Gīlceava prefăcuţilor

 

          Am semnalat faptul că mercenarii mediatici ai putreziciunii la putere nu scot o vorbă despre ce īncercă să facă unul ca mine, că acoperă cu conuri de umbră murdară sensurile de epurat. De curīnd, jurnalistul Mircea Şerban (http://cronicaviseuana.ro/2011/07/scrisoare-deschisa-lui-traian-basescu-2/) , īncalcă consensul tăcerii de carantină, contrapunīndu-mă lui Sorin Ilieşiu (şi implicit stăpīnilor lui), īntr-o scrisoare-reacţie faţă de atacul Ilieşiu (http://m.antena3.ro/romania/basescu-demisia-de-onoare-semneaza-scrisoarea-deschisa-scrisa-de-sorin-iliesiu-129721.html) īn directia lui Băsescu (şi implicit a stăpīnilor săi), care tocmai comisese un atac īn direcţia regelului Mihai (şi implicit, a stăpīnilor acestuia). I-am mulţumit domnului Şerban pentru gīndul bun dar i-am atras atenţia că referirile sale la activitatea mea (parţial reflectată la www.procesulcomunismului.com) sīnt destul de stīngace şi imprecise şi că nu-mi place să fiu amestecat īn borşul "polemicii" dintre Mihai, Băsescu, Ilieşiu, etc. , o diversiune jucată īntre tovarăşi de etapă, īn faţa unei cohorte de banalişti, lătrari şi chilipirgii civici, de rea condiţie şi rea credinţă.

          L-am rugat pe domnul Şerban să citească editorialele mele, dacă vrea să se refere pertinent la modul cum mi-am format şi apărat punctul de vedere privind judecarea celor care au prelungit genocidul după 1990. Incepīnd cu zbuciumul steril pentru judecarea crimelor comunismului  şi combaterea contrarevoluţiei feseniste. Continuīnd cu denunţarea neputincioasă a "tranziţiei" care a distrus Romānia īn interesul criminal al uzurpatorilor puterii īn stat. Ajungīnd, īn ultimii ani, la anchetele aparente de la procuratură (http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2010-8) şi apoi la "procesul" de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde tocmai mi s-a refuzat dreptul de a demonstra vinovăţia justiţiei (http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-2-2011-3).  Nu explic aici cercetările mele despre modul cum poate fi capturat, exploatat, jefuit şi degradat un popor de către cuceritorii legii (statului, economiei, televiziunii, serviciilor secrete,  etc). Imi precizez  doar succint poziţia faţă de harţa actuală, actorii ei şi mizele lor - pentru a stīnjeni ambiguitatea.  

          Mi-am explicat public (http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-6-2006-2) neīncrederea faţă de apariţia neverosimilă (īn decembrie 2005) a domnului Sorin Ilieşiu īn arena anticomunismului declamatoriu. Am intuit că nu e doar un veleitar, ci este īnsărcinat cu o diversiune majoră, văzīnd viteza cu care a colectat mii de semnături ale "instanţelor critice de serviciu" (iscălitorii de auto-indulgenţe, absenţi din bătălia reală cu genocidarii comunişti), pe un "Apel" oportunist (vezi contextul din acel moment, īn Europa şi Romānia) lipsit de autoritate (legitimitate) morală. Lucrurile au devenit limpezi pentru mine, văzīnd că alde' Băsescu reacţionează fulgerător, constituind "Comisia Tismăneanu", pentru a contracara mişcarea Tăriceanu-IICC-Oprea şi a disculpa pe cei care au protejat vinovaţii după 1990, cu scuza că de-abia acum s-ar descoperi crimele comuniste.  Am atras atenţia adevăraţilor rezistenţi anticomunişti (http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale/comitet_victimele_comunismului.htm) că se produce confiscarea/deturnarea cauzei lor de către o grupare cu interese ascunse şi sarcini antijustiţiare. Am susţinut (http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2006-8) acţiunile celor īndepărtaţi perfid de la tribuna istoriei, prin manevra Ilieşiu-Tismăneanu-Băsescu,  care a introdus īn scaunele de cercetatori/judecători ai crimelor comunismului, mercenari ai vinovaţilor şi complicilor/partenerilor lor de aiurea. Am acţionat īn continuare īntru adevăratul justiţiarism şi īmpotriva operetei care a prins īn mreje (reconfirmīnd toxicitatea mediei aservite) jenant de multe minţi cu pretenţii. Am protestat (http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2010-8) atunci cīnd agitatorul tīrzielnic Sorin Iliesiu s-a dedat la a-mi inventa "semnătura" pe communicate īn care se cerea cocoţarea şi mai sus a agentului Tismăneanu şi agendei sale filosemit-filoaliat-postfilocomuniste care nu putea decīt īngreuna evaluarea filo-romānească a genocidului comunist. Că nu m-am īnşelat privind obiectivele ex-tovului Tismăneanu, o dovedeşte orientarea IICC (pe care a pus mīna, cu concursul cuplului Băsescu-Ilieşiu ) spre studiul "totalitarismelor",  īn numele căreia istoricii de serviciu, fără scrupule, s-au apucat să epureze răbojul victimelor comunismului de… "elementele fasciste". Sīngele apă nu se face. Iar cel romānesc, e atīt de ieftin.

Cum aş putea să mă las azi convins (păcălit) de ultima "volută" făcută de domnul Ilieşiu, care īşi atacă brusc, cu expresivă nonşalanţă, coechipierul mīrşavei operaţii de confiscare a anticomunismului? Va descoperi noul nostru megadizident - la fel de fulgerător cum i s-a revelat azi că tovarăşul său de pseudo-anticomunism, mizerabilul Băsescu, e un ticălos - şi că amicul "Volodea" nu trebuia să preia controlul armatei anticomuniste? Va īnţelege deturnarea operată īn 2006 de Băsescu la iniţiativa… lui Ilieşiu, şi-şi va cere iertare? Sau va trebui să uitam, la fel cum a trebuit īn 2006 să nu mai ştim ce reprezinta Tismăneanu, deşi recidivase clarificator īn 2004 (http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/irosca/carti_comentate/iliescu_tismaneanu_coment.htm)? Uşurinţa cu care Ilieşiu īşi schimbă tabăra şi perspectiva, depăşeşte posibilităţile veleitarismului lipsit de caracter şi denotă calităţi de lucrător īn cine ştie ce Minister al Adevărului. Să īşi pună alţii semnăturile pe hīrtiile sale de muşte, să umfle alţii mitul neoluptătorului Ilieşiu (aşa cum au pompat atītea alte baloane dezumflante: Marian Munteanu, Nicolae Manolescu, Emil Constantinescu, etc.).  Eu ştiu că el ştia, că īşi simulează naivitatea. Stīnd zi de zi alături de Doru Mărieş, a īnţeles de mult că anchetarea crimelor feseniste a fost paralizată de Băsescu, interesat doar īn hărţuirea Ilieştilor şi īn acoperirea propriei sale participări. Dar dacă a ştiut că "preşedintele" este obstacolul numărul 1 īn calea judecării crimelor fesenisto-comuniste, că el a pus-o pe proaspăt decorata Kevesi (şi pe tiranul tunisian francezii l-au slăvit cu o săptămīnă īnainte de a fi dat jos) să sufoce anchetele pentru feseniada din 1990, de ce a īntreţinut prea-civicul Ilieşiu, pīnă la vomă, mitul nociv al anticomunismului şi justiţiarismului băsescian?

Nu pot lăsa loc bănuielii că l-aş contra pe Ilieşiu acum, īn apărarea lui Băsescu, un individ mult mai nociv, din aceeaşi clică (acelaşi aluat). Nu am participat la circul "bătăliei" īntre actorii care au confiscat scena politică, desfăşurat īntr-un decor de mucava intelectuală. Nu mă interesează īn detaliu de ce şi cum īşi face Băsescu jocul murdar. Importante sīnt efectul catastrofal şi explicaţia de fond: e un agent al sistemului parazit care sufocă Romānia. Nu a ajuns īntīmplător la cīrma galerei securicomuniste, are obligaţii şi sarcini sinistre, ca şi "duşmanii" cu care concurează/conlucrează. Am toate motivele să-l bănui şi de participaţie personală la crimele pe care le-a denunţat steril: cele dinaintea şi cele de după 1989. Dar  chiar dacă nu s-ar dovedi implicat penal īn delaţiunea securistă, īn feseniada din 1990, sau īn devalizarea Romāniei, rolul său īn paralizarea justiţiei este structural şi dovedit iremediabil prin efectul final. Băsescu nu poate fi iertat şi ar fi pedepsit alături de "adversarii săi" din FSNx, dacă sistemul, printr-un accident al istoriei, ar cade cu adevărat (şi dacă ar apare altfel de romāni). Oricum, acest om nu are autoritatea morală de a judeca istoria Romāniei.  

          Asta nu īnseamnă īnsă că orice spune nu e adevarat şi īn mod particular că e fals ce a spus "fără tact" despre "regele" Mihai. Doar că nu el are dreptul să judece scara celor care au distrus Romānia, de sus. Să lăsăm victimelor puterii măcar legitimitatea de judecători morali. Trăim īntr-o ţară condusă succesiv de: Carol, Antonescu, Mihai, Dej, Ceuşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Las microbiştilor incurabili viciul de a susţine o echipă dintr-un campionat de putere putrezit īn ticăloşie. Să meargă ei veşnic la vot ca să aleagă răul mai mic, pīnă nu o mai rămīne nimic omenesc īn această ţară. Să se bată admiratorii lui Carol cu ai lui Antonescu, ai lui Antonescu cu ai lui Mihai, ai lui Mihai cu ai lui Dej, ai lui Dej cu ai lui Ceauşescu, al acestuia cu ai lui Iliescu, ai lui Iliescu cu ai lui Constantinescu şi ai acestuia cu ai lui Băsescu. Plecīnd de la fapte şi rezultate, tratate īn bucătăria mea de sensuri - eu īi detest pe toţi, pentru motive dureros de variate. Nu pot explica aici de ce consider fatale (pentru ţara pe care au călărit-o) "contribuţiile" lui Carol, Antonescu, Dej, Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu. Mă voi rezuma la a huidui  actuala "partidă" īntre doi gropari şefi ai Romāniei: Băsescu contra Mihai. Securimarinarul fesenizat, distrugător de flotă, economie, viaţă, adevăr şi dreptate versus bicisnicul trădător pe care l-a aşezat destinul la tronul Romāniei de distrus. Care din ei ar scăpa de sentinţă, pentru participaţie la uciderea unei naţii, la o judecată cinstită?

           Cum propagandiştii sectanţi ai lui Mihai nu sīnt sensibili la argumente, nu are rost să le expun metodic. Numai pentru a-i irita, amintesc "reuşitele" eroului lor: docilitate faţă de Antonescu combinată cu complotare cu agenţii puterii inamice (vezi memoriile generalilor NKVD), livrarea iresponsabilă a armatei romāne unui inamic cu care nu se semnase armistiţiu şi care nu s-a sfiit să o urce īn camioane şi să o piardă prin Siberia, jertfirea altor sute de mii de romāni pe frontul de vest īn timp ce ţara cotropitoare extermina- fără protest regal- pe cei uitaţi īn est, complicitate ascunsă cu falsa rezistenţă la instalarea comunismului īn Romānia, fuga laşă din 1947, pasivitate comodă- acoperită cu ritualuri vane- pīnă īn 1989, fuga laşă din faţa contrarevoluţiei FSN- după 1990, īnţelegere cu recuperatorii securişti, soldată cu formarea echipei electorale Mihai-Iliescu-Teoctist, scuzele prezentate īn 2005 la Moscova din partea Romāniei, ca ţară agresoare īn 1941, introducerea hibrizilor feseni-comunişti, gen Duda, īn fotoliul "regalităţii". S.a.m.d (pentru mine ajunge).   

          Aşa că precizez: nutresc pentru toţi distrugătorii ţării o echitabilă lipsă de respect, īi detest fără discriminare, regret la fel de mult nepedepsirea unuia sau altuia. Luptele dintre/pentru  ei sau imaginele lor nu-mi stīrnesc decīt speranţa că īşi vor face reciproc şi ceva rău, că nu se vor solda doar cu atrofierea/pulverizarea definitivă a sensurilor.

          Iar domnul Ilieşiu, care iată, colectează  din nou imediat mii de semnături pe ultima sa contorsiune, nu mai īndrăzneşte să o adauge pe a mea. Şi nu mă poate număra printre păcăliţii sau făţarnicii săi suţinători, īn gīlveava prefăcuţilor.  Īncă sper să īnsemne ceva.

 

Ioan Roşca, 6 iulie 2011