Editoriale şi tablete - Iunie 2006 (2)
Incompatibilitea domnului Tismaneanu - Ioan Rosca

Unii nu sint de acord cu numirea lui Vladimir Tismaneanu in fruntea Comisiei Prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste din România - pentru ca a cochetat in tinerete cu ideologia comunista. Au dreptate. Nu este cazul sa fie insultata memoria victimelor prin recurgerea la serviciile unui comunist renegat.
Altii au rezerve si mai mari, legate de faptul ca tatal sau, un activist din nucleul sinistru cu care armata sovietica a plantat comunismul la noi - este chiar unul dintre aceia pe care Comisia… ar trebui sa-i condamne. Au dreptate. Incompatibilitatea este evidenta.
O alta categorie de contestatari - ii reproseaza colaborationismul cu regimul Ion Iliescu si raporturile dubioase si scandaloase cu acest tatuc criminal - care a distrus Romania in Tranzitie. Au dreptate. Nu exista nici un motiv ca sa ii mai fie acordata incredere.
In fine, in surdina, nerecunoscute public (din cauza terorii reinstalate de curind prin legi anacronice, anti-democratice si… filosemite) exista si retineri - pentru faptul ca Tismaneanu este evreu. Incercind sa rup o tacere lasa si nociva, voi incerca sa arat ca si acestea sint justificate - datorita unui conflict de interese - ce poate fi prezumat si invocat - fara urma de antisemitism.
Iata argumentatia mea: [..]
Text integral
Miercuri, 21 iunie 2006
"DADAISM" şi COMUNISM
Pasaje din cuvântul rostit de Victor Frunză, autorul cãrţii Istoria comunismului în România la conferinţa Alianţei Civice, la 30 de ani de existenţă a lucrării [..]
Text integral
Vineri, 9 iunie 2006

< Pagina principala Piata Universitatii 2005