Recolta fără sfīrşit?

         

          Cīt timp vor mai putea recolta securicomuniştii rămaşi la cīrma Romāniei roadele diversiunii din 1990?

 

FSN a deturnat atunci revolta populară, pretinzīnd că reprezintă "revoluţia anticomunistă". Luīnd toate măsurile pentru a īmpiedica schimbarea reală, detronarea nomenclaturii comuniste (activiştilor, securiştilor, juriştilor, etc.), deschiderea arhivelor, deconspirarea informatorilor şi  dezafectarea securităţii, pedepsirea vinovaţilor, reunificarea ţării, etc.  Manipulīnd odios masele, astfel īncīt acestea să legitimeze prin "alegeri" rămīnerea la putere a celor care le exploataseră īn lagăr şi chiar să zdrobească opoziţia anticomunistă. Pentru ca, după 13-15 iunie, profitīnd de intimidarea contestaţiei şi de compromiterea trupelor "oamenilor muncii" (momiţi cu promisiuni de continuitate economică şi cu sloganuri ca "Nu ne vindem ţara!")... să demareze procesul de distrugere a economiei. Totul pentru ca foştii gardieni să se poată īmbogăţi din avuţia acumulată de stat de la foştii prizonieri, prin privatizări, concesionări, suveici bancare, reconstituiri interceptate de "recuperatori", etc. Şi pentru ca astfel, să se facă tranziţia spre o nouă tehnică de uzurpare a puterii, bazată mai mult pe bani şi diversiune, decīt pe forţă şi ameninţare. Rezolvīnd şi problema  legitimităţii externe, prin īnhăitare cu speculatori de aiurea şi aservirea colonială faţă de orice forţe s-au arătat interesate să coopereze mercantil cu pegra post-securistă, īntru jefuirea resurselor şi fraierilor. Avīnd ca efect distrugerea economiei, sărăcirea genocidară a supuşilor, degenerarea societăţii, migrarea īn masă, degradarea conştiinţelor. 

 

          Pentru ca să nu ajungă la nota de plată, ca şi Ceauşescu, tovarăşii săi convertiţi cīştigător la capitalism trebuiau să evite pierderea puterii. Mineriada din 1991 a scos īn evidenţă pericolul ca "poporul" prostit şi sărăcit să se īntoarcă īmpotriva călăuzelor distrugătoare. Venirea la putere a unei forţe anticomuniste autentice, susţinute de populaţia īnfuriată,  trebuia evitată cu orice preţ. S-a clocit atunci planul acoperirii īntregului spectru politic cu ramuri ale aceleiaşi benzi. S-a īnscenat ruptura FSN īn aripa Iliescu şi aripa Roman, care aveau a captura progresiv micile formaţiuni care se agitau pe contrafăcuta scena politică. Prestaţia CDR dintre 1996 şi 2000 arată īn ce măsură planul de ocupare a democraţiei a reuşit - fesniştilor continuatori ai scuricomunismului. Poporul a văzut că nici "ceilalţi" nu sīnt mai breji şi nu va şti niciodată că, dacă "anticomuniştii" folosiţi atunci ar fi fost ceea ce pretindeau, istoria ar fi curs altfel. Farsa s-a amplificat după 2001, cele două filoane FSN consolidīndu-şi ocupaţia, ajungīnd să asmută periodic telecetăţenii la răsturnarea răcoritoare a celeilalte facţiuni. Prostimea să fie mulţumită că e furată rotativ, cīnd din "stīnga", cīnd din "dreapta". Să voteze alianţa DA, ca să scape de PDS. Apoi, să iasă īn stradă pentru USL, sufocată de abuzurile PDL. Ca la cīteva luni doar, să fie chemată de PDL īmpotriva abuzurilor USL. Să aleagă īntre arendaşii Ungureanu şi Ponta. Etc. Nici sforarii politici europeni nu s-au codit să adopte creaturile FSN prin internaţionale. Trădarea intelectualilor şi diversiunile micilor formaţiuni de pseudo-contestaţie (PRM, PNG, PPDD, etc.) fiind şi ele folosite abil, pentru crearea unei situaţii aparent absurde, care poate uimi un neiniţiat.   

 

          Am putut aprecia din plin făcătura fesenistă īn aceşti ani de guvernare PDL, īn care m-am străduit să sprijin cercetarea (la procuratură) a genocidului comunist, feseniadei din 1990 şi  tranziţiei criminale (vezi www.procesulcomunismului.com) şi să cer insistent (īn instanţe) eliberarea justiţiei. Peste tot am constatat că pedeliştii lui Băsescu (prin slugile de gen Kovesi), cei care au făcut capital gratuit din găunoasa "condamnare a comunismului", paralizează orice īncercare de pedepsire reală a responsabililor comunişti şi postcomunişti, protejīndu-i pe aşa-zişii duşmani - ca Iliescu şi Roman, poate concurenţi la ciolan, dar camarazi pe vecie, īn evitarea eşafodului, rămīnīnd sudaţi īn solda sistemului de interese care conduce Romānia.

 

          Cum de funcţionează īncă această farsă, cum de se poate īncă strīnge recoltă de pe ogorul pregătit de comunism şi īnsămīnţat fesenist īn 1990? Să fie romānii atīt de fraieri ca să nu se prindă... la nesfīrşit? Sau atīt de neputincioşi şi pilotaţi de media toxică ocupată metodic? Sau atīt de nesimţiţi sau compromişi de complicităţi?

Nu am epuizat acest fenomen, deşi am īncercat să-l abordez īn multe texte-manifest, expuse şi la www.ioanrosca.com, mai ales īn secţia:

Zbuciumul politic intre ramurile FSN (securicomuniste). (Pentru ca cititorii să nu se īntrebe de unde răsar eu, mai trimit şi la explicaţiile:

Strins uniti in jurul FSN

Falsa problema a candidatului ideal-1996

Apel pentru desavarsirea revolutiei- 11 ian 1990

Platforma - Progam a grupării politice "Alternativa '90"

Acum 5 ani, contrarevolutia... (8)

Acum 5 ani, contrarevolutia... (16)

Interventie- 29 iulie 1990

Intervenţie- 13 iunie 1991

Intervenţie 5 sept 1991

Solidarizare oct 1991

Revolutie si Contrarevolutie- 1994

De ce nu e Ion Iliescu presedintele meu

Platforma unei reforme... revolutionare , februarie 2005

Platforma Actiunii Pentru Eliberarea Romaniei

Catalogul "ingineriilor" care au distrus Romania in "tranzitie"

Folosirea statului in jaful funciar comunisto-fesenist

Cum a dovedit Toader Şteţca ilegitimitatea regimului

Scrisoare deschisa catre Sorin Iliesiu

Răspuns domnului Silviu Popescu

Ultima solutie?

Cind a inceput si s-a terminat "revolutia din decembrie"?

Ion Iliescu īn dialog cuVladimir Tismăneanu

Ion Iliescu. Revoluţie şi reformă.

Petre Roman, "Libertatea ca datorie",

Un alt anticomunism? - 29 martie 2005

Esecurile anticomunismului confiscat ideologic

Procesul celor ce au īmpiedicat Procesul (răspuns deschis domnului Sorin Ilieşiu)

Combaterea intereselor antijustitiare securicomuniste

Anticomunismul convenabil ticăloşilor

Intre pseudo-condamnarea comunismului si pseudo-reconciliere

Voinea renunta la anchetarea lui Iliescu

Miron Cosma, dosarele Voinea si Contrarevolutia FSN

Declaraţie- plīngere la procuratură

Revoluţia şi Contrarevolutia din Romānia- raport 2007

Curtea constitutionala versus CNSAS

Manifest pentru rezistenta

Reabilitarea legalitatii: de la combaterea prescrierii la condamnarea uzurparii justitiei

Rolul procuraturii īn evitarea Procesului comunismului, contrarevoluţiei şi tranziţiei criminale

Un mănunchi de scrisori deschise, către jurişti implicaţi in reabilitarea justiţiei

De la vinovăţia justiţiei la falimentul dreptului

Cum acţionează in-justiţia pentru a acoperi crimele comunisto-feseniste

Īnchiderea procesului pentru acoperirea feseniadei de către procuratură

Concluzii- in dosarul genocidului comunist)

 

          Cam asta sīnt. Mă număr eu printre puţinii care a observat şi nu a uitat ce s-a īntīmplat cu noi, ce a făcut clica FSN, cum s-a ajuns īn punctul de azi, cine sīnt "lupătorii īmpotriva dictaturii" care ne cheamă īn stradă, vectorii de opinie care ne īmbrobodesc, ocupanţii reacţiei civice ? Să se fi estompat adevărul din minţile romānilor dezmoşteniţi mişeleşte - de atīta uzură, dezamăgire şi lehamite? Nu cred. Toate acestea sīnt īncă bine cunoscute, de mulţi.

De ce nu se manifestă atunci vizibil contestatarii, acum, cīnd se montează un nou episod din īnşelăciunea fesenisto-securistă? De ce predomină, nestingherite, falsele revolte cetăţeneşti şi continuă zăpăceala generalizată, orchestrată şi prin medii viciate, de gen facebook?  Cum de mai pot recolta cultivatorii opiniei publice otrava diseminată īn conşiinţele īntunericite, fără opoziţia celor īncă luminate?

Sīnt multe explicaţii concurente, tratate şi īn intervenţiile mele, semnalate mai sus.

 

Dar motivul profund, pe care l-am aflat pīnă la urmă, plătind scump limpezirea,  este deosebirea dintre ce pretind cărturarii (şi speră visătorii) că ar fi condiţia umană tipică şi ce este ea īn realitate. Cu riscul de a-mi supăra iar camarazii de năzuinţe, īndemn la luciditate. Se poate lupta şi fără să te īmbeţi, īţi poţi face datoria şi fără droguri, se poate acţiona cu luciditate.

E dureros să realizezi, despăienjenindu-ţi ochii de iluzii, că binele nu e majoritar, că omul de rīnd, educat de profitori ca să nu se emancipeze,  nu e foarte diferit de un animal, foarte perspicace, dar mīnat nemilos... tot de instinctul de supravieţuire. Decăderea umană din Romānia surpă miturile despre nobleţea noastră şi dezumflă aspiraţiile spre ea.

Ar fi minunat să fiu contrazis de viitorul apropiat. Dar nu am motive să mai aştept asta. Circul va continua. Nu sīnt curios ce va creşte din humusul putreziciunii generalizate. Voi ieşi din scenă, nu am chef să mai joc īn tragedia asta. Sper că mi-am plătit dreptul să fiu sceptic şi să nu mai particip la cicluri entuziasm - dezolare. E rīndul altora să se implice, pe un front de mult părăsit. Din simpatie pentru eventualii justiţiari, īi previn īn ce se bagă, le explic ce am īnţeles - nu ca să-i demobilizez, ci ca să nu se īnnece şi ei īn nisipul mişcător produs de tranziţie.

Am ajuns să ţin mai mult la salvarea oamenilor frumoşi de lichelele pe care īncearcă inutil să le contagieze, īn numele interesului general. E o eroare. Cu răul, dacă nu poţi duce sănătoasa luptă, nu īncerca să te īnfrăţeşti.  

 

Ioan Roşca , 4 iulie 2012