10633014

Cristian Bereanda 5.03.13 Au bagat mana pana la urechi in proprietatile si bugetul statului. Practic dupa revolutie si le-au impartit intre ei.

Mioc Marius fost lucrător al securităţii

Socrate Stanculescu 5.03.13 A SI CONFIRMAT BCA A LUCRAT IN DEPARTAMENTUL ECONOMIC AL LUI SECU'..!! ''CINE UMBLA CU MIERE..CE ARE PE MAINI'' ??

……

Ioan Rosca 5.03.13

De berea de Reghin va mai amintiti? A fost printre primele ucise de tranzitie.

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/foto-ajunge-moloz-fabrica-bere-ursus-cluj-producea-inca-1878-afla-vrea-faca-proprietarul-terenul-1_5134c96600f5182b85ca2dfb/index.html

Ioan Emilian Istrate http://www.banatuldemunte.ro/2011/04/ciclova-montana-a-doua-fabrica-de-bere-de-traditie-din-romania.html/comment-page-1 Dar de berea de Ciclova îşi mai aminteşte cineva? Fabrica a început să producă în 1728!

Ciclova Montană, a doua fabrică de bere de tradiţie din România

www.banatuldemunte.ro

Poate te intereseaza: Banatul de munte – Bere de Ciclova, o marcă de renume Serb...See more

Socrate Stanculescu ''IACA'' DE CE TREBUIE SA LUAM MASURI RADICALE IN A-I STOPA PE ''ACESTIA''DEOARECE O SA RAMANA 237.500 KMP ''CURATI'' CA-N PALMA...!!

…..

Ioan Rosca 14.03.13

Date interesante, care confirma amploarea fenomenului. Dar esenta lui e ascunsa.

Cum sa recunoasca Ponta ca tranzitia fesenista a facut NUMAI ASTA: a imbogatit securicomunistii intermediari care controleaza toata institutiile statului, in numele repararii greselilor regimului comunist.

http://adevarul.ro/news/politica/mafia-retrocedarilor-propune-legi-parlament-1_5140ce8700f5182b8503a383/index.html

Socrate Stanculescu 14.03.13 DE CE PROPUN INLATURAREA INTREGII ''CARACATITE'' POLITICO-AFACERISTE ??? ''ARATURA ADANCA'' SI PUS ''SAMANTA'' DE ALTA ''NATURA(DIN SOCIETATEA CIVILA-CA LA BULGARI..!!) !

Ioan Rosca 14.03.13 Va rog sa observati (din datele furnizate aici) cui a fost acordata prioritate la reconstituiri! Nu retrocedarii terenurilor- care trebuiau recuperate in general de cetateni romani. Ci a caselor detinute de cetateni plecati din Romania. Cum se poate justifica o astfel de prioritate, pentru guverne care chipurile reprezinta populatia tarii?

http://www.cotidianul.ro/guvern-impozit-de-85-pentru-cumparatorii-de-drepturi-litigioase-208806/

Ioan Rosca 14.03.13 Va place cit de clar suna:

"Prin excepţie de la alin. 1 au prioritate de soluţionare cererile persoanelor (…) care au cumpărat drepturi patrimoniale litigioase."

http://www.cotidianul.ro/cotidianulro-va-prezinta-lista-samsarilor-din-parlamentul-romaniei-208921/

………

Ioan Rosca 14.03.13

Bun. Exact asta s-a intimplat in nenumarate cazuri. Cum stam atunci cu teoria nerentabilitatii intreprinderilor romanesti, bune doar de fier vechi?

Sau singura speranta a romanilor este ca strainii care preiau toata, vor opri cumva furaciunile lor?

http://adevarul.ro/economie/afaceri/oltchimul-fost-capusat-carte-acuza-administratorii-judiciari-combinatului-1_5140ad4f00f5182b8502fd6e/index.html

Socrate Stanculescu Mai lipseste un ''Manual de capusat firmele de stat''...daca-i tot ''ca la carte''....

Ioan Rosca 15.03.13  http://aa.mg4.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=796884588&clmigstart=20110815#mail

Ioan Rosca 16.03.13 Inca un exemplu.

    http://directproprietar.ro/133-de-milioane-de-euro-a-supt-firma-cpu-de-la-Metrou

    133 de milioane de euro a supt firma-căpuşă de la Metrou

    Ioan Rosca O revenire 19.03.13

    http://www.cotidianul.ro/metroul-alta-gaura-neagra-in-bugetul-romaniei-209095/

 

……

Ioan Rosca 15.03.13

Unul dintre respectabilii care ne surpa. Pe ceilalti trebuie sa-i respectam, ca nu avem probe....

http://adevarul.ro/locale/iasi/foto-generalul-capturat-ajutorul-fbi-condamnat-iasi-tun-milion-dolari-doi-sefi-stat-patriarh-poze-internet-1_5142148000f5182b850a2635/index.html

Socrate Stanculescu IN GRECIA ,NUMAI PENTRU CA SOTIA N-A DECLARAT 2,2 MILOANE DE EURO DIN CONT,A ''LUAT'' 8(OPT) ANI...!!

Cristian Bereanda 16.03.13 Pai da, dar Grecia nu e condusa de infractori cocalari, totusi...

…….

Ioan Rosca 14.03.13

Au plecat cu prada.... Daca ar pierde puterea in Romania mafia lor, inca ar putea avea necazuri. Dar sansele de dreptate se reduc spre zero. Si o data cu asta , totul se cufunda in intuneric.

http://directproprietar.ro/Romnul-care-a-scos-din-foame-o-ar-ntreag-I-a-crescut-economia-ntr-un-ritm-ameitor

Românul care a scos din foame o ţară întreagă: I-a crescut economia într-un ritm ameţitor

    Socrate Stanculescu Cititi,va rog despre programul" Diafaneia'' in Grecia si NU mai fiti pesimist...Pe 9AM sau Adevarul.ro...

    Ioan Ionuţ NoSchengen Asta suna cam asa: Eu fac o afacere in ecomomia Romaniei sa zicem de 100 mld euro, adica cca 40 % din pib. Asta inseamna ca se scurg din diverse surse (populatie, societati comerciale, ong-uri, buget de stat etc) banii respectivi. La asta se mai adauga si 24 % tva; total 124 mld. euro. Din aceasta suma imi raman cca 60 %, adica 60 mld euro profit pe care-i blochez in cont. Restul sunt distribuiti in contabilitatea afacerii. Socotind dupa cei 24 mld pe care-i depun la trezorerie deducem ca pib-ul a crescut cu 40 %.

    Dar sa mai socotim o data: 124 - 60 = 64 euro care se intorc in economie. Adica 60/124 = 0,48, adica cca 48 % diminuare de masa monetara. Inca cateva astfel de afaceri si e epuizata toata masa monetara blocand orice miscare economica.

    Adica in capitalism saracia creste odata cu cresterea economica. Asa se explica criza economica actuala. Cu cat creste productia creste si saracia populatiei.

    (Nu am luat in seama cati din cei 40 % cheltuieli de productie se directioneaza tot spre conturi private si acolo raman, imobilizati).

    Mioc Marius 14.03.13 Românul respectiv nu din România şi-a cîştigat banii. http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Timi%C5%9F

    Ioan Rosca 14.03.13 "Românul respectiv nu din România şi-a cîştigat banii" - Glumiti? Nu stiti cine este Frank Timis?

    Este un exemplu perfect de inavutire mafiota prin spolierea Romaniei postdecembriste, in cooperare cu reteaua care tine tara in gheare.

    Niciodata nu s-ar fi imbogatit nici unul din ei asa, in occident, facind dintr-un pol un miliard, daca nu se apucau de pradat Romania. Nu aveau cum, businessul normal nu creste astfel. . Vestul salbatec s-a mutat pe Carpati.

    Mioc Marius Mineritul la Roşia Montană nu a început, deci nu i-a adus bani, cel puţin deocamdată. Din contră, a cheltuit bani acolo. Frank Timiş plecase din ţară înainte de 1989. Dacă cunoaşteţi concret din ce şi-a căştigat Timiş banii, scrieţi. Care e afacerea cu care a spoliat România?

    Ioan Rosca 14.03.13  De multi ani au aparut in presa numeroase relatari despre combinatiile lui Timis cu lideri fesenisti. Au fost multe si foarte dubioase. Daca am timp, caut in spate- dar puteti cauta si dv. Nu e insa nevoie neaparat- imbogatirea fabuloasa a acestui pescuitor in apele putrede ale tranzitiei- spune deja tot. Dar dv. pareti (si nu stiu de ce?) adeptul tezei (mediocre) a prezumtiei de nevinovatie... in orice conditii. Cind te-ai imbogatit facind afaceri in Romania (si alte locuri similare) prezumtia poate si trebuie sa fie- de vinovatie. Sa dovedeasca cel care vrea sa fie considerat o exceptie, cum i-a aparut miliardul din nimic. Altfel nu ne putem despotmoli.

    Mai concret, dv. credeti ca in economia speculativa, banii se fac dupa ce se produce?! Nici pomeneala. In clipa in care ai aranjat o bomba mediatizanta cu niste corupti locali si faci demersurile de rigoare, sar in sus actiunile de bursa (sau intelegerile obscure din culise) si imbogatesc speculatorii inainte chiar sa inceapa asa zisul proiect. Dotcom-urile ajungeau la milioane inainte ca "intreprinzatorii" sa se decida ce vor face de fapt in respectiva intreprindere noua. Este sindromul californian "the game" - mai cititi. Ati ramas in urma in materie de economie de casino.

    Mioc Marius Se pare că aceasta este o diferenţă esenţială între noi, domnule Ioan Rosca. Dv. preferaţi prezumţiile, eu prefer dovezile. Dacă n-am dovezi, prefer să tac. Tot n-aţi răspuns la întrebarea care este afacerea cu care Frank Timiş a spoliat România. Nici măcar sub formă de prezumţie n-aţi indicat vreo afacere concretă. De fapt de ce credeţi că Frank Timiş s-a îmbogăţit făcînd afaceri în România? Faptul că a fugit din ţară înainte de 1989 vă îndreptăţeşte prezumţia?

    Socrate Stanculescu Deci Frank Timis in cardasie cu fiul unui PSD-ist sun in ''spatele'' Gabriel Gold Corporation de la Rosia Montana......!!!Prin urmare ''d-acilea'' spoturi publicitare despre ''binele'' pe care-l face cu...cianuri !!!

    Mioc Marius 14.03.13 Posibil. Dar mineritul la Roşia Montană n-a început, deci Frank Timiş nu şi-a cîştigat averea cu Roşia Montană, şi nici de altundeva din România nu ştiu dacă a cîştigat semnificativ.

    Ioan Rosca 14.03.13 Iar va faceti ca nu cititi ce va scriu domnule Mioc... Sau chiar nu aveti habar despre cum merg afacerile speculative? Timis s-a imbogatit cel mai probabil vinzind combinatii viitoare (actiuni, features, derivatives etc) si intermediind cuplaje intre escroci de afara si dinauntru. Nu a venit prin Romania de atita ori sa culeaga floricele si nici sa munceasca. De cite ori partasii lui din Romania dau o veste , rea sau buna, se culeg roadele undeva pe bursa. Am toate motivele sa explic asa imbogatirea lui. Dar dv cum o explicati? Delictul de initiat este imposibil de parat in Romania si unuia ca dv. atit de deschis catre liberalismul fara limite, ii apare probabil ok. Veti muri asteptatind dovezi ca Romania e jefuita, si pretinzindu-mi sa tac, pina nu le obtin... Ei bine , va las dv. rolul asta.

    Deosebiri sint mai multe intre noi, si de ce nu ar fi? Are fiecare formatia lui. Eu nu am complexe in fata rationamentelor statistico-probabilistice. Daca un fenomen se produce in 99% din cazuri, el poate fi PREZUMAT CA PROBABIL. Altfel nu folosim informatiile de care dispunem, in intelegerea realitatii, ci ne blocam de teama acelui 1% eroare. Sa dovedesca rarisimul imbogatit constit ca este o exceptie.

    Eu nu-mi pierd vremea pe Internet ca sa lamuresc pe altii ca hotii de la noi trebuie crezuti curati.... daca nu sint dovediti, in justitie, cu probe etc. Nu vor fi dovedeti, nici pedepsiti- nu are cine si cum sa o faca. Jaful modern ride de codul penal. O mai fi si cite unul cinstit dintre cei care "caca aur" (nu evit expresia, in context), desi eu nu cunosc nici un mod corect de a face miliarde din nimic. In schimb stiu bine , din mii de exemple, ca de fiecare data e vorba de manevre putrede, de specularea unor minarii, eventual aparent legale.

    Mioc Marius 14.03.13 Se pune problema unde a făcut Timiş banii - în România sau alte ţări? A jefuit România sau a jefuit Australia sau Sierra Leone? Dacă a jefuit alte ţări, ne interesează? Schimbăm numele grupului din "Acţiunea pentru Eliberarea României" în "Acţiunea pentru Eliberarea Planetei"?

    Ioan Rosca 14.03.13 In Romania i-a facut. Ca doar nu credeti ca a petrecut atitia ani cochetind cu sforarii de la putere , urmati de decizii guvernamentale ca acelea care au dus la Rosia Montana, ca turist?

Mioc Marius 16.03.13 Deci merge pe crezute. E suspect că un cetăţean născut în România, fugit din România în perioada comunistă, după căderea comunismului a petrecut ceva timp în România. Vă amintesc că la Roşia Montană nu a făcut bani, fiindcă mineritul acolo nu a început încă. Că are planuri de viitor să facă bani din Roşia Montană e altceva.

Ioan Rosca 16.03.13 Nu va mai raspund. Gasiti alt fraier sa "discute" cu dv... despre prezumtia de nevinovatie a jefuitorilor Romaniei.

Daca vreti sa macinati subiectul Frank Timis, cautati dv relatarile despre combinatiile lui feseniste din acesti ani. Sint multe si ma mira nu le-ati observat. Dar nu-mi dati teme mie, am alte proritati si e suficient ca v-am semnalat ca aparati un individ dubios si principii capitularde. Iar daca vreti sa intelegeti cum se pot face bani din speculatii, inainte de a produce ceva, studiati materiale adecvate.

Eu afirm raspicat: orice individ imbogatit fulgerator este probabil un escorc si ar trebui sa i se confiste averea, daca nu dovedeste ca, prin exceptie, a facut-o cinstit. Asa cum era legea ilicitului. Daca a facut bani invirtiindu-se prin Romania ca sa faca lipituri si contracte incorecte - este probabil un tradator de tara si un profitor al mafiotismului sistemic. Nu-mi trebuie nici o dovada de vinovatie pentru un caz particular de prosperitate explosiva, ci protagonistul miraculoasei imbogatiri trebuie sa demonstreze ca minunea inmiirii banilor nu s-a facut prin nenumaratele tehnici de parazitare, mai mult sau mai putin legale.

Discutia noastra nu e minora. Cu prezumtia pentru care pledati dv. Romania nu s-ar mai putea elibera. Am ramine cu latratul civic steril. Numai confiscarea masiva a prazii acaparate de paraziti poate relansa tara: ori pentru ca s-a distribuit ilegal avutia poporului (cum aminteste domnul Popa), ori pentru ca numai asa s-ar stabili o economie participativa (cum pledeaza domnul Cojocaru) ori pentru ca numai asa s-ar reabilita justitia (cum sustin eu).

Sigura ca astea sint vise, cit timp jefuitorii sint la putere. Dar dv de ce sinteti atit de preocupat sa nu ne uitam urit la cicoii tranzitiei, sa nu ii declaram vinovati, sa nu ii urim, sa nu le vrem capul si averea facuta mafiot? Ca sa nu derive de aici faptul ca revolutia a esuat?

Mioc Marius 17.03.13 Domnule Ioan Rosca, discuţia dintre noi într-adevăr nu e minoră. Dv. consideraţi că orice om cu bani este de blamat, fără a fi nevoie să se dovedească vreo fărădelege a sa la dobîndirea banilor. Nu mă miră că aveţi mulţi nostalgici comunişti pe grupul ăsta. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=179565262179393

Ioan Rosca 17.03.13 Avem dreptul fiecare la punctul sau de vedere si la a le confrunta civilizat.

Eu cred ca dv ati adoptat, din 1990, o pozitie toleranta fata de noul regim, pe care-l criticati recunoscindu-i implicit "legalitatea", adica ati acceptat ideea de reforma si legitimitatea celor cocotati la putere. Va loviti de barajul aparentelor sociale si juridice, care apara furaciunile si parazitismul, intr-un stat condus de criminali. In timp ce eu, am adoptat , continuu, o pozitie de contestatie radicala a regimului fesenist, afirmind ca nu e legitim, ca toate actele sale ar trebui anulate, daca ar fi rasturnat de la putere prin ridicarea unei miscari justitiare, fiind justificata si oportuna o rasturnare (deci o revolutie, de preferinta politica, democratica).Adica ducerea la bun sfirsit a celei incepute la 16 decembrie la Timisoara care a fost deturnata, confiscata, innabusita, de contrarevolutia fesenista.

De aici vin contrele dintre noi. Din modelele fundamental diferite asupra realitatii. Repet- alteritatea trebuie respectata, chiar cind ne impiedica sa colaboram eficace. Din pacate, sintem la fel de sterili. Nici sarjele mele razboinice, nici teoriile dv. de salon despre drepturile (inclusiv de respectabilitate) a "oamenilor" care distrug Romania, nu au nici un efect pe teren...

Marius Adi 17.03.13 DE MAINE DOMNULE ROSCA POATE MARELE POLITICIAN CICA ROMAN NASTASE ADRIAN O SA DEA INFORMATII MAI DETALIATE DESPRE AFACERILE CU TIMIS....NU??

…….

Ioan Rosca 19.03.13

Ca doar nu vrem sa ramina ceva in fondul national pentru restituiri catre proprietarii discriminati? (vezi proiectul noii legi http://www.anrp.gov.ro/uploads/Proiect_lege.pdf)

http://www.cotidianul.ro/o-noua-teapa-luata-de-pdl-in-parlament-209225/

…….

Ioan Rosca 22.03.13

Ramin la parerea ca aceasta miscare a fost impusa de obligatia de retrocedare. Se face totul ca noua lege sa nu mai aiba ce imobile sa distribuie, prin Fondul national. Sa se poata spune: din pacate, nu mai avem nimic.

http://adevarul.ro/news/politica/raappsscoate-vanzare-694-vile-protocol-1_514c3f1400f5182b853e7526/index.html

RAAPPS scoate la vânzare 694 de vile de protocol

    Mircea Serban 23.03.13 ...SAU POATE CHIAR SA "LEGITIMEZE" MIZERIILE TIGANILOR DIN TIMISOARA?!

    Socrate Stanculescu SE PARE CA...SI UNA SI ALTA !!

    Mioc Marius Nu cumva actualii chiriaşii despre care a vuit presa că sînt abuzivi vor fi avantajaţi de măsură, putînd să cumpere vilele la preţ convenabil?

    Virgil Antonov Vilele româneşti expuse in FB sunt mai elegante decât cele din California cu excepţia movie-starurilor ! Cum asa?

    Socrate Stanculescu 23.03.13 Depinde de forma in care se face vanzarea: pe ''SIST'' sau licitatie DESCHISA..!!!

……

Ioan Rosca 24.03.13

De ce nu stirneste aceasta vinzare protestele de rigoare ?!

http://www.cotidianul.ro/guvernul-vinde-vilele-ra-apps-in-rate-chiar-si-la-valoarea-de-inventar-209493/

    Gheorghe Sidonenco Dar nu sunt prosti sa protesteze ca doar tot ei sunt profitorii.Saracutii de ei cum se inzestreaza unii pe altii iar voi in loc sa le plangeti de mila le faceti si...publicitate gratuita!

    Volf Luiza Tanta NU NE RAMANE DECAT SA NE LUAM TARA INAPOI!

…..

Ioan Rosca 23.03.13

"Ajustarea la globalizare"? Atunci cit trebuia sa primim pentru desfiintarea economiei romanesti, in acealasi scop ? Intreb ca fost inginer la Electronica Bucuresti.

http://adevarul.ro/news/societate/romaniava-primi-45-milioane-euro-europa-fostii-angajati-nokia-1_514c948800f5182b8540a5d7/index.html

    Ioan Rosca Ajustarea asta cit ne-a costat?

    http://adevarul.ro/economie/afaceri/dai-mine-dai-fabrici-uzine-povestea-unui-dezastru-prabusirea-economiei-romaniei-comuniste-s-a-ales-praful-mandria-ceausescu-industria-patriei-1_514c570700f5182b853f28cc/index.html

    "Dai în mine, dai în fabrici şi uzine!" Povestea unui dezastru: prăbuşirea economiei României comuni

    Ioan Rosca Dar unora le-a picat foarte bine dezastrul....

    http://www.antena3.ro/romania/schema-abuzurilor-din-energie-au-fost-livrate-direct-cantitati-de-energie-la-un-pret-cu-aproape-50-mai-mic-decat-cel-real-208052.html

        Virgil Antonov Acum reciproca este valabila: Dai in fabrici si uzine, Dai in mine !

………

Ioan Rosca 27.03.13

Minima moralia nu a incremenit in proiect.....

http://www.cotidianul.ro/andrei-plesu-l-a-cadorisit-pe-gabriel-liiceanu-cu-tot-patrimoniul-editurii-politice-209751/

Care a fost primul act de corupţie de după căderea lui Nicolae Ceauşescu, zisă revoluţie?, Andrei Pleşu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice

    Mioc Marius Actul publicat reprezintă numirea lui Liiceanu în funcţia de director al Editurii politice, rebotezată Humanitas. E ceva anormal că după revoluţie au fost numiţi oameni noi în fruntea unor întreprinderi de stat? Trebuia să rămînă neschimbată conducerea editurii Politice? Ulterior Editura Politică (Humanitas) s-a privatizat, dar nu apar în articol nici un fel de date despre condiţiile privatizării din care să reiasă că a fost o privatizare frauduloasă. A fost un lucru rău această privatizare? Trebuia statul să păstreze în proprietate edituri precum fosta editură Politică, ca să aibe şi miniştrii culturii de azi posturi de oferit prietenilor? Care este patrimoniul naţional pierdut prin privatizarea fostei edituri Politice? Maşinile de scris şi stocurile de carte comunistă care în 1990 nu o mai cumpăra nimeni? S-au privatizat în România fabrici, combinate, resurse naturale, crezi domnule Ioan Rosca că privatizarea fostei edituri Politice este reprezentativă pentru jaful postdecembrist? Care era alternativa? Păstrarea ca editură de stat şi continuarea liniei editoriale marxist-leniniste? Personal consider privatizarea editurii Humanitas un exemplu de succes - în locul fostei edituri Politice de tristă faimă a apărut o editură de succes în peisajul cultural românesc. Iar în acest succes patrimoniul moştenit de la fosta editură Politică are un rol nesemnificativ, mult mai importantă fiind activitatea din ultimele 2 decenii. Şi alte edituri de stat s-au privatizat, dar fiindcă n-au avut ulterior succes nu se mai vorbeşte despre ele.

    Ioan Rosca 28.03.13 1. Sintem victima procesului de privatizare postdecembrista si avem dreptul/obligatia sa folosim prezumtia ca el este incorect, abuziv si nociv. Fiecare privatizare este suspecta, nu exista temei ca sa se imbogateasca cineva din bunurile statului- alocate lui de un prieten. Daca editura Politica nu valora nimic, de ce nu si-a facut Liiceanu editura noua?

    2. Indivizii de genul Plesu- Liiceanu au facut capital mercantil din imaginea publica de incoruptibili , dezinteresati material etc. Sint de de condamnat cel putin moral, daca nu si penal, pentru ca au participat la jefuirea Romaniei, indiferent cit de mare a fost prada. Plesu a incalcat Minima Moralia iar Liiceanu nu a incremenit in proiectul... de a ramine sarac si cinsitit.

    Mioc Marius 28.03.13 Domnule Ioan Rosca, nu sînt de acord cu prezumţia dv. că orice privatizare a fost nocivă. În cazul editurilor, nu văd nici o necesitate ca statul să deţină în proprietate aşa ceva. Ar fi doar prilej de asigurare de sinecuri pentru prietenii celor aflaţi la guvernare. Dacă aveţi dovezi că la privatizarea fostei edituri Politice s-au săvîrşit nereguli, prezentaţi-le, altfel abţineţi-vă de la comentarii, că o să vă pierdeţi credibilitatea şi atunci cînd veţi denunţa fraude pentru care aveţi dovezi. Constat la dv. o gîndire comunistă - văd că susţineţi că statul trebuia să păstreze tot în proprietate şi să nu privatizeze nimic. În cazul editurilor, care ar fi totuşi motivaţia de a fi păstrate în patrimoniul statului? Dacă vorbim de nocivitatea privatizării editurilor aş considera nocivă privatizarea editurilor care au dispărut ulterior din viaţa publicistică românească, nu a editurii Humanitas care a supravieţuit. De ce nu vorbiţi despre fostele edituri de stat dispărute şi luaţi ca exemplu de "jaf" o privatizare de succes? Cunoaşteţi bilanţul contabil al editurii Humanitas la privatizare, cunoaşteţi preţul care a fost plătit pentru privatizare pentru a lansa acuzaţii de jaf, sau practicaţi calomnia ca un hobby? Liiceanu n-a spus niciodată că vrea să fie sărac şi cinstit, asta e lozinca lui Iliescu (pe care văd că o aprobaţi), dar sînt convins că averea lui Liiceanu şi a editurii Humanitas se bizuie pe cărţile publicate în două decenii (unele mai bune, altele mai proaste, dar pe ansamblu şi-au găsit cumpărători), nu pe patrimoniul fostei edituri Politice, care prea mari bogăţii nu putea cuprinde (probabil nişte maşini de scris, ceva mobilier şi un stoc de carte comunistă).

    Ioan Rosca 28.03.13 Dv ati reluat opinia pe care am contrazis-o, nu pot deci decit sa va mai contrazic o data. TOATE privatizarile sint suspecte si stim ca au fost in general incorecte, dubioase, ilegitime. Statul roman- asa cum arata insistent si domnul Popa- nu a avut deptul sa privatizeze NIMIC, caci nu detinea nimic, era avutia poporului care muncise in lagar. Fiecare justificare a unei privatizari e nociva, nu numai in sine ci mai ales in principiu- caci legitimeaza prin ea insasi manevra criminala care a secatuit romanii cinstiti! Nu vad ce temei avea Liiceanu sa primeasca o editura cadou, dar asta e o ocazie ca altii sa-si justifice acaparari similare. Nu am nevoie de nici o proba ca sa denunt imoralitatea "descurcarii" filosofilor postdecembristi, care dadeau altora lectii de civism. Au devenit lichelele la care faceau apeluri gaunoase. Nu vad cum ar putea fi curat procesul prin care s-a transformat o alocare in administrare.... in proprietate personala. Aici  valoarea majora nu o constituie masinile de scris ci oportunitatile de difuzare, capitalul de imagine.

    Nu am nici un respect pentru cei care fac bani din "promovarea culturii"- fie ea si de calitate. Nici pentru cei care fac bisnita cu mintea. Si eu promovez cunoasterea - si o fac gratis, de multi ani, din solidaritate cu umanitatea spiritualizata. Ma simt in drept sa-i dispretuiesc pe mercenarii culturii, niste sacali de biblioteca, cit se poate de ipocriti, pentru ca nu am cistigat inca nici un leu din eseurile mele.

    Dar punctul in care ne despartim cel mai acut este viziunea privind raportul dintre societate si drept. Batindu-va cu nedreptatile in justitie, v-ati lasat impregnat de o teza de maxima nocivitate: a suprematiei dreptului asupra vietii personale si sociale. Ati ajuns sa credeti (afirmati) ca oamenii nu trebuie sa-si spuna parerile, sau sa semnaleze potlogarii prezumabile, decit dupa ce au strins probe (cum???), dupa ce dispun de sentinte definitive/etc. In felul acesta - faceti jocul unei mafii, care a pus mina pe justitie , pe administratie, pe parlament, pe televiziuni. Si care are interes sa fie inoculata in oameni ideea ca trebuie sa taca , daca nu sint procurori.

    Eu nu sint din Timisoara, am alta perspectiva. Am trait multi ani in Montreal, putind observa efectul catastrofal pe care il are viziunea sustinuta de dv asupa prevalentei justitiei asupra societatii. Acolo, nu mai are nimeni curajul sa critice nimic, nici macar sa afirme public ca un vin a avut gust rau sau ca un doctor si-a batut joc de el, caci risca plata unor despagubiri uriase ... daca nu poate dovedi complet ce afirma public, in urma unui proces de citiva ani, pentru care va cheltui sume mari. Stiu unde ne va duce drumul asta... La dictatura avocatilor capusa, si auto-cenzura care stinge libertatea de expresie.

    Mioc Marius 28.03.13 Domnule Rosca, vă atrag atenţia că documentul de la care a pornit discuţia nu vorbeşte despre faptul că Liiceanu a primit "cadou" o editură, ci despre numirea lui Liiceanu ca director al unei edituri care rămîne a statului. Contestaţi dreptul ministrului culturii să numească directori la întreprinderile subordonate? V-am mai întrebat, dar n-aţi răspuns - trebuia Pleşu să lase neschimbată conducerea editurii Politice? Dar la alte întreprinderi de stat din ţară (în 1990 cam toate întreprinderile erau de stat) este legitim dacă s-au schimbat unii directori sau nu? Ce reproşăm celor veniţi la putere în 1989 - că au schimbat directori de întreprindere sau că, din contră, i-au lăsat tot pe cei vechi la conducere, cazul Humanitas fiind o excepţie? Privatizarea editurii Humanitas e un proces ulterior, despre care nu ştiu cum s-a desfăşurat, fiindcă nu s-au publicat nici un fel de documente. Nu cred că Liiceanu a primit editura "cadou". Poate a plătit pentru ea, poate s-a privatizat prin metoda MEBO către toţi angajaţii şi apoi Liiceanu a cumpărat acţiunile de la ceilalţi angajaţi, poate au fost depuse certificate din alea de privatizare în masă. Dacă aveţi dovezi despre cum s-a făcut acea privatizare vă rog să le prezentaţi. Nu cred că e un lucru bun pentru societate să se lanseze acuzaţii nedovedite, fiindcă scade şi din credibilitatea acuzaţiilor dovedite. Ajungem în situaţia în care toţi sînt învinuiţi că au furat, şi atunci nici nu mai contează cu adevărat cine a furat şi cine nu. Nu mi-aţi răspuns nici la întrebarea cu privire la motivaţia pe care ar avea-o statul în condiţiile actuale să păstreze în proprietate edituri. Şi ce soluţie propuneţi? Naţionalizarea editurii Humanitas? Dar editura Humanitas de azi e complet diferită de fosta editură Politică care a fost privatizată. Ce să ia statul înapoi? Maşinile de scris care de mult au fost casate - azi se lucrează totul computerizat? Stocul de carte comunistă care a dispărut de mult - cel mai probabil prin casare, nu prin vînzare? Dulapurile şi mesele de la sediul editurii, cîte or mai fi rămas în folosinţă după 20 de ani? Acum Humanitas are librării prin întreaga ţară care nu existau în momentul privatizării. Sesizaţi că ar fi incorect ca statul să confişte un patrimoniu care nu a fost niciodată al său, ci s-a creat din activitatea ulterioară privatizării a editurii Humanitas? Cît despre "capitalul de imagine" - la care capital vă referiţi? La cel al fostei edituri Politice? Nu cred că Humanitasul de azi mizează pe imaginea editurii Politice ceauşiste. Dacă vorbiţi de capitalul de imagine al editurii de stat Humanitas, pînă în momentul privatizării, pînă la urmă chiar Liiceanu l-a creat, deci nu e o nedreptate aşa mare dacă Liiceanu a profitat de el. Dar ce propuneţi în cazul celorlalte edituri de stat privatizate, care au dat faliment ulterior? Acolo ce mai recuperează statul?

    Mioc Marius 29.03.13 Un alt punct în care am păreri diferite de ale dv., domnule Ioan Rosca: după părerea mea a face negoţ cu cartea nu este ceva reprobabil, cum nu este nici a face negoţ cu pîine, haine, băuturi răcoritoare sau castraveţi. Eu văd toate acestea ca activităţi economice legitime, iar îmbogăţirea prin ele o văd de asemenea legitimă.

    Ioan Rosca 29.03.13 Da . Acestea sint deosebirile dintre viziunile noastre- pe acest subiect.

Mioc Marius 30.03.13 Domnule Ioan Rosca, tot n-aţi răspuns la întrebarea dacă consideraţi necesar în condiţiile actuale ca statul să păstreze în proprietate edituri.

Ioan Rosca Da. Indiscutabil. Si programe de televiziune. Si multe altele.

Doar ca , atentie, ma refer la un stat curatat de uzurpatori, unul care sa lucreze ca instrument de mediere si sincronizare al societatii.

Mioc Marius Părerea mea: o editură de stat înseamnă doar prilej pentru guvernanţi de a-şi răsplăti cu funcţii sprijinitorii din cultură. Adică un fel de corupţie "legală". Aşa era pe vremea comunismului, cînd producţia editorială era de stat şi statul stabilea ce scriitor poate fi tipărit, şi în ce tiraj, şi ce scriitor e interzis. Vezi şi Institutul Cultural Român de azi, folosit de fiecare guvernare pentru a-şi răsplăti prietenii. Statul curăţat de uzurpatori e o utopie, întotdeauna se vor găsi printre cei puşi să administreze averea statului unii care să tragă foloase personale. Mai bine edituri particulare care-şi dovedesc valoarea pe piaţa liberă. Din punct de vedere cultural s-a înregistrat un progres uriaş faţă de perioada ceauşistă, varietatea cărţilor disponibile publicului fiind incomparabil mai mare acum decît înainte de 1989. Nădăjduiesc să nu vă supăr prea tare pe dv. şi pe nostalgicii ceauşişti (destul de numeroşi în grupul acesta) spunînd că s-au înregistrat progrese faţă de epoca Ceauşescu.

Ioan Rosca Da , ploua cu carti frumoase peste o realitate urita. E de unde alege, dar nu prea mai are cine le citi. Inainte, era aproape pe dos.

Nu e un progres nici faptul ca dv.si multi altii ati pierdut dorinta de proiect colectiv national si reduceti socialitatea la o piata de servicii.

Nu numai statul e degradabil ci orice facatura umana. Dovada- este putreziciunea in care s-a impotmolit si capitalismul.

Dv credeti ca alde' Liiceanu si Plesu, daca ar fi lucrat pentru un stat normal, si nu pentru a-si umfla buzunarele, nu ar fi putut raspindi cultura? Ca spiritul nu se propaga fara suflul bisnitei?

……

Ioan Rosca 28.03.13

Numeroase "inginerii" cu firme capusa contribuie probabil la asta . Si strategia care a facut ca trenurile sa mearga tot mai goale. Ca si in cazul postei, fiind imposibil sa sustii ca Romania nu are puterea de a-si mentine in functie sisteme care functioneaza de peste o suta de ani.

http://www.antena3.ro/romania/cfr-calatori-estimeaza-o-crestere-de-44-a-pierderilor-aproximativ-100-de-milioane-de-euro-208635.html

CFR Călători estimează că va încheia acest an cu pierderi de 427,2 milioane de lei, o creştere de 44 de procente faţă de pierderile de pe anul trecut, de 296 milioane lei, relatează Mediafax.Potrivit...

    Ioan Emilian Istrate Indubitabil!

    Cristian Bereanda Estimarile astea cine le face? Aceeasi "specialisti" care au dus de rapa Romania?

    Mioc Marius Trenul Timişoara-Bucureşti cu care mai merg eu e totdeauna plin, mai ales de cînd s-a desfiinţat rapidul Bucureşti-Belgrad care prelua o parte din călători. Am întîlnit şi situaţia cînd la casa de bilete din gară (computerizată) mi se spunea că nu mai sînt locuri la cuşetă, dar puteai cumpăra locuri direct de la conductor, care uneori nu elibera bilet.

    Ioan Rosca Asta e chiar intersant domnule Mioc. Toate trenurile spre (Moldova)/ Piatra Neamt cu care merg eu des la Bucuresti- sint practic goale. Cum explicati?

    Ioan Rosca Precizare :spre Piatra Neamt au ramas doua trenuri - niste vagoane la ora 14 (netrecut ca direct in mersul trenurilor) si un tren la ora 15. Unul pe zi- si e gol.

    Ioan Emilian Istrate E posibil să existe nişte autocare sau microbuze care au preluat o parte din călători în zona Moldovei, o altă parte circulă cu autoturismul, iar o altă parte, pur şi simplu, nu mai circulă.

    Ioan Rosca 29.03.13 Sigur ca asta s-a intimplat. S-a operat astfel incit trenul sa nu concureze microbuzele afaceristilor privati. Ca si cum cel mai eficient transport ar fi cel individual.

    Ioan Emilian Istrate Şi câtă risipă de carburanţi! "Trăiască marii afacerişti!"

    Dumitru Zburlea Trebuie să fii tâmpit să conduci o regie naţională spre faliment. Cum e posibil să plăteşti pentru o călătorie cu trenul mai mult decât pentru una cu avionul???

    Mioc Marius Ioan Rosca pe ruta Timişoara-Bucureşti eu circul mai ales cu trenul de noapte, la cuşetă, că nu-mi place să pierd o zi întreagă pe drum. Iar la cuşetă în general se umplu locurile. Nu ştiu cum e cu trenurile de zi. Avantajul trenului faţă de autobuz/microbuz e tocmai comoditatea mai mare, care contează cu atît mai mult cu cît e durata călătoriei e mai mare. Poate un tren de noapte cu locuri la cuşetă care să lege Bucureştiul de Moldova ar avea clienţi - ar fi o posibilitate de călătorie comodă, fără să pierzi ziua pe drum şi mai ieftin decît cu avionul.

    Cristian Bereanda Pai dupa orele de circulatie e clar ca merg goale . Normal ele trebuiau puse in functie de navetisti, de exemplu la 16:30. Prin astfel de metode s-a falimentat CFR-ul.

Ioan Ionuţ 29.03.13 Si de ce nu distribuie trenuri cu numar de locuri adecvat traficului pentru a aficientiza economic acest tip de transport? De asemenea se poate opera pe orare si relatii.

Este adevarat ca traficul nu mai e acelasi din anii '60...'70 fiind preluat de diferite alte mijloace, dar si cererea sa redus; numer infim de navetisti, saracia care determina deducerea la maximum a calatoriilor... Si mai e disparitia industriilor care erau marele client al CFR marfa.

Asta nu inseamna ca trebuie desfiintat CFR.

Speram ca vor veni si alte vremuri cand va fi foarte util economiei.

Ioan Rosca 30.03.13 Daca tragem concluzia ca romanii nu pot lucra intr-o intreprindere de stat fara sa o fure pina la faliment, deci ca ei trebuie sa fie neaparat sclavii tinuti din scurt pe o plantatie (firma privata), ca ei nu ar fi putut si nu ar putea evolua spre alta conditie umana, atunci nu ne mai ramine nimic de facut.

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/calea-furata-romana-i-de-cosmin-savu-galerie-foto-10682617/

…….

Ioan Rosca 29.03.13

E bine ca au aparut si dovezi in dosare penale. Dar nu era nevoie de ele ca sa intelegi ... De exemplu, de ce se schimba continuu bordurile, de ce sint umpluti copacii cu beculete luni de zile (firma de de electricitate apartinind fiului primarului). Etc. Etc. Totul legal... Daca nu erau prea hulpavi si nu comiteau si "ilegalitati" astia ne puteau jefui linistiti, in numele legii si reprezentarii noastre in primarii, parlament etc.

http://www.cotidianul.ro/in-10-ani-o-firma-a-incasat-20-de-milioane-de-euro-montand-semne-de-circulatie-si-separatoare-de-trafic-210001/

……

Ioan Rosca 29.03.13

Si tot nu le ajunge... Sau e vorba mai mult de riscul de a da inapoi, daca pierd puterea?

http://adevarul.ro/news/politica/bogatasii-i-am-ales-conduca-lista-celor-mai-instariti-bugetari-romania-facut-avere-blaga-sebastian-ghita-robert-negoita-1_51544ebc00f5182b855d4113/index.html

…….

Ioan Rosca 29.03.13

Si cea din Piatra Neamt exporta, chiar acum 100 de ani. Dar nu a trecut si de tranzitie...

In acest timp lemnul pleaca direct din padure si noi cumparam mobila de afara. Exact ca in manualele despre colonialism.

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/cea-mai-mare-societate-prelucrare-lemnului-alba-stratusmob-blaj-intrat-oficial-faliment-datoriile-ajung-9-milioane-euro-1_5154944300f5182b855ed488/index.html

……

Ioan Rosca 3.04.13

Exista pentru ca fura si ei, cind si cum pot.

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/unde-se-evapora-jumatate-din-pib-ii-640511.html

………

Nelu Dochita 6.04.13

http://webtv.money.ro/news/propietarii-nemultumiti-de-noua-lege-a-retrocedarilor

Ioan Rosca Pasuni, paduri, case nationalizate. Urmasii ciocoilor vechi (majoritatea evrei, plecati de mult afara) se bat cu ciocoii noi , care rezista pina cind se cade la pace (retrocedind... pe dindoua)

    Dar de taranii romani mijlocasi, jefuiti monumental , in baza legii 18, de ce nu se vorbeste aproape de loc? Pentru ca pentru ei nu se bate nimeni, dinafara sau dinauntru.

……..

Ioan Rosca 8.04.13

Un mic inventar....

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-14575152-noi-dosare-anticoruptie-cine-sunt-actualii-ministri-baroni-locali-magistrati-parlamentari-din-ultimele-dosare-coruptie-monitorizate-hotnews.htm

Cristian Bereanda Dar vor fi condamnati ?

Gheorghe Sidonenco La...Pastele Cailor!Dar depinde care cai murgi,roibi,balani sau suri!

Ioan Rosca http://jurnalul.ro/stiri/observator/fostul-deputat-pdl-dan-pasat-a-fost-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare-640985.html

Gheorghe Sidonenco Si va avea mai mult ca sigur asigurata o celula cu...piscina!!!

…….

    Ioan Rosca 9.04.13

    Casele nationalizate si afacerile - in restul tarii- apartineau 75% unor evrei. Iar multe imobilele din Ardeal nu mai erau, in 1944 , in proprietatea celor care le-au reclamat acum (dintre care, multi pe baza de acte false). In fine, atunci cind a fost vorba de proprietarii de drept, nu s-a dat nimic, pina nu au fost cedate drepturile securistilor recuperatori. Totul intru discriminarea romanilor cinsititi, care mai traiesc acum in tara.

    Retrocedarile catre straini, da. Restituirea pamintului taranesc catre romani -nu Pentru ca urmasii taranilor nu au cazut la pace, prin impartirea prazii (nici nu aveau cu ce plati favorurile "comisiilor" si "judecatorilor")

    Iata programul izbutit de distrugere a societatii. Dar nenea Funar, ca reprezentant al securitatii nationaliste, nu poate spune decit jumatate de adevar.

    http://www.cotidianul.ro/planul-secret-al-ungariei-pentru-anexarea-ardealului-210703/

……..

Ioan Rosca 10.04.13

Probabil e vorba aici de padurile de pe hirtie! Eu pe teren vad cu totul altceva....

http://jurnalul.ro/stiri/observator/cat-s-a-taiat-si-ce-a-ramas-din-padurile-romaniei-ce-arata-raportul-de-audit-al-curtii-de-conturi-640914.html

    Ioan Rosca http://www.cotidianul.ro/romania-defrisata-creste-vertiginos-210961/

        Jaf inimaginabil în pădurile ţării, România defrişată creşte vertiginos

    Socrate Stanculescu JAF PE ''TOATE FRONTURILE''..!!!

……

Ioan Rosca 10.04.13

Noroc ca a fost privatizata. Altfel ajungea fier vechi, muiat in petrol...

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/investitii/rompetrol-cel-mai-mare-exportator-de-produse-petroliere-al-romaniei-640847.html

……..

Ioan Rosca 11.04.3

Dar teii nu mai sint... Si e tot mai clar ca populatia nu mai conteaza. De loc. La Piatra Neamt nici nu s-a schitat vreun gest de impotrivire, la nici una dintre taierile de pomi operate de primarie. De altfel oamenii nici nu vor copaci- vor loc de parcare si sosele mai late prin centru, cu treceri de pietoni cit mai rare.

http://adevarul.ro/locale/iasi/protest-precedent-organizat-iasi-administratiei-orasului-primarul-nichita-chemat-dea-socoteala-dezastrul-dendrologic-1_51665f6600f5182b85a798d7/index.html

…….

Ioan Rosca 12.04.13

Mai ramine numai sa fie bagati dupa gratii cei care au jefuit Romania. Ar fi mina de lucru pentru o gigantica reconstructie.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/muncitorii-cu-catuse-ideali-pentru-orice-patron-1032523.html

…….

Ioan Rosca 16.04.13

Nici asta nu va schimba decit aparentele. Dar simbolic-tot e mai bine decit sa sustii legitimitatea jafului prin uzurparea statului.

http://adevarul.ro/international/rusia/parlamentarii-ministrii-rusi-proprietati-lumea-vor-trebui-renunte-ele-functii-1_516c28b1053c7dd83f0f8e0c/index.html

………

Ioan Rosca 16.04.13

Dar optimismul merge înainte....

http://www.gandul.info/reportaj/dupa-100-de-ani-de-topit-fier-vechi-perla-siderurgiei-romanesti-a-ajuns-sa-fie-topita-ea-insasi-cine-sunt-parintii-dezastrului-de-la-campia-turzii-10749715

După 100 de ani de topit fier vechi, ”PERLA SIDERURGIEI ROMÂNEŞTI” a ajuns să fie topită ea însăşi..

    Emil Vladesan Trist, am fost in vizita in acel combinat, era o minunatie. Asta e Romania condamnata la exterminare.

    Ioan Rosca Corelati fenomenele. Romania e roasa.... de romani. La concurenta cu ulii externi.

    http://www.realitatea.net/culmea-primelor-regie-cu-datorii-da-prime-de-paste-angajatilor_1159724.html

    Marian Stoian pai straini ce isi doresc cel mai mult sa elimine concurenta deci sa cada industria romaneasca sa poata sa prospere ei

    Ioan Rosca 16.04.13 Nu e usor de iesit din haznaua asta....

    http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/ce-se-ascunde-in-spatele-esecului-managementului-privat-de-la-cfr-299412.html

………..

Ioan Rosca 17.04.13

Cu asemenea succese, mergem direct spre dezastru.

http://www.cotidianul.ro/statul-a-vandut-integral-pachetul-de-15-din-transgaz-211464/

Ioan Rosca 17.04.13 Si cu asemenea aparatori ai patriei, nu are cine sa se opuna caderii    http://www.cotidianul.ro/generali-unsi-cu-toate-alifiile-spionajului-militar-urmariti-penal-de-dna-211480/

……..

Ioan Rosca 20.04.13

Asta e una din schemele esentiale .....

http://www.evz.ro/detalii/stiri/jaful-padurilor-romanesti-padurarii-achita-taxa-de-protectie-catre-sefi-1033564-1.html

Ioan Rosca 20.04.13 Aici pare a se fi stricat ceva....

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/george-copos-intre-paradisul-fiscal-al-milionarilor-si-jilava-1033448.html

Cristian Bereanda Cam asa e in toate sectoarele. Trebuie facut ceva.

……

Ioan Rosca 22.04.13

Modelul romanesc.....

http://adevarul.ro/locale/suceava/modelul-teiciduluide-iasi-adaptat-suceava-primarul-campulung-moldovenesctaie-molizi-sanatosi-planteze-tuia-1_5175360e053c7dd83f3575a8/index.html

Modelul "teicidului" de la Iaşi a prins foarte rapid în nordul Moldovei. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a decis să pună la pământ zeci de molizi sănătoşi, fără ca nimeni să ştie dacă există măcar avizele necesare unei operaţiuni de acest tip.

    Socrate Stanculescu SUNT CONVINS CA AU DARAMAT UNII GARDUL CARE IMPREJMUIA SANATORIUL DE LA SOCOLA(de langa IASI)..!!ALTFEL NU ''ESISTA ESPLICATIE''..!!

Cristian Bereanda Nici primari asa de talhari si oligofreni n-au mai fost de 50 de ani. Votul "numarat" electronic, asta-i explicatia.

........

Ioan Rosca 1.05.13

Va place? Cu astia ar urma sa se faca revolutia?

http://www.gandul.info/reportaj/exclusiv-o-zi-de-lucru-a-mafiei-lemnului-mai-bine-sa-nu-i-prinzi-ca-n-au-niciun-dumnezeu-sunt-in-stare-sa-ti-taie-gatul-cu-drujba-10807367

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, în perioada 1990-2011 au fost puse la pământ peste 366.000 de hectare din pădurile României, de pe care au fost tăiate ilegal peste 80 de milioane de metri cubi de copaci. De departe, judeţele ”campioane” la defrişări ilegale sunt Harghita şi Covasna, unde…

    Ioan Rosca http://www.evz.ro/detalii/stiri/tablouri-foarte-valoroase-1035182-1.html

    George Românism Popescu Ăştia nu sunt 100% România, generalizarea este o tactică adoptată de mass media aservită 100% puterii...Întrebaţi-l şi pe domnul Cojocaru cum vede acest lucru...umblăm cu jalba-n proţap domnule Roşca...ştiţi bine, noi Ăştia/lalţi...

    Ioan Rosca 1.05.3 Domnule Popescu,

    Din pacate este plina Romania de "oamenii noi", de smecherii fara scrupule produsi de tranzitie. Ei nu vor pune umarul niciodata la instalarea adevarului, dreptatii, responsabilitatii si valorii. Aveti de invins majoritatea celor care "s-au descurcat", luptati contra majoritatii.

    De 23 de ani vad cum se aburca activistii care stau cu spatele la realitate si apoi se dezumfla -cind sint siliti sa o priveasca in fata. M-as bucura sa nu mai am parte de inca o reprezentatie de acest fel. Imi pare rau de constiintele civice care se inneaca in elucubratii. Ma refer desigur la cei de buna credinta. Ceilalti agitatori nu sint atit de sensibili: pina la urma, perseverind, se catara printre fatansme, gasesc o ocazie. Daca nu pentru tara, macar pentru ei....Lunga este lista combatantilor care s-au dat pe brazda.

    Domnul Cojocaru vede acest lucru cu ochelarii lui. Daca ai mei erau la fel, l-as fi insotit in aventuri.

   Ioan Ionuţ Si cu astia. Ei nu sunt cu nimic vinovati pentru faptul ca nu sunt informati; mai mult sunt dezinformati.

    Noi ar trebui sa-i luminam. Ei cred ca fac bine. Muncesc. Nu privesc mai departe.

   Ioan Rosca http://adevarul.ro/international/europa/sclavia-moderna-romania-topul-victimelor-1_5180d4da053c7dd83f63db21/index.html

    Cristian Bereanda Da' politia de ce e platita si are pistoale? Dar jandarmii? Eu am ajuns la concluzia ca noi, cetatenii Romaniei platim politia degeaba.

.....

Ioan Rosca 2.05.13

Incepe sa nu ajunga pentru toti?

http://www.cotidianul.ro/motii-s-au-rasculat-impotriva-mafiei-lemnului-si-a-protectiei-asigurate-de-politia-circulatie-212146/

Serban Popa 3.05.13 De la apariţia crizei am citit zeci de versiuni privind explicaţia apariţiei ei.

Toate irelevante, pentru că lucrurile sunt, în realitate, mult mai simple.

Dar economiştii, cei care ştiu carte, refuză să spună lucrurilor pe nume.

Pentru că ne confruntăm, în esenţă, cu aceaşi criză cu care se confruntă capitalismul de la apariţia lui, criză care potenţial exista şi în economia precapitalistă, de altfel : supraproducţia generată de utopia pieţei libere.

După cum subproducţia - proprie socialismului - este generată de utopia extirpării pieţei

Deci utopia liberală versus utopia comunistă.

Iar keysenismul (pentru că despre el este vorba), a apărut în anii trezeci ai secolului trecut şi a fost considerat ca remediul viitorului. Fiind folosit de liberali în sensul echilibrării cererii cu oferta prin stimularea creşterii cererii cu ajutorul mecanismelor proprii funcţionării statelor aşa zis democratice. Fiind folosit şi de comunişti în sensul contrar al aducerii ofertei la nivelul cererii tot prin intermediul unor mecanisme proprii statelor aşa zis totalitare.

Şi lucrurile au mers, trase- împinse, vreme de aproape un secol,

Dar acum gata, s-au vărsat. Definitiv.

Este nevoie prin urmare de o nouă paradigmă.

Nu de reîntoarcere la cea anterioară keysenismului, cea a laisser faire-ului.

Eu nu sunt economist, dar repet acum ceea ce am mai mărturisit şi cu alte prilejuri pe acest site.

Încă de la jumătatea anilor 90 l-am îndemnat pe dr. Cojocaru să încerce să construiască o astfel de mouă paradigmă.

Deocamdată, dsa nu a reuşit, deşi pretinde contrariul.

În ceea ce mă priveşte cred că una din principalele componente ale noii paradigme va trebui să fie cea privitoare la coexistenţa dintre proprietatea comună asupra resurselor (eventual şi a pământului) şi proprietatea privată asupra mijloacelor de producţie propriu zise.

De aici încolo, economiştii, sociologii şi politologii vor trebui să construiască noul model economic, social, politic şi civilizaţional.

......

Ioan Rosca 4.05.13

Doar nerusinarea e regenerabila.....

http://adevarul.ro/news/politica/romania-putea-deveni-independenta-energetic-zece-ani-sustine-victor-ponta-1_5183cb6f053c7dd83f6d5d6a/index.html

Premierul Victor Ponta susţine că România ar putea deveni independentă energetic în cel mult zece ani, în urma exploatării resurselor de gaze şi de ţiţei din Marea Neagră, precizând că Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru realizarea de noi sonde.

    Popescu Constantin da da si marmota invelea ciocolata vinde si cfr ala care il ia il da la fiare vechi si ramnem si fara trenuri

    Ioan Emilian Istrate 4.05.13 Sesizaţi, vă rog, condiţionalul "ar putea"...

........

Ioan Rosca 7.05.13

Mai e ceva de smuls? Sau incepe tura a doua ?

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/181609.html

........

Ioan Rosca 7.05.13

Multi au pierdut .... dar s-au descurcat. Dar suma jocului nu a fost nula, ci acut negativa. Oare cine va face socoteala finala si plata?

http://adevarul.ro/locale/brasov/a-disparut-ultima-uzina-stat-brasovului-ultimeleactive-rulmentul-scoase-licitatie-1_51889695053c7dd83f797ebd/index.html

.......

Ioan Rosca 8.05.13

Aici nu se poate discuta fara o abordare sistemica, adecvata complexitatii temei. De exemplu, trebuie intr-adevar observat efectul dependentelor de exterior create pentru a construi o economie autonoma. Sau ideea de a pierde azi investind, trecind printr-o faza de ineficacitate, pentru a ajunge la performante rezonabile. Industria electronica (sau informatica) puteau fi ajutate sa se maturizeze, in loc sa fie ucise. Fara a identifica neparat productivitatea interna cu "competitivitatea" externa. Dar pentru asta, trebuiau conducatori cu alte mobiluri , vizionari cu alte capacitati de sinteza si creatie, si un popor mai putin degradat de descurcare prelungita.

http://www.zf.ro/analiza/industria-trece-printr-un-val-de-inchideri-care-afecteaza-cresterea-economica-care-sunt-cauzele-dezindustrializarii-de-dupa-89-si-unde-s-a-gresit-am-privatizat-destul-sau-prea-putin-de-ce-nu-am-atras-destui-noi-investitori-10648895

........

Ioan Rosca 8.05.13

Industrializare- Dezindustrualizare- Reindistrualizare....

Pe modelul din Iraq : darimare, apoi reconstructia, cu firme straine si intermediari autohtoni

http://www.zf.ro/eveniment/oamenii-de-afaceri-romani-vor-prezenta-guvernului-propria-strategie-de-reindustrializare-10782161/

    Ioan Rosca Pe scurt : colonizare.

    http://www.zf.ro/analiza/cele-mai-mari-cinci-piete-comert-en-gros-en-detail-distributie-de-energie-productie-auto-si-comert-auto-fac-afaceri-de-112-mld-euro-pe-an-10776864/

    Aproximativ 35 de sectoare cu peste 325.000 de companii realizează mai mult de 9...See more

    Ioan Rosca Ce ne trebuie agricultura si industrie, cind noi putem salahori prin lume, vinde ieftin resursele si cumpara produsele venite de aiurea?

    http://www.zf.ro/analiza/schimbarea-economiei-romaniei-in-ultimii-zece-ani-ce-modificari-a-adus-criza-si-ce-va-urma-10764247/

    Schimbarea economiei României în ultimii zece ani. Ce modificări a adus criza şi ce va urma? | Ziaru

    Ioan Ionuţ Ce-i va motiva? Profitul nu prea fiindca nu mai e de unde. Masa monetara e deja in conturile lor.

    Ioan Rosca Si asta e adevarat.....

    http://www.criticatac.ro/19189/privatizare-etatizare-socializare/

........

Ioan Rosca 8.05.13

Bietii copaci... nu au rezistat la tranzitie.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/avere-de-padurar-135-de-apartamente-1036330.html

........

Ioan Rosca 9.05.13

Primaria poate va falimenta.... Dar primarul si banda sa, si-au facut plinul si vor pleca cu prada. Noi vom ramine cu bordurile inlocuite recursiv, cu padurile facute praf si cu copacii taiati, pentru ca intregul oras sa devina parcare.

http://adevarul.ro/news/eveniment/primariapiatra-neamt-pas-faliment-1_518bb6ec053c7dd83f848871/index.html

.....

Ioan Rosca 14.05.13

Clasicul truc. Sa te lasi furat de unii ca sa nu mai fii furat de altii...

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-indica-pericolul-gazprom-si-da-vina-pe-pdl-301835.html

........

Ioan Rosca 14.05.13

E atit de usor sa afaci bani astfel, incit e dificil sa te mai stradui altfel.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/fostul-vicepresedinte-al-cj-harghita-retinut-sofalvi-laszlo-este-acuzat-de-abuz-in-serviciu-si-fals-643019.html

.......

Ioan Rosca 15.05.13

Cum altfel?

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/mafia-lemnului-mita-politic-1_51928085053c7dd83f9a8c3c/index.html

.......

Ioan Rosca 15.05.13

Nici Everestul nu ar scapa....

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/parangul-a-luat-o-la-vale-pe-pirtia-intereselor-643068.html

.......

Ioan Rosca 15.05.13

Dar ce vor face? Oua de aur?

http://www.cotidianul.ro/exclusiv-ce-salarii-si-au-stabilit-sefii-de-la-asf-213499/

Ruşanu va câştiga de trei ori mai mult decât colegii săi, Exclusiv: Ce salarii şi-au stabilit şefii de la ASF

    Ioan Rosca 15.05.13  merge si mai jos ....

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/criza-statului-si-bunastarea-capuselor-10825160

........

Ioan Rosca 16.05.13

La virf, nu a fost vorba de prostie , ci de premeditare.

Stia bine banda lui Roman ce face cind:

- punea, prin "Legea" 15/90 averea poporului roman la dispozitia escrocilor din "societatile comerciale"

- punea la dispozitia vinzarilor mafiote, prin citeva HCM-uri, si pamintul de sub intreprinderi, desi aceasta era doar administrat de stat

- punea Comisiile de aplicare a "legii" fondului funciar in pozitia de a dirija paminturile valoroase catre acoliti

- impunea prin lege ruperea in bucati a marilor intreprinderi, intr-un moment in care in lume se produceau frenetic fuziuni

- forta "liberalizarea" monedei si apoi devalorizarea in avalansa

- dadea complcicilor din banci posibilitatea de a falimenta capitalul national, prin imprumuturi in pierdere-spre prieteni

- impunea taxe pe piesele din import de carea aveau nevoie producatorii romani, dar adopta scutirea de taxa pentru importul bunurilor de consum produse afara

- distrugea reteaua centralizata de aprivizionare reciproca cu materie prima din economia romaneasca

- mentinea activistii PCR si securistii in pozitiile de decizie si pe judecatorii securicomunisti de paza la "justitie"

- intoxica mintal populatia prin media aservita

- lansa distrugerea invatamintului si sistemului medical

Nu uitati ca de asta se fac vinovati in primul rind Petre Roman si Ion Iliescu , actualii membri sau aliati PNL si veti sesiza situatia politica in care ne aflam.

http://www.cotidianul.ro/romania-sufletelor-moarte-cum-poate-disparea-o-tara-213338/

........

Ioan Rosca 17.05.13

In loc sa fie pedepsiti cei care au jefuit si distrus si aceasta intreprindere-institutie, se forteaza finalizarea crimei, ca sa nu mai poata fi oprita spolierea.

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/intra-austriecii-pe-usa-din-dos-la-privatizarea-cfr-marfa-302182.html

Romania libera - stiri iesite din tipar - actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video, anunturi de mica publicitateModificările aduse ieri de Transporturi documentaţiei de licitaţie la privatizarea CFR Marfă readuc în joc firma Transferoviar din Cluj, asociată cu un fond de investi...

    Cristian Bereanda Dupa cum spunea Ungueanu, Romania a devenit un fel de land al Austriei dar fara nivelul de trai,politia si justitia acesteia, ci doar un teritoriu de jaf al austriecilor. Istoria se repeta nu-i asa?

    Marina Stefan 17.05.13 padure, padure ..

......

Ioan Rosca 20.05.13

Se vor termina si copacii...

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/silvicultorii-si-au-luat-padurea-baneasa-acasa-643344.html

Bucureştenii au rămas fără ultima oază de verdeaţă pentru că a fost tăiată ilegal cu acordul pădurarilor Pădurile din jurul Bucureştiului au căzut sub drujbele combinatorilor de terenuri, cu acordul...

    Cristian Bereanda Parca era o limita a improprietariri prin legea 18 (de vreo suta de hectare) . Asa nu le va ajunge teritoriul Romaniei, Ungariei si Bulgariei la un loc clasei de paraziti care se pare ca se tot inmultesc de 20 de ani incoace. Eu propun sa luam si teritoriu de la Germania ca tot au pus ei mana pe economia romaneasca.

........

Ioan Rosca 21.05.13

Marturisesc ca ma mir....

http://adevarul.ro/news/eveniment/verdictin-dosarul-terenurilor-gigi-becali-risca-pedeapsa-panala-15-ani-inchisoare-1_5199b99e053c7dd83fb27d90/index.html

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dau astăzi verdictul în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputatul Gigi Becali şi Ministerul Apărării Naţionale. Becali este acuzat că ar fi prejudiciat statul român cu aproape 900.000 de euro.

    Ioan Rosca Sint atit de putine cazurile rezolvate, incit merita studiate atent, pentru a intelege ce se intimpla zi de zi, peste tot.Asa a ajuns pamintul bun la cine trebuia, prin tot felul de schimburi.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-actiona-spaga-lui-gigi-1038354.html

       Pentru a primi rapid avizele de la ofiţeri, Gigi Becali a donat 100 de milioane ...See more

    Gheorghe Sidonenco Ia uite minune!Sa fie condamnat Becali pentru niste afaceri rentabile pentru el dar despre generalii cu care facutara trampa si care aveau datoria sa apere avutul armatei si sunt de fapt prncipalii vinovati nu se ciripeste nimic ei te pomenesti ca scapa basma curata!Curat-murdar verdict halal justitie!

    Ioan Rosca http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-tun-de-900000-de-dolari-dat-armatei-romane-1038335.html

    George Becali, Dumitru Ciofl ină şi Victor Babiuc au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru corupţie

    Ioan Rosca http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/top-300-capital-gigi-becali-avere-de-300-de-milioane-de-euro-182227.html

     Gheorghe Sidonenco Nu ma intereseaza persoana ciobanului parvenit si nici ce va pati ci faptul ca presa a pus tunurile doar pe el iar pentru cei cu adevarat vinovati a pus...patura pe tambal!

    Ioan Rosca http://www.cotidianul.ro/gigi-becali-3-ani-de-inchisoare-cu-executare-213930/

    Gigi Becali, 3 ani de închisoare cu executare

    Ioan Rosca Evident ca e vorba de un singur caz, din milioane. Dar e bine sa profitam de ocazie ca sa intelegem cum s-a operat de nenumarate ori.

    Altfel vom continua sa bolborosim timpenia monumentala ca averile tranzitiei nu pot fi confiscate, pentru ca au fost facute legal.

    Ioan Rosca Rusine? Ce e aia?

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/victor-babiuc-condamnarea-reprezinta-o-rusine-pentru-justitia-din-romania-643449.html