Cum a fost anticomunismul ... tras pe dreapta - Ioan Rosca, 27 ianuarie 2005

     Inca din 1990 am sesizat manevra: oligarhia securicomunista si-a acoperit politic imbogatirea fulgeratoare, declarindu-se "la stinga". A paralizat astfel - dintr-o lovitura - eliberarea democratica a Romaniei.
    Cine vrea justitie, echitate, recompensa justa a muncii, condamnarea cistigurilor speculative (teme - vrem nu vrem - confiscate doctrinar de stinga mondiala) este trimis "spre stinga"... in ghearele "Camarazilor"- imburgheziti fulgerator si ilicit.
     In timpul acesta, "alternativa de dreapta" cladeste (vrind - nevrind) acoperirea doctrinara... a aceleiasi paturi/mafii (cu acea betie din principii abstracte pe care o reprosam intelectualilor comunisti din occident). Militeaza pentru jocul cit mai liber "pe piata" al eternei clase dominante, convertite la un capitalism in care Securistii au rezervate pozitiile cistigatoare.

    Cu asa "alegere" nu inteleg de ce se lamenteaza "politologii" de reactia electoratului roman manipulat, alienat si ratacit? Eu ma mir numai ca mai merge cineva la urne. Inseamna ca inca nu s-a prins. Sau, ca nu ii vine a crede.
     Am atras atentia cui, unde si de cite ori am putut asupra implicatiilor strategiei Tovarasilor patroni: masluirea "spectrului" politic, esuarea "bataliilor anticomuniste" in nisipul miscator al unor confuzii necrutatoare.
     Am semanalat necesitatea imperioasa de contracarare a manevrei, de gasire a unui antidot. Am intrebat insistent, ce se intelege prin "stinga" si "dreapta"- in contextul din Romania de azi.
     Nici un raspuns (efect). Niciodata. Nicaieri. (In afara de iritare).

    Anticomunistii au fost "trasi pe dreapta" si nu mai pot fi despotmoliti !
     Reactii reflexe (gen Pavlov) - marturii ale nocivitatii simplismului - :
- "Ei sint la stinga (??) deci noi, ii atacam din dreapta (??). Cum sa sustinem idei populisto-justitiare, noi care luptam cu promotorii dictaturii proletariatului? ";
- " Cojocaru cere ca avutia colectiva sa fie impartita just populatiei? - Asta e socialism!"
- "Nu conteaza cine trage sforile privatizarii - daca intram in rind cu lumea. Noi avem nevoie de marele capital.." (desi romanii nesecuristi /necriminali nu puteau fi decit printre micii intreprinzatori).
" Sa se mai termine cu taranii retrograzi care nu se neo-sistematizeaza si ne incurca intrarea in Europa", etc.

     Mai fa politica, daca poti... Alege: sustii o doctrina de stinga, intrind in partidul baronilor comunisti? Intri intr-un partid care "li se opune", sustinind o doctrina convenabila lor?
     Blocaj total. De 15 ani. Si nu vad semne ca s-ar dori o iesire din capcana. Contururile se estompeaza tot mai mult. O vinzoleala informa, al carui singur sens, de goana dupa putere, privilegii si prada - nu scapa unui public tot mai scirbit, tot mai alienat , tot mai a-democratizat.

    A cauta o iesire din infundatura in care ne-au dus tradarile si obtuzitatile presupune eforturi in profunzime. Iata citeva piste:
1. Limpezirea sensului "dreptei anticomuniste"; demarcarea de postura unei grupari care recomanda disciplina celor mici in bratele parintesti ale oligarhiei existente; asumarea prioritara a unor puncte de program ca: anchetarea jafului din acesti 15 ani, anularea privatizarilor, reorganizarea restituirilor, justitie socio-economica, sprijinirea fostului prizonier comunist, in postura sa de mic intreprinzator fara capital, etc.
2. Asumarea unei pozitii de "stinga" - ca grupare aparind populatia nevoiasa de jefuitorii ei securisti multi-milionari; recuperarea temelor confiscate de stinga mondiala, condamnarea crimelor comunismului si post-comunismului, denuntarea diversiunii PSD si eliminarea ei de pe scena politica. O pista interesanta, putindu-se combina cu cea de mai sus, pentru a oferi Romaniei doua tabere politice onorabile. Dar pe care... nimeni nu pare a dori sa o incerce.
3. Respingerea axei stinga- dreapta si cladirea altui spectru politic . Denutarea farselor doctrinare, a ideologiilor si propagandei. Explicitarea valorilor care justifica denuntarea comunismului si afirmarea lor in noul context. Axarea programului pe masuri de deparazitare concrete (voi reveni). Este calea pe care se inscrie curentul AER.

    Daca nu evadeaza din ceata care acopera "Tranzitia", anticomunismul nu poate reveni in actualitate.


<<< Închidere >>>