Editoriale şi tablete - Septembrie 2013 (4)
Şi răzbunarea împotriva antisemiţilor stă în calea judecării genocidului comunist

      [..]Eu nu susţin că boicotul evreilor comunişti ar fi singura cauză a blocării procesului comunismului. Şi celelalte sînt redutabile: interesul de a se ascunde faptul că Aliaţii au terminat războiul mondial cu un genocid, ascunderea colaborării mercantile cu regimul terorist şi a atitudinii intelectualilor comunişti din occident, avantajul economic de a negocia cu securicomuniştii neocolonizarea României, conservarea puterii de către aceştia în timpul regimului fesenist, degradarea morală a populaţiei reeducate, etc. Dar a eluda dimensiunea semnalată de mine aici înseamnă a facilita boicotarea procesului comunismului de către agenţii filosemitismului cripto-comunist din ţara noastră.[..]

Ioan Roşca, 18 septembrie 2013
Text integral
Miercuri, 18 septembrie 2013
Unitate în frontul antisistem?

Multe dintre nenumăratele observaţii, nuanţe, rezerve, prudenţe care împiedică colaborarea acestor filoane într-un război cu Sistemul la putere… or fi justificate. Dar ansamblul lor este exact reţeta pentru ca să nu se poată constitui o mişcare de eliberare, propunînd românilor o alternativă atrăgătoare, superioară şi viabilă.
Incît mă intreb: ce doresc de fapt combatanţii de toate culorile, care se resping între ei?
Cînd vor apare şi asmuţitori la revoluţie populară, capabili să închipuie strategii de coagulare adecvate?
Sau ne aflăm de fapt într-o înfundătură de principiu, din care omul format de istoria noastră (recentă) şi expus epocii actuale - nu are cum ieşi?

Ioan Roşca, 7 septembrie 2013
Text integral
Sâmbătă, 7 septembrie 2013
Puterea cetăţeanului- intărita prin Constiţutie

    [..] apărarea cetăţeanului de rînd de conducătorii cetăţii- e obiectivul fundamental al Constituţiei drepte. Aceasta trebuie astfel redactată încît să ofere putere reală populaţiei, încît statul să nu poată fi capturat şi folosit ca instrument de explotare, control, spoliere, domesticire, distrugere- a celor prinşi in plasa maşinăriei legale.

    [..]Toate schemele bazate pe reprezentare au dovedit slăbiciuni fatale (nimic nu poate împiedica cumpărarea "reprezentanţilor", inclusiv de forţe externe- jefuitoare, imperiale, neocoloniale).

Ioan Roşca, 2 septembrie 2013
Text integral
Luni, 2 septembrie 2013
Legea Cojocaru- observaţii şi propuneri

    [..] Toate acestea formează specificaţiile de nivel înalt a unui sistem informatic de gestiune coerentă (dar distribuită , folosind teleinformatica Internet) pe care eu de exemplu l-aş putea specifica fiziologic şi arhitectural (desigur, sprijinit de cei care pot preciza criteriile şi comportamentul dorit). În mare, sistemul ar trebui deci să permită: a. Depunerea propunerilor individuale b. Consultarea tuturor propunerilor existente c. Sprijin in sesizarea corelaţiilor, similitudinilor şi conexarea potenţialilor parteneri de agregare a unor proiecte mai mari d. Abonarea potenţialilor mini-investitori la propunerile de proiecte (cu sume mici, ca un fel de LOTO cu dimensiune socio-economică) e. Control al condiţiei ca un proiect să aibă un anume număr de abonaţi- deci de persoane dispuse să bage bani în respectiva idee f. Comunicarea (publică, transparentă) cu gestionarii şi evaluatorii - pînă la momentul deciziilor de validare g. Transformarea abonărilor în mini-participaţii şi o bursă pentru aceste particpaţii (nu şi pentru cota acoperită de stat, care nu poate fi înstrăinată).
    [..]

Ioan Roşca, 2 septembrie 2013
Text integral
Luni, 2 septembrie 2013

< Pagina principala Piata Universitatii 2005